Prečo ľudia často kritizujú a hodnotia deti?
Odkedy sa pohybujem v kolektíve rodičov doslova žasnem koľkému hodnoteniu a kritike sú deti vystavované. Ani sa nenarodia a už z každej strany - aké malé, aký obor, aké vlasaté, ako škúli no hruza. Potom z každej strany len otázky či už sedí, chudí, rozpráva. V škôlke sú priveľmi kostnaté, pupkaté, nesamostatné, drzé, pomalé, neposedné, rozmaznané, majú hrozne riedke vlasy na svoj vek, sú príliš detinské na svoj vek, no a o škole už ani nehovorím. Ani si nespomeniem na všetky tie skvostné komentáre, ktoré som už počula na adresu detí. Ľudia asi potrebujú komentovať hlúposti aby sa nenudili, ale takto rozprávajú o deťoch pred deťmi. Dospelému človeku asi nepovie cudzia pani v čakárni, že má … a že je … prečo pri deťoch to je inak? Uvažujem aký vplyv to môže mať na deti, keď od narodenia počúvajú od každého aké sú a aké nie sú.

@ktochytavzite To určite áno.Deti do určitého veku povedia čo vidia, cítia.A potom tie staršie už veľmi dobre vedia, že tým môžu ublížiť.
Ale načo sa zaoberať rečami druhých ľudí.Treba byť spokojný sám so sebou 🙂
Tak to je pekné hodnotenie.Mňa to tiež pitešilo keď som dostala podobné hodnotenie.