icon

Prečo ma kamarátka stále blokuje a odblokováva?

11. aug 2026

Mam jednu kamaratku, pozname sa asi tri roky. Minuly rok v oktobri som mala tazke obdobie a ona na mna mala otazky ktore mi zrovna boli neprijemne, tak som jej trochu raznejsie napisala, nech sa ma nepyta somariny a nech ma necha na pokoji. Nic viac som nenapisala, ziadnu nadavku, ziadnu urazku, nic. Potom som sa jej aj ospravedlnila a vysvetlila som jej svoju situaciu, no napisala ze ospravedlnenie sice berie, ale asi ma vo svojom zivote uz nechce po tejto skusenosti ale ze jej to je velmi luto lebo ma ma fakt rada. Vsade ma zablokovala. Potom po asi dvoch mesiacoch sa mi ozvala, ze uz na to zabudnime a volala ma na kavu, nakupy, kino, atd. Vsetko bolo ako po starom no par dni po tom som si vsimla ze ma ma opat vsade bloknutu. Potom sa ozvala po nejakom case zas, stretli sme sa, potom ma zase blokla. Toto sa zopakovalo niekolko krat. Naposledy ma zavolala opat do mesta, vyobjimala ma, ze aka je rada ze sa to medzi nami vyriesilo a ze sme opat kamosky, teraz po par dnoch som zase v bloku. Je to podla vas v poriadku? Rozmyslam, ze nabuduce ked ma odblokuje, uz jej ani neodpoviem. Preco sa tvari ze mi odpustila, ked potom toto robi?

anonym_93473f
11. aug 2026

Obe ste divne. Ja s kamoskami takto nejednam...

anonym_fc880a
11. aug 2026

Toto nie je kamarátka 😃nabudúce , keď ta odblokuje a zas bude dotieravá tak neodpisuj. Čo si ty dajaka zábavka ? Keď ma chuť tak napíše ide s tebou von a keď ju omrziš tak ťa dá do bloku na dobu určitú . Ja tiež som prežívala ťažké životne situácie a mojej naj kamoske som povedala prosím nechaj ma chcem byt sama , alebo raz keď som sa nahnevala som jej povedala daj mi pokoj alebo ona to iste mne , bez nadávok , bez výčitiek .. a nikdy sme sa jedna druhej neotočili chrbtom , že teraz budem ja urazena lebo povedala toto alebo ona urazena lebo ja som povedala toto .. držali sme za jeden povraz to je práve kamarátstvo . Aj mi posielala správu že mysli na mňa aj ja jej , keď jej bolo ťažko .. a aj po týždni - mesiaci keď zavolala neváhala som a hneď som si zbalila švestky a utekala za ňou lebo mi na nej záležalo a to iste aj ona .z čiže tvoja kamarátka sa nedá nazvať kamarátkou . A mala by si ju dať ty do bloku nie ona teba . Držím palce

domka222
11. aug 2026

Už po druhom blokovaní by som sa jej viac neozvala.

anonym_f2990b
11. aug 2026

už by som sa jej vyhýbala. Evidentne s ňou nie je niečo v poriadku a má problémy. Zdravotné. Odporúčala by som jej psychiatra.

autor
11. aug 2026
@anonym_fc880a

Toto nie je kamarátka 😃nabudúce , keď ta odblokuje a zas bude dotieravá tak neodpisuj. Čo si ty dajaka zábavka ? Keď ma chuť tak napíše ide s tebou von a keď ju omrziš tak ťa dá do bloku na dobu určitú . Ja tiež som prežívala ťažké životne situácie a mojej naj kamoske som povedala prosím nechaj ma chcem byt sama , alebo raz keď som sa nahnevala som jej povedala daj mi pokoj alebo ona to iste mne , bez nadávok , bez výčitiek .. a nikdy sme sa jedna druhej neotočili chrbtom , že teraz budem ja urazena lebo povedala toto alebo ona urazena lebo ja som povedala toto .. držali sme za jeden povraz to je práve kamarátstvo . Aj mi posielala správu že mysli na mňa aj ja jej , keď jej bolo ťažko .. a aj po týždni - mesiaci keď zavolala neváhala som a hneď som si zbalila švestky a utekala za ňou lebo mi na nej záležalo a to iste aj ona .z čiže tvoja kamarátka sa nedá nazvať kamarátkou . A mala by si ju dať ty do bloku nie ona teba . Držím palce

