icon

Prázdny manželský vzťah

10. aug 2025

Prosim, poraďte. Sme manzelia viac ako 20 rokov, mame dve skolopovinne deti. Vždy sme si rozumeli, všetko bolo v poriadku, hádali sme sa len zriedka a pre nič zásadné. Ani pri výchove sme nemali problémy, manzel sa venoval deťom, aj mne, aj sebe. V poslednej dobe, a to už dlhšej dobe, som si uvedomila, že žijeme vedľa seba, nie spolu. Príde domov neskoro večer, pozdraví sa s deťmi, opýta sa ako sa mali a ľahne si do spálne s mobilom. Keď deti idú spat, sme už spolu, ale nerozpravame sa, teda ja mam snahu, ale on nič, povie, že celý deň pracoval a co mal na obed. Ze co mi ma povedať. Tak pozeráme telku a ide spať. Mam pocit, ze sme ako cudzí ľudia. Nevie o mne už vlastne nič, myslím ako o človeku, čo by som chcela, ake mam plány, sny, ako sa mam ako osoba, vnútorne. Deti to isté, nevie o nich nič, aké majú triedne, spolužiakov, kamarátov, písomky, problémy, čo ich trápi, čo by chceli. Urobil by pre nich všetko, má ich rád, to je druhá vec, co potrebujú, to bez slova zabezpečí, takisto aj pre mňa, je zodpovedný na 100 %. Ale mam pocit, ako by bol radšej sam, len ta zodpovednosť mu to nedovolí, ze už si raz založil rodinu, tak už musí fungovať. Plus trávenie spoločného času. Už neznášam víkendy. Ty povedz kam pôjdeme, ja som len šofér, pôjdeme kam povieš.

Strana
z4
beronsche
12. aug 2025
@anonym_ee3485

A čo čakáš od už 52 ročného, a po 20 rokoch? Neskoro ste začali s robenim deti keď sú ešte školopovinné. Takto to dopadne keď ľudia odkladajú rodičovstvo. 52 ročná som už mala vnuka, nieže školopovinné deti. Preboha. A môžete ísť do mňa koľko chcete, aj tak je to pravda.

@anonym_ee3485 toto je podľa mňa vysoko individuálne..

Ja keď čítam o chlapoch, čo sa z nich po 50-tke stali lenivé usomrane a večne sťažujúce sa hnidy, čo len prežívajú na gauči, prip.s mobilom v ruke, vždy si predstavím môjho, čo chvíľu 70r otca, ktorý do vrecka strci množstvo mladších mužov..
Ale toto platí samozrejme aj na ženy..

anonym_cf3203
12. aug 2025
@anonym_autor

@subartic ok, ale čo sa zmeni tým, že pôjdem na víkend niekam sama? Bude spokojný, ze ma klud, môže si celý víkend pozerať mobil a nemusí ísť na nejaký otravný výlet. Ja chcem riešiť tu príčinu prečo je to tak a neviem, ci ho až tak nabudim jedným víkendom.

@anonym_autor vtedy je čas kopnúť ich do riti a ísť po svojom a začať žiť.Mam doma presne to iste nervózny, chytá mňa, alebo deti za slovíčka, tam je teplo, tam sme boli čo vymýšľaš.Dnes má voľno a tak ma nahneval, že išiel s 2 pubertákmi kupovať oblečenie a radšej sa opalujem.Ma 50 r a posledné dva, tri roky z pohodového chlapa sa stal idiot.
Nič sa mu nechce, keď ide o jeho povinnosti kosenie, práca to môže vždy, ak chceme niečo my tak sto reči.Budem rada, ak napíšete čo robiť, lebo už ani nemám chuť s ním tráviť čas.Vcera sme boli na zmrzline a 2x má upozorňoval, že mi tečie🤣hovorím áno, veď je teplo nemám 3 r, aby si ma upozorňoval.Nakoniec mi vypadla z ruky a povedal, mi, že som horšia ako decko ani sa s ním nerozprávam radšej mal byť v práci.Sto otázok, otravovanie a k veci nič.Este povedal či nám má robiť animátora🤪veď preto si tých pár dní zobral voľno či nie?u nás to je veľmi veselé posledný čas jeden podráždený, druhý a deti puberta

oliolijanka
12. aug 2025
@anonym_ee3485

@anonym_ab5c5e presne tak, moja reč 👍

@anonym_ee3485 A ja hovorim, ze dieta by mali mat len ludia, ktori maju velky dom s velkou zahradou, lebo inak je to masaker, ked deti vyrastaju v malom byte.
A hovorim, ze dieta by maly mat iba zdrave, stihle zeny a iba take, ktore mozu tri roky kojit a potom nastupit do velmi dobre platenej prace. Je to masaker, ked zena musi utekat z oboty do roboty.
Samozrejme je to sarkazmus...

