Pozvanie svokry na narodeniny
Dobrý deň. V lete plánujem oslavovať svoje okrúhle narodeniny. Chcem pozvať mojich rodičov a manžela na obed do reštiky. Bude to blbé ak svokru nepozvem? Nemame zlé vzťahy ale ani najlepšie. Proste od srdca necítim potrebu tam mať svokru len či to nie je neslušné. Poraďte...
asi je… nevydržíš jednu oslavu?
Záleží, čo na to manžel.
@biba_18 Nie, prečo by mala mať na svojej narodeninovej oslave niekoho, koho tam mať nechce?
@thirstymonk preto lebo je to rodina, dokonca najbližšia. ale nevravím že musí. len je to neslušné a aj tak trochu divné…
@thirstymonk predstav si to opačne - svokra na okrúhliny zavolá syna nevesty. pôjde jej muž na narodky? alebo ostane doma podporiť manželku?
načo to hrotiť…
@biba_18 moja najbližšia rodina je manžel a moji rodičia 😊
Ten jeden obed by som prezila. Predsa je to muzova mama a zda sa mi to byt dost neuctive a neslusne. Budes tam mat najblizsich,tak jednu neprijemnu osobu nejako zvladnes.
nie, podľa zákona aj svokra. na jej pohreb máš nárok na rovnaký pragraf ako na pohreb rodiča. to je, čo?
v tom príspevku vypadlo bez - svokra zavolá syna BEZ nevesty…
@biba_18 a čo nejaké zákony tu splietaš? Najbližšia rodina je tá, ku ktorej mám najbližšie. To nie je o zákone ale o pocitoch.
Autorka - ja som mala 30 pred 2 rokmi a oslavu som nechala na leto a teda pozvala som aj svokrovcov. Nemám s nimi ani zlé ani dobré vzťahy. Tak neutrálne sme.. Ale pozvala som ich.. Nech sa zabavia, aj príjemne pokecali s mojimi rodičmi, ujom atď.. Trošku utuzovat vzťahy. Preto boli pozvaní 🙂
Za mna je to v poriadku, oslavujes s tvojimi rodicmi, co je tvoja najblizsia rodina a s tvojim partnerom. Svokra moze zagratulovat osobitne, ked budes u nej na navsteve.
Je to blbé. Ale urob tak ako chces,len aby si si tu oslavu potom aj užila a nemala si výčitky svedomia.
@biba_18 No a čo? Sú aj "rodiny", kde matka neznáša svoje deti a deti neznášajú matku, tak sa asi nebudú volať, veď to je šuma fuk, jake su zakony, keď niekoho nemáš rád, nemusíš ho mať na oslave len zato, že máš podľa zákona nárok na paragraf pri pohrebe, twl... :D
Že je niekto tvoja rodina, ešte neznamená, že to nemôže byť blbec.
Načo sa hrať na kamosky ked nimi nie ste? Rešpektujete sa vy dve ci ste na seba zle? Ja by som isla na dva obedy, jeden len s muzom a druhy pokojne s rodicmi muzom aj svokrou 🙂 Aj vlk sýty aj ovca celá.
@thirstymonk nič také som nepísala. reagovala som na slová autorky kde písala že svokra nie jej najbližšia rodina. no ale je. to je všetko. nepíšem o vzťahoch…
Nemusis ju pozvat, ale moze sa stat, ze ked ju zacnes takto vyclenovat, moze to potom robit aj ona. Tak ci si na to pripravena.
Je to matka tvojho muža. Mňa by sa to na jeho mieste veľmi dotklo a nechala by som ťa na oslave iba s tvojimi rodičmi. Ak pozývaš rodičov, tak z oboch strán. Predstav si opačnú situáciu, keď on pozve teba, svojich rodičov a na tvojich sa vykašle. Zase je to len o tom, že je to svokra, hoci vzťahy zlé nemáte ako si napísala.
No rozmýšľam. Otoč si to. Nie ty, ale tvoj manzel má narodky. Pozve teba, svoju mamku a veľa ďalších, no vynechá tvojich rodičov. Nebude tá to v kútiku duše aspoň trošičku trápiť? 🤔
"Nemame zlé vzťahy ale ani najlepšie"
No tak ked ju nepozves tak sa zhorsia, s tym.rataj,a mozno ani muzovi sa to pacit nebude.
Aby ti to raz nevrátila keď budete mať deti. Bude volať muža s deťmi na kávu, na prechadzku. Nech si ty zatiaľ doma upratuješ. Či ťa to nebude jedovať
my sme rodiny nemiesali...oslavovala by som na 2 krat..
Ja by som nepozvala a muz moze vraviet co chce
Urob to tak ako cítiš.

Opatrne sa Popytaj muža. Aby sa ho to nedotklo