icon

Prečo manžel odišiel a ako to zvládnuť?

28. okt 2024

S manželom som bola 11 rokov , 8 rokov sme spolu bývali , zobrali sme sa po 11 rokoch , a po troch rokoch prišli deti - dvojčatá chlapci . Po pol roku mi povedal že ma už nemiluje , že som sa zmenila, že nemám na neho čas , všetko sa točí okolo deciek , nič iné nerobím len skáčem okolo nich . Lenže on mi v ničom nepomohol , absolútne v ničom . Vraj som na materskej tak je to moja práca. Vadilo mu že nie je každý večer teplá večera, že doma nie je poriadok , že občas nemá ponožky do práce , nebol schopný ani domov nakúpiť , ani riad dať do umývačky, hoci predtým to robil , lebo vraj som pracovala a teraz som na dovolenke , tak je to moja práca. Za pol roka som sa dostala -10 kg pod svoju pôvodnú váhu , aj to mu vadí , že nemám žiadny zadok , prsia mám vykojené , vlasy mi po pôrode dosť vypadali , ale už zas rastú . Keď som ho prosila aby doma niečo urobil , tak keď začnem pracovať a nosiť domov peniaze tak budem pre neho rovnocenná partnerka , kde bude zas robiť v domácnosti .
Odišiel , na kolenách ( doslovne ) som ho prosila nech to nerobí , ako taký žebrák som za ním na tých kolenách chodila. Neskutočne som plakala a nebyť detí , asi sa fakt obesím od toľkej zrady. Nedávno uplynuli tri mesiace čo je preč, ani raz nebol za chlapcami , býva s nejakou mladou žabou , o rozvod nepožiadal , žiadne peniaze mi neposiela , žijem z úspor a z toho čo mi rodičia a svokrovci donesú a dajú . Veľmi dobrá kamarátka ktorá je právnička mi povedala , dáme aspoň predbežko na výživné do rozvodu , tak sa aj stalo a začal vyvádzať, vyvíjať na mňa nátlak aby som to stiahla. Ženy neviem ako ďalej , prosím poraďte mi , ako sa z toho nezblázniť a dostať sa zas do nejakej aspoň malej psychickej pohody.

Strana
zmrzlinka2021
28. okt 2024

Je to vsetko o jeho charaktere a o tvojom sebaklamani a je jedno, kolko ste predtym chodili a ci ste aj spolu byvali. Proste je to chrapun a koniec diskusiu na tuto otazku.

Pises ze zrazu nebolu upratane, tepla vecera... ale pred detmi kto toto vsetko robil? Len ty? Dobrovolne si mu robila sluzku namiesto toho aby on prirodzene participoval na domacnosti, vareni?

Uz vsak nema zmysel to riesit, je to mentalny chudak a na mieste jeho rodicov by som ho vydedila a poslala do riti

chrobak7
28. okt 2024

On bol taký aj predtým, len ty si to nevidela a idealizovala si si ho. Choď za svojimi právami, o výživné sa kľudne aj súď. Úvodnú frustráciu čoskoro prekonáš, zistíš, že život ide ďalej aj bez neho. Len ho už pre boha neprijmi späť, ani keby na kolenách chodil za tebou.

Povedz si, že nie si prvá ani posledná, ktorú opustil parntner a že to zvládneš.

autor
28. okt 2024

@zmrzlinka2021 nie , on normálne robil v domácnosti , vysával , utieral prach , vynášal kôš , nakladal umývačku . Varila som ja , to je pravda. Ale 14 rokov sme spolu boli a bol normálny.

mogaa
28. okt 2024

no len sa ho spýtaj z čoho máš živiť seba a deti.....on si užíva s frajerkou ale čo ty a deti? určite nič nesťahuj, nech aspom platí.....sklamanie, bolesť z rozchodu - to všetko sú veci čo časom prejdú, prebolia...to chce len čas.....ale nič mu nedaruj, financie sú pre deti, hádam nechceš aby platil všetko frajerke a ty nebudeš mať peniaze pre deti na základné veci...je otec, nech sa teda stará.....

