Pravda o vzťahoch: Partnerove nečakané postoje
Ahojte, už pár dni mi nedá spávať jedná vec...priateľ mi opisal sen čo sa mu sníval. Vraj ma znasilnili a on ma opustil. Pýtala som sa ho, či by to tak bolo aj v skutočnosti, tak áno. Vraj by už o mňa nemal záujem, lebo by som bola poškvrnená a špinavá. Ak by som náhodoou otehotnela, poslal by ma na potrat. On ma vraj také zásady a také zneužité telo by už nechcel, hoc by som za to nemohla. Dotklo sa ma to viac než by som chcela. Urazila som sa a skoro vôbec sa s nim nebavila. Jemu to nedošlo, ešte sa pýtal čo mi je a keď som mu povedala, kde je problem tak si začal vymýšľať, že on to tak nemyslel, že ja som to zle pochopila a bla bla bla. Povedala som mu že je zvlaštne že ma ľúbi a v takom ťažkom období kedy by som ho najviac potrebovala by ma odkopol. Tak zas keci že on ma ľúbi a neopustil by ma, že ho to mrzi atď...a že to nemam riešiť, bol to len sen a on bude robiť všetko preto aby ma ochránil. Že sam nevie ako by reagoval v skutočnosti.
Nevie ?? Veď mi to povedal, odkopol by ma. A nejde o to že to bol len sen, ide o ten jeho názor.
Tak teraz neviem..robím ja z komára somára alebo to naozaj prestrelil ? Lebo u mňa stratil dôveru a nemam istotu do budúcna že ak sa niečo stane, že ma podrží. A tiež ten názor že špinavá..preboha ved by som bola obeť, nie štetka. Ďakujem.
Som z toho dosť smutná.
Dnes sme boli von , normálne sme sa spolu bavili, ale mala som od neho odstup, čo sa mu samozrejme nepáčilo. Prišlo zas na tu tému a samozrejme ja som nakoniec ta zla, ktorá sa cez to neviem preniesť. Vraj to mam prenechať minulosti, lebo sa len zbytočne pohádame a vraj načo, čo bolo bolo a mohla by som mu prejaviť kus lásky, lebo jemu sa taký moj prístup nepáči. Áno priznal si vinu, vraj to tak nemyslel, neuvedomil si čo vravel, ospravedlnil sa, chápe že mi ublížil, ale už sa v tom nemam vrtať. Určite by pri mne stál, lebo ľúbi len mňa. Ale chce aby bolo všetko zas tak ako doteraz.
Ja to akosi nedokážem, jednoducho sa vo mne niečo zlomilo. Najhoršie je že on je teraz obeť, chudáčik ktorému ja neprejavujem lásku a ja neviem prečo, no mam pre to vyčitky svedomia. 🤨
Na svoj vek by som mala byť asi rozumnejšia a nie tu vyplakávať, no strácam sa v tom celom. 😏
Inak vďaka všetkým čo ste tu prispeli, vážim si to.❤
@paulina19 Ok, moonlight Ti k tomu napísala priam psychitrický výklad, prečo. Gratulujem Ti k rozhodnutiu ostať s magorom a dodrbať si roky života a možno so šťastím z toho výjsť ako polotroska o 20 rokov. Kde nie je vôľa, nie je cesta. S tými "redflags" od tochto pacienta si môžeš otapetovať dom🤕Tvoje rozhodnutie. Už teraz mi je ja Ťa ľúto-život má toľko krás a ty si vyberieš toxicitu🤕
@enmery Áno viem, že to opísala dokonale, moja intuícia mi už dlho vraví, že jeho chovanie nieje v poriadku. A ja asi tiež nie keď to nedokážem ukončiť. On vždy začne s tým, že by bola škoda zahodiť tie pekné mesiace čo sme spolu prežili, že ma tak ochranuje preto, lebo jeho samého nemal kto chrániť v detstve atď..vždy vie čo povedať. Zato ja nie 😥
Robím teraz pár mesiacov len na dohodu, no chcem sa normálne zamestnať. Keď som mu to spomínala, tak nebol nadšený. Vraj sa bojí o náš vzťah. Nebudeme mať na seba toľko času, budem unavená a to nikomu neprospieva, odsudzíme sa atď. . Povedala som mu že prácu potrebujem, že aj iní chodia do práce a normalne fungujú.Tak že on to chápe, ale sme mladí a keď môžeme mať viac voľného času, treba si ho užiť. Chystá sa rozbehnuť vlastný biznis, tak mam vraj počkať, on ma tam zamestná 😮 Budeme mať skvelú prácu, zárobok a popri tom chodiť po výletoch a užívať si život.
