icon

Prečo ma kamarátky nikde nepozývajú?

12. apr 2024

No ja neviem nechápem čo som spravila zle. Normálne sa bavíme rozprávame, zasmejeme sa proste sa normálne ako partia bavíme nikdy som nemala pocit že by ma nejako nemali radi alebo čo ale posledný asi pol rok som si začala všímať že má nikde nevolajú. Predtým ma vždy vedeli zavolať keď sa diala nejaká akcia a teraz nič. Všetkých okrem mňa zavolajú. A mne je to hrozne ľúto už som si kvôli tomu aj poplakala. Ja som mala vždy pocit že spolu dobre vychádzame mám ich rada a rada s nimi trávim čas ale prosto aj keď sa ich opýtam že kam sa chystáte ísť? Tak iba povedia kam idú ale nezavolaju má. Už som rozmýšľala že sa s nimi prestanem baviť lebo mám pocit že som ako nejaké piate koleso ale okrem nich nikoho nemám. Ja neviem som ten problém ja ? Vôbec nerozumiem čo robím zle. Ja som mala vždy problém nájsť si kamarátov aj na základnej aj na strednej ale pri nich som mala pocit že konečne niekde patrim a že má konečne ma niekto rád a rád so mnou trávi čas. Včera ma ale úplne vzalo čo sa stalo a stále na to myslím. Sli sme ako vždy spolu celá partia na obed normálne sme sa všetky rozprávali a začali sa baviť že čo ako ten výlet že kto všetko teda ide začali vymenúvať všetkých okrem mňa. Tak si hovorím že nevadí asi na mňa len zabudli že si určite spomenú. No celý výlet rozoberali aké to bude úžasné ako si to užijú a mňa sa neopytali nechápem tomu. Bolo mi blbe pýtať sa či môžem ísť aj ja pretože aj keby ma tam nechcú nepovedali by mi to na rovinu do očí a ja sa nechcem cítiť navyše. Tak ja neviem čo mám robiť?

Strana
z2
autor
12. apr 2024

@viera27 každopádne rozmýšľala som nad tým dnes že čo také som mohla spraviť alebo čo im tak hrozne vadí lebo nemám pocit že by sa ma chceli zbaviť. Skôr že možno nie som pre nich až taká podstatná ? Alebo ja neviem. Ale uvažovala som a možno ma berú za takú introvertnu a takú tichu neviem možno ma preto nevolajú ale zasa na druhej strane ja som im dávala jasné najavo že rada chodím na takéto akcie.

nurielka
12. apr 2024

Tu podľa mňa ide len o tvoj pocit z toho. Buď odvážna, sama sa pozvi, možno si ich pár krát odmietla.. tiež sme mali v partii takú kamošku, nechodila moc na disky, dva krát odmietla výlet, tak čo snáď sme jej mali posielať pozvánku? Raz jej to zaplo, a začala sa núkať a plánovať s nami, možno jej niekto dohovoril, ale zmena nastala úplne. Pochopila, že štýlom tichá rybička ďaleko nedoplava a ochudobni sa o more zážitkov. Hlavné neplač do vankúša, že ta nevolajú. Kto sa boji, nech nechodí do lesa. To sa snáď už bojíš vlastných kamošov? Ozvi sa, hej to je super nápad taký výlet, čo treba priniesť, kde čo a ako.. veď sa zapoj.

autor
12. apr 2024

@nurielka ja sa práveže snažím zapájať aj sa sama "pozývam" len už mi to v určitú dobu prišlo blbe keď všetkých volali len mňa nie potom už som mala taký pocit že sa na mňa všetci dívajú že čo tu tá zasa robí možno je to naozaj len taký pocit v mojej hlave ale zároveň čo som si všimla tak napríklad tá jedna kamoška ktorá od začiatku školy sedela so mnou, sa v poslednej dobe proste postavy a zoberie si stoličku a sadne si ku inej nerobí to stále ale dosť často . No uvidím ak spomenú ten výlet opýtam sa ich a budem sa snažiť viac zapájať. Snáď to bude zasa všetko v poriadku šli predtým

