Poznámky na môj vek
Mám 26 rokov ale už cca od 22 mi ľudia tipuju tak o desať až 15 rokov viac. Proste vyzerám oveľa staršie na svoj vek. Trápia ma ale reči okolo. Vždy keď sa ma spýtajú na vek, odpoviem a reakcie vždy že čooo ja som myslela že oveľa viac. Alebo- fuuha nerobis si srandu?
Už som sa zaprisahala že nikomu môj vek vravieť nebudem. Ale ľudia akosi dobiedzaju. V práci som odmietla povedať už vek jednej novej kolegyni ale za furt dobiedzala a hádala koľko mám. Samozrejme hádala oveľa viac. O pár dní znova, proste jej to nedá. Chcem vás požiadať, ako slušne odmietnuť prezradiť svoj vek? Nechcem zase vyznieť odmerano, hlavne čo sa práce týka. Prípadne ak vek niekde uviesť musím, ako reagovať na tie blbé poznamky okolo toho? Pamätám si raz v 18stich na jednom kurze ked sa jedna žena dozvedela koľko mám tak mi povedala že vyzerám už ako mamička. Ach, neviem prečo musia byť reči okolo. Ja tiež keď sa dozviem niekoho váhu tak mu nepoviem že vyzerá na viac :/
No verim Ti ze sa preto citis neprijemne,hlavne ked su take,blbe reakcie.Ale skus to nechat tak,tak vyzeras,ako vyzeras,skus sa uz tym neprekvapovat. normalne odpovedz na vek,i ked neviem co sa ludia pytaju na vek,ja taketo otazky neznasam,hlavne ked sa to niekto opyta na 2den od spoznania,nepoviem kamaratka dlhsia a opyta sa to tak po 4m.Ale ludia su len zvedavi na veci,do kt ich nic niet.
@elmivelmi mňa sa každý pýta na vek, je to otravné. Akože to by mi nevadilo ale vždy tie poznámky k tomu ktoré sa podľa mňa dajú odpustiť.
Ďakujem inak všetkým ktorí mi tu radili, všetko som si prečítala.
@ankare strapnila si sa do maxima. mat 0.8 ci 1 ml kyseliny v perach je umelina? ci dat si orezat po rokoch diskomfortu z velkych prs je umelina? ty si sipkova ruzenka a zrazu si sa tu v 21.stor. v strednej europe zobudila zo 150 rocneho spanku? moja svokra ma 75 rokov a kozy ma tiez robene a nie preto, aby bola za sexicu, ale preto, ze zit s velkymi kozami je vsetko len nie komfortne. ja mam takmet 42 rokov a v jeseni ma to caka tiez. kto zije/zil s velkymi prsiami od puberty, prezil si bolesti krcnej chrbtice, migreny, tie stresy pri nakupe spodneho pradla a plaviek, ten strasny diskomfort v beznom zivote, ten pochopi, co to je za radost mat konecne male prsia.
tym,ze budes okolo svojho veku robit tajnosti len zbytocne robis z toho dramu a sebe nervy...hlavne sa s tym musis zmiernit sama,ze vyzeras starsie,lebo myslim,ze teba to trapi tiez..potom budes vediet lepsie reagovat...rovno odpovedz a kym stihnu zareagovat povypytuj sa ich ty kolko maju rokov...ked aj tak zacnu,ze vyzeras starsie,zlahka odpovedz /a s usmevom/-oh,ano viem..a pokracuj v inej teme...a ked budu dalej rypat-tak sa zacudovane opytaj,v com je problem...a ak budu hnusne,tak sa ich opytaj na ich vahu...pri tej otazke kazda /!/ rychlo zmlkne a bude radsej tocit o ukrajine a skrytej vasni😂...
A čo tak povedať o 20 rokov viac 😆 potom ti budú hovoriť že vyzeráš mlado na svoj vek
inak -s tym vekom a vyzorom je to vselijake-sused,30 rocny,sa mi stazuje,ze vonku sa mu prihovaraju soplane,co ledva na strednu zacali chodit-a neveria mu,ze ma uz 30...ja som volakedy vencievala s jednou pani,a ked prisiel kovid a ockovanie,tak dufala,ze bude mat terminy na ockovanie skoro-tak som ju upokojovala,ze ved-vy dochodcovia pridete na rad prvi...nic neodpovedala...a nejak som sa jej opytala,ze kolko to vlastne ma..a ona ,ze rovnych 50...uf..ja som fakt myslela,ze zasluzena babicka...
@1gramofon no hlavne ja som sa zľakla samej seba na foto, reálne som sa cítila ok, v zrkadle ok, vošla som do oblečenia xs takže fajn😅 že aká som kočka. Zlom prišiel, keď prišli tie foto, pekne vyvolané, rukolapné dôkazy. Držala som na tych foto neter na rukách a vyzerala som ako vešiak v kontraste ku krásnemu zdravému baculatému dieťatku.
