Prečo manžel doma sám nič neurobí?
Ja uz som zufala z toho. Okrem toho ze doma obcas nalozi alebo vylozi mycku, neurobi sam od seba absolutne nic. Byvame v dome a mame 3 deti. Manzel zacina robit az na obed. Obaja robime z domu, on cele doobedu nic neporobi. Ok teraz je sice s detmi ale aj to ked moze tak ich bud zoberie k mojim rodicom alebo svojim áebo im pusti telku a on je na mobile. Mali sme predtym dohodu ze ja sa staram o domacnost a on robi okolo domu kedze byvame v novostavbe a mame este vela roboty na dvore ako aj na dome z vonku. Ale jedine co urobi je ze pokosi ale ani to pred domom pri obrubnikoch nedokonci a to iste ma dvore okolo okrasnej zahrady necha tak, lebo to by musel pouzit strunovu a to sa mu nechce. Smeni nevynesie nikdy sam od seba a je jedno ze vidi ze sa uz neda zavriet. V technickej mame nadoby ma separovany odpad, to vynesie von az vtedy ked uz sa nedaju zavriet a pada odpad von. Na svojom pracovnom stale si neustale skladaju pohare taniere pribor zvysky jedla, vynesie ich az ked uz plesniveju. Oblecenie nechava vsade po kopkach, do spinaveho pradla dava oblecenie tak ako sa vyzlecie, spodky nohavice a ponozky v jednom. Po detoch nikdy neuprace ani ich k tomu nevedie ak su s nim, sa hraju a potom ze idu niekam a nejcaju rozhadzany cely dom. Vysavac zoberie len vtedy do ruky ak mu to pripomeniem. A ja toho uz mam plne zuby, ze vypnem sa z roboty a mozem ist davat dom do povodneho stavu, varit byt s detmi este v podstate aj na dvore zbierat hovienka po psikoch lebo on neurobi nic. A mna to nebavi dookola stale omielat ved je dospely a hadam vidi ze co treba urobit. On ma vlastne cele doobedie volno, potom si porobi do 9tej a ma zase volno do cca polnoci a hraje hry. A ja od inavy zaspavam skor ako deti, pri uspavani stale zaspim
@anonym_autor Skús ubrať z jeho komfortu.Stale ma navarené, opraté a pod. Človeka pohne k činu až keď mu niečo chýba, niečo ho " pichá do rebra".
Máš to nahovno. Opíšem ti môj dnešný deň:
4:30 budiček
4:31 tron + zahuliť
4:50 na zadny dvor, namiešať beton do vedierka, ukladať obrubniky
6:15 vstalo najmenšie dieťa, dokončil som, prišiel dnu
6:30 beriem najmenšie dieťa dole, aby sa mamka mohla dať dokopy, varim jej kavu (ja kavu nepijem)
6:31 richtujem raňajky sebe aj deťom, pušťam muziku z CD, krmim najmenšieho aj seba
7:00 druhy tron (mám IBS). Ďalšie deti postupne vstavaju, richtujem im jesc, mordujem nech sa obliekaju
8:00 manželka obetavo berie najmenšieho von, dvaja starši chcu kukať telku, ja idem na dvor kosiť
10:00 prichadzam domu, sprchujem sa, bo travu mam až v ...
11:00 rýchlo žerem cheescake, najmenšieho beriem zaspavať do kočiara
11:12 dnes zaspal neobvykle rýchlo, vraciam sa s kočiarom domov, obliekam zaprašene kraťasy
11:14 berem flexu, režem kameň, obkladam plot, stlpiky
13:00 vstava najmenšie dieťa, končim s plotom, idem sa prezliesť a znova osprchovať, bo prach mam až v...
13:20 po ľadovej sprche chalujem vypražany syr, hranolky, majonezu, zapijam kolou.
13:50 beriem deti do mesta na zrmzlinu.
