Prečo Mám Strach zo Straty Sexuálnej Túžby?
Ahojte, trochu intímnejšia téma... Mám priateľa, už niekoľko rokov a povedzme že si moc nerozumieme v posteli. Vždy som ja bola ten iniciator veci, ta čo sa snažila… Nemavame spolu skoro nikdy nič, naozaj žijeme ako spolubyvajúci. Na jesen sa zasa vytiahla tato tema. Čo som si spominala kedy sme spolu vtedy naposledy spali bolo na letnej dovolenke, a aj sa mi to páčilo. Vtedy som sa do toho snažila obuť, a preto som sa ho pýtala či aj jemu sa to páčilo. On na to: ,,My sme tam spolu niečo vôbec mali?”. A táto veta ma úplne položila. Nejde mi však o môj katastrofálny sexuálny život, ale o to že vo mne sa vtedy úplne vyplo pohlavné cítenie. Už je to pár mesiacov a ja absolútne necítim nejkú sexuálnu náklonnosť a nie len k nemu ale neviem si to predstaviť už s nikým ani ked si samotný akt predstavím je mi až zle. Som mladá, pomaly končím výšku a preto usudzujem že to asi ok nieje. Predtým som bola asi ako každé dievča vo svojich rokoch kedy som sa niektoré dni kvôli chúťkam nevedela ani ovládať. Chýba mi ten pocit, bojím sa že to takto už ostane. Samozrejme že v momente čo mňa celé to omrzelo, on sa začal snažiť. A mne začína byť nepríjemný už aj jeho dotyk a neviem si predstaviť že by sa ma hocikto mal tak dotýkať. Je mi to luto lebo vidím ako to ludia maju radi, posilnuje to vztahy a chcela by som zazit taky pocit
Pohlavne citenie mi spravilo den 🤣
No takto. Si frustrovana, uvaznena vo vztahu ktory ti nic nedava. NIC. Jedine riesenie je rozchod, a vobec sa vztahmi a muzmi nezaoberat. Venuj sa sebe, svojim hodnotam zalubam vnimaniu seba a seba v medziludskych vztahoch. Uvidis ze ked si oddychnes, tak tieto zle pocity zmiznu
Ty sa asi rada terorizujes😀,ked zostavas s nim…Asi nie je ten pravy?…Asi na teba caka iny byk, ktory rozpali v tebe vášne?A pochopis, ze si zase to dievcatko ktore je mlsne a nenasytne😀..
Zlomil ti sebavedomie v tomto smere. Neveris si, ze budes schopna este nejakeho muza uspokojit, ani ze nebudes pri tom smiesna a trapna. Lebo veris, ze kym ty si si to fakt naplno zivocisne uzivala, on ta vnimal ako total trapnu, nezazivnu, neschopnu, neuspokojivu, nudnu, smiesnu, co sa tam pechori.
Tak si sa v tomto smere uzavrela. Aby si tym bolestivym pocitom nemusela celit.
Pomohlo by ti tie pocity vypustit a poplakat si niekde osamote (alebo kludne s terapeutkou, sexuologickou). Aby si to jednak uvolnila, a jednak pochopila, ze problem nebol v tebe, ale je stale v nom.
A ze ty sa nepotrebujes sexu vyhybat, ty si v nom dobra a mas plne pravo si ho naplno uzivat. Ty jedine potrebujes nebyt s nim.
Ako keby ta zamerne zhodil z kona a ty si si skaredo ublizila. Ty sa nemas bat toho kona, ale vykopnut zo zivota toho debila, co ti zamerne ublizil.
Ze on je ako vyberavy frigidny rozmaznany tupec, co sa nechal v sexe obskakovat. A nezasluzi si to.
A ako typicky chlap, ked pochopil, ze cosi uplne posral (aj ked nevie presne, kde bola posledna kvapka, ktoru pridal - myslim, ze netusi, ze to bola ta neomalena veta. Hoci, teoreticky mozno tusi, ak ju zavalil naschval, v akejsi sebestrednej deti skej sebadolezitosti, ze ty o neho v posteli bojujes, zvadzas ho a on si vybera ako sultan cukriky z bonboniery podla chuti, kedy ti dovoli ho uspokojit, a kedy zrovna nema chut.), tak vo chvili, ako mu doslo z tvojho spravania, ze zmizol tvoj zaujem uplne o neho, dostal strach a zacal sa snazit veci zachranovat.
A ako typicky chlap nechape, ze uz prisiel s vencom po pohrebe. Ze si snahu uz v tejto chvili moze strcit.
