icon

Prečo niekto získava šťastie bez námahy?

16. feb 2024

pekny den,

preco to je tak ze niekto nic nerobi, a ma vystarano - vid bohaty manzel, bohati rodicia...a zena doma na zadku cely zivot a potom ako jedinacik vsetko dedi...

preco to je tak, ze makas jak debil, a nemas nic vlastne mas, pracu kde musis makat, kde sa bojis ist na OCr ci PN len aby na teba krivo nepozerali a nebodaj ta nevyhodili za castu absenciu...

a este aj ked dedis, cakas roky rokuce na vysporiadanie?

myslite ze vsetko toto ma suvis s minulymi zivotami?
dakujem za vase skusenosti.

autor
16. feb 2024

@tundra burn out mam z mojho zivota samotneho, v praci som mala, preto mam inu pracu uz konecne.

tundra
16. feb 2024

Zivot nie je koncert na prianie...raz si dole,raz hore.
Hore to ide po mm,dole jak na sankach🙈...

doriiis
16. feb 2024

Nie som jedináčik,nemám bohatých rodičov,zatiaľ som nikdy nič nezdedila ani nevyhrala.S mužom sme niekedy bývali na ubytovni a nemali ani €.Dnes máme vlastný dom,vlastne auta,skvelú prácu.
A nie..neverím na žiadne minulé životy.Verim v to,že každý máme rovnakých 24 hod a je len na tebe či a ako dokážeš svoj život otočiť na dobrú cestu.

marseillefan
16. feb 2024

Autorka, vieš aký je rozdiel medzi mnou a tebou? Že ja keď vidím úspešnejšieho človeka ako som ja, tak ma motivuje, aby som bol ako on. Ty keď vidíš úspešnejšieho človeka, závidíš mu. To je rozdiel medzi nami dvoma.. Chceš šťastie? Tak ho k sebe pritiahni... zatrpknutosť ešte nikdy šťastie nepritiahla..

autor
16. feb 2024

@marseillefan nerouzmiem snazim sa robit zmeny co este viac

autor
16. feb 2024

@marseillefan snazila som sa menit mysel a zomrel mi otec. dakujem pekne.

vev82
16. feb 2024

Nie je to urieknutie 🤦🏻‍♀️ si uplne zle nastavena, lutujes sa, porovnavas sa a ocividne nerobíš tolko, aby si bola spokojna. Pozeras na druhych, ale ty netusis aku cestu maju za sebou..vidis len pozlatko. Kto chce, hlada sposob..kto nechce, hlada dovod.

marseillefan
16. feb 2024

nerozumiem poznámke... mne zomrel otec, keď som mal 17 rokov a mamu už tiež nemám...

maminkadeticiek
16. feb 2024

Ako si kto zariadi,tak ma.

beronsche
16. feb 2024

Autorka - neverim v ziadne urieknutia, ani, ze sa s niekym tahaju zalezitosti z minulych zivotov.. ked uz, tak tento dalsi zivot je dalsia sanca.
Ale verim, ze sugescia moze byt riadne silna..
Prestan sa nad tymto zamyslat, zmen svoje nastavenie a zmier sa s tym, ze kazdy ma inu startovaciu ciaru a ze zivot nie je vzdy spravodlivy.. A vytaz maximum z toho, co mas.. 🙂

autor
16. feb 2024

@marseillefan narazala som na to ze narazali ze cakam an dedenie . narazka nebola na dedenie ale nato ze roky rokuce mame s tym opletacky, a achapem slovo napisane inac vyznie ako rieknute.

autor
16. feb 2024

@beronsche ok dakujem sugescia je svina, to je pravda.
a poksuim sa dakujem

autor
16. feb 2024

@marseillefan a to je mi luto :((((

marca12
16. feb 2024

Zmier sa zo zivotom,ved nemoze byt kazdy bohaty. Aj bohati ludia maju starosti,problemy. Ak mas dobreho muza,zdrave deti,si stastny clovek. Stastie sa nemeria materialnom. Ano,sprijemni ti to zivot,ale aj bez toho sa da prezit zivot v laske a harmonii. A ak na sebe pracujes a robis zmeny,tak po rokoch uvidis vysledky. Necakaj,ze zarobis zo dna na den. Mnohi ludia sa maju dobre naor.az po 50tke. Moj sef si napr.postavil dom v 55 rokoch,dovtedy byvali s rodinou v byte.

autor
16. feb 2024

@marca12 dakujem

banderaska29
16. feb 2024

ty netušíš, čo je štastie, tvoje hodnoty sú že žiadne, bod nula. teraz ma dobre počúvaj. ak si zdravá a neležíš v nemocnici, nechodíš po vyšetreniach, nežiješ v bolestiach, tak si štastná. ja som si od mlada tvrdo išla za svojimi snami, makala, aby som raz bola sama sebe pani. to som aj dosiahla, ale dostihli ma určité zdravotné problémy, teda ja by som tomu asi povedala aj sračky 😀 a áno, zaplatím si možno sukromnych lekarov, ale nie zdravie. a neznič si ho emočne utápaním sa po tom čo nemáš, skôr si užívaj a ďakuj za to, čo máš.