14:00 v reštauracii bude kar, nemôžu sa tam pohrať, bereme zmrzlinu a ideme na ihrisko, aj keď je vonku nekonečno stupňov
14:11 skrutlo mi v črevoch, rušame sa domov
14:19 LTT sme to stihli, mal som zimomriavky.
15:00 najmenšieho beriem na dvor. Dvaja starší nechcú
15:05 skladam schodiky k bazenu. Navrhoval ich snaď debil. Ťažšie poskladať glupe schodiky než ťahať fasadu :D Najmenši je chviľu na trampoline, chvilu na hojdačke, chviľu v hracom hrade, chviľu v blate až po uši, papa horalku, pije (resp. vylieva po zemi a po sebe) vodu
17:10 prichadzame domov, sprchujem sa
17:20 s dvoma staršimi mamke richtujeme večeru (šalatovu misu) a večeriame
18:30 wapkujem všetky tri plody
19:15 s najmenšim ešte vybehnem na hojdačku, bo reve jak tur a matka v sprche.
19:30 najmenši spi, dvaja starši vymyšľaju blbosti, aby ma popudzovali, lietam po poschodiach jak debil. Tu jej treba šťať, tu chce oreo, tu sladkosť, tu hot-dog, tu sa boji, atď atď
21:00 ukladam aj dvoch staršich, ale je mi to platne jak mrtvemu zimnik.Nespia, robia hurhaj bordel, seru ma
21:20 vzdavam to s nimi, zapinam PC a pracujem aj keď je sobota.
21:56 konečne je v ich chyži ticho.
22:15 dopracoval som a píšem tieto sračky.
Ako neviem... ja by som zdochol, keby som nerobil "nič"
@thirstymonk mimo tému - ak máš IBS tak tento jedálniček čo si opísal je úplne ale že úplne nevhodný pre tvoje črevá
No ano prasa. Niektorí muži sú fakt prasatá. Čo dodať.
Aj môj muž robí podobne kúsky. A keď má upratovat nadava
podľa mňa vyhorenie až depresia a to, že robí z domu tomu ešte napomáha, je dokázané, že človek sa cíti lepšie keď do práce dochádza mimo domov - vtedy vie oddeliť prácu a súkromie, ale tvoj muž je furt doma a 3 deti do toho, nevie si vydýchnuť, vypnúť tak si to kompenzuje hrami, ktoré ho ešte viacej vycicajú
nech robí mimo dom, hoci si prenajme malú kanceláriu, spíšte si práce a rozdeľte si čo kto bude robiť, začni tak, že si budeš dva dni písať čo všetko si robila a ukážeš mu ten zoznam možno mu dopne
@anonym_autor A to je najväčší omyl nás žien - myslíme si, veď chlap vidí, že niečo treba spraviť. Nie každý. Ani môj otec, ani môj manžel nevidia - ale vždy, keď ich s mamou požiadame, aby s čímsi pomohli, urobia to. Asi máš aj ty nevidomého - hold ho budeš musieť celý život inštruovať.
@anonym_20f1b7 dobre vidia, len su vychcani a lahko si zvyknu na full servis. Cest vynimkam. Ja mam doma hovnivala hnileho leniveho, je to s nim dalej tym horsie. Snad sa raz dozijem toho, ze s nim uz nebudem musiet byt v spolocnej domacnosti. Vela trpezlivosti vsetkym tazko skusanym zenam a matkam a ticha zavist tym, ktore maju doma fakt normalnych a pracovitych muzov.
@thirstymonk mimo tému - ak máš IBS tak tento jedálniček čo si opísal je úplne ale že úplne nevhodný pre tvoje črevá
@anonym_da420b To je nevhodny jedalnicek uplne pre kazdeho.
