Prečo muži tolerujú nezamestnané partnerky?
Ahojte,mám kamarátku ktorá dlhodobo nepracuje( asi 3 roky je po škole) a chodili sme spolu do školy . Ona nepracuje ževraj načo,keď je jej priateľ v zahraničií a dobre tam zarobí a ako semtam sa o tom bavia ,ale vravela že naco pojde do fabriky atd ked on ju nenuti ani nič,vraj by ublizila sama sebe a nemala toľko času na seba. Ako trochu s nou aj suhlasim,že načo by drela vo fabrike keď on dobre zarobi,ale nemôže napriklad po rokoch mu to začať veľmi vadit a môže ju začat vyhanat do prace a bude to tazsie?
@anonym_autor stať sa môže všetko, ale kamarátka asi nebude najbystrejšia, že?😉
Osobne by som takúto lenivú voš doma mať nechcel ale keď im to vyhovuje tak je to ich vec.
Ja osobne by som sa v živote s takýmto parazitom dokopy nedal, nemá žiadnu ctiIadostivosť a potrebu niečo dokázať, pre mňa to je parazit a zbytočne prežitý život. Nemusi ísť hneď muklovať so fabriky ale veľa žien v takejto situácii začne napriklad podnikať - vlastný kadernícky salón, manikúra, eshop, súkromná škôlka....proste niečo vybudovať než len sedieť na riti a plesnivieť a chodiť po kaviarňach...
@anonym_1f0c19 ani keby si zarábal 8 tisíc mesačne aj tak by si poslal ženu do roboty ? :D
Kazdy nech si robi, co chce. Ked ju vymeni za mladsi model, tak do tej fabriky pojde. Ono kym je baba mlada, krasna a rada sexuje … tak je preco si ju vydrziavat. 60 tnicku hnilu ako vos kopne do zadku. Starneme vsetci .. a mlade nemakacenky vyrastaju stale … takze nejaku stale najde. Len ci ona najde sponzora na dochodok
@anonym_autor Rozhodnutie tvojej kamarátky nechodiť do práce je len hej vec a vec jej priateľa.Urcite sa spolu dohodli.Nikto nie je oprávnený ju súdiť.Ina vec je, že mnohé z nás by takto žiť nechceli, keďže sa situácia môže zmeniť a dospelá žena by mala byť schopná sa o seba postarať aj v prípade, že sa niečo zmení alebo ruší vo vzťahu s jej sponzorom.
@anonym_autor Rozhodnutie tvojej kamarátky nechodiť do práce je len hej vec a vec jej priateľa.Urcite sa spolu dohodli.Nikto nie je oprávnený ju súdiť.Ina vec je, že mnohé z nás by takto žiť nechceli, keďže sa situácia môže zmeniť a dospelá žena by mala byť schopná sa o seba postarať aj v prípade, že sa niečo zmení alebo ruší vo vzťahu s jej sponzorom.
@anonym_6791e5 hej vyssie spomínam poznám dve také krásky a s mužom sa "určite" dohadovali 🙂))
@anonym_autor môže sa ľahko stať, že sa rozídu a ona bude totálna zufalka - ani peniaze, ani robotu, ani žiadnu prax....jej vec
Nechápem hlavne tie lenivé ženy a že im nie je trápne že ako dospelé sa samé nevedia uživiť. Ale asi je lenivosť silnejšia.
@anonym_autor do akej školy ste spolu chodili, na základnú? Keďže by išla robiť do fabriky......
@anonym_aed065 no ja mam kamaratku, ktora od skoly prakticky nepracovala, ale nie pre leninovost, ale bohuzial musela opatrovat chorych clenov rodiny /poberala opatrovatelsky/k, a ked ti , co ich opatrovala pomreli a sla do prace, vyhodili ju po 4 mesiacoch, ze nevyhovuje.
skratka usli jej aj prac. navyky, aj moderna doba, tempo , vsetko.
ale ona aspon pracovat chce, a chce to este skusit, aspon aku taku prax aj za tie 4 mes. ziskala.
