icon

Prečo môj snúbenec váha s dochádzaním do práce?

10. sep 2025

Mám dlhoročného priateľa, sme aj zasnúbení, rozmýšľame o svadbe. Ja sa snažím myslieť dopredu a už som pozerala nehnuteľnosti, resp. pozemky lebo on sa vyjadril, že by staval dom po svadbe. Zatiaľ sa však k ničomu nemá, tým myslím, že ani nepozerá, nerobí si prehľad v realitách, či ho niečo zaujme. Proste akoby to len spomenul ale to je tak všetko. Obaja máme po 30- tke takže je na mieste aby to trochu začal riešiť a neostal len pri rečiach. Ja mám svoj dvojizbový byt, on je zatiaľ u rodičov. Navrhla som mu kúpiť pozemok, ktorý je podľa mňa v dobrej lokalite za dobrú cenu. Hneď to zamietol s tým, že on nebude tak dlho dochádzať do práce. Vychádzalo by to časovo len o 10- 12 minút dlhšie ako z môjho bytu, v ktorom by sme po svadbe bývali. Celkovo by mu tá cesta ráno autom trvala 25- 30 minút max. Cez dediny a mesto. Poobede takisto. Pracuje len pon- štv. Zdá sa vám to veľa? Lebo mne v pohode a príde mi to len ako výhovorka, prečo to nebude ani riešiť. On nepríde s ničím.

Strana
z3
anonym_d68054
10. sep 2025

@anonym_autor nedochádzala by som do práce dlhšie ako 10/15 min autom. 🤷🏽‍♀️ ale to som ja, každý to môže mať inak

doriiis
10. sep 2025

Chlapec len hľadá výhovorku prečo nie.Ako pardon,len aby jeden chlap nezvládal dochádzať 25- 30 min je šialenstvo.

maca1984
10. sep 2025

Som čakala že to bude dochádzanie na 2 hod jedna cesta , a toť max 30 min. 🙈

anonym_312415
10. sep 2025

ja chodím busom 40-50 minút a v pohode

denkabemommy
10. sep 2025

@anonym_autor tak keď už si máte vybrať bývanie, hladala by som čo najbližšie pri práci súčasne čo najbližšie ku sociálnemu vybaveniu - školy, škôlky, nemocnica, dobrá infraštruktúra,… úprimne zabiť pol hodinu cestovaním tam a späť je veľa času, tiež by som nešla do toho. Keď sa chceš veľmi angažovať skús sa ho spýtať na lokalitu, kde by aj on chcel bývať.

beata_k
10. sep 2025

@anonym_autor Mne sa to zda vela, ak je moznost byvat blizsie. To, ze inym sa to zda ok, neznamena, ze aj ostatni su s tym ok.

anonym_312415
10. sep 2025
@beata_k

@anonym_autor Mne sa to zda vela, ak je moznost byvat blizsie. To, ze inym sa to zda ok, neznamena, ze aj ostatni su s tym ok.

vy bývate 5 minút od práce/školy/škôlky?
@denkabemommy
@beata_k

autor
10. sep 2025
@denkabemommy

@anonym_autor tak keď už si máte vybrať bývanie, hladala by som čo najbližšie pri práci súčasne čo najbližšie ku sociálnemu vybaveniu - školy, škôlky, nemocnica, dobrá infraštruktúra,… úprimne zabiť pol hodinu cestovaním tam a späť je veľa času, tiež by som nešla do toho. Keď sa chceš veľmi angažovať skús sa ho spýtať na lokalitu, kde by aj on chcel bývať.

