icon

Prečo je manžel milší k dcéram ako ku mne?

6. jan 2025

Pekný deň, s mužom sme spolu keď rátam aj chodenie už 17 rokov. Máme 2 dcéry, 13 a 11 ročnú. Ide o to, že môj muž je rokmi protivnejši na mňa ako na dcéry. Pekne sa s nimi rozpráva, nekriči na ne. Na mňa bez problémov nakričí aj pred nimi. Dcéry občas priateľský potlapka po chrbte, postrapati. Mňa minimálne. So staršou idú občas do fitka, so mnou nechce. Alebo s nimi hrá pc hry. Pozeráme serialy, ktoré ony chcú. Príde mi to choré, že na svojom rebríčku má najskôr deti, potom mňa. Keď mu poviem, že sa mi to nepáči, tak je mu to jedno alebo povie, nech neštekám. Vytahuje na mňa staré hriechy,čo som mu povedala,urobila pred napriklad 10, 12 rokmi len aby obhajil svoje správanie.
Samozrejme sú to prkotiny. Ako by ste to riešili? Môže ísť u neho o ponorku? Mňa to neskutočne zraňuje.

Strana
z4
gribka1
6. jan 2025

Začni sa venovať sebe, ak sa on venuje im. Choď do posilky, rob čo ťa baví. Už si okukaná, potrebuje trošku tajomna. A nežobri pozornosť.

biba_18
6. jan 2025

to nemá s dcérami nič spoločné, tak na ne nežiarli. je to o vašom vzťahu ako manželov. by som povedala že vy dvaja už asi ani pár nie ste…

autor
6. jan 2025

@gribka1 ja chodím tiež bud s dcérou alebo kamarátkou do fitka, mám aj svoje aktivity. Ale je mi to nepríjemné, že som niekde na chvoste jeho pozornosti a najmä to nepekné správanie pred nimi voči mne.

lubossi
6. jan 2025

samozrejme ze pravy dovod nie je to co je za stekanim, ale nieco hlbsie. Ak si dost vyspela mozes sa s nim porozpravat, alebo chodte do manzelskej poradne. Neskutocne mudri ludia su tam a vedia otvorit oci a spravne nastavit "mindset"
Pre mna uplne novy vesmir. (tiez som byval jak tvoj manzel)

autor
6. jan 2025

@biba_18 Ja som rada, že je k nim dobrý, ja som tiež ku nim dobrá ale zároveň aj k mužovi. Ale opačne to nefunguje. Napríklad ideme na turistiku, dcéry kráčajú vedľa neho a ja sama pozadu. U nás v rodine to fungovalo úplne inak. Aj keď sa pýtam kamarátok, vraj to nie je správne. Tak preto sa chcem poradiť tu.

biba_18
6. jan 2025

a akú radu chceš? keď si ťa tvoj muž neváži, čo my ti poradíme…

autor
6. jan 2025

@lubossi Ja sa s ním snažím porozprávať a zistiť v čom je problém ale on vždy vytiahne inú zámienku. Poradňu odmieta, vraj ju nepotrebuje. A keď poviem, že pôjdem sama, on vraj nejaké tetky z poradne počúvať nebude.

autor
6. jan 2025

@biba_18 Tak viem, že to nikto za mňa nevyrieši. Prečítam si názory, viac hlav, viac rozumu.

biba_18
6. jan 2025

proste si ťa neváži. nemiluje ťa, nezáleží mu na tom ako sa cítiš… buď poradňa, buď psychológ, buď ostaneš ako to máš teraz alebo budeš robiť cirkusy alebo odídeš… nestalo sa to zo dňa na deň si myslím, že si to vôbec dovolila že sa tak stalo… vraciaš sa z dlhšej cesty…

gribka1
6. jan 2025

Myslím, že by si mala prijať, že už nie si pre neho dôležitá. Dúfam, že v posteli po jeho ignoracii ho ignoruješ tiež. Buď mu to potom dôjde, alebo sa prispôsobíš.