Je to super, ze vy ste stihli mat dieta ako mladice, ale nie kazdy ma to stastie.
Autorka mala deti s muzom v starsom veku a informacia, ze vy si myslite, ze deti maju mat iba mladi ludia, jej nepomoze.

anonym_ee3485
12. aug 2025
@oliolijanka

@anonym_ee3485 A ja hovorim, ze dieta by mali mat len ludia, ktori maju velky dom s velkou zahradou, lebo inak je to masaker, ked deti vyrastaju v malom byte.
A hovorim, ze dieta by maly mat iba zdrave, stihle zeny a iba take, ktore mozu tri roky kojit a potom nastupit do velmi dobre platenej prace. Je to masaker, ked zena musi utekat z oboty do roboty.

Je to super, ze vy ste stihli mat dieta ako mladice, ale nie kazdy ma to stastie.
Autorka mala deti s muzom v starsom veku a informacia, ze vy si myslite, ze deti maju mat iba mladi ludia, jej nepomoze.

@oliolijanka ja viem ze jej to nepomôže. A povedz mi, ktorá informácia jej tu pomôže?

anonym_ab5c5e
12. aug 2025
@oliolijanka

@oliolijanka no veď ja som to ani nepísala autorke, ja to píšem tým, ktorí sa pre dieťa v 40+ ešte len rozhodujú, aby mali informáciu ako to bude cca o 10 rokov. Viem, že každý to môže mať inak, ale prírodu neobabreš.

anonym_ab5c5e
12. aug 2025
@anonym_cf3203

@anonym_autor vtedy je čas kopnúť ich do riti a ísť po svojom a začať žiť.Mam doma presne to iste nervózny, chytá mňa, alebo deti za slovíčka, tam je teplo, tam sme boli čo vymýšľaš.Dnes má voľno a tak ma nahneval, že išiel s 2 pubertákmi kupovať oblečenie a radšej sa opalujem.Ma 50 r a posledné dva, tri roky z pohodového chlapa sa stal idiot.
Nič sa mu nechce, keď ide o jeho povinnosti kosenie, práca to môže vždy, ak chceme niečo my tak sto reči.Budem rada, ak napíšete čo robiť, lebo už ani nemám chuť s ním tráviť čas.Vcera sme boli na zmrzline a 2x má upozorňoval, že mi tečie🤣hovorím áno, veď je teplo nemám 3 r, aby si ma upozorňoval.Nakoniec mi vypadla z ruky a povedal, mi, že som horšia ako decko ani sa s ním nerozprávam radšej mal byť v práci.Sto otázok, otravovanie a k veci nič.Este povedal či nám má robiť animátora🤪veď preto si tých pár dní zobral voľno či nie?u nás to je veľmi veselé posledný čas jeden podráždený, druhý a deti puberta

@anonym_cf3203 a môže byť aj horšie, nechcem ťa strašiť. Môj má 51r. a je už vo fáze, že okrem roboty nevládze nič, iba spí. A teda myslím, že u môjho to je už na lekára, ale neviem či si dá povedať.

efka77
12. aug 2025

Ja osobne by som sa s nim Porozprávala. Od srdca. Dozvedel by sa ze ho mam rada a chcem s nim byt. Ale veľmi mi prekaza ako zijeme. Ponukla by som mu pomoc, aj terapiu spolocnu ak by chcel. Ale teda s dovetkom ze som ochotna bojovat ale nepriatupim na takyto zivot. A tu velmi odporucam nezmierovat sa s tym ze toto ma ma cakat do konca zivota.....nech vie ze mal na vyber...Vsetko ciltivo, netlacit na konkretny termin ale neustupit. A v priebehu toho skus naozaj pre seba zaradit do programu nieco co ta robi stastnou. Aby si preklenula to obdobie.
Bohuzial on musi pochopit ze vasa spokojnosť je aj v jeho rukach a vztah je o spokojnosti oboch. Nielen tej jeho.
Drzim Palce. Toto su zlozite veci