@negymama to je samozrejme ina situácia, podla mna je opatrovanie dost náročná praca. I ked dostať sa potom do kolektívu musi byt narocne. No pracovať chce a to je dolezite.
Len ludia, ktori nerobili dobrovoľne niekolko rokov, tazko budu mat pracovné návyky a budu sa vediet prispôsobiť pracovnému tempu.
@barborienka2001 nejde o robotu kvoli zárobku ale o realizovanie sa. A nie, neposlal by som ju do roboty ale k čertu keby nechcela absolutne nič robiť len sa vydržiavať
@anonym_1f0c19 ani keby si zarábal 8 tisíc mesačne aj tak by si poslal ženu do roboty ? :D
@barborienka2001 aj keby zarobil 10 000, tu nejde o posielanie, to nikde nepíše, ale jemu vyhovuje šikovná žena, ktorá negnije doma ako lenivá voš. Veď nemusí makať za pásom, drhnut podlahy a wc, ani blokovať v tescu tovar, môže vypomáhať v knižnici, niekde pri deťoch či senioroch, v nejakej charite , kultúre, kde nepotrebuje zarobiť ale chápem že chce byť nápomocná, užitočná.
Poznám ľudí, či zarobia násobne viac, ale aj on aj ona pracujú, tak a tam kde im to vyhovuje, napĺňa. Aj deti vedú k pracovným návykom, brigádujú, pracujú, študujú tu aj v cudzine, aké uviaxda že lóve nie sú zadarmo
Chlap ktorý chce mať doma zlatokopku, alebo ona boháča, je to ich vec. Tento príspevok bol o inom
Nechápem hlavne tie lenivé ženy a že im nie je trápne že ako dospelé sa samé nevedia uživiť. Ale asi je lenivosť silnejšia.
@marsmykkok ze tu muzom nevadi ..ze maju doma taku..ale znama tvrdi, ze ona doma upratuje a roztahuje nohy, kedy chlap potrebuje, nevyhovara sa ako unavena upracovana zena.
@barborienka2001 Dnes zaraba 8 tis, zajtra moze byt na voziku s nejakou diagnozou alebo po uraze. Dnes je hojno, zajtra ho.no. Dnes rozhadzu tych 8 tis a ona sedi doma. Potom bude obracat kazde euro. On, lebo ona sa poberie dalej, nebude biedit a zahadzovat sa s chudakom, co uz nezaraba a ktoreho by sa mala po spravnosti starat teraz ona, lebo on sa predtym staral o nu. Ak niekto lezal doma, kym druhy robil, sa nebude starat o nejaku moralku a trapne zasady.
@barborienka2001 aj keby zarobil 10 000, tu nejde o posielanie, to nikde nepíše, ale jemu vyhovuje šikovná žena, ktorá negnije doma ako lenivá voš. Veď nemusí makať za pásom, drhnut podlahy a wc, ani blokovať v tescu tovar, môže vypomáhať v knižnici, niekde pri deťoch či senioroch, v nejakej charite , kultúre, kde nepotrebuje zarobiť ale chápem že chce byť nápomocná, užitočná.
Poznám ľudí, či zarobia násobne viac, ale aj on aj ona pracujú, tak a tam kde im to vyhovuje, napĺňa. Aj deti vedú k pracovným návykom, brigádujú, pracujú, študujú tu aj v cudzine, aké uviaxda že lóve nie sú zadarmo
Chlap ktorý chce mať doma zlatokopku, alebo ona boháča, je to ich vec. Tento príspevok bol o inom
@cacianka presne, skor ide o princip.
