icon

Prečo nefajčiari tlačia na fajčiarov vo vzťahoch?

12. jún 2026

Som vo vzťahu s nefajčiarom a aj keď sa drží na uzde a už toľko o tom nerozpráva, tak občas prídu na neho take chvíľky, že ma blbe poznámky na moje fajčenie. A všímam že je celkom bežný tento nátlak vo vzťahoch od nefajčiarov. Mňa by zaujimalo kde sa to v ľuďoch berie, že si myslia, že treba niekoho upozorňovať, keď niekto dospelý fajčí tak vie čo robí, prečo majú ľudia potrebu hovoriť že je to nezdravé a vyčítať to niekomu?

Strana
z4
mandzula
Dnes o 05:29
@anonym_autor

@anonym_c4e8ff no vidíš, tak sa chráň pred pasívnym fajčením a fajči aktívne 🤣 , možno aj na nervy by ti pomohlo, keď ti to víno zjavne nestačí na upokojenie 😅

@anonym_autor Hnevas sa, ked su fajciari hadzani do jedneho vreca a tymto komentarom si zvladla hodit sa do neho sama.

misiak7777
Dnes o 05:44

@anonym_autor ja ako fajčiar chápem že cigaretový dym vadí, sama som pár rokov nefajcila.
Ale nikdy ako nefajčiar som nepoužívala výrazy ako niektoré "dámy" v diskusii - socka, hovno, pic.... Ale pevne verím že to povedali aj dotyčným do očí 🙂

sara07
Dnes o 06:21
@misiak7777

@anonym_autor ja ako fajčiar chápem že cigaretový dym vadí, sama som pár rokov nefajcila.
Ale nikdy ako nefajčiar som nepoužívala výrazy ako niektoré "dámy" v diskusii - socka, hovno, pic.... Ale pevne verím že to povedali aj dotyčným do očí 🙂

@misiak7777 u nás na domovej schôdzi do oči padli rovnaké vyrazy ale vôbec to nič nezmenilo, okrem toho že dotyčna dama už nechodi od vtedy na shôdze
cez den si zavrieme okna , pofrfleme a zavrieme
skušali sme to najskôr po dobrom nezaberalo tiež , jedine špaky prestala hadzat pod okna lebo ich mala zozbierane v schránke
máme tu babičku čo sa stara o okolie, kvety, zameta chodnik aj ked nemusi a hodit jej špak rovno pred nohy to je sorry ako sila , dáma titul pred menom za menom ale to je asi tak všetko....
ale v noci alebo nad ranom v lete smradiť cigaretami ? ty máš pocit že je to v poriadku ? ja nie , a ma také cigarety ja neviem čo je to za smradlavy humus ale celý panelak je smrad nieže dva najbližšie poschodia
ja ked nemôžem spat tak počuvam hudbu , ale dám si sluchatka nie na plne pecky aby som zobudila iných , chápeš ten rozdiel ?

sara07
Dnes o 06:23
@misiak7777

@misiak7777 bola som osobne poprosit či by aspon nad ranom medzi 1-6 hodinou v lete nefajčila , nepomohlo
sused ten jej nadal a nie jeden, babičky ju nešetrili tiež ...
nič po nej nechceme len aby medzi 1-6 hodinou ráno v lete ked je dusno nefajčila na balkone
a tu p by som jej dnes ráno aj povedala keby mi otvorila dvere , ked niekoho vidi že ide domov radšej ostane v aute a počka si
a to podotykam že by bola druhá žena ktorej som to kedy povedala

misiak7777
Dnes o 06:53
@sara07

@misiak7777 bola som osobne poprosit či by aspon nad ranom medzi 1-6 hodinou v lete nefajčila , nepomohlo
sused ten jej nadal a nie jeden, babičky ju nešetrili tiež ...
nič po nej nechceme len aby medzi 1-6 hodinou ráno v lete ked je dusno nefajčila na balkone
a tu p by som jej dnes ráno aj povedala keby mi otvorila dvere , ked niekoho vidi že ide domov radšej ostane v aute a počka si
a to podotykam že by bola druhá žena ktorej som to kedy povedala

@sara07 chápem ťa, ale to je život v paneláku,bytovke... Ja tiež fajčím na balkóne, samozrejme nie v noci a spaky hadzem do koša, neznášam keď vidím niekoho hodiť ho na zem

sara07
Dnes o 07:31
@misiak7777

@sara07 chápem ťa, ale to je život v paneláku,bytovke... Ja tiež fajčím na balkóne, samozrejme nie v noci a spaky hadzem do koša, neznášam keď vidím niekoho hodiť ho na zem

@misiak7777 tak to je do pohody
cez den neriešim ,mám otvorene okno čo viem rychlo zavriet ,ale toto len počuješ v noci ako trieskaju okna , každy rozospaty
jediny den v tyždni ked si môžeš pospat ... cez vikend neviem či sa nudi alebo nemôže spat
ked som na terase a niekto začne fajčit tak si proste presadnem

anonym_44e059
Dnes o 10:06
@sara07

@anonym_44e059 zrovna jedna p...a o štvrtej mala potrebu fajčit u nás , niet nič romantickejšie ako o štvrtej vyletuvat z postele a rýchlo zatvarat okna, potom láskavo počkat v kuchyni kym si dá dostatočnu dávku , vyvetrat ..žial o pol hodinu znova to iste ked som zaspavala
ano som precitilivelá , ked chce hulit a nemôže si pomôct alebo ju klepe tak nech ide von pred barak na lavičku a tam nech stiahne aj dve krabičky naraz
mne osobne nevadí že fajčite váš problem aj pluca mne vadi že mi zasahujete svojou bezohladnostou do spánku, a ešte sa budete tvarit že o ničom neviete a vôbec neviete že vam to vadi

