Riešia školy, čo majú deti oblečené?
Včera prišla dcéra zo školy s tým, že si ju zavolala zástupkyňa kvôli rifliam roztrhaným na kolenách. Vraj takéto nohavice nie sú do školy vhodné a nabudúce si má obliecť iné.
Trochu ma to zaskočilo, lebo nešlo o nič extra vyzývavé, len obyčajné deravé rifle. Máte aj u vás v škole takúto „módnu políciu“ a rieši niekto, čo majú deti oblečené?
Samozrejme.
Školsky poriadok.
Riesia crop topy. Roztrhane nohavice. Teplaky a pod.
Škola je inštitucia nie ihrisko 🙂
Vídam kopec detí v teplákoch, ešte sa tvária, že to sú "elegantné" tepláky.
@anonym_autor samozrejme, je to aj v školskom poriadku a patrí tam aj toztrhané nohavice
@anonym_autor teplaky, leginy su pohodlne, ale nie roztrhane gate
@anonym_03f768 Takže pohodlné áno, roztrhané nie?
Ani prefarbene vlasy,gelove,lakovane nechty.
@anonym_03f768 Takže pohodlné áno, roztrhané nie?
@anonym_autor Presne tak. Co sa ti na tom nezda? Ty do prace mozes v roztrhanych rifliach a kratkom tope?
Ja keď vidím aké crop topy pod prsia nosia deviatacky do našej ZŠ sa nestačím čudovať. Absolútne nevhodné. Ja mám síce "len" 30 ale keď som chodila ja na ZŠ nikto by si také niečo nedovolil obliecť...
@anonym_03f768 a co keď sú pohodlné, stále su to teplaky. Ved predsa nejde o to, čo je pohodlné ale čo je prípustné a slušné. A za mňa, ak škola chce dodržiavať dress kód tak pre všetkých rovnako. Teplaky sú vždy len tepláky a je úplne jedno, že sú pohodlné. Mne je pohodlný župan, tak je OK keď v ňom prídem do školy podľa teba áno? A nikomu zase môžu byt pohodlné tie roztrhané rifle...
Proste keď majú pravidlá a trvajú na ich dodržiavaní, tak pre všetkých rovnako! Keď sme pri tom, nie sú do školy vhodné ani tepláky. Ale beriem, že ich niekde tolerujú. V tom prípade by ale mali aj tie roztrhané rifle.
@anonym_03f768 ani teplaky nie su v pohode, skola nie je skolka...
@anonym_autor Presne tak. Co sa ti na tom nezda? Ty do prace mozes v roztrhanych rifliach a kratkom tope?
@anonym_e98392 neviem teda ako autorka ale u nas mozme v takomto obleceni do prace uplne v pohode, nepracujeme priamo s klientami sme zavrety v kancli a sef uprednostnuje aby sme sa citili prijemne, v predchadzajucich zamestnaniach to tiez tak bolo, nie kazdy pracuje v banke alebo na recepcii kde su prisne dress kody
My sme o tom malí dokonca preslov na rodičovskom. A dali to aj do školského poriadku. Dokonca raz učiteľka požiadala synovu spolužiačku, aby si dala mikinu alebo ak mikinu nemá, aby sa šla domov prezliecť. Mala na sebe vraj niečo ako krajkovú podprsenku a prsia má asi veľkosť D.
Samozrejme.
Školsky poriadok.
Riesia crop topy. Roztrhane nohavice. Teplaky a pod.
Škola je inštitucia nie ihrisko 🙂
U nás to nikto nerieši, decká chodia kadejako dogabané, majú roztrhané rifle, naušnice v nose aj farebné vlasy, malé deti chodia aj v teplákoch, baby krátke tričká a sukne.. mne to nejak zasadne nevadí ... škola patrí medzi TOP 10 základných škôl podľa INEKO na Slovensku. Dôraz sa tam skôr kladie na výsledky, jazyky a Erasmus.. ako na to čo majú deti oblečené .. a podľa mňa je to takto v poriadku.
