icon

Prečo ma priťahujú staršie ženy?

juraj1990
10. jún 2026

Ahojte,
Viac ako polovica mojich vztahov bola so starsimi zenami, niektore trvvali dlhsie, ine kratsie. Boli tam vekove rozdiely 10 rokov, 7 rokov, posledny vztah takmer 15 a momentalne po mne pasie opat o 10 rokov starsia. S mladsimi som vztahy tvoril zriedka a ked som si myslel, ze to klapne, nevyslo to.
Co myslite, cim to je? Prostredim, priamym zaujmom starsich zien, mojim vyzorom, vyzarovanim?

Strana
z3
juraj1990
autor
Včera o 09:47
@katkazatka

Ženy, prečo ste také zlé, miesto toho, aby ste boli rady, boli šťastné za tuto dobu, že aj zrela žena si môže nájsť mladého zajačika a nikto sa nad tým nebude pohoršovať? Prečo len starý 50-ročný cap môže mať 20-ročnú, alebo 30-ročnú frajerku a všetci to považujú za úplne normálne? Dobre vieme, že v tomto prípade ide skôr o to že ten 50-ročný cap si tú mladú babu vydržiava peniazmi a darčekmi. Alebo ste videli niekedy 20-ročnú kočku, aby randila s 50-ročným asociálom, alebo kuričom? Lebo ja nie. Užívajte si život s mladými zajačikmi. Život je krásny a krátky na to, aby sme si to znepríjemňovali. Co sme my ženy horšie ako chlapi? Nezaslúžime si mladého krásneho chlapa po svojom boku? Prečo sami seba degradujeme? Mladý muž to má v hlave upratané, vie že chce staršiu partnerku, nech si takú nájde a nech sú spolu šťastní. Keď stari chlapi snívajú o mladých ženách, to je akceptovateľnejšie? Aj keď si trošičku myslím, že sem zadal túto diskusiu na to, aby nejakú zrelu rozvedenú ženu z modrého koníka ulovil. Keď budú na konci dvaja šťastní ľudia, prečo nie?

@katkazatka nikoho nelovim, skor prehodnocujem svoj zivot a seba

juraj1990
autor
Včera o 09:49
@proste_zuza

To musis vediet ty. A preco tie vztahy skoncili? kolko mas rokov? Ake boli tie vztahy? zili ste spolu, alebo len sexualne?

@proste_zuza to je na dlho. Ale vsetko som v podstate ukoncil ja, s vydatou kvoli nestabilite, s tou dalsou to bolo velmi kratke, neskusal som nic dlhsie, a s touto som tieznevedel ist do toho naplno kvoli svojim blokom, takze som ju ranil a ona odisla. Problemom som ja

juraj1990
autor
Včera o 09:50
@lanka999

mna zasa pritahuju mladsi muzi odkial si 😀

@lanka999 sever Slovenska ;)

anonym_3f5fe2
Včera o 09:50
@ria_sprout

@anonym_3f5fe2 presne, ja tiež na mladších mužov nedokážem pozerať ako na objekty, vždy len z rodičovského pohľadu, mám synov aj dcéry.

Ale zase, mne sa vždy páčili len starší muži a to mi ostalo. Aj o 10rokov+ starší. Čiže keď som mala 20, tak to boli 30tnici, keď mám 40, tak 50tnici. 🤷

@ria_sprout presne tak ako ty to mam aj ja, vzdy som bola na starsich aj o 10 rokov a aj mi to zostalo😛

proste_zuza
Včera o 10:04
@juraj1990

@proste_zuza to je na dlho. Ale vsetko som v podstate ukoncil ja, s vydatou kvoli nestabilite, s tou dalsou to bolo velmi kratke, neskusal som nic dlhsie, a s touto som tieznevedel ist do toho naplno kvoli svojim blokom, takze som ju ranil a ona odisla. Problemom som ja

@juraj1990 tak ked 1990 je tvoj rok narodenia, tak uz niesi zajacik. Tazko k tomu nieco povedat ked ta nepoznam.

