Prečo je dnes také ťažké nájsť normálneho partnera?
Ahojte baby,
mám otázku, ktorá ma už fakt žerie. Je normálne, že dnes sa chlap po štyridsiatke nevie zoznámiť s normálnou ženou, ktorá má vysporiadanú minulosť?
Mám 42 rokov, som rozvedený, deti sú veľké a samostatné. Bývam sám, mám stabilnú prácu, slušný príjem, cvičím, starám sa o seba, chodím medzi ľudí. Baby mi hovoria, že som sympatický a nemám problém sa prihovoriť.
A napriek tomu — vždy skončím pri tom istom: „riešim bývalého“, „ešte som sa z toho nedostala“, „neviem, čo chcem“.
Keď je žena zadaná, neriešim. Ale keď je voľná, tvári sa, že chce normálneho chlapa… a nakoniec aj tak rieši exa, ktorý bol alkoholik, gambler alebo ju roky ťahal za nos.
Skúsil som aj appky. Výsledok rovnaký.
Príklad: mesiac písania, dve super rande, všetko sedelo — a ráno správa, že vlastne chcela len niekoho, aby zabudla na bývalého.
A teraz úprimne:
Je dnes normálny chlap len „prechodná stanica“, kým sa žena spamätá z toxického vzťahu?
Alebo len ja mám takú smolu?
Fakt ma zaujíma váš pohľad. Ako to vidíte vy, ženy? Čo sa dnes vlastne deje so zoznamovaním?
Aj ja si myslím že som úžasná a tiež som sama 😂
@personality všimni si, ze všetci tu prítomní single si to o sebe myslia, ze su jediní super ľudia z tých všetkých "whats left" mantakov 😁
@haley7897
Beriem to že každý má svoje názory, skúsenosti atd.
Keď už to tu všetci analyzujeme, poviem to takto:
Bol som 18 rokov vo vzťahu, 4 roky predtým spolu — dokopy 22 rokov.
A áno, nevyšla nám karta. Nie preto, že by som sa nesnažil. Práve naopak.
Niekedy sa veci pokazia aj tam, kde sa človek snaží najviac.
Teraz mi každý chce vysvetliť, kde som spravil chybu.
Prečo som si vybral „zlé ženy“, prečo som sa rozviedol, prečo som nevedel „komunikovať“…
Ale viete čo? Možno chyba nie je vo mne.
Možno len žijeme v dobe, kde sa vzťahy rozbíjajú rýchlejšie než sa stihnú opraviť.
Kde sa porovnáva, lajkuje, uniká… a keď príde kríza, radšej sa odíde než rieši.
Takže áno — som tu, po štyridsiatke, sám.
Ale stále verím, že dvaja normálni ľudia si môžu spolu vybudovať niečo krásne.
Len sa musia prestať báť byť úprimní.
A mimochodom — s bývalou mám dodnes dobré vzťahy.
Komunikujeme, bavíme sa ,pomôžem, vybavím keď treba.
Je to matka mojich detí. A aj keď už nie sme spolu, mám k nej rešpekt.
@petkonas No ja mam znamu, ktora by sa rada zoznamila a hlada schopneho partnera, ak mas zaujem, pretoze tiez skor naraza na vselijakych chlapov, a myslim, ze neriesi nic z toho, co ta odradza. Ze ma relativne vysporiadane veci. Ak mas co ponuknut a urobit aspon zakladny dojem, myslim, ze ta "stara skola" by sa jej pacila... Rada by som jej aj pomohla so zoznamenim, ale ako ju poznam, takto by to neprijala, ze jej niekoho dohadzujem, povazovala by to za trapne. To by som musela vymysliet, ako Vas nenapadne zoznamit. 😉 aby nemala pocit, ze jej dohadzujem.
@anonym_8761fd samozrejme. Každý máme iné priority a iné predstavy o živote, je to normálne.
V tvojom veku som si ani ja nevedela predstaviť byť sama.
Potom som ale zistila, že je to všetko na jedno kopyto (chlapi) a že má neskutočne vyčerpáva a ubíja riešiť ich nevery.
Držím palce.
