icon

Prečo muži po 40 nechcú stabilné vzťahy?

10. feb 2025

Nechcela by som ostať sama. Mám už nad 40, školopovinné deti, ale mám šťastie na chlapov, ktorí stabilný vzťah nechcú. Chcú väčšinou kamarátstvo. Mať o 10 rokov menej, tak možno mi stačí to kamarátstvo. Takto by som chcela niečo stabilné. Čudujem sa, že muži po 40 vzťahy veľmi nechcú. Majú záujem a môžem si aj vyberať, ale asi to bude len o sexe. Chápem, že zakladať rodinu v takom veku asi nebudeme, ale žiť v normálnom partnerskom vzťahu už nikto nechce? Stačí sex, niekedy nejaký výlet a každý si žije svoje? Ja už mám rozum, malichernosti vo vzťahu riešiť nebudem, nechcem...chcem len normálne spolu žiť, byť si oporou a uživať si pekný život. Som zabezpečená, takže ani starať o nás by sa ten chlap nemusel. Tak neviem kde je problém.

Strana
z6
minenkaa
11. feb 2025

@bukrisek hej silou mocou vychovávali spolu deti aj keď mzdy si žil ako chcel alebo sa vadili ako svine fakt veľa pekných vzťahov bolo kedysi .Kedysi bolo tak akurát zostať spolu lebo čo susedí a rodina povie

bukrisek
11. feb 2025

@minenkaa v poriadku a pekný deň

minenkaa
11. feb 2025

@bukrisek no a ani ta to nebolelo

bukrisek
11. feb 2025

@minenkaa 😂 vis co minenkaaa mrzi ma ze sa tvoji rodicia nemohli rozviesť a žila si v tak nehostinnych podmienkach . citim s tebou

minenkaa
11. feb 2025
minenkaa
11. feb 2025

@bukrisek generácia mojich rodičov fak nie je kedysi ,myslela som generáciu mojich starých rodičov ,veď to bolo strašne žiadne rozvody a rodiny boli spolu len na silu,ja si práveže myslím,že teraz je viac lásky v rodinách lebo ľudia sú spolu preto lebo chcú a nie že musia a je jedno či sú deti vlastne alebo nie a či sú rodiny pozliepane

bukrisek
11. feb 2025

@minenkaa no a to je to ze kazdy mame nejakú skúsenosť a niečo si myslíme ale ako písala pani štatistiky nejsu preto je zbytočné otom diskutovať načo sa hádať

rorino
11. feb 2025

Ťažko povedať,môj už mal po 40. a pomaly na prvom rande som vedela,že mu ide o trvalý vzťah.Takze máš asi okolo seba nesprávnych postyridsiatnikov🤷

minenkaa
11. feb 2025

@bukrisek kto sa hada,ale myslieť si že sa kedysi ľudia mali viac v rodinách radi je fakt mimo ,teraz je len viac rozvodov ale nie menej pekných rodín .Rozvodovodt a láska v rodinách je úplne niečo iné

bukrisek
11. feb 2025

@minenkaa ôk je to tvoj názor a ja ti ho neberiem.

nina004
11. feb 2025

@rorino A to už ste mali deti aspoň jeden z vás ,keď ste sa spoznali?

h2
12. feb 2025

@rorino A mala si tiež dve školopovinné deti z predošlého vzťahu?

eliska13
12. feb 2025

Ja by som chcela, nechcela... chyba môže byť aj v tebe🤔možno príliš emancipovana, alebo cítia, že tlacis na pílu a na vzťah.Kazdemu trvá nejaký čas, kým sa z rozvodu otrasie.A veľa ľudí rezignuje v 45 r sú rozvedení idú do práce, cez víkend navštívia rodičov, deti kamošov na pivo, ryby.Zeny chcú viac spoločný život ako muži.

