icon

Prečo dospelému mužovi stačí minimum?

19. júl 2025

Čo by ste si pomysleli, kebyže stretnete vyše 30 ročného muža, ktorý býva v 1.izbovom byte s 2 mačkami. Má tam ten klasicky nabýtok z detskej izby z 90. rokov takú tu “stenu” ako mal každý vtedy v detskej. Namiesto dverí do kúpeľne a WC ma veľký kartón - normálne namontovaný do steny šrúbami a aj otvor vyrezaný na otvorenie. .. byt pred 3 rokmi prerábal keď kúpil (iba stavebné práce) a hovoril, že vtedy mu to nevyšlo … Okej, ale odvtedy su to už 3 roky a vyhovujú mu špinavé kartóny namiesto dverí … nemá auto lebo mu ho “netreba” kde potrebuje ho vezmú kamoši a inde nechodí. Žiadna dovolenka, výlet alebo niečo pokiaľ ho nevolaju kamoši na ich chatu, dom, alebo festival. Ide v pohode v roztrhaných topánkach alebo medzi nohami roztrhaných nohaviciach, športovať v rifliach a zajtra v nich do práce, jedny topánky ma na všetko a keď ho človek aj upozorní tak buď je to pre neho veľká stranda alebo mu to proste nevadí .. Nemá žiadne koníčky, záujmy iba práca obchod a kamoši. Stále žije z tých historiek, čo robili s kamošmi keď boli “mladší” akoby iné pozitívne veci v živote ani nezažil. Nechcem, aby to vyznelo povrchne a nejde ani o žiaden materiálny luxus, ale tu jasne vidím, že nieje ani snaha niečo zmeniť na niečom pracovať aby sa mal lepšie, stačí mu minimum … a asi to vôbec nesedí s tým, čo v živote chcem ja ..

Strana
z3
panonia
19. júl 2025

@anonym_autor Nech si žije ako chce a najde si takú ako je on...zbytočne by ste boli dvaja neštastní.

modrava
19. júl 2025

pises, ze ma hypo a spotrebaky. ma pracu.
takze nastavene priority ma, len si posunul hranicu komfortu a “normalnosti”.
u mna by skor ako dvere do kupelne zavazili zuby, vona tych dotrhanych rifli, cistota vlasov, nechtov..
ak je problem len v jeho pohodlnosti a lenivosti, pravdepodobne by odvazna a odolna zena dokazala okolo neho vytvorit prostredie vyhovujuce jej, ktore by on bez problemov akceptoval.
ale preco by to robila? musela by to byt velka obojstranna laska…

anonym_5bf485
19. júl 2025

Hnus.Pri tych dverach by som sa otocila a odisla.On sa nezmeni, ked tak docasne.Chodi ako bezdak aj ked ide na rande, vela to o nom vypoveda..Aspon vidis ako si vazi zeny.Normalna zena ma vyssie naroky, vie co ma robit, nepyta sa na fore.Nech si hlada taku bezdacku ako je on, jeho ligu.

anonym_aa3213
19. júl 2025

@anonym_autor ty mas krasne zariadeny vlastny byt? Alebo kde zijes?

terezia74
19. júl 2025

@anonym_autor ženy, prečo sa nestaráte každá sama o seba? Ešte aj tému zakladať o druhom človeku 🤦 mne je z takých ľudí ako si ty zle

modrava
19. júl 2025
@terezia74

@anonym_autor ženy, prečo sa nestaráte každá sama o seba? Ešte aj tému zakladať o druhom človeku 🤦 mne je z takých ľudí ako si ty zle

@terezia74 lebo by sme sa bavili len o pocasi, plienkach, receptoch na varenie.
napriklad ja mam rada temy, kde vidiet rozlicnost nazorov, rozne reakcie a pohlady na spravanie inych ludi

svetlonos
19. júl 2025

Neriesila by som takeho chlapa, nie koli autu ale zvyšku. Tam bude nejaká psychoporucha. Dieta by asi malo namiesto postieľky krabicu od vysávača, ci ako? Ty na materskej odkázaná na neho, to hotová katastrofa a ty na kexaurine.
Nech je šťastný a ty pozeraj po inom "materialy" na partnera.

