icon

Prečo manžel doma sám nič neurobí?

Včera o 19:36

Ja uz som zufala z toho. Okrem toho ze doma obcas nalozi alebo vylozi mycku, neurobi sam od seba absolutne nic. Byvame v dome a mame 3 deti. Manzel zacina robit az na obed. Obaja robime z domu, on cele doobedu nic neporobi. Ok teraz je sice s detmi ale aj to ked moze tak ich bud zoberie k mojim rodicom alebo svojim áebo im pusti telku a on je na mobile. Mali sme predtym dohodu ze ja sa staram o domacnost a on robi okolo domu kedze byvame v novostavbe a mame este vela roboty na dvore ako aj na dome z vonku. Ale jedine co urobi je ze pokosi ale ani to pred domom pri obrubnikoch nedokonci a to iste ma dvore okolo okrasnej zahrady necha tak, lebo to by musel pouzit strunovu a to sa mu nechce. Smeni nevynesie nikdy sam od seba a je jedno ze vidi ze sa uz neda zavriet. V technickej mame nadoby ma separovany odpad, to vynesie von az vtedy ked uz sa nedaju zavriet a pada odpad von. Na svojom pracovnom stale si neustale skladaju pohare taniere pribor zvysky jedla, vynesie ich az ked uz plesniveju. Oblecenie nechava vsade po kopkach, do spinaveho pradla dava oblecenie tak ako sa vyzlecie, spodky nohavice a ponozky v jednom. Po detoch nikdy neuprace ani ich k tomu nevedie ak su s nim, sa hraju a potom ze idu niekam a nejcaju rozhadzany cely dom. Vysavac zoberie len vtedy do ruky ak mu to pripomeniem. A ja toho uz mam plne zuby, ze vypnem sa z roboty a mozem ist davat dom do povodneho stavu, varit byt s detmi este v podstate aj na dvore zbierat hovienka po psikoch lebo on neurobi nic. A mna to nebavi dookola stale omielat ved je dospely a hadam vidi ze co treba urobit. On ma vlastne cele doobedie volno, potom si porobi do 9tej a ma zase volno do cca polnoci a hraje hry. A ja od inavy zaspavam skor ako deti, pri uspavani stale zaspim

Strana
z3
anonym_c5fb1a
Včera o 19:40

A to tak zlenivel určite až po 3.dieťati.

anonym_6a3f50
Včera o 19:43

Hmmm mam doma to iste 🤣 ale ja som si ho vzala dobrovolne.
Takze si mozem za to sama.
Ale! Aspoň robi nakup-čo ja uplne najviac neznašam. Takže urobim cokolvek. Kym on odo mna nechce aby som isla nakupovať.

anonym_241b02
Včera o 19:46

@anonym_autor Pred svadbou isto vzorny chlap a zrazu toto? Neuveritelne.

letfenixa
Včera o 19:48

Nie, nemám takého muža.

anonym_141aa2
Včera o 19:49

A urciteeee taký nebol pred tým.

anonym_f51938
Včera o 19:50

Nie, nevydávala som za hnilého lenivého pajáca

anonym_03a050
Včera o 19:52

3 deti s takouto Hnidou lenivou?
No odvážna si

mirkava
Včera o 19:52

@anonym_autor nooo aj môj je taký, ale už som ho trochu vycvičila. Muži sú ako malé deti. Nevzdávaj to, skus ho najprv poprosiť ci by mohol povysavat a popratat si stôl, pozbierať rozhádzané veci atď. Môj teraz už aj pradlo vyvesi, ale treba nájsť správnu metódu prístupu 😁. Mamičky niekedy zanedbali a manželky musia potom vychovávať. A nezabudni, akým spôsobom mu to podáš, takú odozvu to vyvolá. Držím palce.

autor
Včera o 19:55
@anonym_241b02

@anonym_autor Pred svadbou isto vzorny chlap a zrazu toto? Neuveritelne.

