icon

Prečo akceptujete neochotu vašich partnerov?

fido69
26. jún 2024

Dievčatá, čítam tu množstvo vaších príbehov, ktoré si ani neviem predstaviť a niekedy je mi ťažké uveriť. Príbehy o tom aké problémy máte s vašimi frajermi alebo manželmi. Jednoducho s niekým kto by mal byť vašou oporou v živote, najmä v období materstva, keď ste vlastne na partnera či manžela viac-menej odkázané.

Pri každom jednom príbehu si kladiem rovnaké otázky. Kam dievčatá chodíte na týchto neschopných a slaboduchých jedincov? Prečo s nimi pokračujete vo vzťahu a radšej trpíte alkohol, drogy, povaľovanie, príživníctvo, neschopnosť sexuálne vás uspokojiť...? Čím vám imponujú, že to vydržíte? Ste tak žensky submisívne? Alebo radšej zlý sex ako žiadny?

Možno tomu nerozumiem, pretože som obyčajný chlap. Skúste mi to prosím vysvetliť. 😉

vanilkovazmrzka
26. jún 2024

Aby si sa tu mohol citit ako majster sveta 🙂

victoriab
26. jún 2024

@mandzula a ta zena ich ma sama? Myslela som, ze rodicia su dvaja. To je na tom najhorsie - zena stale uvazuje v rovine - mam deti, preto sa jej rozhodnutia robia tazsie, pritom aj muz ma predsa deti, su ich spolocne. ale.vzdy ked tu citam - otec strazi deti, otvara sa mi nozik..suseda strazi deti, otec sa o deti stara, spolupodiela na vychove, lebo js otec.

stanislavicenka
27. jún 2024

@fido69 mne to pride, ze si Sam pre seba polozil recnicku otazku. Skoda, ze to nie je pre kazdeho.
V tomto pripade by sa hodilo: Poznanie oslobodzuje, nevedomost zotrocuje.
Uz len to, ze sa tu niekto opyta otazku ohladom svojho vztahu, znamena, ze sam/sama citi, ze nieco nie je s kostolnym poriadkom.
Len nie vzdy je rovnako silna vola pohnut sa inym smerom, rovnako to zahrna aj viaceri aspektov.

bora0123
27. jún 2024

@fido69 za mna to @h2 vystihla a bol to presne aj moj pripad, len ja som mala este aj to "stastie" ze som narazila na partnera psychopata 🙂 teraz myslim takeho realneho, nie modrokonikovskeho :D, som vzdelany clovek, ovladam 5 jazykov a verila som ze sa v zivote nestratim, chcela som si spravit aj doktorat, no predsa ma tento vztah vedel tak oblbnut a dostat na kolena ze si to clovek ani nevie predstavit.
Aj ked pomaly zacali tie manipulativne techniky aj skor, nemala som si to prilis ako vsimnut kym neprislo druhe babo, vtedy sa prejavil naplno, lebo vedel ze momentalne nemam ako odist a vedel ze mi nikto verit nebude lebo rovnako ako pracoval na mne tak pracoval na kazdej jednej osobe v mojom okoli 🙂
namiesto doktoratu som skoncila s klinickou depresiou, panickymi atakmi a nulovym sebavedomim, ale stava sa, aj to je zivot
No v takomto extremnom pripade to obeti dlho trva kym si veci vsimne a ked uz si ich vsimne nema sancu impulzivne tresnut dverami a odist - preto to v mnohych pripadoch trva dlhsie aj ten odchod.

mandzula
27. jún 2024

@victoriab sama vies, ze ak sa tu bavime o chlapovi agresorovi, alkoholikovi, psychopatovi a spol., zrejme to nebude typ, ktory deti dostane napriklad do striedavky, nehovoriac o tom, ze je to to posledne, po com ta zena v tomto pripade tuzi.

mandzula
27. jún 2024

@bora0123 a presne o zenach ako ty pisem - nesudme, ked do toho nevidime. Kto nezazil echt manipulatora, nepochopi.

dankanka
27. jún 2024

@fido69 evolucia pocitala aj s tym. Pozri sa na nasich skaredych, hlupych, egocentrickych politikov ako po nich mlade baby idu. Staci im vidina penazi.

jesenzima
27. jún 2024

Aj my máme v rodine takú, ktorá je radšej s debilom, ako sama ... Furt na neho nadáva, plače, ale keď príde domov, tak mu div nohy nebozkava .. prečo to robí, neviem. Asi je sprostá..