Sú aj situácie kedy sa chová tak že mam chuť normálne utiecť..napr. Kúpim si jogurtové mlieko, idem si ho otvoriť, ešte pred tým ho chcem pretrepať a on mi ho berie z rúk že on mi ho pretrepe lebo on vie ako na to, ešte mi ho aj otvorí lebo ja sa vraj zas zašpiním a pri otváraní mi ukazuje - Vidíš takto sa to robí. A presne toto je situácia kedy neviem či to mam akceptovať alebo nie. Robí to schválne aby som vyzerala ja ta nešikovna ??? Alebo je to len tým že v detstve nedostal to čo mal, jogurt ho neučila otvarať mama, lebo sa ho vzdala, tak teraz učí on mňa tak ako to mala ona jeho ??
Neviem proste kde je ta hranica toho, že toto je ešte v pohode a toto už nie.
Je toho ešte toľko ale to by som tu vkuse len vypisovala 😏
@paulina19 On Ťa chce kontrolovať!Tak zamestnať sa nie, ale počkať kým Ťa on zamestná?Čistý chorý manipulátor. Až sa mi dvihol tlak. Muži majú prirodzený inštinkt ochraňovať, ale nie kvôli kravinám, že ich v detstve nikto neochraňoval!Normálny chlap by Ťa podporil v snahe mať kariéru a dobrý plat a bol by hrdý a nie tie vydieračky o odcudzení!Uf. Ty proste utekaj, inak dopadneš bitá, podvádzaná a ponižovaná do smrti každú minútu. Tento okolo chlapa ani len nešiel.
@paulina19 Máš rodičov?Súrodencov?Dobrých kamarátov?Máš kde nájsť psychickú podporu a zveriť sa im o svojich pocitoch?Potom by si našla silu odísť. Každá žena v azylovom dome začínala ako ty. Ten sen je mimo-za sny nikto nemôže, ale ten výrok o špinavosti je jeho pohľad. To už hovorí veľa o ňom. A podľa toho, čo píšeš, sme sa okrem tých, ktoré ho obhajovali, nemýlili. Je to psychoš a ty musíš od neho preč-ak chceš šťastný život a byť milovaná.
@enmery Ja si uvedomujem, že ma chce kontrolovať, stačí že napíšem, že doma máme návštevu a už vyzvedá že koho. Minule som spomínala, že od nového roka idú ceny lístkov hore a on hneď že veď keď si vybavímm ZŤP tak už mesačný nebudeš potrebovať. Vravím mu že veď spolu stále nebudeme takže ho aj tak potrebujem, tak hneď znervoznel ale nepovedal nič.
