Prázdny manželský vzťah
Prosim, poraďte. Sme manzelia viac ako 20 rokov, mame dve skolopovinne deti. Vždy sme si rozumeli, všetko bolo v poriadku, hádali sme sa len zriedka a pre nič zásadné. Ani pri výchove sme nemali problémy, manzel sa venoval deťom, aj mne, aj sebe. V poslednej dobe, a to už dlhšej dobe, som si uvedomila, že žijeme vedľa seba, nie spolu. Príde domov neskoro večer, pozdraví sa s deťmi, opýta sa ako sa mali a ľahne si do spálne s mobilom. Keď deti idú spat, sme už spolu, ale nerozpravame sa, teda ja mam snahu, ale on nič, povie, že celý deň pracoval a co mal na obed. Ze co mi ma povedať. Tak pozeráme telku a ide spať. Mam pocit, ze sme ako cudzí ľudia. Nevie o mne už vlastne nič, myslím ako o človeku, čo by som chcela, ake mam plány, sny, ako sa mam ako osoba, vnútorne. Deti to isté, nevie o nich nič, aké majú triedne, spolužiakov, kamarátov, písomky, problémy, čo ich trápi, čo by chceli. Urobil by pre nich všetko, má ich rád, to je druhá vec, co potrebujú, to bez slova zabezpečí, takisto aj pre mňa, je zodpovedný na 100 %. Ale mam pocit, ako by bol radšej sam, len ta zodpovednosť mu to nedovolí, ze už si raz založil rodinu, tak už musí fungovať. Plus trávenie spoločného času. Už neznášam víkendy. Ty povedz kam pôjdeme, ja som len šofér, pôjdeme kam povieš.
@reanda tak mi to prišlo, ze ja sa oňho nezaujímam, ja sa ho nepýtam, nezistujem, len sa sťazujem.
A skúšali ste to dat nejako aj do poriadku? Ci sa to zbehlo rýchlejšie?
@anonym_autor vies, zaujimat sa nie je len sa pytat.. to vypytovanie je prave casto pocitovane ako tlak, ked ma clovek pocit, ze mu nerozumies.. a ja mam pocit, ze mu proste nerozumies, ze ste odlisni a ty to, co je pre neho dolezite, za dolezite nepovazujes.. takze aj ked by sa ti zdoveril, tak by si to pravdepodobne nepochopila, alebo odsudila, tak naco ti to bude hovorit.. (usudzujem z toho, ze odsudzujes a vadi ti, ze napr. netravi cas aktivnejsie, ze ho nebavia tury, ze jeho predstava vyletu je ist sa najest do restiky, ci dat si na jarmoku placku a podobne) .. cim nechcem povedat, ze ti to nema vadit a mas to schvalovat, len pre pochopenie, preco ti mozno nechce odpovedat a preco je izolovany v ulite - lebo keby sa prejavil, aky je, tak vie, ze by sa ti to nepacilo, tak to radsej ani nerobi (co tiez nie je ok, ale tak - pre pochopenie, ako sa chova)
co sa tyka mojho vztahu, nie, nezbehlo sa to rychlo.. snazila som sa to dat do poriadku velmi a velmi dlhu dobu.. az mi doslo, ze nielen, ze sa snazim iba ja a on nic, ale ze sa prave snazim o nieco, o co mam zaujem iba ja.. on nie.. a tam uz je kazda snaha zbytocna
Ahoj, nie je za tým čumením do mobilu a nezáujmom o rodinu niekto ďalší? Nemôže mať milenku?
@subartic to by som ešte prežila, ze sa mu nechce chodiť neviem kde, ale ta nekomunikacia, toto je pre mňa oveľa horšie, sme ako cudzí, vôbec sa neusmeje, nepohladi ma, neobjime, to je pre mňa úplne hrozné
@anonym_autor akoby si hovorila o mojom ☹️ Úplne ťa chápem, je to nanič. Aj my máme deti.