@anonym_autor Treba hlavne rozlisovat, ci je doma zena sama a len koli tomu, ze sa jej robit vlastne ani velmi nechce a ma z coho zit, lebo dobre zarobi muz. Alebo je zena doma koli tomu ze sa stara o deti. Lebo to je zas nieco uplne ine mat 2-3-4-5 detí a zebezpecit rozvozy, odvozy, kruzky treningy, lekarov, byt s nimi doma lebo su chore a pod. To sa da pochopit, ze naozaj je logisticky a prakticky niekedy lepsie ked ta zena ani nepracuje a je doma a stara sa " v klude" o rodinu, deti. Alebo ako tu bolo spomenute, ze zena nepracovala lebo sa starala o clenov rodiny-robila opatrovatelku. Tak to su ine pripady, tam sa to smozrejme da pochopit. Ale ked zdrava zena sedi doma a nic nerobi, to ja nechapem. Proste lenive prizivnicke zeny to nie, to by sa mi vobec nepacilo taku partnerku zivit, ked moze ale nechce pracovat a nijak sa ani nerealizuje.
@anonym_autor Treba hlavne rozlisovat, ci je doma zena sama a len koli tomu, ze sa jej robit vlastne ani velmi nechce a ma z coho zit, lebo dobre zarobi muz. Alebo je zena doma koli tomu ze sa stara o deti. Lebo to je zas nieco uplne ine mat 2-3-4-5 detí a zebezpecit rozvozy, odvozy, kruzky treningy, lekarov, byt s nimi doma lebo su chore a pod. To sa da pochopit, ze naozaj je logisticky a prakticky niekedy lepsie ked ta zena ani nepracuje a je doma a stara sa " v klude" o rodinu, deti. Alebo ako tu bolo spomenute, ze zena nepracovala lebo sa starala o clenov rodiny-robila opatrovatelku. Tak to su ine pripady, tam sa to smozrejme da pochopit. Ale ked zdrava zena sedi doma a nic nerobi, to ja nechapem. Proste lenive prizivnicke zeny to nie, to by sa mi vobec nepacilo taku partnerku zivit, ked moze ale nechce pracovat a nijak sa ani nerealizuje.
@anonym_8dd3bf ake staranie sa o deti, napr ta jedna ma deti do 17 v druzine a ako pridu domov uz ich vyhana von nech ma od nich doma pokoj. aj take su. a samozrejme, ine je ked su doma male deti. to je jasne.
@anonym_8dd3bf ake staranie sa o deti, napr ta jedna ma deti do 17 v druzine a ako pridu domov uz ich vyhana von nech ma od nich doma pokoj. aj take su. a samozrejme, ine je ked su doma male deti. to je jasne.
@anonym_bf4a4a kde je družina do 17.00?:fearful:
@anonym_bf4a4a kde je družina do 17.00?:fearful:
@tiezjedna pardom 16.30 🙂
@anonym_autor co s takou zenou? Ak by mali dom zahradku, deti a starala okey. Ale takto si zvykne a uz robit nebude. Prip si najde milenca z nudy
@anonym_bf4a4a Tak neviem, asi su aj take co aj s 1 dietatom maju problem, ale ja myslim skor viac detne rodiny kde ta zena s detmi aj realne travi cas a riesi ich. Take co maju deti na okrasu aby mali odfajknute, dieta si poriadne nevidia, lebo druzina, babka a pod. a pritom su doma a nerobia tak to uz tiez je dost od veci. Tam asi zena vyuziva to dieta ako vyhovorku, preco do prace akoze nemoze. Realne je to uplne inak. To ano.
Nikdy by som nedala chlapovi takú moc, že ma bude vydelovať z jeho platu. Aj keď môj chlap zarába 2x toľko čo ja, ale ja mám svoje "vreckové" a on ťahá rodinný rozpočet.
Takto bezne fungovali vase stare, prastare mamy a niekomu tento model vyhovuje aj nadalej. V nasej rodine mame 2 taketo zeny, jedna nerobila nikdy v zivote, druha par rokov po skole do porodu prveho dietata. Jedna ma 40, druha 50. A rozvadzat sa nechystaju.