13simonel13
27. jún 2024

Proste zeny a muzi vy potrebujete dobreho psychologa ci psychiatra, inac neviem co by vam mohlo pomoct.

ahhola
27. jún 2024

@bora0123 keby si mala cas, napis viac🌷

nominativ
27. jún 2024

Tiež je to veľakrát pre to, že v zamilovanosti sa začnú ukazovať drobné problémy a človek s "nefunkčným mozgom" má tendenciu veci zľahčovať, resp. Nerozídem sa pre to, že sa raz opil, alebo nerozídem sa pre to, že stratil robotu a je chvíľu doma, nerozídem sa pre to, že raz xxx ...

Následne je to dávkované postupne. A je to, ako keď človek priberá, kilečko nerieši, ani druhé, ani tretie a zrazu je v šoku, že si nezaviaže šnúrky na topánkach.

A potom už záleží na osobnosti, traumach, psychike ako sa popasuje s tým celým a kedy príde bod zlomu. Niekomu príde skôr, niekomu neskôr, niekto nájde dôvody, pre ktoré sa nedá opustiť ten partner po celý život.

Na staré kolená potom títo ľudia hovoria veci ako "celý život sme to vydržali, zvládli sme toto, zvládli sme tamto", urobia z toho niečo pozitívne... A to, že ten jeden jediný život, ktorý máme, prežili utrápení, vytesňujú.

To hovorím ako exmanželka človeka závislého na tvrdých drogách. Môj bod zlomu prišiel po 4 rokoch.

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
kikus7
27. jún 2024

@fido69 Lebo tie ženy, žiaľ, nerozmýšľajú. Lepšie je, keď je žena sama ako s neschopným chlapom a hlupákom.

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
ela90041
27. jún 2024

Takmer ziadny vztah nie je idealny, samozrejme suhlasim, ze zavislakov a nemakacenkov treba odstranit zo svojho zivota. Ale netreba to posudzovat podla toho, ze sa napr. tu na tejto platforme zeny postazuju. Vsetko nie je zaliate slnkom, tak ako sa mnohe prezentuju na socialnej sieti. Su aj problemy a nezhody, ale mnohe z nich su riesitelne, cast z nich sa vyriesi, ked deti trochu podrastu. Kym su deti male, tak ten tlak a nezhody mozu byt na dennom poriadku, ale postupne sa mozu zacat vylepsovat a vztah sa nasmeruje k lepsiemu. Mnoho chlapov nema 10 bodov z 10, ale stale to neznamena, ze kazdeho, kto nema 10 bodov opustime a skusame stastie inde, kde po rokoch zistime, ze ani ten nie je ten dokonaly. Ale kto z nas je. 😀

redlet
27. jún 2024

@fido69 Život nie je len čierny alebo biely. Mnoho ľudí nikdy nepochopí, kým nezažije. Každý je individuálny aj psychika človeka sa utvára už v prenatálnom vývine individuálne, aj na základe toho ako prežíva matka. Už vtedy možno mozog traumatizovať a tak ovplyniť vývoj jednotlivých mozgových centier, primárne limbického systému. Takže, nie je to len tak, že sme ako cez kopirák vyšli, každý sme predsa iný a každý reaguje na podnety inak a inak ich aj prežíva. Minimálne treba mať i tieto fakty na pamäti. Je to veľmi komplexný problém, ak má hlavne niekto za sebou traumy. A čo je ešte nebezpečnejšie si myslím je keď si sám človek neuvedomuje, čo sa s ním deje, ale vníma sám seba ako vadného, ako toho zlého a veľakrát trvá mnoho rokov a času, kým napríklad príde na to, že to môže mať korene už v rannom vývine. Kedysi tieto poznatky neboli dostupnými tak ako dnes. Takže jednou z odpovedí je výsledok inter-individuálneho vývoja osobnosti a vplyv daného prostredia na jednotlivca. Akcia - reakcia.

jesenzima
27. jún 2024

@fido69 už som sa na to pýtala dávno,odpoveď bola, lebo sa ľúbia 😃 ale tak, tomu ani sama nemôže veriť ...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
alexis617
27. jún 2024

@fido69 niesi rozvedeny

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
alexis617
27. jún 2024

Nemusia prečo by mali môžu si užívať s kým chcú a kedy chcú prečo si sa ty rozviedol

bora0123
27. jún 2024

@ahhola no u nas na zaciatku bolo vsetko v poriadku, bavili sme sa kolko by sme chceli deti ako by sme si chceli podelit prace aj o kariere studiu a pod., preto som naozaj nevedela do coho idem 🙂
Prve naznaky boli len take drobnosti, preco veci robim tak ako robim, neskor pritvrdil na otazky typu preco sa s niektorymi ludmi bavim "ved vidim ze mi chcu len zle", potom uz prisiel gaslighting - ten ma nazov z filmu kde muz menil intenzitu svetla v byte a snazil sa presvedcit manzelku ze sa zblaznila a ze intenzita je rovnaka 🙂, tak presne toto sa mi dialo, presuval veci v kuchyni napriklad a tvrdil mi ze som to spravila ja (normalny clovek si povie ze aha asi som zabudla kde som dala varechu, lebo nas mozog si ani len nevie predstavit ze by nam toto spravil nas najblizsi a hlavne preco?? Preco by klamal o vareche?)