anonym_cea7cf
19. júl 2025

@anonym_autor poznám jedného takého 🙂 ale teda sebavedomie, ambície, zážitky to rozhodne nechýba. Dokonca je nadpriemerne inteligentný, má síce len 15 ale názory podobného typu. Keďže s ním žijem nad tými názormi sa aj dosť zamýšľam a niekde v hlave vyhodnocujem že to nie je úplne zle. Nerieši oblečenie, krásu veci,... ale len funkčnosť, praktickosť. Napr. jemu je dobre v teplákoch nevidí dôvod nosiť niečo iné názor iných ho v tomto nezaujíma, nosí to v čom sa cíti dobre a to je pre neho najviac. Spoločenské normy sú nepodstatné, sú vyplodom ľudí a zďaleka nie sú praktické. Keď sa nad tým človek zamysli, je to tak, je fajn pokiaľ človek nosí v čom sa dobre cíti a nie to čo od neho očakáva spoločnosť. Rovnako je to aj s inými vecami. Načo investovať do nového keď si vie vylepšiť staré alebo vymyslieť lacnú alternatívu a za ušetrené peniaze môže niekam ísť, alebo robiť čo ho baví, keď to jemu nechýba, načo to robiť, len aby splnil očakávania druhých? A mnoho ďalšieho. Takže zmýšľanie týchto ľudí nie je zje, je veľmi oslobodzujúce, takýto ľudia majú úplne iné priority, iné očakávania od života a iné ciele kam chcú investovať svoj čas, energiu, peniaze. Netvrdím že tento tvoj známy je z rovnakej sorty ľudí, ale treba porozmýšľať o ňom v širšom kontexte. To že je niekto iný a má iný prístup k životu, neznamená že je zlý a neznamená to ani že jeho prístup je zlý. A poznám dokonca aj jedného dospelého človeka, VS vzdelanie, v práci obleky (požiadavky práce) po práci úplne obyčajný chlap v teplákoch, všade len na bicykli, auto nie, domácnosť úplne bieda priam katastrofa, zato precestovany celý svet, neskutočný nadhľad a prehľad a príjemný spoločník.

autor
19. júl 2025
@anonym_aa3213

@anonym_autor ty mas krasne zariadeny vlastny byt? Alebo kde zijes?

@anonym_aa3213 áno, aj auto a dvere a celé topánky.

karolinakr
19. júl 2025

v byte sa chce človek cítiť príjemne ak ma nejaky vkus, tak aj nabytok, ladenie, zaclony, prijemne posedenie na terase, balkone vytvara pozitivne zažitky..čim sa obklopujeme, obrazy, kvety vo vaze, šalka z ktorej pijeme kavu..byt je miesto, kde travime najviac času a proste byt k tomuto lahostajny, znači, že človek nema esteticke cítenie, nemože vytvoriť prijemny domov
komu to vyhovuje, nech ma škaredy byt, ale musi si hladať ludi s podobnym zameranim, lebo napr pre niekoho aj toto može byt dovod, že tam nepojde na navševu a už si vobec neviem s takym človekom predstaviť vzťah a traviť tam kopec časuô.neexistuje...naopak, rada pozeram profily na IG o prerabkach domov, zahrade, chodil taky serial o dvoch bratoch dvojčatach, ako kupovali a prerabali byty a bolo to prijemne sledovať
fakt si neviem predstaviť život v takomto byte ako ma autor a on je s tym spokojný
ked si nenajde frajerku, bude sa čudovat, však v nom chyba nie je na 100%

autor
19. júl 2025
@modrava

@terezia74 lebo by sme sa bavili len o pocasi, plienkach, receptoch na varenie.
napriklad ja mam rada temy, kde vidiet rozlicnost nazorov, rozne reakcie a pohlady na spravanie inych ludi

@modrava to len niektoré prispievateľky nechápu témy aj o rôznych situáciách v živote kde potrebuješ na opis situácie proste pridať aj opis človeka, nikdy vživote sa o nikom inom nebavili ani iného človeka neriešili, starajú sa každý deň iba o seba o štátnych nechávajú “žiť” … pritom chodia na Mk taketo témy nielenže čítajú ale ešte aj prispievajú komentovaním …

princkrason
19. júl 2025

@autor a mna by si nechcela? 😍🙂

nikaeli
19. júl 2025
@anonym_autor

@modrava to len niektoré prispievateľky nechápu témy aj o rôznych situáciách v živote kde potrebuješ na opis situácie proste pridať aj opis človeka, nikdy vživote sa o nikom inom nebavili ani iného človeka neriešili, starajú sa každý deň iba o seba o štátnych nechávajú “žiť” … pritom chodia na Mk taketo témy nielenže čítajú ale ešte aj prispievajú komentovaním …

@modrava a táto téma taká nie je? nie je tu "vidiet rozlicnost nazorov, rozne reakcie a pohlady na spravanie inych ludi"?