Chod a pomoz sebe. Nedus to v sebe. Neuzatvaraj sa pre jedneho tupca.
A keby ti vycital, ze on sa snazi a to ty si frigidna, tak mu povedz, ze to, ze sa prebral az vtedy, ked tvoj zaujem o neho vyprchal, nie je tvoj problem, ale jeho. Mal sa snazit predtym, kym ta este pritahoval. Ale vtedy sa choval ako lekla ryba.
A nikdy, nikdy, nikdy inemu muzovi, ci zene o tejto svojej skusenosti doverne nepovedz. Ani z doverneho priatelstva, ani z lasky. Kym si nebudes ista, ze im fakt mozes absolutne doverovat.
Vzdy mysli na to, ze povedat to staci raz a pouzit to proti tebe vie aj stokrat. Preto si velmi dokladne vyber, kto bude ten dovernik.
@moonlight1210 👏👏👏 je to tak
A nikdy, nikdy, nikdy inemu muzovi, ci zene o tejto svojej skusenosti doverne nepovedz. Ani z doverneho priatelstva, ani z lasky. Kym si nebudes ista, ze im fakt mozes absolutne doverovat.
Vzdy mysli na to, ze povedat to staci raz a pouzit to proti tebe vie aj stokrat. Preto si velmi dokladne vyber, kto bude ten dovernik.
@moonlight1210 milujem tvoje psychologicky skutočne trefné komentáre 👍😉
Tvoj jediný problém je tvoj aktuálny partner. Zbav sa ho, zabil v tebe všetko sexuálne. Nájdi si takého čo to v tebe znovu oživí. Zobral ti sebavedomie preto máš takéto pocity a teda preto daný človek nemá čo v tvojom živote robiť.
@moonlight1210 wau, tak toto mi otvorilo oči. Ďakujem, určite si to ešte párkrát dookola prečítam.
Nespravny partner, proste vypol tu tuzbu, hladala by som inde. Podla mna ked nema zena sebavedomie pri partnerovi, tak ide do toho rezimu “ nic nechcem s nikym”
On je od teba o kolko rokov starsi, ked uz ma sklerozu?
Ak si asexuál, takýto vzťah chápem. Ak nie, prečo si doňho šla-si myslela, že sa zmení?
Tento blok máš podľa mňa z traumy-od odmietania sexu=ergo teba ako osoby=teba ako zeny=tvoj vyzor=ty. Je logické, že na zranenia reagujem zamrznutim, lebo sa chceš chrániť.
Moja otázka by skôr bola, prečo od takéhoto chlapa neodídem.🤷♀️
@enmery viete, okrem tejto sféry je náš vzťah naozaj neskutočne skvelý. Máme rovnaké názory na život/našu budúcnosť, vieme sa spolu zasmiať, jeho rodičia ma milujú a aj moji jeho, je schopný, pracovitý, nepije/nefajčí, neskutočne slušný a gentleman a naozaj ma ľúbi. Viem to lebo mi to neustále pripomína, stará sa o mňa, je ochotný, ak mu poviem že niečo sa mi nepáči v momente sa to snaží zmeniť a dlhodobo… až na toto. A viem že takého muža v mojej generácii nenájdem len tak ľahko a aj keby väčšina je už zadaných, preto som si povedala že sa uskromním a jednoducho musím sa s tým naučiť žiť a pracujem na tom že ako… Je to veľmi zložitá situácia. Okrem toho sme spolu dlho a ak si mám prejsť rozchodom a frustráciou že už nikoho jemu podobného nenájdem, bojím sa že by som to potom ľutovala. Najmä ked vidím koľko dievčat za mojim chrbtom po ňom ide, je mi jasné že by si niekoho iného našiel neskutočne ľahko.
Ja Ťa chápem, že vo všetkom je ideál a sen. Ale ty sa opýtaj seba, či dokážeš žiť život bez sexu s človekom, ktorého ľúbiš. A či si pripravená možno po rokoch zistiť nepekný dôvod, prečo s Tebou nechcel sex.
A opýtala si sa ho niekedy, prečo nechce sex? A že ty ho potrebuješ? Véd to je vážny dôvod na rozchod.
Neboj uisťujem ta, ze keď stretneš opäť niekoho,kde zafunguje chémia,sex ta bude opäť baviť.....

A prečo s ním zostávaš? ... ja osobne by som po vete ,,My sme tam spolu niečo vôbec mali?” jednoducho vzťah ukončila ... na čo je toto dobré? Prečo si s ním? ... sú mrte mužov, ktorí si Ťa budú vážiť, ktorí sa o Teba "postarajú" tak, ako je to správne.