@anonym_87da84 nie. Len som chcela vediet ci len ja mam taku lemru doma alebo to je bezne u muzov. Kamosky mam rozvedene tak ich sa na to tazko opytam
@anonym_autor ani moj toho doma vela neurobi ale zato plne financuje celu domacnoct, nemusim chodit do roboty a raz tyzdenne plati upratovacku.. preto doma od neho nevyzadujem aby nieco robil ale keby toto nezabezpecoval tak by som to v zivote netolerovala
@anonym_autor ani moj toho doma vela neurobi ale zato plne financuje celu domacnoct, nemusim chodit do roboty a raz tyzdenne plati upratovacku.. preto doma od neho nevyzadujem aby nieco robil ale keby toto nezabezpecoval tak by som to v zivote netolerovala
@anonym_e16f7c to je uplne nieco ine. Si doma +mas upratovacku a nemusis financovat domacnost. U nas utopia. Ja robim+mam este brigady. To je tak ked mam doma ch...a.
podľa mňa vyhorenie až depresia a to, že robí z domu tomu ešte napomáha, je dokázané, že človek sa cíti lepšie keď do práce dochádza mimo domov - vtedy vie oddeliť prácu a súkromie, ale tvoj muž je furt doma a 3 deti do toho, nevie si vydýchnuť, vypnúť tak si to kompenzuje hrami, ktoré ho ešte viacej vycicajú
nech robí mimo dom, hoci si prenajme malú kanceláriu, spíšte si práce a rozdeľte si čo kto bude robiť, začni tak, že si budeš dva dni písať čo všetko si robila a ukážeš mu ten zoznam možno mu dopne
@anonym_da420b a ja co??? On chudacik vyhorety nemusi nic robit a ja mam robit vsetko? Ja nie som vyhoreta? Tiez robim z domu lebo ak by som mala chodit do kancelarie nemam sancu vyzdvihnut deti zo skolky a skoly. On chodi 1x do tyzdna do kancelarie. Jeden den ma ze robi od 9tej, zvysne zacina medzi 12tou a jednou. On si chodi do kina na teambuildingy a ja som stale v jednom kolotoci
@anonym_da420b a ja co??? On chudacik vyhorety nemusi nic robit a ja mam robit vsetko? Ja nie som vyhoreta? Tiez robim z domu lebo ak by som mala chodit do kancelarie nemam sancu vyzdvihnut deti zo skolky a skoly. On chodi 1x do tyzdna do kancelarie. Jeden den ma ze robi od 9tej, zvysne zacina medzi 12tou a jednou. On si chodi do kina na teambuildingy a ja som stale v jednom kolotoci
@anonym_autor dom je predpokladam jeho
@anonym_20f1b7 dobre vidia, len su vychcani a lahko si zvyknu na full servis. Cest vynimkam. Ja mam doma hovnivala hnileho leniveho, je to s nim dalej tym horsie. Snad sa raz dozijem toho, ze s nim uz nebudem musiet byt v spolocnej domacnosti. Vela trpezlivosti vsetkym tazko skusanym zenam a matkam a ticha zavist tym, ktore maju doma fakt normalnych a pracovitych muzov.
@anonym_bf6a00 no uz som v takom stadiu ze seriozne zvazujem rozvod, len neviem kam by som sla s 3ma detmi a jednym psom, do podmajmu tazko vezmu velke plemeno psa.
@anonym_e16f7c to je uplne nieco ine. Si doma +mas upratovacku a nemusis financovat domacnost. U nas utopia. Ja robim+mam este brigady. To je tak ked mam doma ch...a.