anonym_8d37ae
12. aug 2025

Tiež si myslím že príčinou si ty.Aby ma polovička stále niekde vláčila lebo ona chce ísť.......A čo on?On ale ísť nechce.Zrejme chce byť aj doma a mať pokoj kľud a pohodlie.A nie stále len skákať,zamestnanie-rodina.
A ak ťa ani nebojíme a namiesto toho hľadá výhovorky prečo ťa zrovna nemôže objať a usvatične na telefóne.......tam asi figuruje tretia osoba(milenka)

anonym_ab5c5e
12. aug 2025
@anonym_8d37ae

Tiež si myslím že príčinou si ty.Aby ma polovička stále niekde vláčila lebo ona chce ísť.......A čo on?On ale ísť nechce.Zrejme chce byť aj doma a mať pokoj kľud a pohodlie.A nie stále len skákať,zamestnanie-rodina.
A ak ťa ani nebojíme a namiesto toho hľadá výhovorky prečo ťa zrovna nemôže objať a usvatične na telefóne.......tam asi figuruje tretia osoba(milenka)

@anonym_8d37ae tak nech sa zachová ako chlap a nie zbabelec, ktorý nechávam problémy vyhniť.

beronsche
12. aug 2025
@anonym_8d37ae

@anonym_8d37ae keby moja polovička chce byť len doma na gauči a "mať kľud a pohodu", tak ma tiež slahne .
Ďakujem pekne za také prežívanie, lebo áno toto je fakt len prezivanie.. o 10 - 15r bude čo? O palicke horko ťažko chodiť, ak vôbec?
Inak, to je fantastické trávenie času - cumiet do mobilu...
Keby mal nejaké koníčky doma ale toto??

autor
12. aug 2025
@oliolijanka

@anonym_autor Otoc si to. Predstav si, ze ty by si mala depresiu, alebo nejaky iny zdravotny problem a citila by si sa unavena.
Alebo by si bola zavisla od alkoholu, hrania hier telefonu.

Bola by si "leniva" sa zmenit, alebo by si nevladala, nechcela. Ale tvoj by ta prosikal, vyplakaval by, nutil ta niekam chodit.

Zmenila by si sa? Nie. Nemala by si motivaciu, vedela by si, ze ten tvoj ta chce, kym by sa ti prosil.

Ale predstav si, ze lezis pribrata, neupravena na gauci s mobilom v jednej ruke, v druhej ruke pivo(zmrzlinu, cokoladu...), alebo si nou len tak skrabes zadok..
A tvoj krasny, cisty, plny energie by zobral deti a siel s nimi na vylet. Alebo by ti deti nechal a siel by vesely na kurz tanga.
Vedela by si, ze ak a teraz nepozbieras, straila by si ho.

Ak chces zachranit vztah, musis najprv zachranit seba. Musis sa tesit zo zivota a pojde za tebou aj na kraj sveta.
Ak nepojde, tak pojdes stastna sama.

Neexistuje ziadne ine riesenie, iba to, co ti radili dievcata predo mnou. Musis zabavit seba.

@oliolijanka chápem, čo chceš povedať a neber to v zlom, ale asi si veľa o kríze stredného veku nečítala. To nie je, ze muž má prechodne zlu náladu a žije v stereotype a keď uvidí vyfintenu spokojnu manželku ako niekam ide, tak sa poplasi, spamata, spozornie a začne mu byt vzácna. To by bolo krásne jednoduché. Ti muži sú v úplne inom, zložitom rozpoložení a taketo talafatky ich vtedy nezaujimaju a nerozhodia. Áno, ak to nepôjde, ina cesta nebude ako ísť radšej svojim smerom, aj ked šťastná neviem ci budem, uz som to pisala vyššie, pre mna je rodina a hlavne spokojny vztah velmi dôležitý, rada si vyjdem aj s kamoskami, ale proste nechcem sa vracat do prázdneho bytu a je pre mna tazke zahodit vztah, ktory trva polovicu mojho zivota. Preto by som sa radšej chcela aspoň pokúsiť to riešiť a ak to naozaj nepôjde, tak potom si poviem, bohužiaľ

autor
12. aug 2025
@juliet86

@anonym_autor psycholog. poradna.good luck.znies ako fajn clovek

@juliet86 ďakujem, snažím sa byť 🥰

autor
12. aug 2025
@anonym_ee3485

A čo čakáš od už 52 ročného, a po 20 rokoch? Neskoro ste začali s robenim deti keď sú ešte školopovinné. Takto to dopadne keď ľudia odkladajú rodičovstvo. 52 ročná som už mala vnuka, nieže školopovinné deti. Preboha. A môžete ísť do mňa koľko chcete, aj tak je to pravda.