@anonym_093cf4
@anonym_autor
@anonym_autor Hlavne i mamičky sa tvaria že su to elegantné teplaky.
Na ZŠ sa to u nás riešilo, syn trpel ako kôň v tesných nohaviciach celú základku. Teraz je druhák na strednej a iné nohavice ako tepláky si na seba nedá.. neznesie to.. nemá ani rifle v skrini, škoda kupovat, lebo si ich jednoducho neoblečie.
Ale k veci- ak je to v školkom poriadku a škola to vyžaduje, malo by sa to rešpektovať. Každá škola má svoje pravidlá.. ak sa im nechcete prispôsobiť, môžete ešte skusiť nájsť inú školu, kde sú v týchto veciach tolerantnejší.
V školskom poriadku majú napísané ale veľa detí to nerešpektuje. Ja mám dieťa na prvom stupni a bála som sa mu dať tričko s tankom a druhé s granátom🙂) Viem že naša pani učiteľka je stará škola a mohla by mať s tým problém ale našťastie nič nevravela. Tepláky dávam len teraz kôli tomu že si zlomil ruku a je to jednduchšie si obliekať, inak normálne chodí v rifloch alebo dákych nohaviciach, mám proste rada keď sa deti do školy obliekajú slušne.
U nas nikto neriesi teplaky, crop topy ani nechty, ale synovi zakazali oblubene tricko s napisom Drum&Bass, pretoze D a B su preciarknute. Syn hra na bicie a chlapika ppd tymto nazvom obdivuje... ale ze ma kopec deti tricko s F*** off, to je v poriadku
@anonym_autor Ja by som svoje dieťa v roztrhaných rifliach nepustila plieť ani burinu v záhrade, nie to ešte do školy.
Samozrejme, že sa to nehodí. Škola je inštitúcia, nie stavenisko.
To už ti kultúra obliekania skutočne nič nehovorí ? Skutočne klesáme takto hlboko ?
Ani prefarbene vlasy,gelove,lakovane nechty.
@anonym_c814e9 mnoooo😂😂😂 ja som si založila tik tok a neviem prečo, ale vyskakuju mi tam nejaké "lajfky" nastrocnych pubertaciek, ako si dovolia počas hodiny dávať live. Nechty ako Drakula sa vracia, mihalnice po obocie, kontúrka pod nosom, vlasy vysmalcovane a nonstop sa s tými Drakula nechtami v nich hrabu, Hellko na stole, cecky ven...
No ja byt učiteľ a takto ma natáčaju na hodine, rehotaju, reči ako 5 cenová, tak majú podmienečne vylúčenie a 3 zo správania a ako si všímam, tak sú to hlavne baby a nezabudnime na piercing. Škola=bordel a mohli by prísť aj rodicia sa sťažovať. A nie, nie som stará škola komunistická...
Na ZŠ sa to u nás riešilo, syn trpel ako kôň v tesných nohaviciach celú základku. Teraz je druhák na strednej a iné nohavice ako tepláky si na seba nedá.. neznesie to.. nemá ani rifle v skrini, škoda kupovat, lebo si ich jednoducho neoblečie.
Ale k veci- ak je to v školkom poriadku a škola to vyžaduje, malo by sa to rešpektovať. Každá škola má svoje pravidlá.. ak sa im nechcete prispôsobiť, môžete ešte skusiť nájsť inú školu, kde sú v týchto veciach tolerantnejší.
@anonym_3bfe1d Na stužkovú si dá k saku taktiež tepláky ?
