Prečo mi chýba minulosť?

8. jan 2024

Ahojte. Je veľmi ťažké nájsť správny názov, "prečo mi chýba minulosť?"alebo "prečo mi chýba to, čo som zažila v minulosti?"
Ono je to tak, veľa som sa vzdala, veľa som dala a stále dávam, a nemyslím sama na seba.
Ale..
Pesnička, fotka, nejaký zaber, my vyvolávajú spomienky z minulosti nie dávnej.. 1 rok 2 roky..
Ani neviem kde začať, ale predovšetkým som tehotná, na babätko sa s priateľom velmi tešíme.. a veľmi sa ľúbime, podporujeme sa, sme si navzájom oporou, čiže nám to funguje vo všetkých sfér života, sex, deti, financie, spolocne aktivity, atď (obaja už máme deti a vsetci sa mame radi a lubime sa )

No a teraz naspäť ku mne.. vzdala som sa.. ano ja som odišla z vlastnej vôlee a odsťahovala som sa z mojho rodneho mesta cca 110km.. tým pádom som sa vzdala, slobodnejšieho života, kamaratiek, práce, takeho toho svojho ritualu, ktori som mala.. rano vstať školka na 7 do prace ktoru som milovala o 15 konec prace skolka a volnost - prechadzky, aktivity so synom .. a domov spat (byvanie s mamou).. ale tam zas boli stsle vrtochy do vychovy a podobne, ale zas pomoc( so strazenim maleho) ktora bola opätovaná z mojej strany varením lebo to milujem 🙏🙏 a tak vlastne starostlivosotu o domacnost..
No a teraz neviem co dalej pisat .. no rozhodli sme sa s pristelom nie ze to spolu skusime ale zo rovno do toho sa dame po 1,6 rocnom vztahu ☺️ azo zaciatku fajn , tesila som sa, ale ako som ostala tehotna, emocie city, spomienky vsetko sa mi nazbieralo, mozno hormony ¿¿..
Ale popravde, len čo sa mi zasníva, ako som u mami a prespim tam, tak sa prudko zobudim a pre mna je to ako nocna mora a hned sa tulim k priatelovi, lebo vratit sa nechcem.. hmm.. asi som sa potrebovala vyrozprávať a budem vďačná za povzbudzujuci koment/komentare 🙏 a ak aj take nebudu aj tak dakujem 🙏 asi je fajn to dat zo seba von aj takymto sposobom, pretoze tu nemam ziadne kamosky a citim sa taka osamela no pritom niesom no 🙃🙃🙃🙃

Pekny zvyšok vecera

martinmmartin
8. jan 2024

Spomienkovy optimizmus. Pamatas iba to co bolo pekne a na negativa zabudas akokeby ziadne neboli. Musis si tuto vlastnost vedomovat, kazdy ju mame. Lenze ked budes aktivne sama seba v tomto nevedomky podporovat ( ako to robis teraz) nebudes nikdy stastna a ako vedlajsi ucinok budes volit hovadiny v kazdych volbach( ale to uz odbocujem)

autor
8. jan 2024

@martinmmartin asi je to tým, lebo na druhej strane mi fakt zivot tam nechyba, starala sa do vsetkeho, dieta mi az moc rozmaznala .. a ked sa mi aj zasniva sen ze som tam a spim a zobudim sa, tak som stastna ze som tam neni a spim vedla svojho partnera

madeincssr
8. jan 2024

Udiali sa velke zmeny v tvojom zivote, hoci aj pozitivne, ale ludia sa "kotvia" k urcitym istotam, navykom, ktore su pre nich tiez dolezite. Nemoze sa vsetko neustale menit, potrebujeme aj nejake steteotypy. Cim sme starsi, tym viac. Teraz jednak cakas babatko (zmeny v tvojom tele) a navyse si len zacinate budovat svoj novy zivot ako samostatna rodinka, takze tie "kotvy" si len vytvarate. A navyse si musite na novom mieste vytvorit nove vztahy, najst novych znamych, kamaratov, priatelov. Vsetko to pride, len to chce svoj cas a novi kamarati aj usilie, hladanie, chodenie von hoci s detmi na prechadzky, ihriska...

muchacici
9. jan 2024

@martinmmartin @madeincssr Pekne ste to napísali ❤️❤️❤️

sinusoida
11. jan 2024

Čítam text ale vychádza mi z toho len poriadny chaos.

bluehorsee
14. jan 2024

To čo cítiš je úplne normálne. Hormóny tebou lomcujú jedna radosť 😃navyše každá mamina v očakávaní prežíva silný pocit hniezdenia. Snažíš sa vytvoriť pre toho malého človiečika krasny domov a je logické, že sa v spomienkach a snoch vraciaš domov kde si zažila veľa pekného. A to isté chceš aj pre svoje malé. Na druhej strane, keď sa na to pozrieme možno aj z psychologického hladiska tak tvoje podvedomie vplyvom hormonov vyplavuje niečo nevypovedané ohľadom mamky z minulosti. Nemali ste nejaký konflikt? Niečo v čom ti možno mamina ukrivdila, alebo ty jej? Píšeš, že sa ti montovala do výchovy... Možno máš pocit, že ti bude chýbať jej podpora, pomoc. Aj ked si uz veľká, mama je mama a je prirodzene ze ti podvedome chýba. Vrátiť sa ale nechceš a tak máš také protichodné sny. Aký mas aktuálne vztah s mamkou? Ako berie to, ze si tak daleko? Nerobi ti vycitky?
Toto cele co som ti napísala má podla mna velky vplyv na tvoju psychiku. Ak ti mozem poradit... Pozvi mamču na víkend k vám, urobte si čas len pre seba. Vyrazte do mesta, trošku ju zapoj do príprav, niečo kúpte bábatku a ukaz jej ze je pre teba stale dolezita. Vecer si zaspominajte na tvoje detstvo, popros ju ci by ti neuvarila, neupiekla nieco oblubene co si mala rada keď si bola malá... Uvidis ako vam to dobre padne. Obom.