Prečo niekto získava šťastie bez námahy?
pekny den,
preco to je tak ze niekto nic nerobi, a ma vystarano - vid bohaty manzel, bohati rodicia...a zena doma na zadku cely zivot a potom ako jedinacik vsetko dedi...
preco to je tak, ze makas jak debil, a nemas nic vlastne mas, pracu kde musis makat, kde sa bojis ist na OCr ci PN len aby na teba krivo nepozerali a nebodaj ta nevyhodili za castu absenciu...
a este aj ked dedis, cakas roky rokuce na vysporiadanie?
myslite ze vsetko toto ma suvis s minulymi zivotami?
dakujem za vase skusenosti.
Pretoze sa na to pozeras tak, ze makas ako debil. Potom je jasne, ze nie si stastna, ked vidis niekoho, kto ako debil nemaka. Ja mam vo svojej praci naplnenie a stastie, ze som si sama sebe pan, a budujem si vlastnu buducnost. Tvorim nieco hodnotne pre svoju rodinu a pre spolocnost. Neviem si predstavit, ze by som toto vsetko zahodila pre nejakeho chlapa, a zakrnela doma na zadku. Neviem si predstavit, o com sa da bavit so zenou, ktora nema cely den ziadne podnety, nic sa neuci, nijak sa nerozvija. Takze ti radim pracovat na tom, aby si v prvom rade ty bola stastna o svojej zivotnej naplni, potom nebudes musiet zvidiet inym. Pre mna sediet v zlatej klietke uprimne nie je stastie, je to premrhany potencial. Raz som citala taky citat, s ktorym sa stotoznujem - najhorsi den bude ten, ked sa pozries naspat na svoj zivot a uvedomis si, kym si mohol byt.
Pravidlo č.1. Úspešní nerobia zo seba obeť
Pravidlo č.2. Úspešní nezávidia ale doprajú iným
Na začiatok u Teba to stačí.
@belle_vie nie nie je
preto ako pisem, som v zivote bola sebestacna a nepoziacala si nikdy ani cent
zdedene peniaze? kvoli umrtiu som sa zabila ja sama, pretoze som stratila cloveka ktoreho som milovala a ver ze na dedenie som niky necakala a cely zivotr sa modlila za zdravie rodicov!
skor mi islo o pohlad ako moze dnesny zivot byt ovplyvneny minulymi zivotami
@stanielka17 nie je to o tom ze som sely zivot hladela na potreby tych druhych a nie na moje a pretom som nestastna?
@stanielka17 s poslednou vetou suhlasim.
Najväčší um a zrejme aj pocit šťastia je, keď si spokojný s tým čo máš. Nebavím sa teraz o ambíciách alebo snoch. Treba si uvedomiť, že mať čo jesť, mať kde spať, byť zdravý, poprípade sa mať ku komu schulit keď je ťažko, je viac, než si dokážeme vážiť. Ale taký je dnešný svet, materiálny, závidí sused susedovi aj prhlavu 😉
@stanielka17 ja by som ešte doplnila že veľakrát sa zdá že niekto nerobí nič a ma sa dobre ale to nikto nemôže vediet, jedine tak ľudia zdrzujuci sa v tesnej blízkosti pri tom človeku a aj tak to môžu vidieť inak
Niekto kto cely deň maká vo fabrike a na konci dňa je unavený a zarobí malo môže vnímať negatívne podnikateľa ktorý naoko vysedáva na káve, ma dobre auto a ,,nič nerobí,, ale nikto nevidí akú zataz môže na sebe mat koľko ma toho na starosti , zodpovednosti kedy musí fungovať veľakrát 24/7 a všetko stojí na ňom , kto vie ako to myslím nemusím to ďalej rozoberať
Už dávno sa na ľudí ktorí sa majú dobre nepozerám v štýle ze to majú jednoduché alebo nič nerobia skôr naopk majú môj obdiv že rôznymi krokmi sa dokázali dopracovať ku tomu kdezto ini sa nevedia ani odraziť
Ty si stále ideš svoje. Stále hľadáš vinníka za svoj doterajší "nešťastný " život. Áno,môžu za to tvoje minulé životy, mágia,duchovia a podobné preludy
Nie, nie je to o tom, je to o tvojom vnutornom nastaveni. Zisne minule zivoty, urieknutia a ine blbosti. Ja napriklad na rozdiel od teba nededim absolutne nic. Ked sme boli so sesternicami male, stari rodicia mali nejaky majetok z restitucie, ktory nam rozdelili, ked budeme mat kazda 18. No a hadaj co, moji rodicia to minuli. Ty mas pracu, mas dedicstvo, vyplakavas, ako sa mas zle a polemizujes nad minulymi zivotmi. 80% ludi sa ma horsie, ako ty.
@jessx Pripadne babenka, co sa dobre vydala a naoko nerobi nic. Mozno nerobi, za to trpi ako pes. Mam vo svojom okoli dve taketo, naoko krasne dokonale manzelstvo, palac z bazenom, a potom nechutne rozvodove tahanice s dokonalym manzelom, z ktoreho sa vyklul manipulator a psychopat. Je jednoduche vidiet len pozlatko.
nie, nie si preto nešťastná, že si celý život hľadela na potreby tých druhých (koľko rokov je celý tvoj život?)