autor
16. feb 2024

@banderaska29 v bolestiach zijem a mam zdravotne problemy, to som sa nezmienila.
ale asi to ma velky suvis s hlavou

vienala
16. feb 2024

Ja som tiez nic nezdedila, chvalabohu, lebo to znamena, ze moji rodicia a svokrovci ziju. Od nikoho ineho nemam ako dedit.
Vydala som sa za sikovneho a ambiciozneho muza, obidvaja sme mali nadstandardne prijmy, super zabezpeceni. A vies co, manzelova choroba sa nepytala, jednoducho sme ju museli akceptovat, aj negativne veci s nou spojene. Aj tak si stale myslim, ze sa mam ovela lepsie, ako vacsina ludi, co poznam. Som ambiciozna, neznasam fnukanie. Pozri na to tak, ze do fakt bohatej rodiny sa narodi malokto, ludia si zvacsa dobry a uspesny zivot proste musia zariadit sami. A samozrejme, to chce vela usilia a obety, co ti druhi zvacsa nevidia. Ludia, ktorych ja poznam a maju fakt majetok a postavenie, tak na tom tvrdo makaju, dokonca ja by som nechcela obetovat tak vela zo svojho zivota, aby som sa mala tak ako oni. Zaklad, je najst harmoniu v zivote, uvidis, ze potom budes aj stastnejsia. A na minule zivoty neverim a na urieknutie by som sa tiez neodvolavala, podla mna ti to len ubera energiu, mysliet na urieknutie a veci s tym spojene.

mk1111111111
16. feb 2024

Nelutuj sa, zabudni na nejake minule zivoty, aj ked neviem, ake to myslis, chod si von zabehat, pripadne chod s kamaratkou na kavicku a nemysli na to, co kto ma a ver, bude Ti lepsie

autor
16. feb 2024

@mk1111111111 ano denne robim 4km rychlochodze. to je pravda, sport pomaha.

svetlonos
16. feb 2024

Aj keby suviselo, tu teraz ti to velmi nepomoze. Najdi na googli rodinne konstelacie a robia to aj niektori psychologovia. Mozno ti to pomoze.

belle_vie
16. feb 2024

Tak ked si presvedcena, ze ide o minule zivoty, preco nevyskusas regresnu terapiu? Ja tomu neverim, ale poznam 2 zeny, co takuto skusenost maju a tvrdia, ze im to vela pomohlo.

Len aj ta regresna ti pomoze max pochopit, preco TY nejako reagujes, nie preco mas menej uspesny zivot ( v mojom pominami skor preco mas pocit nedostatku). A nic sa nevyriesi same v minulosti, ani buducnosti. Mozno pochopis, preco mas nejake spravanie, ale " preliecit ho" budes musiet vedome ty.

autor
16. feb 2024

@svetlonos skusim sa poradit dakujem

autor
16. feb 2024

@belle_vie aj nad tymto som uvazovala, trocha ma to desi, zatial som to videla len v telke,.

taksomtu
16. feb 2024

Ak sa ti nepozdáva nič z toho, čo ti už predtým ostatní napísali, už ti zostáva v zmysle tvojej životnej filozofie jediné: zbaliť nejakého pracháča, len obávam sa, že to tiež nebude "len tak bez roboty" a asi si to vyžiada aj trochu pozitívnejší prístup...ale za pokus nič nedáš, ak si aspoň trochu k svetu, máš pozitívny prístup k rodine, najmä k deťom a nie si žiarlivá, minimálne jeden to podľa médií istí...držím palce.

autor
16. feb 2024

@taksomtu si ma pobavil/a, dakujem

mikadooo
16. feb 2024

Čo ja viem... neriešim čo a ako majú ostatní. Ak mi práca nevyhovuje, hľadám lepšiu. Ak sa nedá, tak dám zo seba maximum a zbytočne sa nezavdzušňujem vecami, ktoré nedokážem zmeniť... Na riti doma by som nedokázala obsedieť, bolo by to pre mňa nesmierne frustrujúce a ničilo by mi to sebavedomie. Prečo sa vlastne porovnávaš s ostatnými? Porovnávaj sa so sebou včera a nastav si čo na sebe zmeníš zajtra, aby to bolo lepšie ako dnes 🤷.

iwesska
16. feb 2024

No je to bohuzial tak,niekto ma cely zivot na ruziach ustlane,na ineho kazde 💩 padne,co sa tu budeme tvarit,ze to tak nie je? A nie je to len o tom,ci niekto robi,alebo sedi doma ale celkovo rozne zivotne situacie. Tvarit sa,ze ked mas VS a ovladas jazyky,tak mas krasny a stastny zivot automaticky je blud. Su totiz v zivote aj podstatnejsie veci. Napr.take zdravie. A ked ti bolo v tomto smere malo "nadelene", tak mas problem vobec zvladat seba,nie to este dalsie veci s usmevom na tvari. Ber to ako je. Kazdy mame nejaky osud a ine karty.

autor
17. feb 2024

@iwesska dakujem tiez si myslim.

tundra
17. feb 2024

@iwesska to s tym osudom suhlasim,ale je na nas ci sa mu podvolim a budem niest svoj kriz,lebo sak osud,alebo sa rozhodnes ho zmenit a vstanes z popola ako Fenix a zacnes novy zivot😘.