@joannita dakujem
@petkonas Priznávam, nečítala som komentáre. Ale ako to ja vnímam, tak buď hľadám niekoho a mám vysporiadanú minulosť, alebo mám vysporiadanú minulosť ale nikoho nehľadám, ale teraz sa mi rozšíril obzor, že niekto niekoho hľadá, ale len naoko a absolútne nie je vysporiadaný s minulosťou.😳
Želám Ti, nech nájdeš v blízkom čase ženu, ktorá má rovnaké nastavenie ako Ty a budete si v živote rozumieť , určite taká existuje...🙂
@petkonas hej, myslim si, ze mas taku smolu. Ja tiez poznam takých, co riesia bývalé, ktoré sú vlastne súcasné, len nevedia, co so sebou
@petkonas Rozumiem ti a úprimne a nie si sám, kto to takto cíti. Len z opačnej strany môžem povedať, že to isté zažívajú aj ženy.
Po štyridsiatke je veľa ľudí síce „slobodných“, ale emocionálne ešte stále v minulých vzťahoch. Chcú pokoj, normálnosť a stabilitu, ale keď sa objaví niekto vyrovnaný, zrazu zistia, že ešte nie sú pripravení na skutočný vzťah.
Aj ja mám skúsenosť, že veľa mužov tvrdí, že chcú normálnu partnerku, a pritom stále riešia bývalú, bojujú s nedoriešenými vecami alebo sami nevedia, čo chcú. Neberiem to ako zlobu skôr ako neschopnosť byť vnútorne dostupný.
Nemyslím si, že „normálni“ ľudia sú prechodná stanica. Skôr žijeme v dobe, kde je veľa chaosu a málo spracovaných emócií. A zoznamky to často len znásobia – veľa ľudí tam nehľadá vzťah, ale úľavu, potvrdenie alebo niekoho, kto im pomôže zabudnúť.
Podľa mňa riešenie nie je meniť sa, ale byť selektívnejší a veriť tomu, čo druhý hovorí hneď na začiatku. Keď niekto povie „neviem, čo chcem“ alebo „riešim minulosť“, treba to brať vážne a chrániť si vlastnú energiu.
Držím palce všetkým, ktorí sú už pripravení na pokojný, dospelý vzťah len sa musíme nájsť v správnom čase.
@petkonas po 40r je ten vyber uz fakt maly ze stretnes niekoho kto Ti sadne a bude aj "normalny".
Kamoska z gymka aj hlada po zoznamkach atd, ale hovorila, ze mala smolu na divne povahy...mozno prave takych pritahovala. Tak to potom nechala tak a zije pre pracu, osobny rozvoj.
Clovek po 40 sa aj casto meni, tazsie si zvyka na nove, prisposobuje. Osobne si neviem predstavit, ze ked by som za tolko rokov nenasla toho praveho, ze by som po 40r mala na to este chut niekoho hladat. Takze skor nejaka nahodne ked pride.
@petkonas ked si clovek nedokáže najst partnera do pol roka, treba pouvažovať, kde bude asi ten problem. Ja napríklad nechápem ľudí, ktori tvrdia, ze nikto normálny neexistuje :D ako vazne? Ja sama som sla na randiaci trh ako 33 ročná a tiez som si mohla povedať, ze vsetko schopne uz je obsadene. Omyl. Viete kolko schopnych chlapov/žien je slobodných? Tu absolútne nie je chyba v spoločnosti, ale vo vasom výbere. Kazdy si priťahuje to, co vyžaruje. Ake ma zranenia, traumy. Miesto lutovania, by ste si mali skor najst dobrého terapeuta a vyriešiť si s nim zranenia. To nie je riesenie, ako tu podaktore pisete, ostať sam a byt stastny sam. To fakt ani jedna z vas nepotrebuje vedla seba ochrancu? Takého, ktory jej pomoze, poradí? A nechcite mi nahovoriť, ze z toľkého množstva nie je ani jeden schopny. Zeny aj muži ostávajú preto sami, lebo im to vyhovuje ( maju napriklad vyhybavu vztahovu vazbu) a žijú s nou cely zivot, takze byt sam je uch prirodzená súčasť. Alebo su toxicki, dotierni, nepracujú na sebe, maju nulovú hodnotu a preto nie su príťažlivi...alebo su niektore zeny natoľko arogantne a nadradené, ze kazdy chlap, co ma mužské vlastnosti, taku zenu vedla seba nechce. Koľkokrát čítam, ja som pekna, starám sa o seba, mam skvele vzdelanie, mam prachy, byty a aj tak som sama. 90% tych žien su s prepáčením