@anonym_ee3485 ty budeš predpokladám z malého mesta, alebo si tam minimálne vyrastala a ostal ti tento obmedzeny malomestiacky pohlad na svet, bez urážky. Ale takto presne uvažuje moja sestra, ktora nema poriadne vzdelanie, nikde dokopy nebola, o nic sa nezaujima. Tak ako veci robím ja, čo si myslím ja, tak ako som to mala ja, to je jedine správne a tak to ma byt. A kto to ma inak alebo ma iny názor je nenormalny a vadný, tak tomu ona hovori. Dokonca napr aj ked ti chutí keks, ktory jej nechutí, vynada ti, ze si nenormalna a ako ti moze chutit. Absolútne nevníma, ze ľudia majú iné okolnosti a podmienky v živote, ze môžu mat iný názor, proste vidi len ten svoj. A to, co si napísala, je krásny príklad totálnej obmedzenosti a zaostalosti v myslení. JA som mala v 52 rokoch vnuka a nie skolopovinne deti. PREBOHA. A? Mas tym padom kolko rokov, 60 cca? Predpokladám, že si toho potom veľa asi nenastudovala. Plus predpokladám, že si mala poruke mamu alebo svokru dávno na dôchodku ako to bolo kedysi, ktorá ti postrazila choré deti. Dnes má mať žena kvalitné vzdelanie, aby vedela dobre zarobiť a zabezpečiť si ešte pred svadbou vlastne bývanie, ale zároveň aj úspory, pre prípad ze by ju muž kopol do riti a vybudovať si kariéru. Ak to urobí a akoze podla niekoho odkladá materstvo, lebo neporodi do 25ky ako správna žena, tak jej potom treba, hnusnej karieristke. Ak ale ani nezačne pracovať na kariére a porodí do 25ky, je hlupana, ktorá si nič nevybudovala a preto je závislá na mužovi. Ja som este len ako 24 rocna ukoncila narocne štúdium a zamestnala sa, ty sinuz veselo rodila, ok, ved tvoja vec, nikto ti to neberie. Ale co tunohrnas ustami nad normalnymizenami, ktore sa neopovazili porodit 20 ročne po ucnovke? Ďalšia vec, nenapadlo ti, ze napr môže nastať situácia, že nenájdeš vhodného partnera? Ze ta napr pred svadbou kopne do riti, alebo zistíš, že ťa podvádza alebo klame? To sa bohužiaľ bezne stáva. A ostaneš sama, máš 26- 28 rokov. Myslíš, že vhodní partneri rastu na stromoch, len si zvesis a idete na to? Ci sa zavesím na prvého, ktorého stretnem a hajde, ide sa na to, lebo treba robiť deti a v 50ke mat vnúčatá, preboha ako hovoríš. Je milión osudov a vzťahy sú extrémne rôznorodé. Pripadne sa nedarí aj mladším ženám, nenájde sa príčina, ale nejde to a podarí sa až po rokoch. Upalit také hnusoby, co sa nezmestili do tvojej tabuľky, no fuj. A len tak mimochodom, nič ta do toho sice nie je, ale otehotnela som po dlhoročných problémoch, ktoré nikto nevedel poriadne riesit keď som mala 29 rokov, manzel 34, takže si rozhodne nemyslím, že sme začali neskoro s "robenim" detí a bola som rada, že sa to podarilo. Neskutočne sedlacke a obmedzené co si tu napísala, naozaj

autor
12. aug 2025
@anonym_ab5c5e

@anonym_ee3485 presne súhlasím s tým, že rodičia 50+ by už mali mať odrastené deti, pretože tieto hormonálne zmeny sú masaker. A keď sa zapojím do diskusie o rodičovstve 40+, tak ma idú zožrať, že o čom trepem... no komu nie je rady....