A zacalo sa to stupnovat az som si naozaj myslela ze mam nejaky problem, schovaval neskor aj dokumenty, pasy, povedal mi aby som nieco kupila ze to potrebuje a neskor mi vynadal preco take blbosti kupujem
ked som sa rozhodla mu "postavit" a povedala som mu napriklad ze tieto tri mesiace neumyvam kupelnu (na konci tehotenstva) nech na to mysli a umyje podla potreby, samozrejme kupelka v hroznom stave, tak ked som ju po tych mesiacoch konecne umyla prisiel domov a povedal "no konecne si si zacala upratovat po sebe"
je toho strasne vela co mi nahlodalo sebavedomie az som uz nevedela normalne fungovat a prestala som sa spoliehat na vlastny usudok, neskor ma zacal aj financne tyrat ked som zostala na rodicaku, ked mu nechutila vecera trieskal vecami a dverami, uplna psychiatria
Vo mne prisiel zlom kedy som si povedala ze takto to nepojde ani za nic, ked sa naplno prejavil po druhom dietati a vsimla som si uplnu absenciu sucitu - nie ku mne to by som v tom stadiu nespozorovala, ale k vlastnym detom
Ked plakali, zranili sa, prosili ho aby sa spolu hrali, on ich bud ignoroval alebo reagoval na styl ach jaj ok boze...ked som zaspala pri uspavani a neboli sme nikto prikryti prikryl len seba a lahol si k nam, deti nechal tak 🙂 kedze nas vydeloval vzdy som si odtrhla od ust aby som detom mohla dopriat kvalitnejsie maso, ovocie, aj ked som povedala jasne ze niektore jedla su navarene pre deti tak naschval im to zjedol a pritom ja som jedla raz do dna aby som na to nasetrila, on ma mimochodom plat velmi velmi nadpriemerny 🙂
ked starsi spadol z postele tak len nanho pozrel a nechal ho lezat na tej studenej zemi a sam si lahol a spal, ked som povedala ze musime do nemocnice lebo pediatricka povedala ze mozno babo potrebuje operaciu tak ci nas odvezie povedal ze dnes sa mu to nehodi lebo ma firemnu veceru...
Instinkt chranit vlastne deti ma prebral, dostala som sa na terapie, kde s tym vsetkym pekne pracujeme a postupne sa z toho dostavam, lebo to ako sa staval k detom nevedel ani moj zmagoreny mozog ospravedlnit...neskor som si vsimla ze presne takto sa vlastne cely cas spraval aj ku mne, len mi to este aj daval za vinu 🙂
Ked som skoncila s depresiou a nevedela som robit ani domace prace uz tak ako predtym, tak si to obdobie zacal fotit co vsetko nie je porobene a posielal to svojej mame, ze som leniva a nic nerobim...hroza na to vobec spominat, ale ja verim ze ma to velmi posunulo ako cloveka, znovu robim veci co ma bavia, neotrasie mnou uz ziadna poznamka okolia a stale som rovnako sucitna lebo to je to co ma lisi od takychto individuii a som na to hrda 🙂
Boze sorry som sa dako rozpisala :D

alexis617
27. jún 2024

@fido69 neutočím na teba som len priama čítam v diskusiách tvoje komentáre na niake mám ten istý názor na niake nie

eludka
27. jún 2024

@bora0123 desive, ale poznam zenu, co cely zivot prezila s prisernym muzom a stale na nom hlada dobre stranky a na sebe, co robi zle a co by mohla robit dobre, stockholmsky syndrom ako z ucebnice, zo strachu zo samoty s nim zabila cely zivot

bora0123
27. jún 2024

Kazdopadne som sa chcela o to vsetko podelit, lebo dufam ze si to precita niekto v podobnej situacii a povie si ze takto dopadnut nechce 🙂 a nie, nie je v poriadku ak je k vam muz malo sucitny, ak ignoruje vase nazory a potreby, ak nepomaha v najtazsich chvilach a ak vas prehnane kritizuje za vsetko, zivot je prilis kratky na to aby sme len prezivali a prilis krasny na to aby sme sa nechali takto deptat....snad sa moja sprava dostane k tym spravnym ludom a najdu odvahu vazit si samych seba a zase sa zacnu mat rady dost na to aby vyhodnotili ktory vztah je uz nezdravy 🙂

redlet
27. jún 2024