Prečo mi nepovedal, že písal svojej ex?
Objektivne ma zaujima či by ini ľudia mali s nasledovnou situáciou problém alebo nie.
Mám nový vzťah. Od začiatku sme kládli doraz na transparentnosť a že si povieme všetko tak ako je. Po predošlých sklamaniach obaja sme chceli tu od začiatku robiť všetko inak a lepšie.
Preto som mu sama od seba povedala, keď sa mi ozval ex. Pretlmočila som mu, čo mi napisal, a čo ja jemu. Chcela som, aby o tom vedel. Žiadne tajomstva pred týmto mužom nemám a všetko mu poviem. No a zistila som, že on si napísal pár správ so svojou ex ale nepovedal mi o tom. Mala sviatok takze jej napísal a potom asi prehodili pár správ. On od začiatku čo sme spolu niečo mali tvrdí, že je dávno vysporiadany s minulými vzťahmi a plne som mu verila. Ale toto ma jednak prekvapilo aj zamrzelo. Nepovedal mi to sám od seba ale zistila som to náhodne pri bežnej konverzácii, keď som sa ho niečo spýtala a on povedal že jej písal. Čiže netajil to ale cakala som, že tak ako ja jemu aj on mi to povie. Možno by som doteraz o tom ani nevedela, keby som nedala tu tému. A teraz sa cítim tak nepríjemne že nechcem sa ani na nič ohľadne toho pýtať, keď už mi to nepovedal sám. Neviem koľko správ, ani ich obsah, nechcem sa na to pýtať, pripadam si ako keby ja niečo narúšam.
Tak ma iba zaujíma čo na to niekto cudzi, keď sa vžijete do tejto situácie či by ste s tým mali problém.
@minenkaa konflikt nebude, ja už neplanujem ho s tým konfrontovať. Keď mi povedal, že jej písal tak viac som ktomu nič nepovedala a on sa neopýtal, či je to problém. Nebola som ani nahnevaná a nedala som mu to nijak vyzrat… len mi to teraz tak napadlo, blíži sa sviatok môjho ex, tak aj rozmýšľam či mu napíšem a či si to nechať pre seba alebo čo. Lebo za normálnych okolnosti by som mu to povedala asi tak, že, dnes ma môj ex narodky napísala som mu a vybavene.ja by som bola spoko. Ale teraz si hovorím, ma zmysel mu to hovoriť?
@anonym_autor
to vážne riešiš takéto somariny? napísať ex k sviatku, povedať či nepovedať 😵💫
Môj priateľ písal často ex ohľadom ich dieťaťa ale uuuuplne niečo iné než mi povedal takže vzhľadom aj na iné veci mu neverím nič .Keď niekto nemá čo tajiť povie pravdu takú aká je a neprikrasluje veci
Normálne si s ex napíšeme k sviatku a vymeníme pár zdvorilostných správ, dokonca sa raz do roka vidíme na stretávke starej partie a nijak špeciálne to s priateľom nerozoberám, nepotrebujem mu pripomínať narodeniny môjho bývalého... ex je pre mňa dnes kamoš ako každý iný a určite doma neoznamujem vždy keď niekomu napíšem ku sviatku... či si priateľ gratuluje s bývalkami vôbec netuším, nepríde mi to ako podstatná informácia, ani nič čo by mi mal oznamovať, takže nie, nemala by som s tým problém... úprimne by mi skôr vŕtalo v hlave, keby mi o tom povedal, to by som sa zamyslela, že či to je pre neho také podstatné, či je naozaj vysporiadný, či to znamenalo pre neho viac, keď sa k tomu vracia a radšej mi to hovorí, aby som na to náhodou nedošla alebo čo
Ani moj partner mi nemusi podavat hlasenie, ze blahozelal ex k sviatku. Jednak ma to nezaujima a jednak je dospely a svojpravny.
@januska12323 mimo toho nie sú v kontakte. Ale keď sa tak zamyslim teraz, popriať je jedna vec a nadväzovať potom ako sa jej darí je ďalšia, tam už je zvedavosť a snaha chvíľku udržať kontakt
@anonym_autor prehanas. Popracuj na sebavedomi.
Mne moj ex pise na kazde narodeniny. Napisem dakujem, ako sa mate? Vymenime tri vety a potom zasa rok ticho. Nevideli sme sa asi 15 rokov, zijem v inom state, seriozne pochybujem ze ma stale miluje a preto mi pise 😂
Predstav si ze sa vezmete, ty budes na materskej s dietatom a on pojde na obed a kolegynou, alebo na sluzobku. Ved ta urve. Naozaj velmi hrotis.