Mám rodičov aj brata aj kamaratky ale nikomu som nič nespomínala. Mamku nechcem zbytočne zaťažovať aj keď vie že sme spolu a s otcom neriešim všetko. Sme spolu 4 mesiace, ja som ho s našimi ešte nezoznámila, žijem s mamou a on u nás ešte nebol, stretavame sa v meste, vždy to odkladám, pretože si ním sama niesom istá. Viem že by sa už patrilo, ale necítim to tak, niečo mi vraví že to nemám robiť. On na to samozrejme tlačí, lebo idú moje narodeniny a on mi darček MUSÍ priniesť až domov, idu sviatky a on chce prísť na návštevu.😐
@paulina19 4 mesiace?Preboha, nad čím váhaš. Nie ste spolu roky, nemáte deti, hypotéku. Chceš byť raz mama?Ak by si mala milovanú dcéru, vypiplala si ju a potom by Ti povedala, že mami, mám frajera 4 mesiace, nemám z neho dobrý pocit, chce ma ovládať a kontroluje, nechce, aby som pracovala a povedal mi, že znasilnená žena je špinavá. Ale ja s ním aj tak ostanem. Čo by si jej ako jej matka, ktorá ju miluje a chce pre ňu šťastie povedala? Toto ma zaujíma. Že buď s ním, určite sa zmení a je to super chlap do života? Pozri už to, že si založila túto tému, hovorí veľa o tom, že sama vieš, že to ok nie je. Po 4 mesiacoch máš lietať v oblakoch a nie riešiť toto na MK. Prídeš mi podľa písania veľmi inteligetná a rozumná. Si mladučká a preto možno váhaš. Ale ver mi, že žiadny príbeh žiadnej ženy na tejto planéte, ktorý sa začínal ako Tvoj a s takým chlapom sa odrazu neskončil romantickým happyendom. Mimochodom, mamka Ťa isto ľúbila a takouto vecou by si ju nikdy nezaťažovala!
@enmery Mamka vie že sme spolu, no mysli si že je všetko OK 😏. Neni pekne z mojej strany že jej nepoviem pravdu, to si uvedomujem. Chcela som to ukončiť skôr než jej poviem ako to vlastne je, preto to tajím. A áno určite by to nebrala tak že ju zaťažujem, ale že sa jej chcem zdôveriť a vypočuť si jej názor.Máme dobrý vzťah. Tak to asi konečne spravím.
Svojej dcére by som povedala že ju chápem, že to nemá jednoduché, ale že v takom vzťahu nema zmysel pokračovať, pretože sa bude len a len trápiť 😥 A povedala by som jej ešte jednu vec že si ma samu seba vážiť.
@paulina19 Vidíš, sama si si odpovedala, čo by si povedala svojej dcére. Prosím, ak chceš byť raz šťastná s mužom a milovaná, ukonči to. Zdôver sa mamke-ona bude Tvojou oporou. Inak budeš mať pocit, že si v tom sama. Manipulátor robí časom z obete viac závislú a úplne rozkladá jej osobnosť. Preto čím dlhšie-horšie pre Teba odísť. Čítam tu jednu veľmi inteligetnú a empatickú ženu, nezahoď svoj potenciál s týmto narušeným kusom. Keby si nám napísala viac, mysleli by sme si ešte viac, že on je narušený, ale určite nie ty.
@rozkvet1 a niektorí muži dokonca tie ženy znásilňujú, je to preto v poriadku?? Nie je.
Rovnako, ako NIE je v poriadku, keď sa mužovi znechutí žena po pôrode, či znásilnení. Toto sú muži s nejakým problémom (nezrelost, hraničný typ osobnosti, trauma...), jednoducho nie psychicky ok a robiť z toho normu je veľmi, veľmi zle!
Takze nie, jeho názor v poriadku nie je, bez ohľadu na to, ako ho podal.
@paulina19 si s ním 4 m a už ťa má omotanu okolo palca.. už teraz sa nevieš odpútať, hoci vieš, že to nie je dobré..
A teraz si predstav, čo bude o rok, o dva, o päť..
Ty si sebavedomím v prdeli, lebo on ťa presvedčí, že si úplne neschopná (veď ani mlieko nevieš otvoriť, že?), škaredá (veď škoda, že tie prsia nemáš iné, že? Vid.tvoja prvá téma), úplne odrezaná od sveta, veď už teraz sa chlapík snaží o kontrolu, myslíš, že potom to dokážeš? Že ho potom opustis?
Musíš to urobiť teraz!
Zachráň sa!