@denkabemommy škôlky, školy, nemocnica, všetko je po ceste. Lokalitu kde by chcel byvať asi tam kde býva a čo najbližšie k práci aby mal čo najmenej dochádzania. Ale ja dochádzať budem, ja s tým nemám mať problém? A hlavne neni to ľahké v dnešnej dobe ani s pozemkami ani s nehnuteľnosťami a keď on to vôbec nerieši...

lasona
10. sep 2025

Dochadzala som 70 km do prace, skoro hodina autom, cez horský priechod. Len aby som mala prácu. 🙈🙈

bonboniera
10. sep 2025

Akú iniciatívu čakáš od chlapa ktorý ma cez 30, býva u rodičov a s veľkou pravdepodobnosťou funguje na štýl mamahotel?

doriiis
10. sep 2025

Autorka .....tento chlap ti bude k ničomu do života.Ok,to že býva u mamy je jedna vec,ale že je lenivý dochádzať do práce značí to,že sa moc v živote nepretrhne aby sa mal inak,lepšie.Tento sa o teba a o vašu prípadnú rodinu nebude vedieť postarať

denkabemommy
10. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy škôlky, školy, nemocnica, všetko je po ceste. Lokalitu kde by chcel byvať asi tam kde býva a čo najbližšie k práci aby mal čo najmenej dochádzania. Ale ja dochádzať budem, ja s tým nemám mať problém? A hlavne neni to ľahké v dnešnej dobe ani s pozemkami ani s nehnuteľnosťami a keď on to vôbec nerieši...

@anonym_autor tak nájdite niečo v strede. Ak plánujete deti, tak bližšie k práci toho, kto bude deti nosiť do/zo škôlky atd.. už je tam veľa premenných 🙂

denkabemommy
10. sep 2025
@anonym_312415

@denkabemommy
@beata_k

@anonym_312415 ja robím z domu ale predtým som to mala 10 minút pešo 🙂.

anonym_588713
10. sep 2025

To, ze nechce dochadzat by ma az tk netrapilo, ale 30+ chlapa byvajuceho u rodicov by som si nepriviazala na krk ani v beznadwjnom zufalstve. Chce si ta vobec zobrat a pohnut sa dalej? Davno mohol byvat u teba a zariadil by sa … keby chcel. S nim by som spolu tak maximalne stan stavala aj to len taky. Co sa postavi sam

autor
10. sep 2025
@bonboniera

Akú iniciatívu čakáš od chlapa ktorý ma cez 30, býva u rodičov a s veľkou pravdepodobnosťou funguje na štýl mamahotel?

@bonboniera mamhotel styl u neho nefunguje, to viem. Vari, perie si sam, na byvanie prispieva. Ale mas pravdu, ze cakam iniciativu, kt. neprichadza. Mohol mat uz aj on vo svojom veku nejaku nehnutelnost. Teraz ak sa bude musiet odstahovat tak len do podnajmu alebo ku mne....
On chce riesit v prvom rade svadbu az tak vsetko ostatne. Ja sa len bojim, aby to nezostalo len pri reciach. A druha vec, ked budem na materskej a budeme mat nizsi prijem asi tazko nam daju pozadovanu hypoteku.

abbey1
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nie, z dlhodobého hľadiska by som nechcela denne dochádzať do práce tak dlho. Čiže po tejto stránke ho úplne chápem.
Hľadala by som možnosti bývania výrazne bližšie pracovným príležitostiam a všetkej vybavenosti. Myslela by som i na deti a ich pohodlie.

bonboniera
10. sep 2025
@anonym_autor

@bonboniera mamhotel styl u neho nefunguje, to viem. Vari, perie si sam, na byvanie prispieva. Ale mas pravdu, ze cakam iniciativu, kt. neprichadza. Mohol mat uz aj on vo svojom veku nejaku nehnutelnost. Teraz ak sa bude musiet odstahovat tak len do podnajmu alebo ku mne....
On chce riesit v prvom rade svadbu az tak vsetko ostatne. Ja sa len bojim, aby to nezostalo len pri reciach. A druha vec, ked budem na materskej a budeme mat nizsi prijem asi tazko nam daju pozadovanu hypoteku.