@sara07 👀 a ja som niekde obhajovala to ze je v poriadku aby vam to islo do bytu? Hovorim o tom ked niekto sa vyadruje ze iny clovek smrdi lebo fajci.. ze vtedy su tu niektore extremne precitlivene

anonym_6c6f6c
Dnes o 10:29
@anonym_44e059

@sara07 👀 a ja som niekde obhajovala to ze je v poriadku aby vam to islo do bytu? Hovorim o tom ked niekto sa vyadruje ze iny clovek smrdi lebo fajci.. ze vtedy su tu niektore extremne precitlivene

@anonym_44e059 Ak niekto naozaj cíti zápach z cigariet, tak pomenovať realitu nie je precitlivenosť. Nemusíme predsa predstierať opak len preto, aby sa niekto neurazil.

anonym_c3c4eb
Dnes o 10:42

Ano,nefajciar by na fajciara nemal tlacit.Mal by to s fajciarom ukoncit okamzite lebo problem sa bude len stupnovat a vo vacsine pripadov nikdy nevyriesi.Bohuzial fajciari smrdite,smrdia vam od cigariet mnohym prsty,mate skarede zuby a kazdeho nefajciarskeho partnera fajciara seru tie peniaze,ktore radsej davate na to smradlave rakovinotvorne svinstvo ako na rodinu.Fajciar k fajviarovi sada,rovny rovneho si hlada.Vtedy je pokoj a nikto nikoho do nicoho netlaci.Hawk

prosimopomoc
Dnes o 13:01

@anonym_autor pusa s fajčiarom je nechutná. Každý dentálny hygienik ti povie, že sa ide dogrcať, keď čistí zuby fajčiarovi, tak asi o tom to celé je. Mala som priateľa fajčiara, viac by som nechcela.

prosimopomoc
Dnes o 13:06
@anonym_1094c8

@anonym_5e3a88 ako je to vidieť na pokožke? 🤔

@anonym_1094c8 opýtaj sa kozmetičky alebo dermatologičky. Zažltnuté nechty, zvýraznené vrásky okolo úst, jemný žltý podtón celej pokožky

anonym_1094c8
Dnes o 13:16
@prosimopomoc

@anonym_1094c8 opýtaj sa kozmetičky alebo dermatologičky. Zažltnuté nechty, zvýraznené vrásky okolo úst, jemný žltý podtón celej pokožky

@prosimopomoc ok, dik 🤷‍♀️

sara07
Dnes o 13:24
@anonym_44e059

@anonym_44e059 ano sme , ano som precitlivená a ano proste smrdite fajčiarskym dymom , presne viem kedy šiel fajčiar vytahom ...
to isté ako ked sa niekto neumyva a smrdi potom, tiež smrdí
proste smrdite ako inak to pomenovat , pokial sa da každy sa smradu akýkolvek zdroj vyhne , je to prirodzene

anonym_44e059
Dnes o 13:29
@sara07

@anonym_44e059 ano sme , ano som precitlivená a ano proste smrdite fajčiarskym dymom , presne viem kedy šiel fajčiar vytahom ...
to isté ako ked sa niekto neumyva a smrdi potom, tiež smrdí
proste smrdite ako inak to pomenovat , pokial sa da každy sa smradu akýkolvek zdroj vyhne , je to prirodzene

@sara07 asi si necitala moj prispevok lebo ja nefajcim.. kazdopadne, hej, toto je precitlivene a totalne prehnane.. vsak si zapchaj nos ked ides do vytahu ked je to pre teba take neznesitelne.. mne zas moze smrdiet vonavka ktoru pouzivas a tiez to musim v tom vytahu pretrpiet

anonym_6c6f6c
Dnes o 13:33
@prosimopomoc

@anonym_autor pusa s fajčiarom je nechutná. Každý dentálny hygienik ti povie, že sa ide dogrcať, keď čistí zuby fajčiarovi, tak asi o tom to celé je. Mala som priateľa fajčiara, viac by som nechcela.

@prosimopomoc v takom prípade by mal do cenníka pridať príplatok, veď má sťaženú prácu

sara07
Dnes o 13:35
@anonym_44e059

@sara07 asi si necitala moj prispevok lebo ja nefajcim.. kazdopadne, hej, toto je precitlivene a totalne prehnane.. vsak si zapchaj nos ked ides do vytahu ked je to pre teba take neznesitelne.. mne zas moze smrdiet vonavka ktoru pouzivas a tiez to musim v tom vytahu pretrpiet

@anonym_44e059 v lete nepouživam vyrazne vône ani parfemy len na určite priležitosti a určite nie oblak
a ak by niekto povedal že srdim parfemom tak proste smrdim
a prvy kto by to povedal by bol manžel, 😂
zobrala by som to ako fakt že menej dat, preliezt, sprcha atd
prečo by niekto mal krutit nosom ? ked nemusi prečo by sa mi mal prispôsobovat
skusme proste pomenovat veci tak ako su a začat od seba

anonym_c4e8ff
Dnes o 13:37
@prosimopomoc

@prosimopomoc tie vrásky v 50 a 60 su ako fakt ako taky vejar paličiek , a ked to vypinaju su ako vyorane myši potom

Strana
z4