Povedať doma, čo sa deje. Úplne prerušiť s typkom kontakt, nech sa deje čokoľvek.
Pretože on sa ťa len tak nevzdá.
Pekne poslúchas, takú si len tak nenechá ujsť!
Držím palce!
@enmery Áno viem, chcem a musím to ukončiť. Ale jednoduché to nebude, už x krat mi povedal že ma nenechá len tak odisť, že ak by k tomu došlo tak bude bojovať. Že neznesie aby sa ma niekto iný dotkol. Ja sama nechápem ako som sa takto chytila do pasce. Je pravda že keď sme sa spoznali niečo sa mi na ňom nepáčilo, mala som zvláštny pocit, ale potláčala som to, lebo som si myslela že to je len zbytočný strach a neistota.
A on bol milý, vysmiaty, galantný a robil všetko preto aby ma dostal. Ja som sa pri ňom cítila dobre, trávisli sme spolu veľa času a postupne som sa namotala 😐.
Ďakujem za Vaše príspevky a podporu ❤
@beronsche Že sa ma len tak nevzda mi už povedal x krát. A tých veci čo by na mne zmenil je viac - prsia, lebo by sa mu pačili väčšie, ruky vypracovanejšie a vlasy rovne a dlhe, lebo take sa mu na dievčatach pačia.
Nemôžem zabudnuť na deň keď priniesol so sebou hrebeň, teraz mi je z toho do smiechu 🤭. Bavili sme sa o tom že mam rada keď mi niekto češe vlasy a on to zneužil tak že vybral hrebeň a povedal že mi ich učeše aby som ich mala pekné rovné. Nemala som slov normálne 😮 Ja ich mam vlnité a tiež x krát sa mi ich chytal a povedal že jemu sa pačia rovné. Až keď som mu povedala že mne sa pačia take ake mam tak s tym prestal.
Ono je v pohode prejaviť svoj názor a povedať že sa mi na opačnom pohlaví páči to a to, že sa mi páči keď ma chlap vianočnú čiapku, lebo je zlatý alebo je v dlhom kabáte sexi atď..no meniť jeho výzor a tým pádom to kým je mi pride choré...Ja som mu ani raz nepovedala že sa mi na ňom niečo nepáči a že ma dačo zmeniť. Keď sa dal ostrihať, tak som mu povedala že mu krátke vlasy pristanú viac, lebo si to ozaj myslím, ale len tak z ničoho nič by som mu nepovedala Vieš čo ? Ostrihaj sa, krátke vlasy sa mi pačia viac.
@paulina19 Musím sa Ti ospravedlniť - po úvodnom príspevku som Ti napísala, že robíš z komára somára... Po tom, čo som si prečítala viac Tvojich príspevkov mením názor - čím skôr to ukonči... udržiavaš vzťah, ktorý nikdy funkčný nebude a obeťou budeš ty. Tvoj partner je psychicky nespôsobilý viesť normálny, vyrovnaný partnerský vzťah. Prajem Ti, aby si mala túto etapu za sebou a v ďalšom živote všetko dobré...
@paulina19 fuha, to je debil
@nicegirl369 Za debila som tu ja, lebo to stále riešim a neviem to hodiť za hlavu. Vraj to už mam nechať tak, stalo sa čo sa stalo. Treba si užívať prítomnosť a pohnuť sa vo vzťahu ďalej. On nechce aby to medzi nami bolo také aké to je, on si vraj potom namýšľa rôzne veci. Že niekoho mám, že si s niekym iným píšem. Povedala som mu na to že on vie prečo sa tak chovám, tak že hej vie aj to chápe, ale mala by som mu prejaviť viac lásky.