@anonym_fc880a ved prave…nechapem preco to vkuse robi ked povedala ze prijima moje ospravedlnenie a povedala aj to ze je to uz zabudnute a ideme dalej, nic sa nestalo. Tak ked neviem odpustit tak zial, ale nebudem dookola blokovat odblokovat.

crazy_cat_lady
11. aug 2026

A naco sa s nou stretavas ked ta blokuje?? Pri dalsom raze, by som jej napisala, ze nemam chut, ani dovod sa s nou dalej stretavat..

anonym_fc880a
11. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_fc880a ved prave…nechapem preco to vkuse robi ked povedala ze prijima moje ospravedlnenie a povedala aj to ze je to uz zabudnute a ideme dalej, nic sa nestalo. Tak ked neviem odpustit tak zial, ale nebudem dookola blokovat odblokovat.

@anonym_autor zrejme ma nejaký problém sama so sebou .. nič si z toho nerob lepšie mať od nej pokoj ako mať takýto kamarátsky toxický vzťah .. len ta to bude zbytočne ubíjať .. napíše nechaj zobrazené alebo nezobrazuj a maj na haku .. uvidíš prídu ešte lepšie kamarátky , ktorým bude na tebe záležať

anonym_ad0c5a
11. aug 2026

Keby niekto mna raz zablokuje a potom napise potom odomna by isiel trvalo do bloku a nie, ze este sa budem s takym clovekom stretavat.

cyberk
11. aug 2026

Tak ty si iny psicek :D boze.. kde si nechala rozum?

nikoletta1712
11. aug 2026

@anonym_autor Ja že sa blokuje len niekde vo veku 13-17 rokov🤦‍♀️

anonym_419e9a
11. aug 2026

Presne ako tie blokovačky tu, aj 20 nickov bloknu, nie nie su psychicky v poriadku.
Už na kamosku nereaguj.

anonym_a75171
11. aug 2026

bud rychlejsia a ked ta odblokuje, zablokuj ju ty a zabudni na nu

motylik2559
11. aug 2026

@anonym_autor Ahoj autorka nenahnevaj sa co napisem, ale podla mna sa obe chovate ako malé a nie ako dospele zeny. Ked si mala tazke obdobie a ona mala otazky, ktore ti neboli prijemne, tak si jej mohla zareagovat kludnejsie, nieco ako ze sa nechces teraz o tom rozpravat a odpovedat jej, lebo nemas na to energiu. Nie hned,ze nech ta necha na pokoji. Da sa to aj zmierlivejsie. Zas ona je ako trafena co robi,ze ta blokuje a odblokuje a ty jej zas pre zmenu zakazdym reagujes, napriek tomu,ze sa jej blokovanie opakovalo. Tak ktora z vas je ta normalnejsia v tomto pribehu? - sama neviem.
Pytas sa nas preco to robi a my nemame odpoved, asi je sialena🤷‍♀️ Skor je dolezite ako ty na to reagujes a zial reagujes...ja by som sa po jej bloku narovinu opytala, preco to robi priamo jej. Preco si tak nespravila? Uz by si mala odpoved z priamej ruky. Ako to mame vediet my? Bud sa jej to opytaj narovinu, ked ti najblizsie napise, alebo sa rovno na nu vykasli, lebo sa sprava ako soplave decko.

lukbe
11. aug 2026

Prečo sa pýtaš na MK? Jej sa pytaj, alebo najlepsie zabudni.

cimage
11. aug 2026

Tu vidiet problem tejto online doby. Mna si kamoska nikde neblokne, lebo mam len facebook, kde nie som velmi aktivna. Bud mi zavola, alebo nezavola a mame po probleme. Riesite blbosti a neviete co so sebou. Vypnite telefony a len sa stretavajte ak sa vam obom chce a nemusite kazdu kravinu s kazdym rozoberat.