Som prekvapená aké ste tu všetky pobúrené z roztrhaných jeansov ale zaujímavé, že ja vidím po meste/mestách mladučké baby idúce zo školy s holými bruchami, obrovskými výstrihmi, legínami atď 😄 áno, je to zakázané v školskom poriadku ale čo všetko je zakázané a robíte. Už sa doba posunula. Ja by som to ako učiteľka/riaditeľka neriešila
Baby, inak je nechápem, že poznáte len tepláky alebo tesné džínsy, ved dnes je v obchodoch toľko pekných a pohodlných vecí pre obe pohlavia. Aj pre chalanov sa dajú kúpiť normálne nohavice, voľné joggersy, existuje mäkká riflovina aj bavlna, ktorá vyzerá ako riflový materiál a sú rôzne strihy podľa postavy. A pre dievčatá je toľko krásnych vecí až ľutujem, že mám len synov.
@anonym_e98392 neviem teda ako autorka ale u nas mozme v takomto obleceni do prace uplne v pohode, nepracujeme priamo s klientami sme zavrety v kancli a sef uprednostnuje aby sme sa citili prijemne, v predchadzajucich zamestnaniach to tiez tak bolo, nie kazdy pracuje v banke alebo na recepcii kde su prisne dress kody
@anonym_91d84e ked tak zavreti... ja nepracujem v banke, ani nemame dress code.. avsak vsetci maju aky taky odhad, ze nejdu do prace takto.. nikto nechodi extremne chic -obleka, saka, kosele, bluzky - to nenosi nikto, ale cropp topy a roztrhane rifle - tam este nie sme 🙂
ano, maju v skolskom poriadku co je vhodne a nie na nosenie do skoly vylucene su roztrhane oblecenia ci uz zamerne alebo nie, teplakovky, sustakovky, tielka na ramienka, odhalujuce vystrihy (az k prsiam) ako zvykli nosit niektore 8 a 9tacky obycajny slusny vystrih nevadi.
Tak ja ako učiteľka vám poviem, že sa cítim veľmi nepríjemné, keď mi na hodine sedia stredoškoláčky, ktoré sú až príliš obnažené. Crop top, niečo vyzerajúce ako podprsenka .... A to mám kolegov aj chlapov. Podľa mňa absolútne nevhodné.
Teplaky neriesia, neriesia ani derave rifle, dokonca ani dievcenske tricka. Riesia akurat spinave oblecenie
U mňa ani na základnej ani na strednej nikto neriešil… na strednej to už úplne bolo každému u prdele tam aj v teplákoch sme chodili a jak vandráci ked sme išli na 0 hodinu 😆
U nás to nikto nerieši, decká chodia kadejako dogabané, majú roztrhané rifle, naušnice v nose aj farebné vlasy, malé deti chodia aj v teplákoch, baby krátke tričká a sukne.. mne to nejak zasadne nevadí ... škola patrí medzi TOP 10 základných škôl podľa INEKO na Slovensku. Dôraz sa tam skôr kladie na výsledky, jazyky a Erasmus.. ako na to čo majú deti oblečené .. a podľa mňa je to takto v poriadku.
@anonym_093cf4
@anonym_autor
@anonym_76811b chapem. Skola je nielen vzfelavacia institucia. Aj vychovna. Kazdy mame iny pristup a sposoby vo vychove. Ak si to skola zada do skolskeho poriadku ma (malo by sa) to respektovat.
Ako aj divadlo, kostol, svadba a pod.
Nie je to buzeracia. Je to ista formacia....
@anonym_093cf4
@anonym_autor
@anonym_76811b Mám podobnú skúsenosť.Nasi študenti sú úspešní v rôznych oblastiach.95% z nich pokračuje v štúdiu na vysokých školách/u nás i v zahraničí/.O štúdium u nás má záujem 5-6 x viac detí, než ako ich je možné prijať... ale podstatné je, že nerieši sa štýl obliekania študentov, ale zároveň každý/každá vie rozlišovať príležitosti, keď je vhodné obliecť si slušné oblečenie/saty, sukňu, oblek,nohavice, košeľu,atd./,inak má prednosť pohodlie a funkčnosť

áno , majú to aj v školskom poriadku