katkami123
12. apr 2024

Ak máš problém sa ozvať, tak im napis na fb, alebo pošli sms, len to nejak rieš. Zároveň nechápem, prečo si taká bojazlivá. Možno nezapadáš práve pre tvoju povahu, ze si tichá, ustrachaná, bojíš sa ozvať, keď ťa pred tebou ponižujú - vymenujú všetkých, okrem teba? Wtf? Tak zo je jasné, ze v daný moment by ťa pri menovaní pozvali, keby ťa tam chceli.
Prečo nezavolas von niekedy nejakú svoju kolegyňu z prace, kamosku z brigády, spolužiačku zo strednej, zo základnej školy? Či aj toho sa bojíš?
Oni, ak sú živelné, ukecané, neboja sa ozvať a ty ich opak…. Nechápem, prečo na ne minas tvoj čas a energiu a neinvestuješ ho radšej do spoznania inej osoby. Radšej 1 blízky človek ako takéto falošné kamošky. Po včerajšku by som s nimi prestala chodiť von, dali ti najavo, že ku ním nepatríš.

salamistka
13. apr 2024

Išla by som

autor
13. apr 2024

@katkami123 pretože ja okrem nich iné nemám

nurielka
13. apr 2024

Radšej žiadne ako takéto, ktorým sa musis doprosovat.. ale to pochopíš asi až keď budeš staršia.

katkami123
14. apr 2024

Ale to je aj tvoja vina, prečo neskúsiš zavolať von niekoho iného z vašej triedy? Alebo kamošku, spolužiačku zo ZŠ?

kamatopo
14. apr 2024

No je to od nich trápne. To je môj názor. Keď sme partia tak sa pýta všetkých. No po mojich skúsenostiach viem ,že stačí málo a už si mimo. Není tam aspoň jedna,ktorá je empatickejšia a je s tebou tak zadobre ,že by dokázala dať veci na správnu cestu???

katkami123
14. apr 2024

Ale už nemáš očividne ani ich. Dosť ti dali najavo, že si mimo partie. Už len, keď ti vymenovali všetkých okrem teba, tam už asi viac netreba. Treba si hľadať nejaké aktivity, krúžky - daj sa na nejaký sport, výtvarnú, ľudové tance, napríklad, kde spoznáš nových ľudí. A zároveň nebudeš sedieť doma so založenými rukami a čakať, kedy sa ti ozvú, vyplníš si voľný čas zmysluplne.

autor
15. apr 2024

@katkami123 tu nejde o to že by som mala voľný čas a nasilu by som chcela ísť s niekým von ale skôr mi chýba proste nejaké kamarátstvo v škole. Nejaká partia alebo kamarát s ktorým môžem tráviť čas a necítiť sa osamelo

katkami123
15. apr 2024

Chápem, ale treba zmeniť okruh, vidíš ako sa k tebe zachovali. Navyše, čudujem sa, prečo si sa hneď v daný moment neopytala, prečo vymenovali všetkých okrem teba. Myslíš, ze to môže byť ešte horšie ako to je teraz? Keď doma plačeš a máš v hlave 1000 dôvodov, prečo sa tak asi mohli zachovať? Pochybujem. Zároveň ste si to mohli vyjasniť/vykomunikovať v tej danej situácii. Na budúce sa nauč ozvať, povedať čo sa ťa dotklo, budeš mat možnosť vyriešiť danu situáciu na mieste a vykomunikovať si ju, ako teraz dodatočne zakladať diskusie a trápiť sa nad rôznymi možnosťami. Problémy treba riešiť hneď, v daný moment. Tato diskusia ti už teraz nijak nepomôže. Zároveň, ony nie sú viac, aby si sa mala báť ozvať. Aj ty máš city, si taký istý človek ako aj ony, tiež máš právo povedať, keď sa ťa niečo dotkne a vidíš, že ťa vyčleňujú.

inaemre
15. apr 2024

Tak ja napriklad pri tych uplne najsuper kamoskach sa sama ozvem. Ked pocujem ze sa napriklad dohodli na nejakom vylete ked ja som prave pri nich nebola tak narovinu poviem ze hej, tam chcem ist tiez. Kedy idete?
A proste viem ze to je ok, lebo to su kamosky...urcite si o mne nic nesuskaju ani nic zle nemyslia. Sme proste kamosky 🤷‍♀️

Strana
z2