gulicka277
28. okt 2024

Keby mi chlap povie že mi nepomôže lebo ja som na materskej dovolenke tak mu odpoviem že áno na MATERSKEJ ty sa nemáš točiť okolo chlapa ale okolo deciek a to je jeho hanba že to jeho ego neunieslo.. A normálne by si mala podať o rozvod aj s výživným na deti aj na seba... A to dáš si silná. Do toho o nič neprideš

ankare
28. okt 2024

Bože, to je hrozné. 😣 Chudinka. 😔
Veľa síl prajem! ❤️

ankare
28. okt 2024

Odkiaľ si? Akí velki sú chlapci?

autor
28. okt 2024

@ankare som z DK.

michelle567
28. okt 2024

No...on si našiel...ako píšeš mladú žabu. A z teba urobil to najhoršie aby si to akože ospravedlnil. Už by som ho neprijala nikdy späť, spomeň si vždy na teraz ako sa chová. Na výživnom trvaj aj na seba aj na obidve deti. Je to jeho povinnosť, neustúpila by som

kvietok2012
28. okt 2024

Hlavne sa vzchop...si matka, si žena ...o deti sa staráš...prvé čo urob, vypíš žiadost o rozvod a rieš výživné na deti...ako čítam, máš podporu aj od rodičov aj svokrovcov...a už nikdy, nikdy, nikdy neklač na kolenach pred ním a nepros ho...
U vas si nebola problem ty, ale on uz mal milenku a chcel ist za ňou ..tak vsetko zvalil na teba...

autor
28. okt 2024

@ankare chlapci majú 9 mesiacov .

ivik4
28. okt 2024

Pre boha ziveho zebrak hnusny, je mi to strasne luto 🥺.
Skutocny chlap by Ti dal priestor pre seba a so vsetkym Ti pomohol lebo ked ty sa staras o VASE deti, on ma moznost plnohodnotne zarabat.
Prosim nepros sa mu a urcite nic nestahuj , zasluzite si s detmi ovela lepsie

deti95060810
28. okt 2024

mladá dáma mu pomotala rozum... to sa stáva. a možno to nebude ani naposledy.
určite nič nesťahuj zo súdu - nech ho aj porazí. ukáž mu že sa ho nebojíš. Bojuj za seba aj za deti.
navštív psychiatra, alebo aspoň psycholo. aby si sa dala ako tak dokopy...

sense
28. okt 2024

Hlavne sa vzchop , keď nie kvôli sebe ale kvôli deťom ..a že vyvádza no nech, ešte stále ste manzelia a zo spoločných peňazí dotuje niekoho cudzieho miesto vlastných detí ...

mila23
28. okt 2024

to je debil...ze rovnocenna partnerka budes ked budes nosit domov peniaze? a kto sa staral aj o jeho deti? podaj o rozvod a ziadaj vyzivne na deti aj seba ..kedze su deti male - mas moznost dostavat aj vyzivne na manzelku....chlepc si myslel,ze bude mat iba zabavu a ziadne povinnosti....nech apson plati,ked uz na deti kasle....a jeho rodicia sa aspon hanbia za neho? toto si zapametaj ked bude v buducnosti chciet ist naspat.....ani omylom, bud rada ze si sa ho zbavila

sili82
28. okt 2024

Mrzí ma, že tvoj muž je debil. Hlavne nestahuj žiadosť o výživné, patrí tvojim deťom. Prajem ti veľa síl, je to super že máš rodinu, ktorá ti je nápomocná. Hlavne buď silná kvôli deťom, jasne, že to teraz hrozne boli, ale bude čas, keď chlapci vyrastú a bude aj upratané, aj navarené, aj ty budeš šťastná a možno budeš mat po boku niekoho, kto ti pomôže namiesto kritizovania.