@anonym_ab5c5e ja som otehotnela, keď som mala 29, takže urcite nespadám do kategórie 40+, ale aj keby som spadala, co je teba do toho, kto sa kedy rozhodne mat deti a prečo a ako to súvisí s problémom, ktorý sa tu rieši. To akože každý muž okolo 50ky si ma ľahnúť do rakvy a čakať? A ja s nim? A v čom by to bolo iné, keby boli deti odrastene, nepostihlo by ho to co teraz, bol by plný energie a života? Nemáme nesamostatne batoľatá, ktoré plaču a treba ich kŕmiť a prebalovat.

autor
12. aug 2025
@oliolijanka

@oliolijanka mali sme 29 a manzel 34, nemyslím si, že by sme boli starí, to len tak na okraj 😉

autor
12. aug 2025
@anonym_8d37ae

@anonym_ab5c5e
@anonym_8d37ae aha. Ale žene sa ma páčiť skákať zamestnanie - rodina, samozrejme, jej sa nikto nepyta, ved je predsa zena a ta ma pekne drzat hubu a krok. Ok, tak aj ja si poviem, že chcem mať doma klud a pohodu, lahnem si a majte ma všetci v paži. A ze polovička ho "vláči". Tak neviem, ja čas strávený s rodinou nepovažujem za vlacenie. O com je potom rodina, sedieť doma a každý si tuka do svojho mobilu? A klud a pohoda. Vôbec nič si nepochopila.

autor
12. aug 2025
@beronsche

@anonym_8d37ae keby moja polovička chce byť len doma na gauči a "mať kľud a pohodu", tak ma tiež slahne .
Ďakujem pekne za také prežívanie, lebo áno toto je fakt len prezivanie.. o 10 - 15r bude čo? O palicke horko ťažko chodiť, ak vôbec?
Inak, to je fantastické trávenie času - cumiet do mobilu...
Keby mal nejaké koníčky doma ale toto??

@beronsche no nie? Jedna krása, ležať a pozerať do mobilu. A hnusná, otravná manželka by aj niekde vyšla z domu raz za čas s rodinou, alebo nedajbože vo dvojici, no hrozné niečo, otrava otravná hnusná, ze nechce sedieť len doma pri telke do konca života a čakať na to, co ju začne kedy bolieť, fakt hrozné, aké sú niektoré ženy furie náročné

autor
12. aug 2025
@anonym_ee3485

@anonym_ee3485 ešte som zabudla tu najpodstatnejšiu otázku, ako vek deti ovplyvňuje tieto problémy u muža? Ak chceš povedať, že z bábätiek je nejaky muz nervózny, tak už bábätká dávno nemame a aby sa títo muži neposrali, chceli deti, tak nech pekne znášajú bábätká. Ale on s nimi problém nikdy nemal, mimochodom. A ak by už boli deti odrastene v jeho veku, ako by podľa správnosti a sedlackej logiky mali byť, nemal by tie problémy a stavy tým pádom? Ci ako to spolu súvisi? Vek deti a toto správanie u muža? Čiže keď deti odídu z domu, co uz u starsieho nemusi byt tak ďaleko, môžem rátať s tým, že všetko sa dá do poriadku, áno?

anonym_ebd928
13. aug 2025
@anonym_autor

@subartic hm, tak ďakujem veľmi pekne... to budem ešte vo väčšej depke, sama na víkend, paráda. Ale čo mi to rieši, jeden víkend sa niekde sama potlkat, mňa zaujíma, ci neexistuje iné riešenie, ak niekto mal taky problém

@anonym_autor uvar mu kotvičníkový čaj a objednaj ho k andrológovi, možno sa poraď so psychiatrom.

beronsche
13. aug 2025
@anonym_autor

@beronsche no nie? Jedna krása, ležať a pozerať do mobilu. A hnusná, otravná manželka by aj niekde vyšla z domu raz za čas s rodinou, alebo nedajbože vo dvojici, no hrozné niečo, otrava otravná hnusná, ze nechce sedieť len doma pri telke do konca života a čakať na to, co ju začne kedy bolieť, fakt hrozné, aké sú niektoré ženy furie náročné

@anonym_autor síce ja osobne nie som extra aktívny človek, čo neposedi na zadku, ale aj tak je predstava trávenia dlhých hodín a celych víkendov, zas a znova, na gauči pred tv alebo s mobilom v ruke, pre mňa uplne skľúčujúca..
Problém je, že to bude pre neho čoraz horšie sa "rozhýbať".
Nehovoriac o tom, že všetko ofrfle, veď to musí byť neznesiteľné..
Skús ho dostať na parovu terapiu..

