icon

Prečo muži žiarlia na svoje bývalé partnerky?

Dnes o 11:57

Dobrý deň, dnes ma tak napadla táto otázka. Ex sa so mnou rozišiel po rokoch, zhruba hneď mal aj náhradu ku ktorej sa ani nepriznal, dokonca ju mal pri sebe aj nasťahovanú a mne ešte rok a pol vypisoval po kadekom, volal mi a zisťoval kde som, s kým som, urobil mi scénu keď zistil, že som s niekym niekde a potom som po roku a pol zistila, že on bol vlastne hneď zadaný a podvádzal ma ešte ku koncu vzťahu a ona bola dôvod rozchodu. Samozrejme som ho po zistení upratala dosť drsne pri najbližšom kontaktovani ma. Niekde som zachytila podobné prípady a preto sa vás ženy chcem spýtať, prečo majú niektorí muži potrebu žiarliť na svoje ex a kontrolovať im život ešte dlho po skončení vzťahu?

anonym_9cbf3e
Dnes o 12:04

Lebo ziarlivec si mysli, ze jeho partner je jeho majetok maju pravo ho kontrolovat. Uz aj pocas vztahu a ani po rozchode to nevnima inac. A je jedno ci je to ziarlivy chlap, ci ziarliva zena, majetnicky postoj maju rovnaky.

cyberk
Dnes o 12:10

Zistuju, ci su stale take sproste a nezmotaju sa zas 🙂 a kedze si mu mala zapotrebu odpisat, tak sa nemylil.

jogy1984
Dnes o 12:11

Myslím že to nie je len záležitosť mužov . Môžem len hádať že aj keď sú ex a majú partnera tak nemajú všetko uzavreté po emocionálnej stránke .

zuzitko74
Dnes o 12:16

Preto, lebo taký človek svojho bývalého partnera nevníma ako slobodnú ľudskú bytosť, ale ako svoj majetok, o ktorom má právo rozhodovať dokonca aj vtedy, keď už ho sám nechce.

autor
Dnes o 12:33

Dosť ma to štve ešte aj teraz. Lebo na jednej strane sa so mnou škaredo rozišiel a na druhej ma stále kontaktoval a dával mi tým akoby pocit, že to ešte nie je úplne uzavreté. Chvíľami som si dokonca začínala myslieť, že sme spolu. Tým, že som sa potrebovala odpútať, spamätať sa a zmieriť sa s tým, že roky investícii vyšli nazmar, randiť a hľadať nový vzťah mi týmto jeho správaním veľmi jatril rany. Až raz som objavila fotky, pospájala si situácie, popýtala sa a zistila, že on je vlastne hajzel zadaný a dokonca ma podvádzal a hrá to na mňa na rozchod kvôli mne a chudáčika.

autor
Dnes o 12:34

Ešte ma napadlo, či muži necítia nejakú majetníckosť k svojím ex partnerkám?

autor
Dnes o 12:39

Vždy, keď zistil, že niekde s niekym možno som, alebo mu niekto zreferoval, začal ma zastraśovať a robiť výčitky kde som s kým som a čo robím. Až som sa normálne bála ísť s niekym na rande a nebodaj mu nezdvihnúť telefón keď volal. Som rada, že sme sa rozišli.

moonlight1210
Dnes o 13:05

Okrem ineho aj preto, ze potrebuje mat pocit, ze on je ten, co si vybera. Ten, co ma navrch. Je vo vyhode. Je specialny. Ze "ponukove menu" je tu pre neho.

Exka mu sluzi ako barlicka, ze je stale ziadany minimalne dvomi zenami. Preto obcas udrzuje este priamo kontakt (pise jej, vola, zaujima sa, chce aby boli "kamarati" a podobne).
Alebo aj kontakt priamo s nou neudrzuje, ale ma ju v hladaciku a pozorne sleduje, co sa v jej zivote deje (ked ju ktosi spomenie, hned ma usi nastrazene). Hlavne, ci kohosi nema. Istym sposobom to vnima tak, ze mu stale patri.