Ja si uprimne myslim, ze uz ho nezmenis a “nezobudis”. On ma krizu stredneho veku, depka, nuda, stereotyp, ty si uz okukana. Dali ste si uz podla mna vsetko. On sa rozvadzat nebude, lebo to je vela roboty a neprijemnych vybavovaciek, tak sa mu proste nechce. Riesenia su len dve. Bud sa rozvedies ty hned teraz alebo si najdes milenca 🤷♀️alebo on milenku, alebo obaja. A to nemyslim vobec v zlom, ale ak sa nechces rozvadzat, chlap nepocuva a nepohnes s jim a zaroven nechces zit takato udusena do sedemdesiatky, tak velmi na vyber nemas. Najdi si milenca, nech ta nakopne novou zivotnou energiou. A bud si uvedomis, ze chces zostat v manzelstve alebo ti da tu poslednu silu, co potrebujes, aby si o ten rozvod poziadala.
Tiež si myslím ako tu už niekto písal, že to súvisí s poklesom testosterónu. Prečítaj si niečo o andropauze a zmenách, ktorým musia muži v tomto období čeliť. Môj manžel má 48 rokov, dal si zmerať výšku testosterónu a teraz chodí cca raz za tri mesiace na injekciu. Zmena v jeho nálade, chuti niečo robiť a náraste energie je značná.
Tiež si myslím ako tu už niekto písal, že to súvisí s poklesom testosterónu. Prečítaj si niečo o andropauze a zmenách, ktorým musia muži v tomto období čeliť. Môj manžel má 48 rokov, dal si zmerať výšku testosterónu a teraz chodí cca raz za tri mesiace na injekciu. Zmena v jeho nálade, chuti niečo robiť a náraste energie je značná.
@anonym_2e6efc obdivujem, ze chcel ist do toho. Ja som tomu mojmu vravela ale kasle na to. Vraj jemu nic nie je.
@anonym_06468b to ma veľmi mrzí, naozaj 😏
@anonym_autor aj mna ale nepomozem si😞
Ja si uprimne myslim, ze uz ho nezmenis a “nezobudis”. On ma krizu stredneho veku, depka, nuda, stereotyp, ty si uz okukana. Dali ste si uz podla mna vsetko. On sa rozvadzat nebude, lebo to je vela roboty a neprijemnych vybavovaciek, tak sa mu proste nechce. Riesenia su len dve. Bud sa rozvedies ty hned teraz alebo si najdes milenca 🤷♀️alebo on milenku, alebo obaja. A to nemyslim vobec v zlom, ale ak sa nechces rozvadzat, chlap nepocuva a nepohnes s jim a zaroven nechces zit takato udusena do sedemdesiatky, tak velmi na vyber nemas. Najdi si milenca, nech ta nakopne novou zivotnou energiou. A bud si uvedomis, ze chces zostat v manzelstve alebo ti da tu poslednu silu, co potrebujes, aby si o ten rozvod poziadala.
@lucilaines bohužiaľ, podobne to vychádza aj mne... aj ked vôbec nemám záujem o žiadneho milenca, ale že vôbec, práve naopak, nemám záujem si s niekym začínať, zvykať si na niekoho, neviem si to ani vôbec predstaviť, s nejakým iným človekom. Ale takto s niekym prežívať, bez radosti, bez energie, to je tiež ubijajuce, také umieranie za živa... a zostať sama, pre mna po tolkych rokoch hrozna predstava... nic z toho ma nelaka a depta ma to cele neskutočne, kam sme sa to dostali
@autor
prechadzam niecim velmi podobnym, som s manzelom 26 rokov, moje pocity su uplne totozne, ak chces, napis mi SS. Ja som zatial muza objednala na meranie testosteronu, lebo on ako byvaly sportovec neskutocne zdedkovatel, mam pocit, ze je odo mna o 20 rokov starsi. Podla mna sa malo riesi muzska andropauza, neviem si to inak vysvetlit.