kravy a staci s nimi prehodiť par viet a vies, ze toto by si doma nechcel. Je take ťažké si pripustiť, ze jediná chyba, ze sa niekomu nedarí najst partnera je len v nom samom. Poznam x žien, mužov, ktori nemali nikdy problem najst si stabilný vztah. A potom su takí, co ten problem vkuse maju a blabocu furt, ako to je len v spoločnosti. V žiadnom pripade to nie je problem v ich výbere :D ja som si nasla zdravý vzťah do pol roka aj po 30tke. Moja kamoška v 40tke, dalsi kamarát mal 38, moja teta si nasla v 50tke po smrti manzela.A ani jeden z nich si nenasiel zufalca, akého tu vy popisujete. To, ze pritahujes emočne nestabilné a nepristupne ženské, nie je náhoda. Na 100% som presvedčená, ze aj tvoja manželka bola nepristupna skoro po cely cas a mozno tam medzi vami ani nikdy nebola hlboká laska a prepojenie. Ja ked niekomu rozprávam, ako som ja prepojená s manželom, tak niektori len ústa otvárajú, ze rake nieco nikdy nezažili. Vzťahy boli a aj budu vzdy odrazom vas. To, akého partnera mas vedla seba len zrkadlí tvoj obraz o sebe ;)
@anonym_d56ad1 “To fakt ani jedna z vas nepotrebuje vedla seba ochrancu? Takého, ktory jej pomoze, poradí?” Normalne som sa na chvilu zastavila a popremyslala o tom. Nehladam ziadneho ochrancu ani pomocnika. A vobec to nie je z dovodu, ze si o sebe myslim, ze som ktozvie ako skvela a samostatna a nikoho nepotrebujem, to vobec nie. Ale jednou z ciest uzdravenia duse po neuspesnom vztahu bolo u mna znovu najst svoju sebahodnotu a sebalasku. Uvedomit si, ze vztah s muzom nie je to jedine co ma ako zenu definuje a uvedomit si ze bez muza urcite nie som nekompletna alebo nekompetentna riesit svoje veci sama. Mam za sebou dva takmer desatrocne vztahy a jeden 3 rocny. To je takmer 23 rokov v dlhodobych vztahoch, kratkodobe vztahy do tejto analyzy nebudem zahrnat. Z tych troch kazdy bol iny. Priciny rozchodu boli vzdy ine. Nepodobali sa ani fxzicky ani povahovo. Nebolo to tak ze by som si pokazde vybrala rovnaky vzorec, typ muza a ocakavala iny vysledok aj ked to bolo vopred urcene na neuspech. Ale mozem povedat ze ochrancu ani poradcu som v nikom z nich nikdy nehladala. Pred cim konkretne by ma mal muz ochranovat?
Ak sa mozem opytat zien single, nechyba vam sex ? Z dlhodobeho hladiska ? Mne z toho chybania asi preskakuje 🥲
Ak sa mozem opytat zien single, nechyba vam sex ? Z dlhodobeho hladiska ? Mne z toho chybania asi preskakuje 🥲
@anonym_f517f9 na to stačí milenec nie? 🙂
Alebo vibrátor...
@anonym_d56ad1 “To fakt ani jedna z vas nepotrebuje vedla seba ochrancu? Takého, ktory jej pomoze, poradí?” Normalne som sa na chvilu zastavila a popremyslala o tom. Nehladam ziadneho ochrancu ani pomocnika. A vobec to nie je z dovodu, ze si o sebe myslim, ze som ktozvie ako skvela a samostatna a nikoho nepotrebujem, to vobec nie. Ale jednou z ciest uzdravenia duse po neuspesnom vztahu bolo u mna znovu najst svoju sebahodnotu a sebalasku. Uvedomit si, ze vztah s muzom nie je to jedine co ma ako zenu definuje a uvedomit si ze bez muza urcite nie som nekompletna alebo nekompetentna riesit svoje veci sama. Mam za sebou dva takmer desatrocne vztahy a jeden 3 rocny. To je takmer 23 rokov v dlhodobych vztahoch, kratkodobe vztahy do tejto analyzy nebudem zahrnat. Z tych troch kazdy bol iny. Priciny rozchodu boli vzdy ine. Nepodobali sa ani fxzicky ani povahovo. Nebolo to tak ze by som si pokazde vybrala rovnaky vzorec, typ muza a ocakavala iny vysledok aj ked to bolo vopred urcene na neuspech. Ale mozem povedat ze ochrancu ani poradcu som v nikom z nich nikdy nehladala. Pred cim konkretne by ma mal muz ochranovat?
