icon

Prečo niekto získava šťastie bez námahy?

16. feb 2024

pekny den,

preco to je tak ze niekto nic nerobi, a ma vystarano - vid bohaty manzel, bohati rodicia...a zena doma na zadku cely zivot a potom ako jedinacik vsetko dedi...

preco to je tak, ze makas jak debil, a nemas nic vlastne mas, pracu kde musis makat, kde sa bojis ist na OCr ci PN len aby na teba krivo nepozerali a nebodaj ta nevyhodili za castu absenciu...

a este aj ked dedis, cakas roky rokuce na vysporiadanie?

myslite ze vsetko toto ma suvis s minulymi zivotami?
dakujem za vase skusenosti.

Strana
z4
tilly
17. feb 2024

Nemá to súvis s ničím. Niekto má skrátka väčšie šťastie, ako iný. A ak má niekto šťastie teraz, neznamená to, že ho bude mať aj o rok. Život nie je rovná čiara, je to sinusoida. Raz si hore, raz dole. Je na tebe, ako to využiješ, keď si dole, tak máš šancu sa odraziť...
Nemôžeš sa pozerať na iných, vždy sa venuj len sebe.
Ja som jeden z tých šťastných ľudí. Narodila som sa do fakt skvelej rodiny, keď som došla na to, ako sa učiť, tak som dala školy ľavou zadnou, vždy som si vytiahla otázky, aké som chcela apod. V práci mi to niekedy, nešlo, inokedy som prekvapila sama seba. Našla som super chlapa, darilo sa nám, decká úplne bežné, žiadna dráma, ešte aj tú rakovinu som dostala to najlepšie z najhoršieho a dostala som sa k najlepšiemu doktorovi, ktorý nebral nových pacientov, ale mňa zobral, skrátka také to štígro sa na mňa vždy usmialo, vždy som zo všetkého nejak vykorčulovala, ešte aj kovidove časy sme mali úplne super, napriek opatreniam sa nám podarilo veľa cestovať a zarobili sme uplne nadštandardne tie dva roky,
ale minulý rok sa nejak všetko obrátilo a serie sa všetko doradu...
Idem ku dnu a čakám, aký bude náraz a či sa mi podarí odraziť sa 🤷‍♀️

tundra
17. feb 2024

@tilly velmi uprimny komentar,prajem obrat k lepsiemu a vela zdravia.

tilly
17. feb 2024

@tundra ďakujem

autor
17. feb 2024

@tilly prajem zdravie, a nech sa Vam dari.

subartic
17. feb 2024

@tilly ak ťa môžem povzbudiť, narodila som sa veľmi dobrým rodičom , bez nejakých väčších problémov som vyštudovala vysokú , vydala som sa za dobrého muža a porodila 6 detí , vybudovala firmu ktorá prosperovala, potom mi ochorel jeden zo synov na osteosarkóm a zomrel ,následne môj muž s ktorým som bola 27 rokov nezvládol celú túto situáciu a dostal sa do zlej partie , začal biely gembling a s tým spojené obrovské problemy. Ja som dno dosiahla. pomaly sa odrážam a je to každým dňom lepšie a lepšie.

subartic
17. feb 2024

autorka ak si myslíš že všetci tí čo žijú okolo teba žijú v nekonečnej nirváne , tak sa mýliš. Jednoducho raz si hore a raz si dole , vždy sa má čo dosrať a vždy sa má čo na dobŕe obrátiť.

luccija
17. feb 2024

@subartic strašne to len čítať nie prezit
Autorka každý má toho svojho kostlivca v skrini.Len záleží ako sa k tomu postaví.Kazdy má svoje problémy poznám veľa ľudí, ktorí majú firmy, zdedili, dovolenky, ale zase choré deti, cholerika despotu muža.Ver nikto nemá všetko ružové.
Problémy s dedením má veľa ľudí nič výnimočné.
Aj v práci sa boja PN, OCR, aj sa zle vydali aj robia ako mukli a stále sa nevedia mať lepšie, lebo vždy niečo príde.Malokto povie úprimne a vždy ma zaskočí, keď mi kamarátka o ktorej si myslím, že naozaj sa nemá načo sťažovať povie, že po Covide nevie naštartovať podnikanie ide zavrieť prevádzku venovala jej 15 r deti vyrástli ani si ich neužila, muž sa zahľadel do mladšej kolegyne to sú veci, ktoré bežne nevidíš a ona má 50 r a nevie ako ďalej v práci, doma...
Tebe prajem zdravie fyzické, psychické a viac si verit a nie, neverím na minulé životy.
Áno, dnes sa všetci porovnávajú ich deti študujú, majú auto, idú na dovolenku každý da na siete len to pozlátko a potom si človek myslí, že všetci žijú na oblaciku a len ty si tá nemožná🙂máš deti?
Keď si sa obetovala asi si to vtedy považovala za prirodzene a malo to tak byť Každý rodinou niečo stratí a zase získa.Aspon si myslím, že to myslíš tak, že si sa obetovala pre rodinu.

tundra
17. feb 2024

@subartic pamätam si,ked si sa prestahovala,tesim sa,ze si na tom lepsie👍.Suhlasim so vsetkym, co si napisala v dalsom prispevku.

autor
17. feb 2024

@luccija mam rodinu, to jedine ma drzi pri zivote .

autor
17. feb 2024

@tundra viem ze pre mna prave zasadna zmena bude sa prestahovat sa. tam asi zacnem.

Strana
z4