Prečo babky uprednostňujú deti dcéry?
Uz viac krat som tu citala, ze babky maju radsej vnucata od dcery ako od syna. Mam syna. Jedno dieta. Neviem sa do toho vzit. Ale ved tak isto su geny u vnucat rovnake od dcery ako od vnucat od syna. Je to tym, ze to vnuca porodila dcera, a vnucata od syna v podstate cudzia zena?
Matka vacsinou vojde k dcere do izby, kym dojci, aby skontrolovala ci je dieta dobre prisate, poradi, pomoze. Pride k dcere na tyzden ci dva vypomahat. K neveste pride jej vlastna mama a svokra si bude drzat urcity odstup. Matka sa teda pri svojej dcere citi viac angazovana vo vychove. Nemyslim, ze vacsina babiek by mala radsej tie vnucata, ale je prirodzene, ze k nim maju blizsie co sa tyka starostlivosti a teda aj vztahu. Nie je to pravidlo, nie vsetky deti maju s rodicmi dobre vztahy a niektore babky vyslovene robia velke rozdiely a rozbroje len tak. Casto aj preto, ze prve vnuca je najzaujimavejsie a kludnejsie vnuca sa povazuje za poslusne a dobre a zive a energicke vnuca za zle. Ale vseobecne je myslim normalne, ze ohladom tehotenstva, porodu a vychovy sa matka obracia v prvom rade na svoju matku a nie na svokru. Tak aj ta matka sa citi viac angazovana. Nehovoriac o tom, ze mnohe nevesty so svokrou pomaly ani rozpravat nechcu, nieto este nejake vztahy pestovat.
Ja ako dcéra mám bližšie k matke ekďže svokra si hľadá vždy výhovorky prečo nemôže vnukov postrážiť a svokor sa neunúva ponúknuť a to sú dôchodcovia a deti mám už 12 a 9ročné,čiže už takých že vedia pomôcť a netreba neustále za nimi behaťa dávať na nich pozor...☹ moju mamu keď požiadam postráži čiže dozrie sú unej keď som na poobednej cez prázdniny kým muž nepríde z práce o 17tej a keďmám ranné ja idem z práce pre nich k mame mamu mám na pol invalide,otec pracuje ale keď je doma tak chalani mu pomáhajúna dome a okolo domu.proste akosi majú dcéry bližšie k svojim rodičom ako ku svokrovocom,ale ja som sa snažila,aj min. týždeň som svokre navrhla,či by chlapcov nepostrážila keď je doma opatruje svoju mamu a keď dochádza domov poobede tie 4hodky kým by muž z práce cestou domov ich vzal,nuž poriešila to tak že ostala so svojou mamou u nej aby nemusela byť z vnukmi.A svokor je doma a ten sa ani neunúva ponúknuť že by snimi bol zato ich dcéra keď príde tak si starý 72ročný z 5a 4rčnými zahrá fudbal a to má vývod z močovej rúry...tak to z mojimi by sa mohol mlyn a karty zahrať ako z mojím mužom dávnejšie ☹.To celé nie je len o nevestách...ale o vzájomných vzťahoch oni proste nemusia nás a to sa od dvorenia ich syna snažím vždy som rovnaké dary im kupovala na deň matiek,deň žien,Vianoce ako mojim aj im takisto a podobne na narodeniny...a veľmi veľa krát za 16rokov na moje narodeniny zabudne svokra na narodeniny nášho mladšieho syna a meniny zabuda pravidelne len na staršieho si spomenie lebo má 4dni skôr narodeniny ako ich syn.Proste to beriemt ka že nás nemusia,a ich dcéra šla od nich čo najďalej lebo ju vyhodili z prvoreným ako slobodnú matku z domu,lebo im nedala 1500Sk rodičovský prípevok čo dostávala na dieťa po 18tich rokoch sa vydala dovtedy žila u svokrinej mamy na 19km ppo svadbe žije na 34km od rodičov v maďarsku :Draz za čas k nim prídu oni tak 2x zarok k nim,a to do nás hučala aby jej syn nieže nebude mať deti...takmer 4roky nám trvalo kým po liečeniachs a nám prvý podaril,ohundrala,že ona už vnuka od dcéry má ona chce vnučku...svokor jej nato povedal,že ten vnuk nenosí jeho priezvisko náš áno,tak bola ticho keď sa druhý narodil ešte sa spítala po ozname z údajma a menom,či naozaj nie je dievčatko ☹...takže ja by som zo svojej skusenosti len toľko...že ako daná babička(starká) pristupuje k vnúčatám takisto pristupuje matka vnúčat k starej mame,každej matke je blaho svojho dieťaťa prednejšie než rodičovské vzťahy...Nedávno som čítala alebo videla video o jednej staršej panej jej otec povedal,že ako dieťaťu s rodičia celý svet keď vyrastú dospelým deťom je na prvom mieste partner potom rodič keď príde dieťa na svet prvé je dieťa potom partner a 3tí je rodič a je to tak preto aj rodič musí chápať svoje deti aj oni mali malé deti a rodičov a tie vzťahy idú kol dokola vy ste mali aký vzťah so svokrou? A na vašu otázku že synovi porodí dieťa cudzia žena?? ja ako matka dvoch synov nikdy nebudem brať svoje nevesty ako cudzie synovia budú dvoriť aj ich vodiť ku mne a budem sa o ne zaujímať chcieť ic spoznať mať ich akoby svoje dcéry a tým pádom by som mala mať dobrý vzťah snimi a dobrý vzťah znamená aj to že ich názory a piriania budem brať na vedomie ak chcem snimi dobre vychádzať a mať tie vnúčatá častejšie na starosti či už cez prázdniny atď. tie vnúčatá budú nosiť aj moje gény atď.Závisí od Vás ako budete k svojej enveste pristupovať a budovať váš vzťah ak chcete mať dobrý vzťah z nevestou aj so synom a teda aj z vnúčatami tak nevestu nikdy nenazývajte cudzou ženou a tak k nej pristupovať.Spoznajte svoju nevestu a neodsudzujte podľa toho čo ste si prečítali niekde.Na vzťahy sú vždy dvaja.Pozrite vyššie čo som písala ja som sa snažila aj sm si od začiatku vážila svokrovcou,že mi vychovali manžela...i tak si ma nevážia ako matku svojich vnukov a na vnukov kašlú ☹.
Aj u nás to tak je. Dokonca jej je bližšie aj cudzie dieťa od bývalej môjho muža ako naša malá. Už sa popravde nad tým nezamýšlam prečo to tak je. Mala do života takú osobu nepotrebuje.
@deti95060810 Tak ja som to podobne dostala od mojej svokry,žedcéry majú bližšiek svojim mamám :-/,a to som sa snažila celé roky vyhovieť,žiaľ nevyhovela som jej lebo som neporodila vnučku a ktovie možno by som ani sňou nevyhovela jej,lebo jej dcéra rodila pre ňu lepšie deti...jej dcérin syn dostával peniaze aj na výlety zo školy naši ani raz ☹a aj u nich prespával cez prázdniny naši ani raz...ja som si predsavzala,že takásvokra mrcha byť nechcem mám len synov,čiže sa budem snažiť z nevestami dobre vychádzať ale ako vravievam,vzťahy sú na dvoch ľuďoch nie len na jednom.Tak ako som sa snažila ja a predca svokre sú rpednejšie dcéra z deťmi a na nás kašle,tak ktovie aj moje nevesty či ma prijmú a budú chceiť nás mať vo svojich životoch,alebo nie...

@januska12323 úplne sa stotožňujem s každým napísaným slovíčkom 👏👍