w123
28. okt 2024

Odpovedz si úprimne na jednoduché otázky chces byť s niekým kto ťa nemiluje ? Je podľa teba dobrý otec keď na svoje vlastné deti nechce ani posielať výživné ? Je dobrý človek keď ti na materskej povie že si na dovolenke a máš robiť všetko sama ? Ľudia sa vedia neskutočne pretvarovat, ľudia ktorých sme poznali roky a povedali by sme na nich že oni nikdy, tak práve od takých je to tá najväčšia zrada, nieje to tvoja vina normálne si daj určiť výživné a uvedom si že to že odišiel od teba človek ktorý ti tak veľmi ubližoval je to najlepšie čo sa ti mohlo stať

alickapusinka
28. okt 2024

TY žiadne papiere o výživne nasťahuj hanba že ho nefacka nechať ženu s deťmi bez penazi a nedať im výživne pre deti je zo zákona pekne pýtaj a nič nesťahuj. Nech ide kade ľahšie.A môže sa stať že mlada žaba mu nebude prať variť tak pride s prosikom nazad za tebou nie že ho vezemš nazad.Chudák prizemní maličke dve zdrave deti nechať pre frajerku.Nech platí máš nárok aj TY na výživne aj deti TY do 2 rokov deti.Zdrať ho debila chudáka z penazí.Jasne venovať sa mu a deti kojenci budu čakať čo by ešte nechcel.Jeho ego mimo slnečnej sústavi takeho ľutovať netreba.A čo na to hovoria jeho rodičia.

mercy13
28. okt 2024

Ja neviem, ale tymto chlapom načisto šibe... Pribehy ako cez kopirak, vsade vsade to iste... Manzelia sa rozvadzaju ako na beziacom pase... Je mi to luto, viem, co prezivas.

betulinka1
28. okt 2024

Dufam, ze si ten navrh nestihala a pekne nech ti plati vyzivne. Pocuvaj kamosku právnicku. Je mi to velmi luto, ze sa tak trápiš. Ale realne na co ti bol taky chlap??? Ved nic pekne ti nepovedal, ponižoval ta. Musi to byt brutalne tazke s dojckami malymi ale hadam ti niekto pomoze sem tam. A nech si ich pekne berie aby si si oddýchla. Cize ty mozes urobit cirkus, ze co je to ako otec, ked deti 3 mesiace nevidel. Deges

luccija
28. okt 2024

Lebo nezniesol, že prišli deti a už neskaces okolo neho.Najkritickejsi čas kedy si muži nájdu frajerku je tehotenstvo a do roku aj pol deti.. to hovorí za všetko.Nepros, nevypisuj určite to veľmi bolí, ale nechaj ho stojí za hovno.Vyzivne žiadaj veď je otec nechcela si sama deti...ak by si nemala úspory rodinu tak čo?Máš kamarátku právnicku treba ho osklbat o čo sa dá.Drz sa.

egonsk
28. okt 2024

nevieme aky realne bol a teraz je, pocujeme iba jednu stranu mince, teda sa nebudem hlbsie vyjadrovat k nemu, no len z neutralneho pohladu a osobnej skusenosti ti poviem, ze velmi vela zien sa po porode zmeni a je to silna skuska vztahu vsade.
Je pravda, ze vela zien zrazu vsetku lasku a pozornost zacne venovat iba tomu dietatu a muz je na druhej kolaji. Sikovnejsie zeny si to dokazu ukocirovat a spravit prostredie, aby muz nemal pocit, ze je uz len na peniaze a doplnkovu starostlivost, co prave sa castokrat stava.
Cize je tu otazka, ze ci predsalen nieco pravdy na tom nahodou nie je aj u teba a teda sa to postupne nabalovalo az po hranicu, kedy si chlap zvolil riesenie podla vlastnej povahy.
Ano nie je to vyhra, ked sa po rokoch zrazu clovek takto prejavi, ale bez vetra sa ani listok nepohne.
K tym jeho vycitkam - popravde ked si cely den doma a sustavne peries (koli babatku), tak prihodit jeho ponozky a spodare by si fakt mohla aj bez rozmyslania ....
A s tym jedenim/varenim je to tak, ze ak chces mat zdrave dieta a kojit, tak by si tiez mala nieco do hrnca hodit, lebo sama potrebujes predsa aj zdravo jest, rovnako ako riad je praktickejsie umyvat hned, alebo aspon hodit do umyvacky, lebo sa zbytocne vonku nekopi a neskor aspon nehrozi, ze ho dieta v dreze rozbije, ked ti bude "pomahat".
Kazdopadne my ti to tu nevyriesime a objektivnej rady sa tu od nas nedockas, zato subjektivnych budes mat celu hromadu. No ty sa rozhodni a urob tak, aby nech uz to dopadne akokolvek, dieta uz bolo co najmenej stresovo dotknute a mohlo vyrastat v ako-tak slusnom rodinnom zazemi... 😉

