Prečo niektoré mamy nepotrebujú nové priateľky?
Posledné dni muž na mňa tlačí, aby som si hľadala kamarátky s deťmi z bytovky, okolia alebo z ihriska.
Aby sme mali väčšie vyžitie s dcérou.
Von chodíme normálne, nikomu sa nevyhýbame.
Ale ja nie som ten typ človeka, že by som mala potrebu si hľadať kamošky na každom rohu. Nie len tie mamičkovské, ale ani v živote. Vždy to tak bolo. Preto ma serie, že ma do toho tisne ako keby tak každý mal fungovať. Ja neviem s cudzími ľuďmi viesť prirodzenú konverzáciu so serióznym záujmom o to, čo rozprávajú. Mňa to nezaujíma a cítiť aa trápne v niekoho spoločnosti nasilu tiež nezvládam.
Rozumiem tomu, že sú ženy - ľudia, ktorí majú potrebu byť neustále v spoločnosti, radi konverzujú a nadviazujú vzťahy s kýmkoľvek. Ale potom som tu ja a určite nie som jediná, čo nepotrebuje žiť pre rannú kávu so susedou ani presedieť celé doobedie na ihrisku súdržne s ďalšimi doko mamkami.
Naša dcéra bude mať tri roky. Počas tých troch rokov stále počúvam to isté dookola - teraz viac. Hold, keď mu poviem, že nech to robí on, keď chce, tak odvetí, že nemá čas. Má. Cez víkend alebo po práci chodí aj on s ňou von a môže si vytvárať priateľstva, kde sa mu žiada. Zatiaľ neviem o žiadnom. A to teda on je mega spoločenský a dokáže plávať v každej téme.
Ja len neviem ako mu mám ešte vysvetliť, že nech mi dá s tým pokoj. Ja som taká bola vždy a aj budem. Ja mám ľudi rada, ale nepotrebujem ich vyhľadávať pokým nie sme na rovnakej vlne. Neviem sa pretvarovať a neni mi to prijemne byť v spoločnosti, ktorá mi je cudzia. Nenájdete ma v kruhu žien na inhrisku, ani na žiadnej mama sejšn či v baby clube.
"že sa budem baviť s každou mamičkou z bytovky a budeme sa točiť každý deň u inej na káve…. Ako sme to mali my ako deti. Ale takto už moc ľudia nežijú." Vieš co, tiež som myslela, že uz kazdy zije po svojom, ale s prekvapenim zistujem, že su aj u nas takto poskupinkovane mamicky. Napr. su tri, kazda donesie svoje dieťa do škôlky, druhá vyzdvihne vsetky 3 a pocka s nimi u seba doma, tretia vyzdvihne svoje a to prve dieta a donesie ho jeho mame. Alebo dve susedy s detmi nad sebou a jedna pracuje v pekarni a pravidelne nosi pecivo z prace (ktore sa nepredalo) tym druhym. Alebo 4 kamosky s deťmi, kazda vie niečo umelecke a spolu zalozili take divadelne kurzy pre deti a to maju ako zmysluplne vyplnenie času, kým sú deti v skolkach a ony ešte nemajú "serioznu" prácu alebo maju ďalšie male dieťa. A uz k tomu pridali platene organizovanie narodeninovych party, jedna druhej robia reklamu, pozyvaju sa navzajom na podujatia, kde môžu vystavovat/vystupovat. Ono je to dobrá investicia do buducna, keď už sa cloveku nejaka ta komunita zide, či už na karierny rozbeh alebo na tu rodinnu "logistiku". Obzvlast, keď je rodina (stari rodicia, tety...) ďaleko.
Nikdy som nevyhľadával cielene kamarátky,tie kamarátstva ktoré vznikli počas materskej a tie skutočné mi ostali ❤️ostatné nejako postupne vymizli. Nikdy som netlacila na pílu s každou ktorou som ostala v kontakte kamoškou sme sa dali dokopy tak nejako postupne bez nátlaku. O to viac je tomuto pevnejšie a aj keď sa nevidíme už každý deň vždy máme o čom rozprávať.
To sa asi nedá vysvetliť, keď druhý nevie alebo nechce pochopiť. Žiaľ, mnohí si myslia, že všetci musia fungovať tak, ako oni.
Mozno by to chcelo vytvorit neprijemny pocit u muza, aby ta vobec pochopil. Daj mu otazku Preco to tak chce. A ked povie, ze aby dieta sa zahralo, tak povedz, ze vsak sa zahra na ihrisku, takze znova sa ta pytam, Preco? A zas ked nieco povie, (aby malo vela kamosov) tak mu zase odpovedz, ze toto vsetko je splnene, takze Preco? A stale mu davaj otazku ze Preco, nech sa v tom ON rype do hlbky, pretoze podla mna hlavne ON si potrebuje uvedomit hlavnu podstatu ze Preco to tak chce? Mal on nejake osamele detstvo? Nudil sa? Chce aby ste mali na seba viac casu, ze ocakava, ze o par rokov dieta date susede, aby sa deti zahrali? Proste ze o co mu presne ide, co podla neho nie je splnene.