@anonym_bf6a00 presne, ja mam este popri praci aj iny privyrobok, sice sezonny ale ked pride sezona je to zahul, vtedy sotva aj spavam
@anonym_autor dom je predpokladam jeho
@zuzana76 ano zial, dom je na jeho mene kedze ho zacal stavat kym sme spolu len chodili. Ale je v nom kopa mojich penazi. Co mi uz tak moze byt prd platne. Mam sice nasetrene ale ani zdaleko to na kupu bytu nestaci
@zuzana76 ano zial, dom je na jeho mene kedze ho zacal stavat kym sme spolu len chodili. Ale je v nom kopa mojich penazi. Co mi uz tak moze byt prd platne. Mam sice nasetrene ale ani zdaleko to na kupu bytu nestaci
@anonym_autor vyzeras byt velmi sikovna a schopna zena, preco akurat taketo nemehlo a lajdaka? Este setri a odkladaj, ktovie ako este bude.
teraz nie k tebe, ale ja vzdy pisem, ze zeny (a nielen zeny), ale aj muzi by mali mat prisne kriteria na vyber partnera, hlavne ti schopnejsi a sikovnejsi, lebo zavesit si na cely zivot gulu na nohu v podobe neschopaka - ci uz zeny, ci muza, to je dozivotny trest. Potom sa ti neschopni zavesia na tych schopnejsich.
@anonym_autor urob mu rozpis uloh na kazdy den v tyzdni, co bude pravidelne robit, nebude porobene, nebude sex, nebude oprate, ani navarene, ani nakupene (davaj len detom)
@anonym_autor vieš, ale osopuješ sa na nesprávnu osobu, s manželom si to vyriaď.
Jedine rozhovor, ze nie si jeho matka ani sluzka. Ak sa nezacne spravat ako dospely chlap, tak koncis. Nebudes mu prat veci, neupraces, nenavaris. A len vydrzat. Je to brutalna mentalna zataz.
Moje deti sa takto vyzliekaju a daju oblecenie do prania. Potom nastupia a mozu prevracat, vratanie zrolovanych ponoziek. Ja nie som sluha. Co sa operie a je naopak, tak im zlozim a nech rano prevracaju. Inak sa nenaucia.
@anonym_autor vieš, ale osopuješ sa na nesprávnu osobu, s manželom si to vyriaď.
@letfenixa nebolo to myslene v zlom, prepac, len mi to prislo take ze on chudak je vyhoreny a preto nerobi
Jedine rozhovor, ze nie si jeho matka ani sluzka. Ak sa nezacne spravat ako dospely chlap, tak koncis. Nebudes mu prat veci, neupraces, nenavaris. A len vydrzat. Je to brutalna mentalna zataz.
Moje deti sa takto vyzliekaju a daju oblecenie do prania. Potom nastupia a mozu prevracat, vratanie zrolovanych ponoziek. Ja nie som sluha. Co sa operie a je naopak, tak im zlozim a nech rano prevracaju. Inak sa nenaucia.
@maris5 vies kolko rozhovorov uz bolo? Si pripadam ako papagaj uz. Mozog mi to neberie ze ako to dospely clovek nedokaze pochopit co sa ma urobit a preco to treba dookola opakovat a aj tak prd z toho. Mu to vydrzi den dva a sme zase na zaciatku. Neviem ci ma problem s kratkodobou pamatou alebo co. Prisambohu ze toten 3 rocny to skor pochopi ako moj muz
@maris5 vies kolko rozhovorov uz bolo? Si pripadam ako papagaj uz. Mozog mi to neberie ze ako to dospely clovek nedokaze pochopit co sa ma urobit a preco to treba dookola opakovat a aj tak prd z toho. Mu to vydrzi den dva a sme zase na zaciatku. Neviem ci ma problem s kratkodobou pamatou alebo co. Prisambohu ze toten 3 rocny to skor pochopi ako moj muz
@anonym_autor
Asi to videl doma, že žena je slúžka
Dávajte si pozor aby ste rovnakých lenivcov nevychovali keďže to opäť vidia doma vaše deti.Ze otec si gule váľa a matka kmitá, a tak to pojde z generácie na generacie kým to niekto nezmení.