autor
6. jan 2025

@biba_18 ja viem, že je to aj moja chyba. U nás doma je on ten dominantný, je vojak a ja tá, čo pre pokoj v rodine vždy radšej ustúpila. Zrejme pôjdem sama do poradne, takto sa ďalej nedá.

olimuc
6. jan 2025

Skor ako prosit o pozornost, by som rozmyslala, ako sa zariadit, ked budu dcery z domu. Mas kam ist? Mozno mu prepne a pojdete od seba. Ty si personal … nie partner. Neviem, ci Ti niekto nieco poradi. Laska a pozornost sa neda vydupat, hlavne ak si ta co sklopi usi a funguje

lubossi
6. jan 2025

sama v poradni byt mozes, ale tu treba zmenit jeho pristup a nie tvoj.
skus mu podsunut nejaku literaturu, alebo podcasty - napr Vlado Rosko
ked sa nedostane zo svojej bubliny zadubenosti tak ty s tym nespravis nic

colsami
6. jan 2025

Toto je problem vasho vztahu a vasho manzelstva. Ale to asi vies. S dcerami to nema nic. Zijete ako spolubyvajuci? Travite cas aj spolu sami dvaja? Pracujete stale na vasom vztahu, ci zakapal?

0silvia0
6. jan 2025

Podla mna ti tym dava dost najavo, ze ty pre neho nie si dolezita a nezalezi mu na tebe. Nespravala si sa v minulosti k nemu tak ty, ked boli deti mensie? Nevracia ti to?

dudos
6. jan 2025

Jeho správanie nie je normálne, je prirodzené, že rodič ochraňuje svoje dieťa, deti, to, že má k nim normálny priateľský vzťah ale určite nie je v poriadku, ak ťa nerešpektuje ako manželku, partnerku. A hlavne, keď sú toho svedkom aj vaše deti.
Pozor na to. Aby deti nemanipuloval a nespracovaval proti tebe. Možno si pomyslite, že fabulujem. Ale blízkej priateľke sa toto stalo, otec sa upol na ich dcéru, začal ju ako matku ponižovať formou vtipu, na tom sa smiala aj ich dcéra a pod. veci. No a dievča vedelo skorej, že tatinko má novú partnerku, kotrú ona volá Anička a mame nevie pekne povedať. Dcéra vedela skorej, že sa budú rozvádzať ako moja priateľka.
Naozaj pozor na to čo je v poriadku rodič - dieťa a čo už je mimo.
Moja priateľka žiaľ žila s narcisom a manipulátorom. Je to ťažké odpútať sa od takéhoto človeka. Neverila by som, ak by som nebola priamo svedkom.

charlinka111
6. jan 2025

Viac o seba dbaj, aby si bola stále pekne upravená a čo najviac sa smej a tvár sa šťastne, buď tajúplná. Sem tam kdesi len tak vybehni z domu a vráť sa s veľkým úsmevom, alebo keď budeš telefonovať, keď nebude vedieť s kým sa viac smej. Začne rozmýšľať a buď o teba zabojuje alebo budeš vedieť, že tento vzťah už moc nemá význam.

hankab
6. jan 2025

@charlinka111 toto niekoho naozaj bavi v dlhorocnom vztahu? Po 17 rokoch sa hrat na male deti a snazit sa byt tajomna? Ak ju ma v pazi teraz, bude ju mat aj potom, mozno akurat tym ze si zacne zena zit svoj zivot a venovat sa vsetkemu moznemu s vidinou, ze si to partner vsimne, tak on akurat bude mat dost priestoru si najst milenku. Lebo to ako sa k nej sprava sa urcite nestalo zo dna na den kvoli tomu, ze chlap ma prave teraz nejaky problem. Ta neucta a pohrdanie tam bola v malej miere bud vzdy, alebo ju ma uz natolko na haku, ze vyfintenie sa a hry na nedostupnu budu vyrezat akurat tak smiesne.