Tiež sa k vám pridávam do "klubu" ženy... Máme s mužom 50+ a on za rok prešiel neskutočným poklesom fyzickej aj mentálnej aktivity. O chvíľu budeme mať 30 výročie svadby a ja mám chuť mu na stôl tresknúť rozvodové papiere. Mňa to už tak nebaví neustále "riešiť" druhých ľudí. Som si naivne myslela, že keď odchováme deti (máme ešte momentálne aj dieťa v puberte), tak konečne príde náš čas... A ja mám doma "tieň môjho muža". Ale on nemá žiaden problém... Aj ja mám citeľný pokles energie, ale toto čo on predvádza posledné mesiace.... Tiež som uvažovala nad tým testosterónom, ale teda neviem či bude ochotný v tomto smere niečo zo sebou robiť.
@anonym_autor prežívam to veľmi podobne ako ty, tiež som rodinne založená. Navyše muž si začal asi pred 7 rokmi plniť svoj "životný sen" pracovať na zákazkách v zahraničí, takže je viac preč ako doma. A keď už je doma, tak je viac menej nepoužiteľný.
Ja to silno vidim aj u svojich rodicov, mama je od otca o 3 roky starsia, ale teda otcovi cely zivot sibalo, zhanal, sportoval, kaslal na rodinu. Mama kocka este aj teraz v 80, vyzera na 60, aktivna, cula, plna zivota. Oco po 50 uplny dedko, osteoporoza, problemy s klbami, teraz chodi len po operaciach a mama sa o neho stara ako o retarda. Vzdy, ked ho zacne lutovat, jej pripomeniem, nech si spomenie, ako zamlada zhanal a vycinal a po 50 utalo a len samy doktor. Kedysi krasny vysportovany muz, teraz je mame na krku a ona nikam kvoli nemu nejde. A moja babka to iste, ked dedko v 70 zomrel, tak zacala zit a este ho aj o 20 rokov prezila. Vidim to vsade, u kamosiek, v rodine, v okoli. My zeny mame jednu vyhodu, problemy riesime a to vacsinou vsetky, preto sa nedostavame do este vacsich. Muzi sa hraju na bezchybnych, valcuje ich ego a problemy nemaju. No to urciteeeee. Keby som nesedela sama zena v kolektive 15 muzov, by som neverila, co vsetko riesia a co vsetko neriesia.
Ja to silno vidim aj u svojich rodicov, mama je od otca o 3 roky starsia, ale teda otcovi cely zivot sibalo, zhanal, sportoval, kaslal na rodinu. Mama kocka este aj teraz v 80, vyzera na 60, aktivna, cula, plna zivota. Oco po 50 uplny dedko, osteoporoza, problemy s klbami, teraz chodi len po operaciach a mama sa o neho stara ako o retarda. Vzdy, ked ho zacne lutovat, jej pripomeniem, nech si spomenie, ako zamlada zhanal a vycinal a po 50 utalo a len samy doktor. Kedysi krasny vysportovany muz, teraz je mame na krku a ona nikam kvoli nemu nejde. A moja babka to iste, ked dedko v 70 zomrel, tak zacala zit a este ho aj o 20 rokov prezila. Vidim to vsade, u kamosiek, v rodine, v okoli. My zeny mame jednu vyhodu, problemy riesime a to vacsinou vsetky, preto sa nedostavame do este vacsich. Muzi sa hraju na bezchybnych, valcuje ich ego a problemy nemaju. No to urciteeeee. Keby som nesedela sama zena v kolektive 15 muzov, by som neverila, co vsetko riesia a co vsetko neriesia.
@lenusiatko toto ma celkom uprimne zaujima, co vsetko riesia a neriesia muzi. Vzdy som bola len v zenskom kolektive, sem-tam nejaky chlap...
@anonym_autor idem ho objat, počkaj, ved vidíš, že niečo idem robiť, je toho veľa, neda sa to takto naraz vysvetliť
@anonym_autor ja som zila podobnym problemom, moj muz je sice mladsi ako tvoj, ale bol presne takyto a zistila som, ze vyse troch rokov zil dvojity zivot a mal milenku 🤮
@anonym_2e6efc ahoj.mozem poprosiť info s akym lekárom toto riešite?