vanilkovazmrzka
28. okt 2024

Zdegenerovana generacia…

nominativ
28. okt 2024

Nebuď chudera, resp. Nerob ju zo seba. Celkovo sa neodentifikuj ako chúďatko, čo ju opustil muž, ber to ako fakt a to, čo máš v rukách.

Rieš si rozvod, výživné, existenčné veci (bývanie, zverenie deti do opatery, práca, prípadne nejaké jasle atď.), aj nejakú terapiu odporúčam, podľa toho, čo píšeš. Nemíňaj energiu na nič, čo nedáva racionálny zmysel.

S ex nekomunikuj o ničom, v čom sú nejaké veľké emócie.

Toľko moja rada, ako som prežila rozvod a to, čo nasledovalo a prežívam po ňom, ja. 🙂 časom príde aj tá pohoda. S každým posilnením tvojej osoby a schopností.

alenka58
28. okt 2024

bezcharakterný človek, ak chcel aby si bola preňho atraktívna pri dvoch deťoch tak mal zabezpečovať upratovanie aj varenie buď sám alebo cez služby, kľudne mohol zostať aj na mat.dovolenke on ak si myslel že to lepšie zvládne, ja by som ho už kontaktovala len cez právnika, mohol by mať aj striedavú starostlivosť aby si to užil, držím Ti palce

dharmasanata
28. okt 2024

Už nikdy sa tak neponíž a pred mužom nekľač a nepros..

autor
28. okt 2024

svokrovci chodia tak 2 krát do mesiaca , ale vždy niečo prinesú , plienky , mlieko , výživy , moji rodičia nie sú moc pri peniazoch , tí mi skôr pomôžu tak že zabavia chalanov a ja si môžem pospať alebo mi urobia nákup základných potravín . Občas sem príde švagor , manželov brat keď je potrebné v dome niečo opraviť, alebo mi poseká trávu , vypustí radiátory , nedávno mi opravoval tečúce vecko . Naposledy mi nechal na linke 200 eur. Strašne som sa hanbila.

bonboniera
28. okt 2024

Z akého dôvodu si to mala stiahnuť? Z čoho mas žiť? Nič nesťahuj, prilož žiadosť o rozvod a nechaj ho nech sa pri mladej cíti jak geroj aby o par rokov dopadla rovnako aj ona. Teraz čítam tvoju poslednú správu jak sa snaží jeho rodina hasiť jeho problem, fuj hanba na sto rokov 🤮

krtko1313
28. okt 2024

@mercy13 máš pravdu, ale ešte aj to, že vždy cca po 10r.sa rozidu. Zrazu povinnosti, deti ešte ktomu 2x. A to chapom začne vadiť. Nemajú svoje pohodlie. Je to strašné.

h2
28. okt 2024

Ani som nemala silu to dočítať. Žena! Otvor si šampanské, že si sa toho kokota zbavila!!! Áno, až takto a je mi jedno, že ma zmažú za vulgarizmus, naňho sa inak nedá povedať!!! 😡

Strana