@anonym_241b02 no mozno neuveritelne ale pred svatbou sme rok zill spolu a teda nebol taky. Normalne sam od seba povysaval, vyniesol smeti, robil okolo stavby vtedy este. Odkedy mame deti je taky a mne uz pretiekol pohar trpezlivost, mam pocit ze mam 4 deti

autor
Včera o 19:56
@mirkava

@anonym_autor nooo aj môj je taký, ale už som ho trochu vycvičila. Muži sú ako malé deti. Nevzdávaj to, skus ho najprv poprosiť ci by mohol povysavat a popratat si stôl, pozbierať rozhádzané veci atď. Môj teraz už aj pradlo vyvesi, ale treba nájsť správnu metódu prístupu 😁. Mamičky niekedy zanedbali a manželky musia potom vychovávať. A nezabudni, akým spôsobom mu to podáš, takú odozvu to vyvolá. Držím palce.

@mirkava uz to zial nepodavam prijemnym sposobom , bud ironicky alebo mu to pripomeniem hnusnym tonom. Nemam uz na to nervy

mirkava
Včera o 19:58
@anonym_autor

@mirkava uz to zial nepodavam prijemnym sposobom , bud ironicky alebo mu to pripomeniem hnusnym tonom. Nemam uz na to nervy

@anonym_autor úplne ta chápem. Máš toho veľa. Tak skus mu nechať deti a vyber sa niekam ráno k rodičom, kamoške. Možno si oddýchneš, vyvetraš a manžel sa trosku preberie k životu.

anonym_b6bad6
Včera o 20:00
@anonym_c5fb1a

A to tak zlenivel určite až po 3.dieťati.

@anonym_c5fb1a Predbehla si ma😄

marianarem
Včera o 20:03

@anonym_autor Nastastie takeho nemam a uz teraz sa kvoli buducej neveste snazim, aby toto nevyrastlo z mojho syna.

autor
Včera o 20:13
@marianarem

@anonym_autor Nastastie takeho nemam a uz teraz sa kvoli buducej neveste snazim, aby toto nevyrastlo z mojho syna.

@marianarem a to sa inak cudujem lebo svokrovci su riadne poriadkumilovni, svokor je byvaly vojak, vsetko ma u nich svoje miesto, od malicka manzel ak svagor pomahali pri domacich pracach… tak neviem ci narodenim deti si myslel ze ked sa staram o 3 deti tak mozem iz aj onho alebo ja neviem

anonym_87da84
Včera o 20:16

Co si si vybrala a s kym mas 3 deti, to mas... Nechapem teraz tejto diskusii, my mu mame ist dohovorit, ci co? Ale aspon si zachranila inu zenu pred takym hnilakom.
A nie, je kopec muzov, co vedia upratat aj bez pripominania,... len si takych treba vsimat.

marianarem
Včera o 20:19
@anonym_autor

@marianarem a to sa inak cudujem lebo svokrovci su riadne poriadkumilovni, svokor je byvaly vojak, vsetko ma u nich svoje miesto, od malicka manzel ak svagor pomahali pri domacich pracach… tak neviem ci narodenim deti si myslel ze ked sa staram o 3 deti tak mozem iz aj onho alebo ja neviem

@anonym_autor To je v takom pripade zvlastne, je mozne, ze ho rodicovstvo nejako obralo o energiu a nedava to.

anonym_b6bad6
Včera o 20:19
@anonym_autor

@anonym_autor Asi ano, ale treba sa opytat jeho...

autor
Včera o 20:21
@marianarem

@anonym_autor To je v takom pripade zvlastne, je mozne, ze ho rodicovstvo nejako obralo o energiu a nedava to.