beronsche
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_ee3485 ešte som zabudla tu najpodstatnejšiu otázku, ako vek deti ovplyvňuje tieto problémy u muža? Ak chceš povedať, že z bábätiek je nejaky muz nervózny, tak už bábätká dávno nemame a aby sa títo muži neposrali, chceli deti, tak nech pekne znášajú bábätká. Ale on s nimi problém nikdy nemal, mimochodom. A ak by už boli deti odrastene v jeho veku, ako by podľa správnosti a sedlackej logiky mali byť, nemal by tie problémy a stavy tým pádom? Ci ako to spolu súvisi? Vek deti a toto správanie u muža? Čiže keď deti odídu z domu, co uz u starsieho nemusi byt tak ďaleko, môžem rátať s tým, že všetko sa dá do poriadku, áno?

@anonym_autor no vieš, mali ste mať deti odrastené a hniť na tom gauči spolu.. čo to je za šialený nápad, byť aktívnym vo vyššom veku??
Asi tak to užívatelka myslela... 🤪🤪

autor
13. aug 2025
@beronsche

@anonym_autor síce ja osobne nie som extra aktívny človek, čo neposedi na zadku, ale aj tak je predstava trávenia dlhých hodín a celych víkendov, zas a znova, na gauči pred tv alebo s mobilom v ruke, pre mňa uplne skľúčujúca..
Problém je, že to bude pre neho čoraz horšie sa "rozhýbať".
Nehovoriac o tom, že všetko ofrfle, veď to musí byť neznesiteľné..
Skús ho dostať na parovu terapiu..

@beronsche ale presne, ani ja, ja si aj v kľude posedim, prečítam knihu, aj podriemem, pozriem film, nemusím byť všade a vymetat bary, to vôbec nie, ale zasa sedieť napr celá rodina komplet kazdy víkend doma... to by bola jeho predstava stravenia vikendu, lezat doma s mobilom a ja som ten otravny prvok, ktory vyrušuje a obtazuje. keď vojdem do obyvacky a vidím ako si všetci traja tukaju bez slova do mobilu a vonku je krásne... a mam pocit, ze aj deti k tomu sklzavaju, ze im to v ich veku uz aj vyhovuje a ja som ten narusitel ich mobilnej pohody. Keď navrhnem, poďme napr wellness, alebo Tatry, aspoň Štrbské sa prejsť, tak už vidím ten odpor. Čiže tiež nie som nejaká super aktívna osoba, ktorá neposedi, aj doma som rada, ale zasa v podstate cely voľný čas tráviť pozeranim do mobilu, špeciálne listovanim instagramu donekonečna, co on doma robí, to je trávenie jeho voľného času, mi príde deprimujuce a ako úplne zbytočný a zabitý čas. A keď niečo navrhnem, vidím tu nechuť, a to mi vadí.

autor
13. aug 2025
@beronsche

@anonym_autor no vieš, mali ste mať deti odrastené a hniť na tom gauči spolu.. čo to je za šialený nápad, byť aktívnym vo vyššom veku??
Asi tak to užívatelka myslela... 🤪🤪

@beronsche presne tak, spolu sedieť na tom gauči, pripadne ja som už mala dávno zavarat a variť lekvar pre vnúčatá, ale madam panička vymýšľa, pritom tak je to správne a tak to ma byt, tak to píšu v tabuľke predsa

evkatk
13. aug 2025

Vek, vyčerpanosť, únavy robia svoje. No možno je tu aj zdravotný problém, o ktorom nechce hovoriť a zatajuje to. Možno tým nechce rodinu raniť alebo sa hanbí. V takýchto prípadoch nechuť byť aktívnym je prirodzeným javom a akákoľvek snaha ho k tomu dostať, vyvolá podráždenie. Ak je človek chorý a nevládze, potom je reakcia z jeho strany všelijaká. V každom prípade s ním otvorene pohovor o problémoch vo vašom vzťahu, nech sa vyjadrí, aký je na to dôvod a ak zdravotný, riešenie sa vždy nájde a podporíš ho. Chce to však veľa otvorenej komunikácie.

janettdamian
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4