anonym_b43a61
11. aug 2026

A co ti na to blokovanie povedala? Ako to vysvetlila?

bielasovicka
11. aug 2026

A pýtala si sa jej ze prečo to robí?

akje
11. aug 2026

@anonym_autor

ahoj. Mne toto robila kamarátka v reálnom živote. Neblokovala ma na Soc.sietach ale reálne sa so mnou jednoducho nerozprávala.
Pól roka ma vyhľadávala, chcela chodiť von, potom sa na rok odmlcala - nemala čas - stále sa jej nedalo - dohadovala sa s mojimi kamoškami mimo mňa, ona reálne čas mala, potom sa zas ozývala a stále chcela niekam chodiť, stretávať sa. Vždy to bolo o nej. A ja som mohla iba čakať, kedy sa zase urazí a odrazí.
Ked som sa začala správať ako ona, joj, to bol ďalší dôvod prečo sa na pól roka odmlcat….

Možno ti ušetrím čas, ak ti napíšem, že nečakaj, kým to urobí opäť, jednoducho sa s ňou už nestretávaj. Bude to robiť stále a ak ti to je nepríjemne teraz, bude sa to iba zhoršovať.

anonym_0b4fb9
11. aug 2026

@anonym_autor
Ty si tak isto nenormalna co sa jej pchas do zadku ked ta blokuje

bavlnka92
11. aug 2026

toto mi robila kolegyňa až som ju zablokovala ja a mám pokoj

anonym_c5093d
11. aug 2026

Mne to robila bývalá kolegyňa 😂. Blokla,odblokovala,2x. Keď však zistila,že idem na pohovor tam,kde momentálne pracuje,tak zo strachu žeby som jej náhodou napísala,tak ma znova blokla 😂,to že tam idem na pohovor vedela skôr ako ja.

anonym_d2a716
11. aug 2026

Odblokuje ťa, popozerá fotky a príspevky čo si dala, skontroluje ťa a zase zablokuje. Nerozumiem, že sa s ňou bavíš a opakovane stretávaš. Na tvojom mieste ju zablokujem ja a hotovo. Už ťa na Fb nenájde.

anonym_0ac933
11. aug 2026

Ty si to posrrala,
...ma ta nechat na pokoji🤣
kedze ste si obe ten pokoj nedopriali, tak sa teraz s tebou hra hru... 2 blbky na sietach...

anonym_e2e9a8
11. aug 2026

toxicka osoba, ja som taku zo zivota vysmarila natrvalo

euka210
11. aug 2026

@anonym_autor je nedozreta.
To blokovanie ste si mali vykomunikovat. A ked to nechape, tak ju nechaj tak.

anonym_4a99d2
11. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vy dve mate štrnásť? Ak áno to co stvarate je v poriadku, ak ste už dávno sfukli 15 sviecok na torte ste obidve cudne, za mňa ani nie ste kamošky. Kamošky sa správajú inac

marijan2025
11. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ona to pravdepodobne robí preto, že má pocit, že má nad tebou MOC a KONTROLU.Moc a kontrola sú toxickými náhradami za zdravú sebahodnotu.Zdravá sebahodnota veľa ľuďom strašne chýba, majú po nej obrovský "hlad ". A preto ' "požiera " tvoju hodnotu a dôstojnosť.
Ale tadiaľ cesta nevedie.
Ona chce mať dobrú kamarátku,ale chce mať aj pocit hodnoty a dôležitosti.
Ale takto sa to samozrejme nerobí.

Pre lepšie pochopenie jej pochodov v hlave sa môžme pozrieť na anorektičky a svokry.Anorekticka sa snaží získať MOC a KONTROLU nad svojím telom a jedlom.Svokry sa snažia získať MOC a KONTROLU nad svojou rodinou.Vsetky prípady spôsobujú deštrukciu okolia, takže kľudne jej môžeš dať hranice, obmedziť kontakt,alebo vôbec sa s ňou nestretávať.