@anonym_autor som rada ze sa nenechá obsluhovať 🙂
Ale ten prístup najprv svadba potom všetko ostatné (co je omnoho podstatnejšie) mi príde veľmi zvláštny. Ako si predstavuje vás spoločný život po tej vytúženej svadbe? Myslím z praktického hľadiska.

lucky_k
Autor odpoveď zmazal
beata_k
10. sep 2025
@anonym_312415

@denkabemommy
@beata_k

@anonym_312415 Ja byvam v BA, to nemozes porovnat. Ale byvala som aj na dedine takze viem o com hovorim. Teraz ti to pride 10-12 minut. V zime po tme to moze byt aj 20 minut. A to uz nie je to iste. Kazdopadne, treba respektovat aj nazor partnera.

anonym_355d3b
10. sep 2025

Ja by som si takého nebrala na tvojom mieste. Očividne ťa len klame a zavádza. Naozaj ani po svadbe spoločne bývanie nebude chcieť. Pre normálneho muža nie je problém dochádzať pol hodinu.

autor
10. sep 2025
@lucky_k
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy ked v strede je okresne mesto a tie ceny su niekde inde. A ked uz na dedine tak mne sa paci tam a koniec koncov zo vsadial treba dochadzat ci z jedneho, ci z druheho smeru.
@bonboniera on sa asi boji, ze kupi(me) nehnutelnost a nakoniec sa aj tak nezoberieme 😃 Ale mohol kupit nieco vlastne... Predstavuje si, ze sa zoberieme, budeme byvat u mna a postupne si spolu budovat nieco vlastne. Len jemu nedochadza, ze ak by sme mali deti vsetko je hned tazsie. Vidim to na kamoske.
@lucky_k ved prave toto.... ako mu mam verit, ked nevidim nejake snahy. On si to vsetko predstavuje po tej svadbe velmi ruzovo.

lenka.25
10. sep 2025

Školku, ZŠ školu aj gymnázium majú moje decká do minúty autom, len na rozdielne strany . Prácu mám do 10 minút autom . Nie , nechcela by som dochádzať denne
30 minút od práce ,iba keby nebolo na výber . Za mňa hodina stratená denne úplne zbytočne .

danica2711
10. sep 2025

@anonym_autor on si myslí, že v tej práci, ktorú má teraz, ostane nadosmrti? Zober si, že si postavíte dom 5 min od jeho pracoviska a po nejakom čase zmení prácu/vyhodia ho z nej/firma skrachuje alebo zmení sídlo, tak potom čo? Predáte dom a budete hľadať iný blízko jeho novej práce a takto dookola celý život? Či ostane radšej nezamestnaný, len aby nemusel dochádzať trochu ďalej? Dochádzanie do práce je normálna vec, často nie potešiteľná, ale žiť sa s tým dá. Trochu rozumu treba zapojiť a hlavne flexibility...

autor
10. sep 2025
@danica2711

@anonym_autor on si myslí, že v tej práci, ktorú má teraz, ostane nadosmrti? Zober si, že si postavíte dom 5 min od jeho pracoviska a po nejakom čase zmení prácu/vyhodia ho z nej/firma skrachuje alebo zmení sídlo, tak potom čo? Predáte dom a budete hľadať iný blízko jeho novej práce a takto dookola celý život? Či ostane radšej nezamestnaný, len aby nemusel dochádzať trochu ďalej? Dochádzanie do práce je normálna vec, často nie potešiteľná, ale žiť sa s tým dá. Trochu rozumu treba zapojiť a hlavne flexibility...

@anonym_355d3b on bude chciet spolocne byvanie ale v mojom byte 🙈 Ako ja mu verim, ze chce stavat dom... ale minule hovoril, ze kupime vacsi byt a tam sa prestahujeme. Ale preco to uz neriesi aspon trochu? 😃 Ved to neni zalezitost, co sa vyriesi za tyzden a sama od seba.