@anonym_autor ja som zila podobnym problemom, moj muz je sice mladsi ako tvoj, ale bol presne takyto a zistila som, ze vyse troch rokov zil dvojity zivot a mal milenku 🤮
@anonym_585896 ako si na to prisla?lebo mna toto zial napadlo tiez, ze ma milenku..
@anonym_585896 ako si na to prisla?lebo mna toto zial napadlo tiez, ze ma milenku..
@anonym_06468b bol taky ako autorka pisala, voci mne chladny, vkuse len mobil vsade so sebou a pisal nonstop, potom som nasla dokazy, stretla sa s milenkou a ta mi to potvrdila, muz to zatlkal...
@subartic hm, tak ďakujem veľmi pekne... to budem ešte vo väčšej depke, sama na víkend, paráda. Ale čo mi to rieši, jeden víkend sa niekde sama potlkat, mňa zaujíma, ci neexistuje iné riešenie, ak niekto mal taky problém
@anonym_autor napis mi spravu, zazila som to...napisem ti sukromne
@anonym_autor Otoc si to. Predstav si, ze ty by si mala depresiu, alebo nejaky iny zdravotny problem a citila by si sa unavena.
Alebo by si bola zavisla od alkoholu, hrania hier telefonu.
Bola by si "leniva" sa zmenit, alebo by si nevladala, nechcela. Ale tvoj by ta prosikal, vyplakaval by, nutil ta niekam chodit.
Zmenila by si sa? Nie. Nemala by si motivaciu, vedela by si, ze ten tvoj ta chce, kym by sa ti prosil.
Ale predstav si, ze lezis pribrata, neupravena na gauci s mobilom v jednej ruke, v druhej ruke pivo(zmrzlinu, cokoladu...), alebo si nou len tak skrabes zadok..
A tvoj krasny, cisty, plny energie by zobral deti a siel s nimi na vylet. Alebo by ti deti nechal a siel by vesely na kurz tanga.
Vedela by si, ze ak a teraz nepozbieras, straila by si ho.
Ak chces zachranit vztah, musis najprv zachranit seba. Musis sa tesit zo zivota a pojde za tebou aj na kraj sveta.
Ak nepojde, tak pojdes stastna sama.
Neexistuje ziadne ine riesenie, iba to, co ti radili dievcata predo mnou. Musis zabavit seba.
@anonym_06468b bol taky ako autorka pisala, voci mne chladny, vkuse len mobil vsade so sebou a pisal nonstop, potom som nasla dokazy, stretla sa s milenkou a ta mi to potvrdila, muz to zatlkal...
@anonym_585896 ja som si tirz na 90% ista ze niekoho ma, aj to protivne spravanie tomu nasvedcuje, ale nemam ziadny dokaZ
@anonym_585896 ja som si tirz na 90% ista ze niekoho ma, aj to protivne spravanie tomu nasvedcuje, ale nemam ziadny dokaZ
@anonym_06468b ano, protivny, neprijemny, hlavou mimo. No mna by ani vo sne nenapadlo, ze taketo nieco moj muz urobi a nie este ze to tolko trvalo. Doma dve male deti, som ako telo bez duse.
@reanda preco taky útok... poprekrucala si to všetko tendencne a všetko "naraficila" na mňa, za všetko vlastne môžem ja. Mňa úprimne zaujíma co prežíva a ako sa cíti a chcem, aby bol spokojný, myslím celkovo v živote, aby mu bolo dobre. Len keď je niekto schovaný v ulite a izolovaný, je to ťažké a môžem sa zaujímať od rána do večera. On nejaké sťazovanie považuje za nie mužné a slabosske. Zlyhal v tom, že nenahonobil majetok, jednoducho povedané, aj keď veľa pracuje.
Co sa týka deti, ved ok, ja nepotrebujem aby riešil ich písomky a problémy, to ja obsiahnem bez problémov, len nech sa potom nesťažuje, ze sme uzavretá trojka a on je z kola von, ja sa tiež môžem deťom len pozdravit, dat im jest a potom sa čudovať, že sú mi ako cudzie a o pár rokov si ledva zavoláme raz za mesiac z povinnosti.
