icon

Práca na diaľku spôsobuje hádky v manželstve

29. okt 2025

Hádame sa s manželom kvôli mojej novej práci. Bola som rok nezamestnaná po rodičovskej, najmladšie dieťa išlo do škôlky a ja na úrad práce. Z toho polrok plná dávka v nezamestnanosti a druhý polrok som vykryla tým, čo som mala našetrené. Študujem, robím si kvalifikácie atď,tak som sa venovala domácnosti, deťom,štúdiu a tým pádom muž nemusel nič riešiť. Rozbehol si živnosť. Mám pocit že od tej doby ako má živnosť,tak len pracuje a pracuje. Príde domov a zas len pracuje. Ale nie v domácnosti. Jemu by sa hodilo ak by som bola doma a on mal o všetko postarané = v domácnosti nič a s deťmi len dačo, max ich dať do škôlky prípadne ísť po ne. Našla som si prácu 22 km z domu. A to je problém že je to vraj ďaleko

Strana
z3
janage
31. okt 2025
@simca06022011

@zub_casu toto by bolo pekne a super, problem je ze oni nemaju viditelne harmocnicky vztah zalozeny na tom, ze otec nosi peniaze, stara sa rodinu rad a mama zabezpecuje domacnost a deti a pohodu. U nich je mama zije zo vzduchu= stara sa o deti, a pan si robi co chce. Co je velmi caste... a v dnesnej dobe, tazko povedat, ako by to vyzeralo za 10-20rokov... u nas toto nie je nijak upravovane, zeny chranene pred tym, ze sa napr aj vzdaju "kariery" v prospech rodiny.

@simca06022011 presne tak, muž si žije akobybol stále slobodný akurát ho to stojí nejaké financie na deti. A od ženy sa očakáva že sa ako matka prispôsobí časom, financiami všetkým.

sissy27
31. okt 2025
@simca06022011

@sissy27 vacsinou sa daju uchlacholit alebo zastrasit v skole s tym, ze nic nie je mozne a takto to ma byt, rodic ma byt s dietatom, ucitelky nemozu chodit domov tiez neskoro atd atd... keby sa nedali = ziadali by zmeny urcite by s tym nieco robili. Dnes nezijeme ako pred 40rokmi, kde rodiny byvali casto pobliz, babky v 54-55r na dochodkku a veselo si chodili po vnucata...

@simca06022011 hlavne si myslím, že veľa ľudí ani nevie o tom, že by sa dalo požiadať o zmenu v prevádzkových hodinách škôlky.

janage
31. okt 2025

@anonym_autor možno by bolo mužovi fajn vysvetliť, že on neživí Teba. On Ti vytvára podmienky, ktoré by mali byť rovnocenné u oboch, aby si sa mohla starať o vaše deti. Teda aj jeho deti, Ak by ste tieto deti nemali, uživila by si sa predsa v pohodičke sama.
A Ty mu vytváraš podmienky, aby sa on mohol venovať práci. nerovnováha nastáva, keď on to berie ako samozrejmé a zatiaľ čo on napĺňa svoje potreby pracovné, socializačné, koníčkové, očakáva, že ty všetky svoje odsunieš nabok. lebo podľa našej spoločnosti alebo jej stále veľkej časti, žena má uprednostniť potreby detí a muža pred svojimi, inak je sebecká zlá matka, čo si neváži, že ju muž živí.

Živil by ťa vtedy keby si nepracovala a nič nerobila. Nie vtedy, keď sa staráš o deti, domácnosť a jeho potreby, čo mu umožňuje pracovať a rozvíjať JEHO firmu, Takže žiadne žitie z tvojich úspor na MD či RD nemalo byť.

Do práce choď a kľudne na polovicu teda prispievajte na pani čo vám deti bude nosiť a vyberať zo školky. Ty v tom prípade budeš na tom lepšie ako si teraz

janage
31. okt 2025

*po MD a RD

Strana
z3