@anonym_autor čo si vlastne očakávala? aké reakcie? nepáči sa ti jeho životný štýl - to snáď stačí na to, aby si sa rozhodla sama, či to je alebo nie je muž tvojej budúcnosti - bez ohľadu na názory iných. Mne na tom vadí iba to, že ho nerešpektuješ a založením tejto diskusie ho zhadzuješ..

autor
19. júl 2025
@nikaeli

@modrava a táto téma taká nie je? nie je tu "vidiet rozlicnost nazorov, rozne reakcie a pohlady na spravanie inych ludi"?

@anonym_autor čo si vlastne očakávala? aké reakcie? nepáči sa ti jeho životný štýl - to snáď stačí na to, aby si sa rozhodla sama, či to je alebo nie je muž tvojej budúcnosti - bez ohľadu na názory iných. Mne na tom vadí iba to, že ho nerešpektuješ a založením tejto diskusie ho zhadzuješ..

@nikaeli čím ho prosím Ťa zhadzujem … všetko čo píšem je pravdivý opis jeho života, on s ničím z toho evidentne memá problem keďže nemá problem sám seba takto odprezentovať predommou, kamarátmi rodinou … toto je diskusné fórum o rôznych témach … navyše anonymné … veľmi preháňaš, necudovala by som sa keby si sa v tých veciach čo opisujem sama našla ..

modrava
19. júl 2025
@nikaeli

@nikaeli ved ale to som odpovedala terezii.. ze bavit sa o plienkach a pocasi sa stale neda a ze mam rada taketo rozne pohlady na zivot ludi

nikaeli
19. júl 2025
@anonym_autor

@nikaeli čím ho prosím Ťa zhadzujem … všetko čo píšem je pravdivý opis jeho života, on s ničím z toho evidentne memá problem keďže nemá problem sám seba takto odprezentovať predommou, kamarátmi rodinou … toto je diskusné fórum o rôznych témach … navyše anonymné … veľmi preháňaš, necudovala by som sa keby si sa v tých veciach čo opisujem sama našla ..

@anonym_autor ty si dobre mimo 🤦🏻‍♀️ sorry..

ahhola
19. júl 2025

Kebyze mu vymerias dvere a idete ich zobrat, ako by reagoval? 60-tky hodi pod pazu a zmestia sa do kombiku, odskusane nedavno.. Mozno si uvedomi ten komfort dveri a zbytocne bazirovanie na kartone😂ako sa mu dari v robote❓

motylik2559
19. júl 2025

Ahoj autorka, nooo toto je na houby si myslim. Hlavne to,ze ked mu das aj nejaky navrh - napr tie topanky, tak kvazi pomoc alebo teda skor radu uplne odmieta, alebo presuva na ine rocne obdobie. Akoze ten nabytok by som ani tak neriesila, ale tie dvere a oblecenie je fakt cez. Keby aspon dal na nejake tvoje rady, tak si este poviem,ze postupne sa to zmeni a mozno chalan potreboval len nakopnut, ale ked odmieta tak to uz dobre nie je vobec. Necudujem sa ti, ze ta toto odradza a myslim,ze vela zien by to odradilo. Este dobre,ze nechodi pod riflami s dierou medzi nohami na ostro a ze by mu foogel vysiel v spolocnosti🙈 - toto som samozrejme chcela trosku odlahcit len. Nechces sa skusit s nim normalne otvorene o vsetkom porozpravat aj tvoje pocity k tomu (nielen 1-2vetami ako pri rade o topankach)? - ked ho toto uz nenakopne, tak uz nic ale aspon si budes na istom,ze si pre to spravila viac nez dost skor ako to skoncis🙂

karolinakr
19. júl 2025
@motylik2559

Ahoj autorka, nooo toto je na houby si myslim. Hlavne to,ze ked mu das aj nejaky navrh - napr tie topanky, tak kvazi pomoc alebo teda skor radu uplne odmieta, alebo presuva na ine rocne obdobie. Akoze ten nabytok by som ani tak neriesila, ale tie dvere a oblecenie je fakt cez. Keby aspon dal na nejake tvoje rady, tak si este poviem,ze postupne sa to zmeni a mozno chalan potreboval len nakopnut, ale ked odmieta tak to uz dobre nie je vobec. Necudujem sa ti, ze ta toto odradza a myslim,ze vela zien by to odradilo. Este dobre,ze nechodi pod riflami s dierou medzi nohami na ostro a ze by mu foogel vysiel v spolocnosti🙈 - toto som samozrejme chcela trosku odlahcit len. Nechces sa skusit s nim normalne otvorene o vsetkom porozpravat aj tvoje pocity k tomu (nielen 1-2vetami ako pri rade o topankach)? - ked ho toto uz nenakopne, tak uz nic ale aspon si budes na istom,ze si pre to spravila viac nez dost skor ako to skoncis🙂

ika02
19. júl 2025

Ahoj, myslím, že má nejakú poruchu (pravdepodobne Aspergera). Nie je nejaký "umelec"? Poznám pár takých jedincov. Rieši svoje umenie, má peniaze, majetok, ale žije ako bezďák.