@anonym_e33f36 Mužská rola v ochrane môže mať viac úrovní a určite nie je o sile a „machrovaní“. Je to skôr o zodpovednosti, podpore a bezpečí. Napríklad vytvárať pocit bezpečia vo vzťahu, stáť pri partnerke, keď prežíva stres, ťažké obdobie, byť niekto, na koho sa môže spoľahnúť, zastaviť nevhodné správanie iných voči partnerke (aj slovne)....byť hlasom a oporou v situáciách, keď je ona zraniteľnejšia. Bojovať myslím skôr slovom a postojom ako päsťami. Ďalej chrániť hodnoty a prostredie, ktoré ste si spolu vybudovali, mať
zodpovednosť pri rozhodnutiach. Muž chráni tým, že je spoľahlivý, pozorný a stojí pri svojej žene vždy tak, aby sa cítila v bezpečí. Už len preto je žitie v páre za mňa oveľa silnejšie, ako život osamote. Ja som tiež ukončila vážny vzťah po 30tke, ktorý bol úplne v poriadku. Dôvod bola jeho práca a časté vysielanie do zahraničia a dlhé odlúčenia. Ale to, čo mi ten vzťah dal, by som nikdy nevymenila za samotu. A každá jedna, ktorá prežila zdravý a naplnený vzťah, by si vybrala znova to isté. Ak má niekto dlhodobé vzťahy, ešte to neznamená, že sú aj zdravé. Možno ak by si aj ty zažila niekedy naplnený vzťah a nie toxický, tak by si premýšľala inak. A to, že ludia ostávajú zatrpknutí a sami, je o ich rozhodnutí. Áno, je určité percento, ktoré je samo šťastné...možno tak 5% . Ale väčšie percento bude neustále hľadať vedľa seba tú polovičku, pokiaľ nie je nejaký sociopat. Pretože človek je stavaný na to, budovať vzťahy. A veľa ľudí sa len snaží presvedčiť, ako je mu dobre. Ale potom prídu situácie, kde by potreboval byť zraniteľný a musí byť na všetko sám. To je nôj pohľad. Ja som bola sama 6 rokov a viem, aký je to pocit byť sám a riešiť si veci sama a to mám vedľa seba úžasnú rodinu, sestru, priateľov, dvoch psov 🙂
@anonym_e33f36 Mužská rola v ochrane môže mať viac úrovní a určite nie je o sile a „machrovaní“. Je to skôr o zodpovednosti, podpore a bezpečí. Napríklad vytvárať pocit bezpečia vo vzťahu, stáť pri partnerke, keď prežíva stres, ťažké obdobie, byť niekto, na koho sa môže spoľahnúť, zastaviť nevhodné správanie iných voči partnerke (aj slovne)....byť hlasom a oporou v situáciách, keď je ona zraniteľnejšia. Bojovať myslím skôr slovom a postojom ako päsťami. Ďalej chrániť hodnoty a prostredie, ktoré ste si spolu vybudovali, mať
zodpovednosť pri rozhodnutiach. Muž chráni tým, že je spoľahlivý, pozorný a stojí pri svojej žene vždy tak, aby sa cítila v bezpečí. Už len preto je žitie v páre za mňa oveľa silnejšie, ako život osamote. Ja som tiež ukončila vážny vzťah po 30tke, ktorý bol úplne v poriadku. Dôvod bola jeho práca a časté vysielanie do zahraničia a dlhé odlúčenia. Ale to, čo mi ten vzťah dal, by som nikdy nevymenila za samotu. A každá jedna, ktorá prežila zdravý a naplnený vzťah, by si vybrala znova to isté. Ak má niekto dlhodobé vzťahy, ešte to neznamená, že sú aj zdravé. Možno ak by si aj ty zažila niekedy naplnený vzťah a nie toxický, tak by si premýšľala inak. A to, že ludia ostávajú zatrpknutí a sami, je o ich rozhodnutí. Áno, je určité percento, ktoré je samo šťastné...možno tak 5% . Ale väčšie percento bude neustále hľadať vedľa seba tú polovičku, pokiaľ nie je nejaký sociopat. Pretože človek je stavaný na to, budovať vzťahy. A veľa ľudí sa len snaží presvedčiť, ako je mu dobre. Ale potom prídu situácie, kde by potreboval byť zraniteľný a musí byť na všetko sám. To je nôj pohľad. Ja som bola sama 6 rokov a viem, aký je to pocit byť sám a riešiť si veci sama a to mám vedľa seba úžasnú rodinu, sestru, priateľov, dvoch psov 🙂
@anonym_d56ad1 super. Toto sa dobre číta konečne rozumný zdravý postoj a veľmi realisticky. Tiež to vnímam podobne. Ta moderná filozofia každý musí byť najskôr spokojný sám a ja nikoho nepotrebujem mi príde len ako také zakryvanie túžby po niečom čo by som chcela a nemám. Človek je tvor vzťahový. Zdrave vzťah neuberaju skôr pridávaju životu kvalitu.