Navyse ma casto taky falosny pocit, ze on moze este celu vec vratit naspat, lebo exka na neho predsa caka (kedze si nikoho nenasla. Veri, ze je to preto, ze stale na neho nemoze zabudnut a chcela by ho naspat. Nespi, neje a kadial chodi, tadial spomina.).
Teda pre zmenu, ze keby sa nahodou rozisiel s aktualnou partnerkou, tak sa moze stale vratit k exke, ked sa mu bude chciet (nie je to tak, ale on ten dojem ma, zeby to slo, keby sa jej poliskal, pocukroval. Ze by ho znova prijala. Ze len na neho caka. Jednoducho, kym je volna, i takato moznost tam podla neho je.).

No a ked zisti, ze exka uz ma ineho, tak cela ta falosna bublina zrazu skaredo praskne.

Zrazu ziaden vyber, uz ma len tu jednu. Zrazu ziaden ziadany muz. Moze byt rad, ze ho chce ta jedna. A k tomu pocit, ze ho tym padom exka zradila. Vzala mu jeho virtualny piedestal. Bez milosti ho skopla dole. A to nesie tazko.
Lebo hoci povodne on nechal ju, teraz on je ten odmietnuty a je mu jasne, ze natrvalo. Uz ziadne hypoteticke navraty. Pochopi, ze exka veru po nociach za nim neplakala, ale vsimala si inych a hladala si partnera. Ze on v jej hlave uz davno nebol. To si len blahovo nahovaral.
Strati vsetku kontrolu a moc nad nou.

Tak ziarli, a pripadne jej dokonca robi aj realne sceny, akoby sa prave rozisli pre jej neveru.

anonym_617663
Dnes o 13:08

Ex má podvádzal snáď stále. Ondeti sa nikdy nestaral. Rozviedli sme sa a do 3 mesiacov už mal spolubývajúcu. Kým som ja nikoho nemala bol spokojný. Keď som si našla partnera začal boj, sudy, trestne oznámenia, huckanie deti … A keď sa dozvedel že som tehotná peklo sa znásobilo. Čakám že po pôrode mi na dvere bude sociálka klopať že som o novorodenca nestarám.

autor
Dnes o 13:16
@anonym_617663

Ex má podvádzal snáď stále. Ondeti sa nikdy nestaral. Rozviedli sme sa a do 3 mesiacov už mal spolubývajúcu. Kým som ja nikoho nemala bol spokojný. Keď som si našla partnera začal boj, sudy, trestne oznámenia, huckanie deti … A keď sa dozvedel že som tehotná peklo sa znásobilo. Čakám že po pôrode mi na dvere bude sociálka klopať že som o novorodenca nestarám.

@anonym_617663 🫣😢

autor
Dnes o 13:23
@moonlight1210

Okrem ineho aj preto, ze potrebuje mat pocit, ze on je ten, co si vybera. Ten, co ma navrch. Je vo vyhode. Je specialny. Ze "ponukove menu" je tu pre neho.

Exka mu sluzi ako barlicka, ze je stale ziadany minimalne dvomi zenami. Preto obcas udrzuje este priamo kontakt (pise jej, vola, zaujima sa, chce aby boli "kamarati" a podobne).
Alebo aj kontakt priamo s nou neudrzuje, ale ma ju v hladaciku a pozorne sleduje, co sa v jej zivote deje (ked ju ktosi spomenie, hned ma usi nastrazene). Hlavne, ci kohosi nema. Istym sposobom to vnima tak, ze mu stale patri.

Navyse ma casto taky falosny pocit, ze on moze este celu vec vratit naspat, lebo exka na neho predsa caka (kedze si nikoho nenasla. Veri, ze je to preto, ze stale na neho nemoze zabudnut a chcela by ho naspat. Nespi, neje a kadial chodi, tadial spomina.).
Teda pre zmenu, ze keby sa nahodou rozisiel s aktualnou partnerkou, tak sa moze stale vratit k exke, ked sa mu bude chciet (nie je to tak, ale on ten dojem ma, zeby to slo, keby sa jej poliskal, pocukroval. Ze by ho znova prijala. Ze len na neho caka. Jednoducho, kym je volna, i takato moznost tam podla neho je.).

No a ked zisti, ze exka uz ma ineho, tak cela ta falosna bublina zrazu skaredo praskne.