bluka2
19. júl 2025

Tak mu na ten karton nieco napis alebo nakresli. Mozno manual zitia podla teba

777januska777
20. júl 2025
@anonym_autor

On netrie biedu, nieje ani nejaký autista … skôr mu na takýchto veciach len nezáleží … a zase ja si myslím, že aj keď napríklad chcem žiť skromne tak toto je už fakt prehnane. Práve z hľadiska tej spoločnosti. Považujem to u neho skôr za lenivosť a že teda asi mu je úplne jedno, čo si o ňom kto pomyslí … až tak prehnane sebavedome … A teda ešte upresnim ak to nieje jednoznačné, ale čo by ste si onom pomysleli ako o svojom partnerovi … či by mal u Vás takýto muž šancu …

@anonym_autor môj muž bol taky a to ešte býval u rodičov po 30tke. Žiadny byt, žiadny vodicak a auto, chodil v roztrhanych veciach, lebo ich mal rád a ani predomnou nemal žiadnu dlhšiu partnerku. A tak ti poviem, ze dnes je to jeden úžasný otec a manzel. Ma vodicak, má auto, mame byt a chodíme aj na výlety kade tade. Niekedy sa treba pozerať pod povrch a pozerať sa na to co nám ten druhy skrýva, lebo to je na partnerovi dôležité.

marca12
20. júl 2025

@anonym_autor Po prvom rande by som utiekla. Toto nie je chlap do zivota k rodine a detom. Mna az striasa predstava na takyto typ chlapa.

anonym_ae0146
Autor odpoveď zmazal
anonym_ae0146
20. júl 2025

@anonym_autor Niečo z toho čo píšeš je proste realita pre mnohých ľudí.
Niekto je minimalsita, nechýba mu veľa.
Niekto si nemôže dovoliť vela vecí a s prácou to nemá ľahké.

Ale čo sa týka života v spomienkach, tam asi potrebuje uzdravenie, terapeutickú pomoc, oddeliť sa od toho, a naučiť sa žiť život v prítomnosti.
Možno nepotrebuje vačší byt, možno ani partnerku - ale potrebuje, ako každý človek, vnímať aj prítomnosť, stále sa z nej učiť,
vedieť si v prítomnosti nájsť radosť.

A tiež, znak zdravého človeka je, že si aj sám vie urobiť radosť, niekam ísť, niečo ho zaujíma, nie stále len čo kamoši.

Ale tebe to nesedí, tak s takým mužom nemusíš mať vzťah.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
david1202
24. júl 2025
@anonym_autor

@nikaeli nechápem kto ho nenecháva žiť? … on nemôže žiť keď sa ja poradím na diskusnom fóre ktoré je nato určené a chcem počuť názory žien ktoré sa s tým možno tiež stretli? možno mi to pomôže si ujasniť aj moje názory … keď nechaj žiť, tak tu nekomentujte a nedávajte prívlastky ani mne … Je tu miliarda tém o mužoch/manzeloch/svokrach a švagrinach .. tie tiež treba nechať žiť …

@nikaeli a čo konkrétne je cez natom poslať link na topánky “kamarátovi” že také by mu pasovali? Ja bežne zdieľam keď niečo pekne alebo lacné nájdem aj s kamoškami …

@anonym_autor ešte ze existuje modrý koník...inak by sa zistilo, že 95% Vás žien nema vlastný rozum .

viera012345
24. júl 2025

@anonym_autor Nechcem byť zkay,ale takýto typ muža potrebuje niekoho, kto ho stále usmerňuje.Zivot s ním je ako mať v starostlivosti dieťa.Pri trpezlivosti partnerky však môže byť aj veľmi prispisobivym partnerom

nat_alia
24. júl 2025

@anonym_autor prestala som citat v polovici… snad ho nechces za partnera… my si nemyslime radsej nic ale od takeho prec

Strana
z3