@marianarem mna tiez obralo o energiu a musim to davat, ale neviem ako dlho este vydrzim…

anonym_192dcb
Včera o 20:21

precitala som to mojmu, a on sa cuduje, ze kde zeny chodia na takychto chlapov, podla jeho nazoru, uz 40 rokov takyto typ muza neexistuje 🙂
a fakt, ked som sa zamyslela, az na nejake 2 vynimky vsetci muzi v nasom okoli su normalni, a vykonavaju vsetko potrebne, ci uz domace prace, starostlivost o deti

autor
Včera o 20:22
@anonym_87da84

Co si si vybrala a s kym mas 3 deti, to mas... Nechapem teraz tejto diskusii, my mu mame ist dohovorit, ci co? Ale aspon si zachranila inu zenu pred takym hnilakom.
A nie, je kopec muzov, co vedia upratat aj bez pripominania,... len si takych treba vsimat.

@anonym_87da84 nie. Len som chcela vediet ci len ja mam taku lemru doma alebo to je bezne u muzov. Kamosky mam rozvedene tak ich sa na to tazko opytam

autor
Včera o 20:23
@anonym_192dcb

precitala som to mojmu, a on sa cuduje, ze kde zeny chodia na takychto chlapov, podla jeho nazoru, uz 40 rokov takyto typ muza neexistuje 🙂
a fakt, ked som sa zamyslela, az na nejake 2 vynimky vsetci muzi v nasom okoli su normalni, a vykonavaju vsetko potrebne, ci uz domace prace, starostlivost o deti

@anonym_192dcb stastna to zena… ako vie zobrat deti niekam von na nejaky vylet ale to si myslim ze robi preto aby doma nemusel nic robit… deti nemusia kazdy vikend cely vikend byt prec

thirstymonk
Včera o 20:25

Máš to nahovno. Opíšem ti môj dnešný deň:

4:30 budiček
4:31 tron + zahuliť
4:50 na zadny dvor, namiešať beton do vedierka, ukladať obrubniky
6:15 vstalo najmenšie dieťa, dokončil som, prišiel dnu
6:30 beriem najmenšie dieťa dole, aby sa mamka mohla dať dokopy, varim jej kavu (ja kavu nepijem)
6:31 richtujem raňajky sebe aj deťom, pušťam muziku z CD, krmim najmenšieho aj seba
7:00 druhy tron (mám IBS). Ďalšie deti postupne vstavaju, richtujem im jesc, mordujem nech sa obliekaju
8:00 manželka obetavo berie najmenšieho von, dvaja starši chcu kukať telku, ja idem na dvor kosiť
10:00 prichadzam domu, sprchujem sa, bo travu mam až v ...
11:00 rýchlo žerem cheescake, najmenšieho beriem zaspavať do kočiara
11:12 dnes zaspal neobvykle rýchlo, vraciam sa s kočiarom domov, obliekam zaprašene kraťasy
11:14 berem flexu, režem kameň, obkladam plot, stlpiky
13:00 vstava najmenšie dieťa, končim s plotom, idem sa prezliesť a znova osprchovať, bo prach mam až v...
13:20 po ľadovej sprche chalujem vypražany syr, hranolky, majonezu, zapijam kolou.
13:50 beriem deti do mesta na zrmzlinu.
14:00 v reštauracii bude kar, nemôžu sa tam pohrať, bereme zmrzlinu a ideme na ihrisko, aj keď je vonku nekonečno stupňov
14:11 skrutlo mi v črevoch, rušame sa domov
14:19 LTT sme to stihli, mal som zimomriavky.
15:00 najmenšieho beriem na dvor. Dvaja starší nechcú
15:05 skladam schodiky k bazenu. Navrhoval ich snaď debil. Ťažšie poskladať glupe schodiky než ťahať fasadu :D Najmenši je chviľu na trampoline, chvilu na hojdačke, chviľu v hracom hrade, chviľu v blate až po uši, papa horalku, pije (resp. vylieva po zemi a po sebe) vodu
17:10 prichadzame domov, sprchujem sa
17:20 s dvoma staršimi mamke richtujeme večeru (šalatovu misu) a večeriame
18:30 wapkujem všetky tri plody
19:15 s najmenšim ešte vybehnem na hojdačku, bo reve jak tur a matka v sprche.
19:30 najmenši spi, dvaja starši vymyšľaju blbosti, aby ma popudzovali, lietam po poschodiach jak debil. Tu jej treba šťať, tu chce oreo, tu sladkosť, tu hot-dog, tu sa boji, atď atď
21:00 ukladam aj dvoch staršich, ale je mi to platne jak mrtvemu zimnik.Nespia, robia hurhaj bordel, seru ma
21:20 vzdavam to s nimi, zapinam PC a pracujem aj keď je sobota.
21:56 konečne je v ich chyži ticho.
22:15 dopracoval som a píšem tieto sračky.