Autorka, nepretekaj sa s dcerami a neziarli na ne, ony za to nemozu, ze ich otec si ta nevazi.

luccija
6. jan 2025

Podľa mňa máte normálnu ponorku vytahovat staré krivdy je hlúposť..my sme spolu 19 r a niekedy to je ako sa hovorí zle spolu, zle aj bez seba😆
Každé manželstvo prejde nejakou krízou hlavne, keď sa deti osamostatnuju a začnu chodiť s kamarátmi a ty budeš musieť zase začať plánovať čas spolu, spoločné aktivity, lebo deti sú často také lepidlo a všetko sa točilo okolo nich
Keď je muž dominantný, tak sa musíš aj ty naučiť trocha ho "upratať" veď zakricim aj ja som tu s vami na turistike atď...

autor
6. jan 2025

@luccija som zvedavá aké to bude keď deti odmietnu chodiť s nami na výlety, dovolenky. To bude zábava, našťastie mám kamarátky ale rada by som trávila aj čas s mužom keby sa začal zase správať ku mne milšie. Musím popracovať aj na svojej priebojnosti.

gribka1
6. jan 2025

@hankab je si ňou istý, môže to pomôcť. Ak nie voči nemu, tak aspoň nájde samu seba, bez potreby spoločnosti toho čuda, čo má doma. Ak mu to bude jedno, môže to s čistým svedomím ukončiť.

autor
6. jan 2025

@dudos Presne aj u nás. Muž sa často pred dcérami smeje napríklad z môjho oblečenia alebo keď sa pomýlim a poviem nejakú hlúposť a dcéry sa na jeho forikoch smejú s ním. Napríklad mama je mama, mama nemá štýl, mamina logika akože vtip a všetci sa smejú a keď sa nahnevám, tak povedia, že ved to bol fór, nemáš zmysel pre humor.

gribka1
6. jan 2025

Správa sa ako debil, snáď to deti nepoberú. Ty si ho nikdy takto neponižila, že by vedel aké to je?

0silvia0
6. jan 2025

A ako reagujes na to utahovanie si z teba? Ja by som sa asi akoze zacala nasilu smiat, ze ha ha ha, z otecka sa zasa sypu vtipy...

autor
6. jan 2025

@0silvia0 Vôbec nie, jasné, že občas povieš niečo, čo ťa mrzí, keď si vyčerpaná z nočného vstavania ale vždy som prišla a ospravedlnila som sa. Nič dramatické si nepamätám, čím by som mu ublížila. Cez víkendy som ho nechavala spať a ja som brala deti na prechádzku aby mal ticho v byte. Príde mi od veci vyťahovať, čo som mu povedala v roku 2009 alebo 2013.

autor
6. jan 2025

@0silvia0 Tak skúšala som aj po dobrom aj po zlom reagovať, obrátiť to na vtip aj povedať, že ma to uráža. Keď som si z muža vystrelila, urazil sa.

autor
6. jan 2025

@gribka1 Skúsila som a nepáčilo sa mu to.

luccija
6. jan 2025

Tak mu to vráť🙂každý vie niekoho zhodiť.Preco sa nahnevas vráť mu jeho medicínu nech vie aké to je.Vsetko vzťahujes na seba iná by ho poslala von s deťmi a nie, aby on spal.Mozno musíš seba dať trocha dopredu a nie, aby všetci boli spokojní, oddýchnutí a ešte si z teba robia srandicky
@0silvia0 presne povedať mu toto sme počuli už x krát vymysli si niečo nové.Ja mám rada sarkazmus a iróniu vieme sa doťahovať, ale odtiaľ potiaľ.

autor
6. jan 2025

@0silvia0 Často vtipkuje o mojom veku, že starnem, vymení má za mladšiu. Ale to počúvam jedným uchom dnu, druhým on.

autor
6. jan 2025

@luccija Aj ja mám rada sarkazmus, ale v určitých hraniciach. Nesmie urážať. Nechavala som ho spať, keď boli deti malé, teraz ako naschvál začal vstávať cez víkendy o 7. Keď boli malé spal do 11.

Strana
z4