Nevidela by som v tom problém a neoznamujeme si takéto veci...a to práve preto, že sme obaja naozaj so svojimi bývalými vzťahmi vyrovnaní a máme ich uzavreté, takže vieme, že gratulácia ku sviatku nie je podstatná a nič neznamená
@anonym_autor nepíšem si s ex, ani manžel nepíše s ex...kontaktujeme sa len , ak potrebujeme riešiť niečo ohľadom detí. Aj to na minimum. Žiadne narodeniny, meniny, Vianoce, ani deťom cez sms. Keď prídu, zablahoželáme. Z nejakého dôvodu sú to ex, tak nemám v záujme udržiavať kontakt, konverzáciu, obedy, návštevy, fotky atď.
A keď mi napíše ex, tak viem, že kľudne si to môže prečítať aj môj manžel, lebo nenapíše nič o mne, o citoch,...ale rieši niečo s deťmi. Keby sme nemali deti, tak by som nemala ani jeho číslo v mobile, neexistoval by pre mňa, jedine na ulici obyčajne ahoj.
@minenkaa konflikt nebude, ja už neplanujem ho s tým konfrontovať. Keď mi povedal, že jej písal tak viac som ktomu nič nepovedala a on sa neopýtal, či je to problém. Nebola som ani nahnevaná a nedala som mu to nijak vyzrat… len mi to teraz tak napadlo, blíži sa sviatok môjho ex, tak aj rozmýšľam či mu napíšem a či si to nechať pre seba alebo čo. Lebo za normálnych okolnosti by som mu to povedala asi tak, že, dnes ma môj ex narodky napísala som mu a vybavene.ja by som bola spoko. Ale teraz si hovorím, ma zmysel mu to hovoriť?
@anonym_autor konflikt nebude ale zerie ta to riadne, vsak? Preto rozmyslas ci mu to odplatis rovnakou mincou. Keby ta to nezralo tak nevydumujes hore dole ci napisat ci nenapisat ci povedat ci nepovedat. Napises a vec vyybavena lebo as sedoie ciste a vies ze je to iba a len blahozelanie. Bez ohladu na to ci on svojej byvalej napise a ci ta s tym oboznami, lebo on vie, ze to nie je nic viac ako len zdvorile blahozelanie.
@anonym_autor tak on ako muz ma urcite dovod , preco sa tym nepochvalil - lebo vie ako by to dopadlo, vie ako by si reagovala, vie ze by z toho bola hadka atd.... osobne si myslim , ze je lepsie sa nevyvinovat z toho, ze ta "oklamal", lebo nepovedat pravdu ja povazujem za klamstvo.... ako dopredu vediet, ako to dopadne... nasrata by si bola mozno rovnako, ale takto mas ako bonus , nedodrzanie dohody... otazka je, preco sa byvalej pripomina? je zvedava na sms k narodeninam?
@krasneleto presne, to sa robi, ked tam este nieco je, nemusi to byt vyslovene laska, ale nie je mu lahostajna uplne
@anonym_autor konflikt nebude ale zerie ta to riadne, vsak? Preto rozmyslas ci mu to odplatis rovnakou mincou. Keby ta to nezralo tak nevydumujes hore dole ci napisat ci nenapisat ci povedat ci nepovedat. Napises a vec vyybavena lebo as sedoie ciste a vies ze je to iba a len blahozelanie. Bez ohladu na to ci on svojej byvalej napise a ci ta s tym oboznami, lebo on vie, ze to nie je nic viac ako len zdvorile blahozelanie.
@viestta a ty ako vies, co on vie?
moze to byt tak a nemusi
@krasneleto presne, to sa robi, ked tam este nieco je, nemusi to byt vyslovene laska, ale nie je mu lahostajna uplne
@zmrzlinka8 ked niekto tvrdi, ako to je bezvyznamne, nehodne povsimnutia... moja otazka znie... na co to potom robis? naco pises nieco, co nema ziadnu hodnotu? a ak ma, tak neklam... ved je v poriadku mat s ex dobry vztah... nerozumiem takejto snahe pripominat sa .... ale tak to tiez je od pripadu k pripadu....
@zmrzlinka8 ked niekto tvrdi, ako to je bezvyznamne, nehodne povsimnutia... moja otazka znie... na co to potom robis? naco pises nieco, co nema ziadnu hodnotu? a ak ma, tak neklam... ved je v poriadku mat s ex dobry vztah... nerozumiem takejto snahe pripominat sa .... ale tak to tiez je od pripadu k pripadu....