Ako neviem... ja by som zdochol, keby som nerobil "nič"

marianarem
Včera o 20:26
@anonym_autor

@marianarem mna tiez obralo o energiu a musim to davat, ale neviem ako dlho este vydrzim…

@anonym_autor A tie tri deti aktivne chcel aj on? A ostal takyto.uz po prvom alebo az po tretom? Poznam jednu zenu s takymto chlapom, ten sa dokonca ani detom nevenuje, len tam je problem aj to, ze on ich ani az tak nechcel, len sa nechal prehovorit po velkom usili zeny.

anonym_942446
Včera o 20:43

Nedávno v jednom denníku sa žena sťažovala,že ma pocit,ze sa stará o 3 deti (2+ manzel). Pekná veta tam bola, prilis kompetentna (rozumej aktívna a starostlivá zena) produkuje nekompetentneho partnera. Dokonca tam ktosi v diskusii zdieľal audit domácich prác, online formulár na vypísanie povinnosti v domacnosti a kto ake robí na dennej báze. Kosenie ozaj nie je argument. Možno si to ozaj dajte čierne na bielom, kto co robi a co treba, a povedz, ktore bude on robiť ak mate mat funkčný vzťah a deti spokojnu mamu, on ženu. A prestať servisovat, prať, variť len tebe a deťom. Je to veľmi smutné, žiaľ zďaleka nie si sama a ukolovat dospelého človeka je ponižujúce pre obe strany a veľmi frustrujúce. Objímam a posielam energiu 💙

anonym_f42099
Včera o 20:55

keď je taký lenivec ako nám tu opisuješ - kto postavil dom?
Načo máte psa keď nemáte čas ? Ten je sám na dvore ?

anonym_f42099
Včera o 21:00
@thirstymonk

Máš to nahovno. Opíšem ti môj dnešný deň:

4:30 budiček
4:31 tron + zahuliť
4:50 na zadny dvor, namiešať beton do vedierka, ukladať obrubniky
6:15 vstalo najmenšie dieťa, dokončil som, prišiel dnu
6:30 beriem najmenšie dieťa dole, aby sa mamka mohla dať dokopy, varim jej kavu (ja kavu nepijem)
6:31 richtujem raňajky sebe aj deťom, pušťam muziku z CD, krmim najmenšieho aj seba
7:00 druhy tron (mám IBS). Ďalšie deti postupne vstavaju, richtujem im jesc, mordujem nech sa obliekaju
8:00 manželka obetavo berie najmenšieho von, dvaja starši chcu kukať telku, ja idem na dvor kosiť
10:00 prichadzam domu, sprchujem sa, bo travu mam až v ...
11:00 rýchlo žerem cheescake, najmenšieho beriem zaspavať do kočiara
11:12 dnes zaspal neobvykle rýchlo, vraciam sa s kočiarom domov, obliekam zaprašene kraťasy
11:14 berem flexu, režem kameň, obkladam plot, stlpiky
13:00 vstava najmenšie dieťa, končim s plotom, idem sa prezliesť a znova osprchovať, bo prach mam až v...
13:20 po ľadovej sprche chalujem vypražany syr, hranolky, majonezu, zapijam kolou.
13:50 beriem deti do mesta na zrmzlinu.
14:00 v reštauracii bude kar, nemôžu sa tam pohrať, bereme zmrzlinu a ideme na ihrisko, aj keď je vonku nekonečno stupňov
14:11 skrutlo mi v črevoch, rušame sa domov
14:19 LTT sme to stihli, mal som zimomriavky.
15:00 najmenšieho beriem na dvor. Dvaja starší nechcú
15:05 skladam schodiky k bazenu. Navrhoval ich snaď debil. Ťažšie poskladať glupe schodiky než ťahať fasadu :D Najmenši je chviľu na trampoline, chvilu na hojdačke, chviľu v hracom hrade, chviľu v blate až po uši, papa horalku, pije (resp. vylieva po zemi a po sebe) vodu
17:10 prichadzame domov, sprchujem sa
17:20 s dvoma staršimi mamke richtujeme večeru (šalatovu misu) a večeriame
18:30 wapkujem všetky tri plody
19:15 s najmenšim ešte vybehnem na hojdačku, bo reve jak tur a matka v sprche.
19:30 najmenši spi, dvaja starši vymyšľaju blbosti, aby ma popudzovali, lietam po poschodiach jak debil. Tu jej treba šťať, tu chce oreo, tu sladkosť, tu hot-dog, tu sa boji, atď atď
21:00 ukladam aj dvoch staršich, ale je mi to platne jak mrtvemu zimnik.Nespia, robia hurhaj bordel, seru ma
21:20 vzdavam to s nimi, zapinam PC a pracujem aj keď je sobota.
21:56 konečne je v ich chyži ticho.
22:15 dopracoval som a píšem tieto sračky.

