Prečo ľuďom chýba takt a rešpekt?
Čaute potrebujem to zo seba dostať. Som 3 mesiace po strate svojho bábätka. V práci to vedeli nakoľko kolega je môj partner a dieťatko bolo jeho. Je nás na smene zopár každý o každom všetko vie. Prežili sme si toho viac umreli nám rodičia zdieľame spolu detské choroby finančné situácie radosti atď. Vedia čím som si prešla a niekedy ma zaráža ako si ľudia dovolia vôbec sa v tomto rýpať. Iné je opýtať sa a iné struhnut rôzne primitívne otázky. Priateľ sa sťažoval kamarátovi ze s nim odmietam sex. Ja si myslím ze je to normálne prešlo malo času chuť nie je a nemáme ani čas byt spolu v súkromí stále niekto z nás niečo rieši. A o také rýchlovky záujem nemám. Tak sa v tom začali rýpať prečo mu nedám ze odíde inde ze je nervózny kvôli mne že aj iné ženy potratili ze to bola len bunka načo sa trápim atď. Neskôr mi prišlo zle z horúčavy išli na mňa mdloby všeobecne mam nízky tlak a sem tam sa to stane a už sa smial ten jeho kamarát ci som zas tehotná? Ja som úplne stuhla automaticky pohľad na neho,, až po pol minúte mu došlo ze to bolo nevhodné a nič srandovné na tom nie je. Samozrejme ja som bola ta zla lebo som sa s nimi odmietala baviť tak veľmi som potrebovala byt v tej chvíli sama vyplakat sa. Nečakám ze ľudia budú chodiť okolo mňa po špičkách ja chápem deje sa to bežne ale vážne je problém si odpustiť tieto debilne reči? A ešte sa urazia keď odídem preč lebo sa s nimi o tom nechcem baviť? Ešte prídu za mnou a rypu? Fakt sú muži takí primitívni? Kolegyňa bola na upt a jej sa tiež pýtajú čo by urobila keby bola zas v tom. Ale jej to je jedno ona deti nechce a povedala ze by išla na upt hocikedy, tak berú to asi že automaticky každá žena je takto nastavená 🫤 snažím sa no hlava mi to neberie
Tvoj problem nie su netaktni kolegovia, ale tvoj partner. Keby toto spravil mne, uz nim nie je. Mozno to priroda vedela a na teba caka lepsi ocko pre tvoje deti. Drz sa a porozmyslaj o tom ❤️
Treba to komunikovať na rovinu a nie odísť. Nikto nemá vešteckú guľu, aby vedel, ako sa cítiš. Ak ti je z toho do plaču, čo povedal, vieš čo? Ja by som sa tam aj rovno rozplakala. Nech mu je kokotno! Čo myslíš, ako by sa cítil, keby sa opýtal, či náhodou nie si znovu tehotná, a ty by si sa rozplakala, namiesto "struhnutého pohľadu"? A počas plaču by si mu povedala, že máš len nízky tlak, ale po dieťatku veľmi túžiš a bodaj by si bola tehotná? A že si veľmi veľmi veľmi praješ, aby to proste nerozoberali, lebo ťa to zraňuje, keď riešia tvoje telo a tehotenstvo a všetko s tým spojené? Väčšinou ukázať emócie na rovinu a komunikovať priamo, je 1000x účinnejšie, ako byť ticho a "odísť".
Ahoj, ked to povedal,ze vsak to bola len bunka, tak si mu mala povedat, ze ty ocividne nemas ani jednu bunku v mozgu. Skus samu seba obranit. Ozaj a priatel co na to? on si ta pred nimi nezastane? Ked neprestanu do teba rypat, normalne kludne zvys ton v hlase,ze toto je len tvoja a tvojho priatela zalezitost a nie si povinna sa s nimi o tom bavit ani im nic vysvetlovat. Ked som teraz citala odznovu, fakt nikde nevidim,ze by si pisala,ze by si ta priatel zastal🤦♀️ Prosim ta, je to fakt tak? Lebo ak ten tvoj priatel je taky, tak uz by nim dalej nebol, ak sa este aj on rehoce na tych drbnutych reciach toho primitivneho kamarata. Od dalsich dni bud razna, zastan si seba a uz im nic zo svojho sukromia nevesaj na nos. V tomto si sa poucila ako pri tvojom "priatelovi" tak aj pri tom "uzasnom,rodinnom kolektive"....co je len banda drbacov ako si si mohla vsimnut. Strkaju nos do veci, co ich je nebudem vulgarna po tom a v tych dost nevhodnych situaciach to otocia nechutne proti tebe...Dievca/zena, spamätaj sa, toto niesu kamarati ani dobrí rodinní kolegovia...toto su ciste hovada!
Neviem si predstavit, ze v hocijakom kolektive o sebe prezradim intimnosti typu nechut na sex, upt apod. Potom logicky aj rozhovory su v tomto otvorenom duchu. Pre mna nepochopitelne..
Tvoj priateľ rozpráva kolegom intímne veci zo súkromia, aby mal pozornosť. Všetko to tešenie sa na dieťa a iné osobné veci, ktoré musí pretriasať na verejnosti sú len narc. zásoba.
Vníma, že tebe to ubližuje ale on sa baví ďalej.
Chápem, že po potrate sa cítiš zle, ale myslím si, že Boh, vesmír ti dáva šancu, pretože tohto človeka by si nemohla odstrihnúť, keď by si s ním mala dieťa.
Pozri si niečo o narcistickej osobnosti, môj názor je, že tvoj priateľ je narcis.
Ty si sem nedávno písala, že? O priateľovi ktorý chce sex po potrate ale ty ešte nechces
tvoj priateľ je primitív.
Dala si názov akoby bolo treba diskutovať o celej spoločnosti, ale jednoducho žiješ s blbcom, ktorému chyba takt, rešpekt voči tebe a úcta. Mala by si vymeniť prostredie a spoločnosť
@malinkajozka vies preco na tom zalezi? Lebo nikoho tu nebavi 500x dokola sa snazit poradit a pomoct a pochopit niekoho kto tu zalozi milion tem o tom istom a baby sa namahaju zbytocne a zbytocne venuji cas osobe ktora v reale neurobi nic. Si tu take expertky ktore dookola a dookola len chodia fnukat na muza a nikdy nic neurobia

Tato tema by mala mat nazov "Preco je moj partner debil?"