anonym_2ec522
Včera o 10:06
@nenne27

Sokuju ma tie hejty a skodoradostne komentare hned urcujuce diagnozy ( asi su tu vsetko vystudovane psychologicky a psychiatricky) Ja som mala vztah s o 12 rokov mladsim muzom.Sikovmy, sebavedomy, sexy a nebol to ziadny chlapcek, ale zrely, sebavedomy muz.Nevyzerali sme spolu divne, lebo on vyzeral starsie na svoj vek a ja zrejme mladsie.Nemyslim si ze by niekto z nas mal nejake mummy or daddy issues.Nikdy som sa pri nom necitila starsia, prave naopak, bol to chlap, ktory mi dal pocit istoty, bezpecia, staral sa o mna...bolo to peknych par rokov. A nie som na mladsich, vzdy som mala partnera starsieho, okrem neho.

@nenne27 asi majú dievčatá nejaké komplexy voči starším ženám, inak si neviem vysvetliť tieto komentáre tu. Čo ich do toho kto má mladšieho partnera či muž či žena.

kirin95
Včera o 10:28
@anonym_2ec522

@nenne27 asi majú dievčatá nejaké komplexy voči starším ženám, inak si neviem vysvetliť tieto komentáre tu. Čo ich do toho kto má mladšieho partnera či muž či žena.

@anonym_2ec522 Na konovi je kazdy divny a vadny ked nezije "normalny" zivot ako si ho tu zienky prezentuju, ked nie si ako ony tak je s tebou automaticky nieco zle

anonym_35da9c
Včera o 10:48
@katkazatka

Ženy, prečo ste také zlé, miesto toho, aby ste boli rady, boli šťastné za tuto dobu, že aj zrela žena si môže nájsť mladého zajačika a nikto sa nad tým nebude pohoršovať? Prečo len starý 50-ročný cap môže mať 20-ročnú, alebo 30-ročnú frajerku a všetci to považujú za úplne normálne? Dobre vieme, že v tomto prípade ide skôr o to že ten 50-ročný cap si tú mladú babu vydržiava peniazmi a darčekmi. Alebo ste videli niekedy 20-ročnú kočku, aby randila s 50-ročným asociálom, alebo kuričom? Lebo ja nie. Užívajte si život s mladými zajačikmi. Život je krásny a krátky na to, aby sme si to znepríjemňovali. Co sme my ženy horšie ako chlapi? Nezaslúžime si mladého krásneho chlapa po svojom boku? Prečo sami seba degradujeme? Mladý muž to má v hlave upratané, vie že chce staršiu partnerku, nech si takú nájde a nech sú spolu šťastní. Keď stari chlapi snívajú o mladých ženách, to je akceptovateľnejšie? Aj keď si trošičku myslím, že sem zadal túto diskusiu na to, aby nejakú zrelu rozvedenú ženu z modrého koníka ulovil. Keď budú na konci dvaja šťastní ľudia, prečo nie?

@katkazatka keď už chceš mať taký seriózny názor, prečo nazývaš mladších partnerov Zajačikmi? Sú to proste partneri

katkazatka
Včera o 10:57
@anonym_35da9c

@katkazatka keď už chceš mať taký seriózny názor, prečo nazývaš mladších partnerov Zajačikmi? Sú to proste partneri

@anonym_35da9c chápem, rypnúť sa musí za každú cenu.🙂

anonym_6836e1
Včera o 13:50

Môj názor je, že tie vzťahy, ktoré si začínal už v počiatku neboli perspektívne. Vždy si už mal blok, či dôvod nechcieť vydržať v danom vzťahu. Priorita nebol vzťah, ale sex. Čiže niečo v poriadku nie je.
Skús si zaspomínať na základnú školu, aké dievčatá sa Ti vtedy páčili? Ako to bolo s tebou do 20 rokov? Lebo zdá sa, že v čase puberty a teda odcudzenia sa s tvojou mamou, sa začala meniť tvoja preferencia partneriek. A skús si ešte predstaviť, aký život si pre seba praješ v budúcnosti? Sú tam tvoje deti? Chceš ich vôbec? Je to staromládenecký život s krátkymi neperspektívnymi vzťahmi?! Alebo dlhodobý vzťah so ženou, ktorá má svoje deti? Či vzťah so staršou ženou, úplne bez detí? Len cestovať a vychutnávať si radosti života? A na starobu sa o seba navzájom starať?

rozculena
Včera o 17:44
@proste_zuza

@juraj1990 tak ked 1990 je tvoj rok narodenia, tak uz niesi zajacik. Tazko k tomu nieco povedat ked ta nepoznam.