A preco muzi toleruju nezamestnane partnerky? Lebo ak sa na tom nedohodli vopred, tak je to vacsinou, ze chodia spolu a najskor pracuje. Potom si chce chvilu oddychnut od stresu v praci. Potom nemoze najst nieco vhodne, tak zacne studovat. On vo vztahu je povinny ju podporovat v jej zalubach, inak je podla nej lakomec a egoista. Cas leti a muz zisti, ze vsetko plati, trpezlivo caka, ze sa to zlepsi a kedy si uz uz najde nieco vhodne. Zatial jeho partnerka je uz 5-6 rokov doma a to este ani nemaju deti. A ak su zobrati, tak jej bezi dokonca BSM, tak je vysmiata. A samozrejme, ked sa rozvedu, tak sa mu vysmeje, ze bol idiot a ona sikovna. Keby nahodou nieco male od nej potreboval on, ukaze mu vztyceny prostrednik.
Skôr otázka, prečo si ľudia myslia, že sa narodili preto, aby muklovali v práci na základné potreby, inak sú leniví vraj.
Skôr otázka, prečo si ľudia myslia, že sa narodili preto, aby muklovali v práci na základné potreby, inak sú leniví vraj.
@anonym_efc3d8 Otazka je, ze ci si potom ten dotycny/a bude mysliet v starobinci, ze opatrovatelia budu povinni vykonavat tie jeho zakladne potreby a utierat jej/jeho ho..a zadarmo, lebo nemusia platit vlastne ucty. Vsetko sa casom pominie, ziviaci rodicia zostarnu a odidu skor, sponzor odide a ci zomrie. Skor ci neskor bude kazdy odkazany na vykonavanie tych zakladnych potreb vlastnymi rukami. Ci sa mu/jej to paci alebo nie. A neskor, ked nebude vladat, si za to bude musiet zaplatit. Nikto nie je povinny sa starat a dokonca zadarmo v starobe o cudzieho nezodpovedneho vychcaneho stareho darebaka ... Zakon to uklada iba detom, ale donut ich, ked su aj deti nezamestnane, lebo nasledovali vzor vychcanej mamicky.
@anonym_efc3d8 Otazka je, ze ci si potom ten dotycny/a bude mysliet v starobinci, ze opatrovatelia budu povinni vykonavat tie jeho zakladne potreby a utierat jej/jeho ho..a zadarmo, lebo nemusia platit vlastne ucty. Vsetko sa casom pominie, ziviaci rodicia zostarnu a odidu skor, sponzor odide a ci zomrie. Skor ci neskor bude kazdy odkazany na vykonavanie tych zakladnych potreb vlastnymi rukami. Ci sa mu/jej to paci alebo nie. A neskor, ked nebude vladat, si za to bude musiet zaplatit. Nikto nie je povinny sa starat a dokonca zadarmo v starobe o cudzieho nezodpovedneho vychcaneho stareho darebaka ... Zakon to uklada iba detom, ale donut ich, ked su aj deti nezamestnane, lebo nasledovali vzor vychcanej mamicky.
@anonym_e41fc9 ...alebo otecka😉
@anonym_efc3d8 vsak mas pravdu, preco by sme mali muklovat na zakladne potreby?
staci ist do pralesa, byvat na strome, zbierat banany a pit vodu z potoka a mas zakladne potreby zabezpecene.
a ale ked mas na zakladne potreby vyssie naroky, vzdy niekto na to musi "muklovat" , bud ty alebo niekto za teba. Bud v pritomnosti alebo v minulosti /dedistvo, uspory z minuleho "muklovania"/.

Keby sa mexicke romanticke telenovely tocili na Slovensku, tak Jose Kovac z Kosic robi na tyzdnovky v zahranici na linke a doma ho Penelopa z Lunika trpezlivo caka s vylozenymi nohami na gauci, kym posle peniaze na lepsie auto a splati hypoteku na haciendu.
Aby sa nenudila, venuje sa charite a robi si dialkovo svatu Alzbetu.