Poznáte ľudí bez priateľov?
Ja nemám ale chýbajú mi... Bohužiaľ som mala komplikovaný život a na nejaké priatelstvá "nebol čas" a teraz už ani neviem ako by sa také priatelstvá dali vybudovať, keď druhý už majú dlhoročné kamarátstvá z detstva, zo školy, z diskoték, z práce a tak...
Vekom sa to nejak rozbilo. Veľmi mi chýba spriaznená duša, ale mám len pár kamarátok s ktorými sa stretneme raz za čas.
Ja nemám ale chýbajú mi... Bohužiaľ som mala komplikovaný život a na nejaké priatelstvá "nebol čas" a teraz už ani neviem ako by sa také priatelstvá dali vybudovať, keď druhý už majú dlhoročné kamarátstvá z detstva, zo školy, z diskoték, z práce a tak...
@anonym_11962a vzdy je cas ci vek na najdenie si priatelov
@anonym_autor nepoznam, lebo.....
v minulosti ma mnoho "priatelov" sklamalo, tak nemam chut budovat vztahy,
som introvert, vo svojom volnom case rada citam knihy a venujem sa svojim zalubam a svojej rodine, nemam rada povrchne reci a smal talky. ked ma obcas nejake zname pozvu na stretnutie, tak sa radsej vyhovorim a zostanem doma.
Moja najlepšia kamaratka je moja sestra,a mama.Cudzi ludia su len znamy,pred ktorymi neotvaram svoje problemy.
Ahoj, tu som 🙂 nie som divná, len introvertna a nemám energiu, ani chuť udržiavať vzťahy s druhými ľuďmi s neistým výsledkom.
Ja nemám kamarátky. Mám kolegyne/kolegov, známich rodinu, deti, manžela. Občas sa niekam pridám na výlet, alebo ideme ako rodina, zavoláme susedov grilovať. Ale ak riešim niečo osobné, len s rodinou. A vyhovuje mi to.
@anonym_autor áno, poznám. A vyhovuje mi to.
@sulavikova co ti vyhovuje?
@anonym_autor poznam ludi s par priatelmi. Poznaju sa dlhe roky. Pre niektorych je kvalita dolezitejsia ako kvantita, cim je clovek starsi tym viac sa ten pocet znizuje a kvalita zvysuje.
Nemám a pravdupovediac ani nechcem 🙂. Čím som staršia, tým viac si vážim čas a premýšľam do čoho sa mi oplatí investovať energiu a absolútne nevidím dôvod investovať energiu a čas do kamarátskych vzťahov s pokecmi o ničom, do nejakých kávičkových posedov, do vzájomných návštev ... nie je to už pre mňa absolútne naplňujúce. Trávim voľný čas so svojou rodinou, robíme spolu všetko čo by som robila aj s najlepšou kamarátkou a ešte viac + si veľmi vychutnávam čas aj osamote, mám veľa záľub, koníčkov, na všetko ani nie je dostatok priestoru, tobôž s niekým cudzím zabíjať čas o ničom. Ale to neznamená že som nespoločenská, rada sa s ľuďmi rozprávam, kontaktujem, rada s nimi trávim čas, ľudia ma v podstate vnímajú ako vysoko spoločenskú (ako sa mýlia 😄), ale som rada s ľuďmi len keď a koľko to vyhovuje mne, zažila som pár celkom intenzívnych kamarátskych vzťahov a bola som z nich neskutočne unavená a vyčerpaná, takže za mňa nie.
Zamladi som bola jedna z tych pipin co si myslela ze kamaratov nemaju len luzri. Cim som starsia tym viac zistujem ze vacsina kamaratov s vami ostane len pokial je s vami zabava a v momente ako zacnete mat problemy, zacnu od vas bocit. Clovek moze byt rad ak ma za zivot jedneho - dvoch skutocnych dlhorocnych priatelov, hlavne v dnesnej dobe ked sa uz ludia pomaly ani osobne nestretavaju.
Ja nikdy nechápem, ako môžu mať ľudia na FB uložených priateľov od 300 a viac. To si ozaj hoci koho pridajú.
Za život stretneme iba pár dobrých priateľov.. najmä na Slovákov by som si dal pozor....sme takí poskoci všetkých naokolo....hlavne v zahraničí som to zažil....najväčší riťolezi k cudzincom ale žeby sme sebe pomohli to nehrozí....a ešte sa budú pchať do riti Nemcom alebo Rakúšanom
@anonym_autor O sebe môžem tiež povedať,, že nemám priateľov.Znamych nám veľa, niektorí sú ochotní pomôcť aj v núdzi,ja im tiež, ale nemám niekoho,komu by som mohla povedať všetky svoje radosti i starosti.Niekedy si človek myslí, že má niekoho takého,ale potom zasvieti v určitej situácii stopka a začne byť opatrný

Myslim,ze aj ja sa radim medzi ludi,ktori nemaju priatelov. Mam vela znamych,ale nikoho takeho,s kym by som chcela travit cas castejsie. Ja nie som typ cloveka na blizke priatelstva . Som rada vo svojej bubline a nechyba mi spolocnost.