Nešťastná si preto, že si vytváraš odpory proti tomu, čo máš prijať. Máš prijať svoju štartovaciu dráhu a ísť ďalej s tým, čo máš. Neobzerať sa čo majú iní, prečo to majú, prečo to ty nemáš, a plakať za tým, čo bolo a nie je.
Treba do života prijať trocha pokory a racionality, byť vďačná za to, čo máš, a ísť ďalej. Je veľa ľudí, ktorí by boli vďační za to, čo máš práve ty.
Skôr by sa dalo povedať, že nešťastná si preto, lebo sa porovnávaš s inými a pritom každý má inú cestu. Zároveň nevidíš, že aj tí, ktorí napr. dedili majú svoje iné problémy, ktoré si musia vyriešiť sami. Nikto nemá všetko a záleží len od toho, ako sa tomu dokáže prispôsobiť a nahradiť si to. To je to isté ako, že nikto nie je zdravý na 100%. Ale súvisí to aj s minulými životmi.
@stanielka17 alebo ale nemusia to byt hneď extrémy. Vedieť sa dobre vydať môže byt aj nájsť si skvelého muža ktorý okrem iného ma tiež super život a budú ho žiť spoločne. Nevidím na tom nič zle ani keď partner pomôže žene sa nejak odraziť a splniť si nejaký sen a nemusí sa ona pre to zmordovat ako iné, aj to je šťastie a myslím si ze toto potom je tŕňom v oku pre mnohých ☺️ preto ako som písala nevyberáme si našu pôvodnú rodinu ale partnera a nasledovný život áno tak treba dobre zvážiť
Jediny clovek zodpovedny za Tvoje stastie si ty sama.Vidis sa kazde rano v zrkadle.Chces väcsi plat,tak sa na seba rano usmej,povedz stacilo,zasluzim si viac a zacni situaciu riesit🤗.
Lachko napisane,tazsie vykonatelne viem.
Ludia vo vseobecnosti maju strach zo zmeny,ale ziadne riziko-ziadny zisk.Prajem vela sil na zmenu k lepsiemu.
Nehladala by som za tym nic karmicke. Prepac ale skor mi to pride ako taka barlicka na utesenie, preco so svojim zivotom nie si spokojna.
Skus vypnut socialne media. Alebo aspon rozmyslat, ci je vsetko take, ako sa ukazuje. Za niektorymi dovolenkami je odhalenie nevery, za niektorymi kyticami ospravedlnenie, za nejakou zohranou rodinou ochorenie, co ich stmelilo...
Ludi, co maju krasny zivot bez pricinenia je ako safranu. Zdravie si treba udrziavat, karieru budovat, vztahy pestovat.
Ano, nie kazdy ma rovnaky start v zivote, ale sme v krajine, kde je skolstvo a zdravotnictvo zadarmo. S trochou sebazaprenia sa da zit dobre.
A ked uz sa bavime o karme, neverim sice na prevtelenie, ale vzdy sa treba spravat ku svetu co najlepsie, uz len preto, aby sme nasim detom zanechali pitnu vodu, prijemnu klimu, zdravu potravu. Ale drviva vacsina ludi to neriesi...
@petronelag ok
@petronelag ale preco sa ludia zvyknu porovnavat lebo su nestastni. to je ako zacarovany kruh.
@belle_vie nie ja citim ze som v minulom zivote urobila nieco zle. nie tento.
@tundra vazcsi plat oproti tomu predtym mam, ale to ma nenaplna.
@tundra a dakujem asi najvacsi problem je strach urobit razalnu zmenu.
Potom chýba rovnovaha medzi pracou a volnym casom alebo ti chýba nieco,co by ta uspokojilo.
Skus vypustit zo života vsetko zle,toxicke,venuj sa sebe,rodine a ked sa dostanes do pohody,pride aj pocit stastia a spokojnosti.❤️
Ja som zacinal 4x v zahranici od nuly,dokonca prvy x som zaplatil 20 000Sk za sprostredkovanie prace dopredu, bez zaruky,ze tam zostanem...Mesiac som robil len na to,ze som sa dostal von.Nemal so vodicak,auto a dokonca za kolegu som zaplatil tiez,aby som sa dostal von.A nie,nemal som prachy,pozical som si...Jedine co som mal,bola odvaha a chut zmenit zivot.Bolo to tesne po revolucii...
@tundra drzim palce. mam chut zmenit zivot asi musim.
Dakujem😘,najväcsie stastie v zivote je byt zdravy,ostatne pride a prachy boli aj budu🤣.Mysli na to,ze cim viac zarobis,viac minies.Ked som zacinal vonku, bola dobra aj stara dacia,dnes jazdim na Lexuse a rozmyslam nad tym,ze si spravim radost a kupim si americky pick up 🤣.
@tundra si zenaty? :D ale nie srandujem.
ano to je pravda, zdravie nadovsetko.
ale aj to psychicke zdravie, je nadovsetko. to ja postradam. kvoli tomu tieot myslienky.
Napis mi a poradim ti ako som sa dostal z vyhorenia.Som stastne zenaty🤗🤣,buduci tyzden mam nocnu,budem online celu noc😉

@maranta_leuconeura a je super že nežijeme v dobe kedy nám partner bol vybraný niekym iným ale vyberáme si ho sami a z toho mnozstva ľudí čo na planéte existuju ma každý možnosť vybrať si to naj a s jeho výberom súvisí potom aj to, ako si budeme spoločne nažívať 😊