Ako neviem... ja by som zdochol, keby som nerobil "nič"

@thirstymonk závidím že deti už spia. Dcéra s PAs zaspáva okolo 1 - 1:30hod v noci. Vek - pomaly už aj pubertu za sebou. Nedovolím so zaspať skôr.

anonym_c59027
Včera o 21:15

Ja uz o 20tej vyhadzujem deti hore do izieb,a ja dole uz lezim v spalni.Jeden syn je chory,a ostatni sme boli cely den na dvore.Najstarsi pomahal muzovi,teraz je s kamoskou na mojom aute,mladsi zase skocili do obchodu alebo sa motali s nami na dvore.Ja som dala prat,a popratala konecne hordu pradla,nebolo kedy.Boli sme aj v meste na mensi nakup,ale to len ja a muz a najstarsi soferoval.U nas vzdy pokosi najstarsi,a muz vsetky muzske prace,viem pomahat aj ja,tak ako muz robi aj vnutri.No tiez muz nedokaze len tak oddychovat doma,ine je ked je na dovolenke alebo cez zimu a aj to si vzdy nieco najde aj vnutri.Ale deti su uz velke,takze uz ziadne uspavanie u nas neni.
Ale ked boli deti malicke muz im citaval knihu pre dospelych,tazke slova ich doslova uspali za chvilu a muza to bavilo,ten si to cital sam pre seba na hlas.

euka210
Včera o 21:24

@anonym_autor mojmu sa dnu tiez nechce pomahat a rovnako sam nic od seba neurobi, nenapadne ho, nebol k tomu vedeny, on neporiadok nevidi ako ani nasi uz vacsi chlapci 🤦‍♀️. Ale za roky som sa naucila, ze on si domyslat nevie a mam mu rovno povedat, co chcem a dokedy to chcem.
Na taniere mimo kuchyne som alergicka, to by hned musel upratat, ziadna rastuca kopa.
Moj vonku ale porobi, to ma radsej ako domacnost.
Pride mi to cele vymyslene, lebo to ide az do nepochopitelbych extremov.

marca12
Včera o 21:26

@anonym_autor Asi mas doma ukoloveho muza. Jemu treba zadat ulohy,ked ho nenapadne sameho. Moj tiez sam od seba nevhyti vysavac,ale ked mu pociem,tak povysava. Nie kazdy chlap ma geny na domace prace. Ale to,ze nepomaha s detmi je chyba. To si ho mala uz pri prvom dietati viest k tomu,aby sa podielal na statostlivosti

bludna
Včera o 21:29

@anonym_autor Fuj preboha to preco si s takym humusakom 🤮🤮🤮

Strana
z3