icon

Prečo ma sestra emocionálne vydiera?

mala4
24. sep 2024

Ahojte, chcela by som vedieť názor niekoho iného,, na danú situáciu,,, lebo už sa to stalo nie raz,,, a už ma to vytáča...
V skratke,... mam slobodnú, bezdetnu,, sestru v zrelom veku 😄.. Bývame v jednej dedine,, v podstate na jednom pozemku,, ona na jednom konci záhrady,, ja s deťmi na druhom,,, nemame tuna inú rodinu,, len jedna druhú,.. Často mi aj pomáha s deťmi,,, ale niekedy mi to príde,, že nemá nikoho,, tak sa upína na moju dcéru,.. Ale už mi to príde ako vydieranie,... K veci : dcéra chodí do ZUŠ do mesta,, konci o 20 a musí ísť domov autobusom o 2030,,nie je to neskoro, ale už je tma.. Tak moja sestra,,, sa ponúkla že nemá problém prísť kazdy utorok večer pre ňu,, aby sa netahala po autobusoch,.. A ja ze ôk,, keď s tým nemá problém,... V pohode... A dnes ako prišla dcéra domov, vravela,, že už s nou nebude chodiť,, že radšej pôjde busom,, Ze teta (moja sestra) jej vravela,, že ona nemá pre ňu problém prísť,,, ale ze sa ani neopyta (moja dcéra), čo robila cez víkend a ci jej náhodou netrebalo prísť s niečím pomôcť,... (podotýkam,, žena v aktívnom veku,, nie starenka),..a,to ma vytáča,

Strana
z4
mala4
autor
25. sep 2024

@cacianka myslim že pri nej si mobil vybrať nedovolí,,

oskvarka
25. sep 2024

@h2 no ved mozno jej po povedala aj uplne na rovinu a nie tak ze ani sa ma neopytas.. mozno to len nasledne bolo parafrazovane..... ale to nevieme.. ocividne sa jej to ale spytala takym sposobom ze slecna chce radsej chodit autobusom .. to je vsetko... a vobec to nemusi vypovedat o zlom charaktere dievcata... len to som chcela povedat.

h2
25. sep 2024

@oskvarka Veď ja netvrdím, že dievča má zlý charakter, božechráň! Len, že je v puberte a radšej pôjde autobusom s kamoškami, poprípade sama s mobilom, než v aute s tetou, ktorá ju núti do rozhovoru, navyše ešte formou výčitky.

oskvarka
25. sep 2024

@h2 tak to potom vidíme rovnako.

1andrea111
25. sep 2024

@mala4 a kedy si sestru nemala kto by Ti pomáhal so synom?

lalenka33
25. sep 2024

@mala4 prepáč, ale len hľadáš dôvod, ako ospravedlniť to, že ti vyhovuje, keď ti sestra pomôže s deťmi, ale tak, aby zato sama nechcela pomoc. Sama píšeš, že ste samé na jednom pozemku bez rodiny. Mali by ste byť obidve rady, že máte jedna druhú a pomáhať si navzájom. Ona tebe s deťmi, ty jej s prerábkou. Raz spravíme spolu niečo u mňa, raz u teba. A nie ty mne pomáhaj lebo som vdova a mám autistu a nič zato nechci lebo ma vydieraš. Ja by som bola vďačná zato, že mám sestru, ktorá mi pomôže a ktorej pomôžem ja.

cacianka
26. sep 2024

@lalenka33 super si to napísala.
Ja len doplním - ak sa sestra správa ako stíhačka, alebo má nejaké maniere, stačí si sadnúť a v kľude jej povedať kde je problém , kde jej prejavy presahujú mieru mojej demokracie a pochopenia. Keď sa urazí - autorka si sestru pozná, tak vie čo môže nasledovať a aku odozvu môže očakávať na revanš.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mantilka
29. sep 2024

Ste len dve...vážte si to a nevypisuj na MK akoby bola zlá sestra. Keď som išla čítať, myslela som si, že sa niečo hrozne stalo...hádate sa....toto nie je problém na MK. Dokonca sprostredkovaný rozhovor od teenegerky. Teta jej pomáha a možno by jej dobre padlo, keby jej tiež sa niekto ponúkol...žiadne vydieranie, ziadna vypočítavosť....len ľudsky záujem.
Určite toto nie je na hádku. Mladá sa ofucala, bolo jej treba povedať, že mohla by občas pomôcť trochu a tete/sestre vysvetliť, že rozpráva s teenagerkov. Chráňte si svoj vzťah...aj ja som s bratom sama ( obaja máme rodiny) viem aké je to vzácne.

hopsas
29. sep 2024

@mala4 tak hlavne že ona pomáha tebe a keď sa sťažuje ona že sa o ňu nezaujímate tak je vydieračka? Nezaslúžis si ju.

slavka1988
29. sep 2024

@mala4 ty si sestra roka 😂😂🙈🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️Ešte povieš že si jej prezimovala niečo a požičala vŕtačku? Ona ti pomáha ,vozí dcéru aby sa jej niečo nestalo a máš problém sa trocha zaujmat o ňu keď žije sama pritom tiež z rodiny máš len sestru? No radšej ziadu sestru ako takúto ako si ty

monika8899
Autor odpoveď zmazal
mala4
autor
1. okt 2024

@slavka1988 dcéra jej chodieva kosiť záhradu bežne

slavka1988
1. okt 2024

@mala4 a to je zle či ako?

mala4
autor
1. okt 2024

@slavka1988 aha,,,prepáč, to nepatrilo tebe,.... Ale to znamená, že som rada,,, že dcéra jej pomôže,,

Strana
z4