Ja našťastie nemám žiadne závažné problémy a nie som úplne sprostá, ze večer prídem a s jeho pocitmi zlyhania a starosťami naňho vysypem náklad svojich starosti, ak by som nejaké mala. Nie je to tak, že prídem, sadnem si k nemu a hučím a hučím doňho koľko sa zmestí, naozaj, nie som blbá a uz nemám 15 rokov. A už asi 10krat som tu hovorila, že sa oňho zaujímam, ako sa oňho nezaujimam, keď sa ho vyslovene pýtam ako sa mal resp ma, neviem ako sa mam ešte špeciálnejsie zaujímať. Keď mi povie, že pracoval som cely deň a hotovo, neskriekam ani nerobím scénu. Mrzí ma to, niekedy ešte skúsim inak, ale to je všetko, čo mám ešte po japonsky sa ho opýtať?
@anonym_autor úplne, ako u nás. Veľmi ti rozumiem. Je tam pár odlišnosti, ale deväťdesiat percent totožné. Prišlo to ako blesk z jasného neba. má 47 rokov.
@subartic hm, tak ďakujem veľmi pekne... to budem ešte vo väčšej depke, sama na víkend, paráda. Ale čo mi to rieši, jeden víkend sa niekde sama potlkat, mňa zaujíma, ci neexistuje iné riešenie, ak niekto mal taky problém
@anonym_autor psycholog. poradna.good luck.znies ako fajn clovek
A čo čakáš od už 52 ročného, a po 20 rokoch? Neskoro ste začali s robenim deti keď sú ešte školopovinné. Takto to dopadne keď ľudia odkladajú rodičovstvo. 52 ročná som už mala vnuka, nieže školopovinné deti. Preboha. A môžete ísť do mňa koľko chcete, aj tak je to pravda.
A čo čakáš od už 52 ročného, a po 20 rokoch? Neskoro ste začali s robenim deti keď sú ešte školopovinné. Takto to dopadne keď ľudia odkladajú rodičovstvo. 52 ročná som už mala vnuka, nieže školopovinné deti. Preboha. A môžete ísť do mňa koľko chcete, aj tak je to pravda.
@anonym_ee3485 presne súhlasím s tým, že rodičia 50+ by už mali mať odrastené deti, pretože tieto hormonálne zmeny sú masaker. A keď sa zapojím do diskusie o rodičovstve 40+, tak ma idú zožrať, že o čom trepem... no komu nie je rady....
@anonym_ee3485 presne súhlasím s tým, že rodičia 50+ by už mali mať odrastené deti, pretože tieto hormonálne zmeny sú masaker. A keď sa zapojím do diskusie o rodičovstve 40+, tak ma idú zožrať, že o čom trepem... no komu nie je rady....
@anonym_ee3485
@anonym_ab5c5e
Dievcata, co si tu dokazujete? Tato tema nema nic spolicne s vekom autorkinho chlapa.
Je lenivy a zavisly na mobile. Ved na to sa stazuje kazda druha, ktora ma dieta s dvadsatrocnym. Väcsina sa kvoli tomu aj rozvadza.
@anonym_ee3485
@anonym_ab5c5e
Dievcata, co si tu dokazujete? Tato tema nema nic spolicne s vekom autorkinho chlapa.
Je lenivy a zavisly na mobile. Ved na to sa stazuje kazda druha, ktora ma dieta s dvadsatrocnym. Väcsina sa kvoli tomu aj rozvadza.
@oliolijanka tiez to tak vidim, aj moj muz lenivec a zavislak, presne tak, bez ohladu na vek😢😢
@anonym_ab5c5e presne tak, moja reč 👍

@anonym_autor preco utok? napisala som ti iba, ako to na mna posobi, aky by som mala dovod na teba utocit? ani nemam pocit, ze som nieco poprekrucala..
ok, uz ti nemam co poradit
ja som to mala s muzom podobne
uz s nim nezijem
@reanda tak mi to prišlo, ze ja sa oňho nezaujímam, ja sa ho nepýtam, nezistujem, len sa sťazujem.
A skúšali ste to dat nejako aj do poriadku? Ci sa to zbehlo rýchlejšie?