@anonym_d56ad1 super. Toto sa dobre číta konečne rozumný zdravý postoj a veľmi realisticky. Tiež to vnímam podobne. Ta moderná filozofia každý musí byť najskôr spokojný sám a ja nikoho nepotrebujem mi príde len ako také zakryvanie túžby po niečom čo by som chcela a nemám. Človek je tvor vzťahový. Zdrave vzťah neuberaju skôr pridávaju životu kvalitu.
@sova7 ja to poznam na sebe. Ked sa mi nedarilo vo vzťahoch, tiez som hlásala, ze radsej budem sama, ako mat vedla seba klamára, nevernika a pod. Ako keby byť v páre automaticky znamenalo riesit len zle veci :D ale v kútiku duše som stale chcela najsť toho muža a závidela som kamoskam, ze su zadane a milovane. Ja som si hlavne poriesila sebalasku, nejake traumy, co som mala a zrazu tie zle vzorce pri vybere partnera zmizli a do par mesiacov prišiel vzťah. Potom sme sa rozišli, ale ako som vyssie spomínala, ten vzťah mi viac dal, ako vzal a isla som randiť znova, pretoze som chcela. A za tri mesiace prišiel uz teraz moj manžel 🙂
@sova7 ja to poznam na sebe. Ked sa mi nedarilo vo vzťahoch, tiez som hlásala, ze radsej budem sama, ako mat vedla seba klamára, nevernika a pod. Ako keby byť v páre automaticky znamenalo riesit len zle veci :D ale v kútiku duše som stale chcela najsť toho muža a závidela som kamoskam, ze su zadane a milovane. Ja som si hlavne poriesila sebalasku, nejake traumy, co som mala a zrazu tie zle vzorce pri vybere partnera zmizli a do par mesiacov prišiel vzťah. Potom sme sa rozišli, ale ako som vyssie spomínala, ten vzťah mi viac dal, ako vzal a isla som randiť znova, pretoze som chcela. A za tri mesiace prišiel uz teraz moj manžel 🙂
@anonym_d56ad1 ako si riešila traumy a sebalasku? Čo si robila? Lebo toto spomína dost ľudí aj že niečo zrazu zmizlo a veci sa otočili. Lebo ja sa skôr tretávam s tým že ľudia len hovoria čo všetko zmenili pýtam sa konkrétne veci a ticho a podľa toho čo hovoria roky preslapuju na mieste
@anonym_d56ad1 aj mňa zaujíma ako riešite tu sebelasku..lebo snažím sa ja ja ale nejak to nejde. Stále mám chlapa na 1 mieste aj keď mi ubližuje. Ďakujem
@anonym_f517f9 na to stačí milenec nie? 🙂
Alebo vibrátor...
@anonym_a38028 no vibrator isto nie, viem o com pisem, najprv si clovek nahovara, ze staci, z dlhodobeho hlsdiska vobec nie. Chyba vsetko okolo toho. Nepripustam si to, no su chvile kedy mam asi depky. Milenec ? No to by bolo lepsie, no neviem kde by som ho nasla.
@anonym_a38028 no vibrator isto nie, viem o com pisem, najprv si clovek nahovara, ze staci, z dlhodobeho hlsdiska vobec nie. Chyba vsetko okolo toho. Nepripustam si to, no su chvile kedy mam asi depky. Milenec ? No to by bolo lepsie, no neviem kde by som ho nasla.
@salije čo je dlhodobé hľadisko? Aký čas?
Ale hlavne, neviem koľko máš rokov, ale od istého veku keď sa dostaneš do prechodu, už ani sex veľmi nepotrebuješ...
@salije čo je dlhodobé hľadisko? Aký čas?
Ale hlavne, neviem koľko máš rokov, ale od istého veku keď sa dostaneš do prechodu, už ani sex veľmi nepotrebuješ...