Stopnúť všetok servis a nech sa učí, lebo čím bude starší tým viac a viac budete mat peklo a v 40,50 tke sa zo zúfalstva rozvediete
2x v tyzdni zavolaj upratovačku
Ked bhde muž rypat, ze preco, povedz mu, ze ty neupratujes, musi niekto iny a za to sa platí.. Mozno sa spamäta, mozno
@anonym_autor Ale on to chape. Len na to dlabe.
@anonym_autor
Asi to videl doma, že žena je slúžka
Dávajte si pozor aby ste rovnakých lenivcov nevychovali keďže to opäť vidia doma vaše deti.Ze otec si gule váľa a matka kmitá, a tak to pojde z generácie na generacie kým to niekto nezmení.
Stopnúť všetok servis a nech sa učí, lebo čím bude starší tým viac a viac budete mat peklo a v 40,50 tke sa zo zúfalstva rozvediete
@anonym_5b7854 prave ze svokor este aj teraz viacej porobi ako moj muz, pomaha aj v domacnosti, videla som viacx na vlastne oci aj som sa svokry pytala ze ci to takto stale mali. Tak mi vravela ze predtym svokor od jari do jesene pomaly v kuse v zahrade a okolo domu robil ale tetaz kedze tie prace uz nerobi tak pomaha doma.
@anonym_deb666 pomoze ako pomoze, dopadne to tak ze ked prejde akutna faza choroby dom vyzera ako po vybuchu. Ale hej. Postara sa taky cas o deti ale uz na druhy den je nervozny ked ma mat na krku aj deti aj varenie a iz potom len ziape po nich
@anonym_autor sú aj takéto na hovno typy mužov.
Tiez mám neaktívneho, ale poriadok po sebe robí.
Len chodiť za ním a ukolovat toto sprav, toto treba do nemoty.3 deti a dom to si si trúfla.Ja mám má šťastie jedno🤪, keď som videla jeho životnú energiu.Su ľudia čo sa celý deň nezastavia a potom pohodlní, lenivi ...neskôr zajtra na jeseň, keď nebude teplo.Mojmu synovi budem vždy prízvukovat, aby si dobre pozrel z akej rodiny bude jeho frajerka ja som to videla jeho rodičia tiež len po gauči a TV aj sa javil ako aktívny pár rokov, ale životný štýl ma ako dochodca
@anonym_autor autorka, je to preto,že opakujes. Bez dôsledkov. Úprimne si myslím,že ťa už ani nepočúva. Ako pri dieťati, nie 3,4,5x opakovat. Raz požiadať a dôsledok. Keď sa chová ako dieťa, je potrebné sa k tomu tak postaviť. Mne je ľúto,že nevníma ako tým ničí vzťah. Lebo nevníma nielen pracu, ale aj tvoje potreby, na oddych, na svoj čas, na načerpanie energie...začni si volať na úlohy pomoc napr. hodinový manzel na dokončenie práce na dvore, študentka na upratanie domu a ak máte spoločný účet, zaplatiť z toho. Zo skúseností viem,že muž veľmi nerád púšťa peniaze za to, co vie sam spraviť ;). A klikať do mobilu pred iným mužom tiež nebude. Je potrebné konať, nie sa opakovať. Neberie to vážne, keďže pofrfles a urobíš.
Zbavit sa psov, chlapa, domu... A doobedU🤣
@anonym_autor autorka, podla mna preto ze si od neho financne zavisla- on vie ze nemozes odist- sa neunuva seba zmenit
@anonym_bf6a00 ja viem, preto to pisem ze len v takomto pripade by to bolo akceptovatelne aby chlap nic nerobil.. v opacnom pripade nech sa podiela na polovicu so vsetkym

@anonym_autor A to je najväčší omyl nás žien - myslíme si, veď chlap vidí, že niečo treba spraviť. Nie každý. Ani môj otec, ani môj manžel nevidia - ale vždy, keď ich s mamou požiadame, aby s čímsi pomohli, urobia to. Asi máš aj ty nevidomého - hold ho budeš musieť celý život inštruovať.