@krasneleto suhlasim. je to snaha pripominat sa. preco, to vie len on
@krasneleto suhlasim. je to snaha pripominat sa. preco, to vie len on
@zmrzlinka8 ja na take sracky ako ... ved boze , tu som 20 rokov nevidel, tak som jej napisal a podobne... a tak majme sa radi, ale 20 rokov ti nechybala a zrazu mas potrebu jej napisat ako sa ma? mam za to, ze urcite dobre :D ked si jej 20 rokov nechybal :D za mna zbytocne virenie zabudnutych hladin...
@tabakmirka nechcem hneď obviňovať, že zatajil, iba nepovedal. Tajil by keby sa spýtam a oklamal by. Neviem ale, či mu to len nenapadlo zmieniť, lebo veď ja som mu o mojom povedala tak snáď mu to napadlo počas toho, ako si tých pár správ vymenili. Najviac ma hnevá asi to, že keby sa nespytam, tak dodnes neviem
@anonym_autor ja si myslím že robíš z komára somára..Mala sviatok,tak jej zagratuloval
Nemusia mať všetci zle vzťahy s exami...To sú take divné dohody na začiatku,ze ked si napíšeme s ex,hned to oznamujem súčasnému?
@anonym_autor ešte dodám,ze nebolo by ok, kebyže si vypisujú dennodenne,plus kavičky,stretka ale kedze mala sviatok,nevidim na tom nič zlé 🤦♀️
@anonym_autor dakujem za názory. Sú take aj take, sama nie som priklonena len k jednemu. Keď ma niekto dobrý vzťah s exami je to ok, keď niekto žiadny tiež ok a všetko toto by sa malo na začiatku odkomunikovať, aby sa vedelo kto na tom ako je. Tak nemôžme moc hodnotiť ani to či je správne napísať, lebo to naozaj záleží od toho kto ma aký vzťah s ex a či bežne (ne) komunikujú .ale ja tu teda riešim čisto to, že keď my dvaja sme si pekne odkomunikovali počas chodenia tieto veci a že si chceme hovoriť všetko, či teda jeden z nás pochybil
@viestta a ty ako vies, co on vie?
moze to byt tak a nemusi
@zmrzlinka8 stravil s nou cast zivota, mozno sa rozisli v dobrom. Ty tiez nevies... Co je zle na tom zagratuloat ked si spomenie?
@anonym_autor dakujem za názory. Sú take aj take, sama nie som priklonena len k jednemu. Keď ma niekto dobrý vzťah s exami je to ok, keď niekto žiadny tiež ok a všetko toto by sa malo na začiatku odkomunikovať, aby sa vedelo kto na tom ako je. Tak nemôžme moc hodnotiť ani to či je správne napísať, lebo to naozaj záleží od toho kto ma aký vzťah s ex a či bežne (ne) komunikujú .ale ja tu teda riešim čisto to, že keď my dvaja sme si pekne odkomunikovali počas chodenia tieto veci a že si chceme hovoriť všetko, či teda jeden z nás pochybil
@anonym_autor uvedomujes si ze “hovorit si vsetko” je utopia, ze?
@zmrzlinka8 stravil s nou cast zivota, mozno sa rozisli v dobrom. Ty tiez nevies... Co je zle na tom zagratuloat ked si spomenie?
@viestta presne tomuto nerozumiem....mám dobrý vzťah so svojimi ex aj s ich novými partnerkami ,pohybujeme sa v tých istých kruhoch nevidím domov prečo s nimi nekomunikovat normálne a slušne....prečo sa toto berie ako abnormalia ?
@viestta presne tomuto nerozumiem....mám dobrý vzťah so svojimi ex aj s ich novými partnerkami ,pohybujeme sa v tých istých kruhoch nevidím domov prečo s nimi nekomunikovat normálne a slušne....prečo sa toto berie ako abnormalia ?
@barborab1411 vies,, niektore si myslia, ze minulost treba vymazat. Najlepsie lobotomiou, fyzicke artefakty ritualne spalit, vymazat jej stopu aj v celom vesmire, vratane elektronických ulozisk dat
@barborab1411 vies,, niektore si myslia, ze minulost treba vymazat. Najlepsie lobotomiou, fyzicke artefakty ritualne spalit, vymazat jej stopu aj v celom vesmire, vratane elektronických ulozisk dat
@viestta 😂
@anonym_autor nie naco ta to zaujma taka blbost, pisal jej k sviatku a co teraz nemoze nikomu napisat ked ste spolu alebo co boze ja toto nepochopím kolko mate rokov 5?🙄 Jemu je tiez urcite ukradnute vo si ty pisala svjomu ex, navo mu potom píšeš mas s nim dieta?