Nema zmysel sa v tom vrtať, čo bolo bolo. Že sa mi už ospravedlnil a vysvetlil mi že to takto nemyslel, že si neuvedomil ako mi ublížil atď. A že možno takto reagujem preto, že moji rodičia išli od seba, keď som bola ešte dievča 🤨
Povedala som mu že ma najviac trapi to aký pohľad ma na ženu ktorej takto ublížia a tiež to, že by ma v takej situácií nechal. Tak vraj z kresťanskej stránky by takú ženu nemal mať. A tiež aj kamaráti mu o tom hovorili. Vychovala ho len babka a vraj ho nemal kto usmerňovať v názoroch. Toto ma úplne dostalo. Tak celú dobu ospevuje ako je dobre vychovaný, verí v Boha atď a potom trepne takú kravinu. Spýtala som sa ho že ako môže niečo také povedať veriaci človek čo sa chce ženiť..veď v šťasti aj nešťastí... a tiež som pripomenula že niekto kto veri v Boha take nepovie pretože Boh je láska. Asi som ho šokla, lebo bol pár sekund ticho.
Tak že mam pravdu..veľa názorov už vraj prehodnotil atď..doookola to iste.. ako on nevhce zahodiť to pekne čo bolo, že by to bolo škoda. On ma ľúbi, chce len mňa a tak 🙄
Je to zložité keď ešte aj prácu mame momentálne rovnakú ...dosť ma to už deptá.
@paulina19 Toto sa nedá čítať. Prečo si ešte o tom nepovedala rodičom, že chceš niečo ukončiť. Alebo kamarátom, niekomu, komu veríš.Toto vôbec nie je dobré. Rútiš so do pekla s chorým manipulátorom a ver mi, že čím dlhšie s takým, tým ťažšie sa odchádza. To kresťanské hľadisko, žeby nemal byť so znásilnenou ženou vyčítal kde?To je blbosť jak rampa. V biblie ešte aj Ježiš učil činmi, že ešte aj prostitútka, ktorá to robí dobrovoľne, si zaslúži nebyť sudená. Fuj neskutočne zle mi došlo, aký je to pokrivený človek a nulový chlap. Ten má riadne slizské a čierne vnútro.
@paulina19 ste ešte príliš mladí, je ešte dosť možné, že ním plieska trieska polopuberta, nie nevie ako by sa zachoval a takisto to nevieš ani ty, ako by si sa zachovala po znásilnení, možno by si ho sama poslala preč, že nechceš žiadneho chlapa už do smrti ani vidieť. (Čo by si si asi znovu po nejakom čase asi rozmyslela, atď atp, absolútne nikto netuší, ako sa bude reálne správať v krízových situáciách). Bol to len sen a on si pustil hubu na špacírku. Ešte vás život neotrieskal, ešte máte silné reči, ktovie kedy prídu reálne preplesky, až potom uvidíte, ako sa zachováte. Aj jeden, aj druhý. Úprimne si myslím, že priateľ je teraz dobre vyľakaný a najradšej by vrátil čas...
@paulina19 ty si stále s tým chorym uboziakom??
Dievča zlaté rútis sa do riadnych sr@ciek..
Neanalyzuj, čo on povedal, ako to myslel...
porozmýšľaj radšej, prečo si ty s mužom, ktorý v tebe od prvého dňa vyvoláva pocity viny a manipuluje seba do úlohe obete, ktory sa ťa od prvej chvíle snaží omotat si okolo prsta, ktorému sa vlastne nepáčis taká aká si..
Takto rovnocenný vzťah vyzerať nemá. On ťa neľúbi, on ťa chce ovládať a evidentne sa mu to darí..
A čím neskôr to pochopíš, tým ťažšie sa z toho vymanis.. ak vôbec...

Tak tento panko sa pekne vyfarbil. Nerada to pisem ale je to ten typ co ta nikdy v tazkych chvilach nepodrzi. Opusti ta aj keby si ochorela na rokovinu ci inu tazku chorobu- lebo on chudacik by to mal tazke. Co ak by si potratila ci ti odrezali prsnik, ci nejaka skareda popalenina ci jazva. Zdupkal by ako prasivy pes- lebo ty by si bola poskodeny tovar. Posli ho tam kam patri- do prdele.