Zaujímavé, že aj s vahou okolo 60kg (58kg pred pôrodom teraz 62 po pôrode) stále oblečiem Sko, dokonca niektoré rifle mám aj 34 (reserved, H&M) ale cvičenie, beh spravia asi tie proporcie.
Aj mne od mladosti vzdy hadaju viac ako mam. Mozno to bude tym, ze mam geneticky akoby kruhy pod ocami, take vacky...to pridava. Plus mam taku plet, aj ked chodim pravidelne ku kozmeticke a staram sa, aj tak to posobi starsie ako rovesnicky. A este som chuda - cize skor vidno vrasky, ked sa jednu noc nevyspim, uz vyzeram ovela strhanejsie a horsie.
Tiez som sa napocuvala blbych reci. Naposledy kolega - ako to, ze mas 35 a vyzeras, ze mas davno po 40tke? A ja na to s usmevom, ze - predbehla som svoju dobu :D
Uz som si zvykla na tie reci... aj na seba...
@elviku11 tak to je hnusný kolega, toho by som poslala kade ľahšie. To už je výsmech z jeho strany
Ked ti to vadi tak by so mala sa zamysliet cim to je lebo vacsinou takto pochodia len ludia co to prehanaju s makeupom a vselijakymi procedurami botox a pod
Mám 40 a tesne pred narodeninami vravím kolegom, že, no na budúci týždeň budem mať okrúhle narodky. A viacerí sa pýtali, že už 50-tka všakže? Úplne seriózne. Ta tak.
Chápem že ťa to štve ale až takú vážnosť by si tým poznámkam nemala pripisovať. Keď sa mňa spýtajú a mám blbý deň tak poviem 39 ale cítim sa na 150, no zvyčajne keď už má niekto tú potrebu sa spýtať tak poviem 39 ale mentálne sa cítim tak na 15-20 😅 občas aj sarkasticky dodám či ešte niečo iné chcú vedieť, napr. veľkosť topánok a tak? Vtedy im blikne v hlave kontrolka a diskusia skončila👍
Tak mamičky, ozývam sa znova. Nová práca a opäť tieto otázky, ale už odpovedám že vek je len číslo, ale i tak niektoré vyzvedajú. Viem na čo narážajú, ale už som si povedala že vek poviem len tam kde je to nutné. Ale jednej to dnes nedalo a neodpustila si poznámku či mám nad 35 rokov.
@ankare a odpoveď bude, fúha, vyzeráš podstatne mladšie , tak na 40. To autorku asi tiež nepoteší.
autorka - poznám rôznych atypických ľudí - veľký nos, veľké oči, malé oči, blízko seba posadené oči, vysoká postava, nízka postava ale určite iba jedno z toho nespôsobuje to, na koľko rokov človek vyzerá. Môže to robiť aj účes, make up, oblečenie, správanie sa. Veľa toho, Skús mi poslať foto ak ti to nevadí, - možno sa ti nehodí oblečenie ktoré máš. Ja keď som mala pár kg navyše, som vyzerala staršia, ako som schudla, môžem si obliecť to isté, ľudia hádajú o pár rokov menej. Treba s tým pracovať, v čom môže byť problém.
Zober si napr. tú komičku Simona sa volá myslím? Nesledujem ju , ale tiež som zostala prekvapená, že má iba 26 rokov. Vyzerá podstatne staršie. a jej môže byť jedno čo si ja myslím. Ak je ona so sebou spokojná, názor druhých jej môže byť ukradnutý
@kvetinka75 neviem presne ktorú simonu myslíš môžeš poslať foto. Fotku bude zbytočné posielať keďže paradoxne na fotke podľa mňa vyzerám na svoj vek. Neviem či je to mobilom ale mobil mi nezachyti veľký nos (zpredu) ani vrásky ani vychudnutu tvár
Simona Salatova
@ankare hmm vyzerá staršie i keď závisí na ktorej fotke
@kvetinka75 Simona vyzerá staršie, ale je to pekná žena. 🙂
@autorka ak ta to upokoji ja mam zas opacne. Mam 36 a vsetci si myslia, ze mam 18 😂😂. Este deti nemam. Dokonca aj pri muzovi vyzeram ako dievcatko a poviem ti niekedy ma to stve lebo mam problem potom s autoritou v praci. Vsetci ma beru akoby sa bavili s dcerou a nie ich sefkou 😂
@judar praveze tak vyzeraju skor ludia bez makeupu. Ako unavene neupravene babky. Aj strasia zena s makeupom vie vyzerat mladsie.
@modrykolibrik ja som tomuto vždy závidela.😊ale chápem že ti to môže byť nepríjemné

Autorka, muži majú hrubšiu pokožku, preto vypadá jún mladší a vrásky sa im tvoria v oveľa vyššom veku.
A ako by som reagovala ja? Mam 26 ale všetci mi tipuju oveľa viac, čo mi samozrejme na sebavedomí a šťastí nepridáva.
Možno by sa po takejto odpovedí zdržali ďalších a hlavne zbytočných komentárov.