Zrazu ziaden vyber, uz ma len tu jednu. Zrazu ziaden ziadany muz. Moze byt rad, ze ho chce ta jedna. A k tomu pocit, ze ho tym padom exka zradila. Vzala mu jeho virtualny piedestal. Bez milosti ho skopla dole. A to nesie tazko.
Lebo hoci povodne on nechal ju, teraz on je ten odmietnuty a je mu jasne, ze natrvalo. Uz ziadne hypoteticke navraty. Pochopi, ze exka veru po nociach za nim neplakala, ale vsimala si inych a hladala si partnera. Ze on v jej hlave uz davno nebol. To si len blahovo nahovaral.
Strati vsetku kontrolu a moc nad nou.

Tak ziarli, a pripadne jej dokonca robi aj realne sceny, akoby sa prave rozisli pre jej neveru.

@moonlight1210 vystihla si to. On bol aj taký ten mačovský typ možno, plus slabá sebadôvera ale to pokrytectvo že mi zabil kopec rokov a dobre vedel, že už chcem rodinu, vybudovali sme toho spolu dosť za tie roky a on vedel že ide ďalej s niekym iným, vedel prečo sa so mnou rozišiel on, že mi ublížil, zradil ma a predsa ma nenechal na pokoji a naďalej ma zdeptaval a robil mi výčitky.

petronelag
Dnes o 13:45

Ja keď som sa s niekým rozišla, tak som s ním viac nekomunikovala, keď komunikujete ďalej môže si bývalý myslieť, že čakáte na jeho návrat alebo si myslí, že ak to jemu s novou známosťou nevyjde, že sa má kde vrátiť. To treba jednoznačne ukončiť, ani žiadne správy a telefonáty.

anonym_95010c
Dnes o 13:54

To, že si mala ziarliveho psychopata po svojom boku ešte neznamená, že každá má takého expartnera. Keď sa s niekým rozídem, určite s ním nekomunikujem. Komunikáciu si stopla až vtedy, keď si zistila, že on vtedy už známosť mal. Mala si ho stopnúť hneď na začiatku. Zrejme ti to imponovalo, alebo si dúfala ešte, že ťa bude prehovárať a vrátíš sa k nemu. Tvoje konanie tiež nebolo úplne v poriadku.

rozculena
Dnes o 14:05

@anonym_autor lebo ten tvoj je oot

catherin4
Dnes o 14:17

Je to primitiv

anonym_e7ec32
Dnes o 14:43

Na mňa tak neskutočne žiarli bývalá žena môjho muža, že dokonca aj "zakázala" aby som sa stretávala s ich dieťaťom a to sú rozvedení už X rokov a rozvod chcela ona, no posledné roky sa strašne pokúšala, aby sa môj muž k nej vrátil a teda navrhovala mu, aby sa k nej vrátil, no keď ju miliónkrát doslova hnusne odmietol na jej naliehanie, tak ona doslova šalie, že nemá už žiadnu moc a kontrolu a to má pri tom aj druhého chlapa, no úplne vyšiluje a som pre ňu len ku*va, pi*a, nadáva na moju rodinu a to sa ani nepoznáme. No psychopatka úplna.

anonym_a24034
Dnes o 16:19
@anonym_e7ec32

Na mňa tak neskutočne žiarli bývalá žena môjho muža, že dokonca aj "zakázala" aby som sa stretávala s ich dieťaťom a to sú rozvedení už X rokov a rozvod chcela ona, no posledné roky sa strašne pokúšala, aby sa môj muž k nej vrátil a teda navrhovala mu, aby sa k nej vrátil, no keď ju miliónkrát doslova hnusne odmietol na jej naliehanie, tak ona doslova šalie, že nemá už žiadnu moc a kontrolu a to má pri tom aj druhého chlapa, no úplne vyšiluje a som pre ňu len ku*va, pi*a, nadáva na moju rodinu a to sa ani nepoznáme. No psychopatka úplna.

@anonym_e7ec32 x rokov je koľko?

earlgrey
Dnes o 16:24

veď to robia aj ženy a nie len muži a ver mi, ženy sú v tomto oveľa horšie ...lustrujú, vypisujú terajším partnerkám, atď.

anonym_e7ec32
Dnes o 16:41
@anonym_a24034

@anonym_e7ec32 x rokov je koľko?

@anonym_a24034 12,13 cca

anonym_a24034
Dnes o 17:15
@anonym_e7ec32

@anonym_a24034 12,13 cca

@anonym_e7ec32 a co jej šibe? Za toľko rokov čo už chce?