@anonym_a38028 to kto povedal, že po prechode sex nepotrebuješ?
@anonym_a38028 to kto povedal, že po prechode sex nepotrebuješ?
@anonym_6662c2
ja?
Napísala som že ho až tak veľmi nepotrebuješ. Čiže ho nepotrebuješ toľko ako predtým, resp. Oveľa menej. Čo je logické, pokles hormónov.
V mojom okolí moje kamošky vo veku nad 40 postupne strácajú chuť a po 50 stačí raz za čas.
@anonym_6662c2
ja?
Napísala som že ho až tak veľmi nepotrebuješ. Čiže ho nepotrebuješ toľko ako predtým, resp. Oveľa menej. Čo je logické, pokles hormónov.
V mojom okolí moje kamošky vo veku nad 40 postupne strácajú chuť a po 50 stačí raz za čas.
@anonym_a38028 u mňa to zjavne neplatí 😃
@anonym_a38028 som v prechode. Chyba brutalne. Dlho-piaty rok bez
@salije chyba ti orgazmus alebo mužské telo? Pritulit sa? Dotyky...
@anonym_d56ad1 ako si riešila traumy a sebalasku? Čo si robila? Lebo toto spomína dost ľudí aj že niečo zrazu zmizlo a veci sa otočili. Lebo ja sa skôr tretávam s tým že ľudia len hovoria čo všetko zmenili pýtam sa konkrétne veci a ticho a podľa toho čo hovoria roky preslapuju na mieste
@sova7 sebarozvoj, knihy, podkasty, praca sama so sebou na styl pripomínať si, kto som, chváliť sa 🙂 ja som si viedla denník, lepila papieriky, kde som si stale vtlkala urcite výroky a poviem ti, ze ako som sa začala vnímať ja, odišli aj hlúpe poznámky od druhých, začali ma presne vnímať, ako som sa vnímala ja. Ja som si kedysi myslela, ze az ked budem vediet to a to, tak az potom budem cenná a vážená. Ale ked som si začala opakovať, ze som úžasná, tak ma začali tak vnímat aj ostatní 😊
@sova7 sebarozvoj, knihy, podkasty, praca sama so sebou na styl pripomínať si, kto som, chváliť sa 🙂 ja som si viedla denník, lepila papieriky, kde som si stale vtlkala urcite výroky a poviem ti, ze ako som sa začala vnímať ja, odišli aj hlúpe poznámky od druhých, začali ma presne vnímať, ako som sa vnímala ja. Ja som si kedysi myslela, ze az ked budem vediet to a to, tak az potom budem cenná a vážená. Ale ked som si začala opakovať, ze som úžasná, tak ma začali tak vnímat aj ostatní 😊
@anonym_d56ad1 zaujímavé prvý raz čítam že to funguje
@anonym_d56ad1 pridám aj ja moju skúsenosť.. to s tou sebaláskou môžem potvrdiť, veľmi podobné veci som robila aj ja, ale trvalo to roky, nebolo to z mesiaca na mesiac a ja osobne som počúvala rôzne podcasty na tému sebaláska, sebahodnota, sebavedomie, prečítala som si aj rôzne knižky ale tie boli skôr na detstvo a vzťahy orientované a postupne aj na instagrame sa mi zmenil algoritmus a ponúka mi takýto obsah, pozerala som chvílu aj videá od Wizardliz (som mladší ročník) a mne sa veľmi páči veta z angličtiny: take yourself seriously - ber sa vážne, to znamená že máš cenu 🙂 aby si si nebola ľahostajná, tvoje potreby, myšlienky názory 🙂
@anonym_a38028 orgazmus nie, ten mozem mat kedykolvek, sama. To druhe presne.
@salije ok tak chyba ti skôr milovanie, chápem.
Mne toto nechyba vôbec, orgazmus áno, presne ten môžem mať, ale muž, objatie od neho vôbec.
Nejak som zanevrela na nich, neviem, pred pár rokmi by som to asi nechápala že to takto budem mať,ale chlapa vôbec nepotrebujem a nechcem.
@anonym_d56ad1 zaujímavé prvý raz čítam že to funguje
@sova7 toto je napríklad 100% pravda

@petkonas Bohužiaľ rovnako ťažké to je aj pri mužoch... ja som už stratila nádej na nájdenie normálneho muža, ktorý nežije s matkou, nerieši ex, negemblí, nepije a nesedí doma na gauči...