@crazy_cat_lady nie deti nemame. Ja som pred ním držala kontakt s ex takze sa ešte z času na čas ozve ale ja už o komunikáciu nestojím, tak som novému normálne povedala keď sa ozval atd. A on tej svojej písal k sviatku čo nemám za zle ale nepovedal mi o tom
@anonym_autor
Od chlapov takuto proaktivitu necakaj - ziaden nedojde ze zlatko tak pisal som ex, este na nu myslim, hovorim ti to lebo sme sa dohodli ze si povieme vsettko a chcem byt transparentny 😆
A dalsia vec. Ano vypisovanie s ex pokial nemate deti je zbytocne a nevhodne
@anonym_autor Pockat to ako fakt si povedala svojmu partnerovi aby ti povedal ked si napisu s ex? Je to riadne divne. Ja by som absolutne neriesila komu napise muz, ktoremu doverujem. Dava ti dovod na to aby si mu neverila?
@anonym_autor my si tiež hovoríme všetko dôležité, nemyslím, že máme nejaké tajnosti, ale hovoriť si úplne úplne všetko je nereálne.... otázka potom je, ako moc veľkú váhu človek dá takejto gratulácii a či mu príde podstatné to komentovať... u mňa je to rovnaké ako keby som napísala kolegovi, či kamošovi... aj o tom by som vždy mala povedať partnerovi?
My sme si na začiatku povedali, že chceme. Chcel aj on alebo len tebe to prišlo dôležité a on len kvôli tomu súhlasil? Niektoré veci sú pre mužov totalne banality a zemu tomu prikladajú pomaly nadvesmirny význam
Podľa toho ako sa správal tak asi s dohodou suhlasil lebo si to chcela ty a pre neho to nic dôležité nie je, tak na to absolútne nemyslel, ked jej slušne zablahoželal k sviatku. Moj názor.
Neviem, ak napisal k nejakemu sviatku a len ako sa mas, tak hadam OK. Ale je jasne ze je tam medzi vami nieco viac v neporiadku. Je tam nedovera, z toho nic dobre nebude.
@anonym_autor
@anonym_autor Ja nerozumiem takymto vztahom. Tak dalej sa ho pytat nejdes,ale stve ta to a ides o tom podiskutovat na MK. Na jednej strane trvas na tom,aby ste si vsetko do detailu verklikovali,kto si s kym pise a na druhej strane ides opisovat problemy vasho vztahu na MK. Namiesto nezmyselneho ocakavania o tom,aby ti referoval,s kym si pise, zameraj sa na kvalitu vztahu. Vztah,kde sa nerozpravate o pocitoch a o vsetkom je uz dopredu urceny na zanik. Normalne mu povedz,co citis. Nemusis viest siahodlhe rozhovory,ale jasne a vecne povedat. Inak sa ti budu situacie neustale opakovat. Vzdy sa treba rozpravat inak ti vztah nebude fungovat

@zmrzlinka8 rozumiem. Podľa mna trochu záleží aj od veku. Napríklad 50 ročná žena nebude zrejme v kontakte s ex keď mala 20. Ale keď si okolo 30tky a máš vzťah, ktorý skončí a čoskoro po ňom další tak je to ešte take že k tým sviatkom si možno napíšete, vieš ako to myslím. Samozrejme naj by bol žiadny kontakt ale nemôžem mu povedať, nepíš už ani na narodeniny. Sú tu ale dve veci ktoré vidím ako problém a to že mi o tom nepovedal a druha, ak bol iniciátor on nejakých otázok o živote, alebo ako sa ma. Neviem ani kto komverzaciu ukončil. On sa práveže snaží robiť všetko dobre, tak ho nechcem kvôli tomu hneď vidieť ako red flag. Nič iné zatiaľ neurobil zle
@anonym_autor Juj, divila by si sa!
Mna najskor v 35 a teda 5 rokov po rozchode kontaktoval na Facebooku ex, s ktorym som bola 2 roky, siel do bloku, ani som mu neodpisovala. A vlani, ako 49 rocnej sa mi ozval prvy ex - dlhsia znamost, kratke pred nim ci po nom ani neberiem do uvahy, po 25!!! Rokoch od rozchodu. Slusne som mu odpisala, ze nemam zaujem o stretko. Kedze mi este z casu na cas vypisoval, siel pred asi 2 mesiacmi do bloku. Muz o tom nevie. Naco? Ja som s minulostou vysporiadana a neplanovala som sa s exom ani stretnut, ani udrziavat konverzaciu..
A k tebe? Chlapi funguju inak ako my. On tomu nepripisoval ziadnu dolezitost. Preto ti to spomenul len okrajovo, ked prisla tema s tym suvisiaca.