@danica2711 presne, tiez si to myslim, ze netreba vsetko riesit len skrz jeho aktualnu pracu. Ale on si mozno mysli, ze tam bude do konca zivota, praca ho bavi, nechysta sa ju zmenit.

anonym_8eac68
10. sep 2025

@anonym_autor no mali by ste sa na rovinu porozprávať ako si to predstavujete a nájsť kompromis. Zistiť, kde chce bývať - dom/byt, v akej lokalite a aký máte rozpočet. A potom hľadať.
Možno je to iba typ, ktorý nerad rieši také veci a potrebuje postrčiť...
Napr. ani ja by som nebola ochotná toľko dochádzať, ale my sme sa s mužom o tom rozprávali, stanovili sme si okruh, kde je pre oboch ok bývať a tam sme hľadali. Ale teda uprednostnili sme byt pred domom a obaja máme do práce do 20 minút pešo(ja som.menila prácu, predtým 5 minút) a cca 5 minút autom/ busom.

sova7
10. sep 2025

Chlapec sa nehne od rodicov. Myslím že to bude základný problem. Ste spolu roky máte po 30 a nič. Rozmýšľate o svadbe. Takto to môže byť ešte roky a potom? Staci ti chlap ktorý sa nevie pohnúť a ty budeš na neho čakať ?

zuzana76
10. sep 2025

@anonym_autor dochadzanie 25 minut je nic, to mne trva prejst z jednej strany mesta na druhu, som myslela, ze ide o dochadzanie hodinu - hodinu a pol, na km to kolko vychadza?

zuzana76
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_355d3b on bude chciet spolocne byvanie ale v mojom byte 🙈 Ako ja mu verim, ze chce stavat dom... ale minule hovoril, ze kupime vacsi byt a tam sa prestahujeme. Ale preco to uz neriesi aspon trochu? 😃 Ved to neni zalezitost, co sa vyriesi za tyzden a sama od seba.

@danica2711 presne, tiez si to myslim, ze netreba vsetko riesit len skrz jeho aktualnu pracu. Ale on si mozno mysli, ze tam bude do konca zivota, praca ho bavi, nechysta sa ju zmenit.

@anonym_autor okrem toho sa fixovat na terajsiu pracu, on v nej planuje zostat do dochodku? neviem, mne by taky neflexibilny clovek nevyhovoval, taky strnuly, neaktivny.

anonym_c6db8d
10. sep 2025

@anonym_autor on si to predstavuje po svadbe ružovo. Budeš ho už mať na krku legálne. Sama vieš, že keby chcel riešiť a bol by schopný, tak už by to riešil. Dievča maj rozum, si schopná, mladá. Treba ti toho príživníka, ktorého do všetkého budeš musieť naviesť a tlačiť? Toto je guľa na nohe.

anonym_e4a2ac
10. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy ked v strede je okresne mesto a tie ceny su niekde inde. A ked uz na dedine tak mne sa paci tam a koniec koncov zo vsadial treba dochadzat ci z jedneho, ci z druheho smeru.
@bonboniera on sa asi boji, ze kupi(me) nehnutelnost a nakoniec sa aj tak nezoberieme 😃 Ale mohol kupit nieco vlastne... Predstavuje si, ze sa zoberieme, budeme byvat u mna a postupne si spolu budovat nieco vlastne. Len jemu nedochadza, ze ak by sme mali deti vsetko je hned tazsie. Vidim to na kamoske.
@lucky_k ved prave toto.... ako mu mam verit, ked nevidim nejake snahy. On si to vsetko predstavuje po tej svadbe velmi ruzovo.

@anonym_autor a ked o rok,dva alebo za 10rokov bude mať inú prácu? Nechápem prečo si niekto vyberá miesto bývania podľa miesta zamestnania..🙄 Firma moze skrachovať, alebo sa stane nejaka ina udalosť a potom čo? Myslim ze tie časy su dávno za nami,ked niekto odrobil v jednej firme 30-40 rokov....treba sa rozhodnúť podľa iných kritérií ako súčasné zamestnanie... skôr si myslím,ze sa mu do spoločného veľmi nechce...

Strana
z3