eliska13
12. feb 2025

Vidím to na kolegoch okolo 50 tky.Cestuju s mladými žabami z firmy, v lete festivaly, v zime posilka na 53 r kolegyňu povedia pani v prechode😆chytajú druhu mladosť, až to je niekedy komicke

momoqui
12. feb 2025

Necitala som vsetko. Ale tiez mam skor skusenost, ze slobodni chlapi okolo 40 su bud slobodni, lebo maju nejaky defekt a vztah nechcu. Ajked tvrdia, ze chcu. Nevedia, co to vztah vlastne je. Mnohi dokonca tvrdia, ze by chceli dieta. Ale aj to je len ten chtic len toho pocitu ze mam dieta.
Potom kategoria okolo 40 rozvedeni - to je este ta lepsia skupina by som povedala. Ziju viac v realite, maju prezite nieco realnejsie (co ti slobodni “sportovci” a ´”cestovatelia” nemaju), avsak tito su mnohi psychicky nezmierwni s rozchodom/ rozvodom, maju predsudky voci zenam alebo maju cititény problem, kvoli ktoremu ho nechala jeho ex 🙂
Kategoria 50+: tito su ako tak v norme, pre mna momentalne stari, ale povedala by som, ze inteligencne najlepsia kategoria.
Myslim, ze autorka ani nemusis posobis ze by si tlacila na pilu, netlacila, ze si velmi samostatna alebo nie - ako tu niektoi spominaju. Skor je to o tom, ze ten vyber naozaj nie je uplne dobry.
Ale podotykam, ze to nie je preto, ze mas po 40, ani pred 20 rokmi, ked si mala 20r ten vyber nebol lépsi
To, ze “ti dobri chlapi” su uz rozobrati nie ue podla mna uplna pravda. Ja co vidim v mojom okoli, rozobrati su po vacsine taki chlapi, ktorych by som presne na ten vztah nechcela, asi ani ty 🙂
Asi som ti velmi neporadila a nedala dovod preco to takto je. Ale skor som chcela potvrdit tvoje tvrdenie, ze to tak je …

autor
12. feb 2025

Netlačím na pílu. Skúsila som aj kamarátstvo s výhodami, ale prišla som na to, že to nie je pre mňa. Hneď na začiatku poviem ako si budúcnosť predstavujem. Viem čo chcem. Snažím sa prekuknúť chlapa, či vôbec by stál za to spolužitie. Nechcem guľu na nohe, to ostanem fakt radšej sama, keď to nie je plnohodnotný partner. Ja tiež nie som príťažou a keby mali byť moje deti niekomu príťaž, tak načo mi taký chlap. Užívím, postarám sa, vychovám aj sama ako doteraz. Ten chlap by mal byť len partner, nie živiteľ a náhrada otca deťom.

momoqui
12. feb 2025

Presne tak

barborachors
12. feb 2025

Autorka pre teba vidim 50+ vitalneho, samostatneho chlapa s odrastenymi detmi co nechce byt sam, idealne vdovec, co jednoducho tuzi po laske, blizkosti. Myslim ze mozes mu vela ponuknut, si vyrazne mladsia, nie si zlatokopka, si samostatna a vies co chces.
Len narazit na takeho - cez zaujmy, priatelia priatelov, cestovanie, spolocenske udalsoti... aj zoznamky. Len ho nezahlt planmi, co chces o sto rokov, proste chlap vyciti zufatsvo zeny na hony daleko.... Proste zvolni tempo chcenia a ono to postupne pride. Ale muzi po 40, ich prenechaj festivalom a mladym zabam do 35 max. Ono to tak totiz naozaj je.

momoqui
12. feb 2025

@barborachors inak chlapi 50+ pre 40 rocnu kocku su dost stari … ajked mozu vyzerat neviem ako dobre, mozu si rozumiet, autorka pravdepodobne mechce chlapa 55rocneho, lebo ten ajked vyzera mladsie na svoj vek, nevyzera na 40 🤷🏻‍♀️

grof_monte_christo
12. feb 2025

@barborachors Nechcem teraz uraziť pánov 55+. Ale mala som a už by som nechcela. Zámerne idú po ženách mladších o 10 rokov hlavne kvôli sexu. Da sa nájsť aj mladší muž. My sme 45+ ten istý ročník a to porozumenie je niekde úplne inde ako u tohto staršieho pána.

martinka150
17. nov 2025

autorka ahoj, ako sa ti dari? Nasla si si partnera?

Strana
z6