Ak vyjde z toho, ze mu vlastne vobec nejde o dieta, ale o teba, tak potom velmi razne povedat, ze na tuto temu uz nechces pocut uz nikdy ani slovo, ze ty si dospela, a nepotrebujes, aby s tebou jednal ako rodic, ktory riesi socialne vztahy u svojho potomka, ze toto si fakt vies regulovat sama, ako chces TY!
No a potom uz si len premysli dosledky, ak to znova porusi. Budes s nim ty jednat ako s dietatom? Spytaj sa ho, ci si umyl vecer zubky a ze by si mal, pripadne prednasku, preco si mu si umyvat zuby. Alebo ked zacne s touto temou, postavit sa, idt vedla do izby a zavret dvere za sebou. A tak podobne.
@bielasovicka Ježiš to co sú za dristy toto ...nie každe dieťa je také!!! Tiež som úplný asocial, ako som porodila deti a moja dcera je opak.
Ma kamosky zo skolky, vobec nie je utiahnuta, ako pisete. Kazde dieta je ine, este raz to pisem..... . Tiež som ako dieťa milovala spoločnosť a deti naokolo , človek sa časom a vekom meni ...chce mat klud..a, keď vidím tie premotivovane klebetne zeny , mamičky..tak už tobôž.....
@bielasovicka ale prosim ta, kazdy sme individualita. taketo zovseobecnenie lebo mas jeden podobny pripad v rodine…
som uplne rovnaka, proste nie som na small talks, ktore by som este aj sama iniciovala. naopak, moje deti problem v kolektive alebo na ihrisku vobec nemaju, hned je kazdy kamos. obcas som mala takz pocit, ze aj mi chyba nejaka kamoska s rovnakymi “problemami” (deti,domacnost,kruzky, atd)., ale uvedomila som si, ze nie som ten typ, nie som tak otvorena, spontanna, a len by som sa do toho nutila.
Neboj nie si sama, ani ja cielene nikoho nevyhladam a je to normálne. Niekto si vystačí aj sám, alebo s priateľmi, ktorých pozná roky. U mňa to bolo tiež tak odjakziva.
Povedz mu "ok". A jedným uchom dnu, druhým von 😉. Evidentne má na háku, keď vysvetľuješ, že nepotrebuješ jeho rady, tak maj aj ty trochu na háku jeho múdrosti 😁. A keď tú tému načne, rýchlo (milo a so záujmom) do protiútoku - "A ty koľko oteckov si oslovil minulý víkend na ihrisku? Ako sa ti darilo?"
Alebo ešte jedna múdra veta je: keď ti povie "musíš to a to...", tak mu povedz "nie, nemusím". 🤷. A koniec diskusie.
Veď muž keď má čas cez víkendy,nech si vždy dohodne kávičku na ihrisku u inej ženy aj s malou a ty seď doma keď je on ten komunikatívny.S manželom sa prosím ťa potom o čom rozprávaš keď nerada komunikuješ a on je tvoj opak??Či ty ho nemo počuvaš?
@misanthropicdann a ty svoji zenu taky posilas za kamaradkou, kdyz ma potrebu ti neco vypravet?
Nebo jaka temata jsou pro tebe „obtezujici“, ze je treba resit s nekym jinym? To by me fakt zajimalo.
Jedna žena matka, ktorá pracuje, 100 % - sa starí o domácnosť, denne sa niekoľko hodín musí venovať výlučne deťom (mimo domácich prác) jednoducho nemá času ani na seba, nie to ešte na priateľky. Je to úbohé ak sa musí znížiť k tomu, aby svoje deti uprednostnila pred priateľkami. Na to niet času. Ja som prvých cca 25 rokov manželstva s deťmi nemala času ani na jedinu kávu denne posediačky ani doma. Často som ju pila celý deň chvatom, ak som okolo nej prešla, tak jeden hlt. Zostalo mi to a aj potom, keď v práci aj po desiatkach rokov mi sekretárka pripravila na stôl čerstvú kávu ráno, ja som ju odpíjala celý deň, keď som okolo nej prešla. Strácať čas sedením a nič nerobením kvôli pitiu kávy alebo strícať čas s kamarátkami je zo strany matky nezodpovedný hyenizmus. Potom nech sa nediví, že má deti nezvládnuteľné, domov nosia kadejaké známky zo školy,... Ak sa raz rozhodla pre rodinu s deťmi, potom nech vydrží jej slúžiť 24 hod. denne aspoň 25 rokov , aby to prinieslo úspech vo vydarených deťoch, ktoré ju potrebujú vždy.

Ja som presne taká istá. Radšej mám svoju rodinu doma plus som fakt z veľkej rodiny kde sme kedysi bývali kúsok od seba vyrastala som z mojimi bratrancami a sesternica mi je nás 11, s bratrancami a sesternica mi môjho otca má ich 35😂 pre mňa je skôr stretávanie sa s tou mojou veľkou rodinou radosť ako si hľadať nové kamošky ktoré nepotrebujem😉 môj muž to vie a našťastie ma netlačí do toho. Ja som mu to povedala na rovinu nech mi s tým dá pokoj,že ja mám komu napísať zavolať ale ísť na návštevu aj keď 60km ďalej všetka rodina.