@proste_zuza no pre mňa to mladý zajac je 😂
ja som vždy mala mladších

juraj1990
autor
Včera o 17:57
@anonym_6836e1

Môj názor je, že tie vzťahy, ktoré si začínal už v počiatku neboli perspektívne. Vždy si už mal blok, či dôvod nechcieť vydržať v danom vzťahu. Priorita nebol vzťah, ale sex. Čiže niečo v poriadku nie je.
Skús si zaspomínať na základnú školu, aké dievčatá sa Ti vtedy páčili? Ako to bolo s tebou do 20 rokov? Lebo zdá sa, že v čase puberty a teda odcudzenia sa s tvojou mamou, sa začala meniť tvoja preferencia partneriek. A skús si ešte predstaviť, aký život si pre seba praješ v budúcnosti? Sú tam tvoje deti? Chceš ich vôbec? Je to staromládenecký život s krátkymi neperspektívnymi vzťahmi?! Alebo dlhodobý vzťah so ženou, ktorá má svoje deti? Či vzťah so staršou ženou, úplne bez detí? Len cestovať a vychutnávať si radosti života? A na starobu sa o seba navzájom starať?

@anonym_6836e1 to su velmi dobre otazky, na strednej boli klasicke rodinne predstavy, ale priatelku som nemal, bol som nestastne zamilovany viackrat. Na vyske detto. Po vyske ma ulovila starsia a zbavila ma neskusenosti. Potom zeny prichadzali, rovnocenne, jedna aj velmi blizka a tej som ublizil, lebo som mal komplexy. Potom 2 rocny vztah s vydatou, ale ako keby sme si kompenzovali pubertalnu lasku. Potom pokus o vztah s mladsou, ale mala velke problemy, ktore som neuniesol a asi sme boli aj nekompatibilni, zaroven ma poslala k vode pre moje uzkosti. Este nepreneseny cez to mi do zivota vstupila 49ka, ktora sa hned zalubila a ja som sa ju snazil uzemnit, ale mal ju na sex, ona s tym suhlasila, hladal som seberovnu. Popravde, nemam teraz predstavu o rodine a detoch, aj ked s detmi si rozumiem. Ale obava zbrutinneho zivota bez vzajomneho casu s partnerom tu je plus moj vek 35 sa uz na plienky prestava citit. Takze som teraz nazorovo a postojovo nikde, mozno skor inklinukem k mileneckemuvztahu v zmysle plnohodnotneho partnerstva bez deti, ktore nemusi byt zalozene na svadbe.

anonym_76890d
Včera o 18:06

Ex muž si našiel po mne o 15 rokov starsiu.

d_ivana
Včera o 18:39

@juraj1990 A prečo to vôbec rozoberáš? Veď keď si takto šťastný, tak je dôvod vedľajší. 🙂

juraj1990
autor
Včera o 19:27
@d_ivana

@juraj1990 A prečo to vôbec rozoberáš? Veď keď si takto šťastný, tak je dôvod vedľajší. 🙂

@d_ivana praveze nie som stastny. Tie vztahy zlyhali, ale to je na inu temu

anonym_35da9c
Včera o 20:31
@katkazatka

@anonym_35da9c chápem, rypnúť sa musí za každú cenu.🙂

@katkazatka ak neguješ a znižuješ niekoho životného partnera, len preto, že je mladší na zajačika, tak tvoj názor určite nie je seriózny a hodný vyspelej ženy.

Strana
z3