Prečo niektoré matky nenavštevujú svokrovcov ani na sviatky?
Dobrý deň. Ste tu také, ktoré nenavstevujete svokrovcov ani na sviatky Veľká noc, Vianoce a máte malé deti? Chodí s nimi iba manžel a vy ste doma. Ako to bral Vás muž a deti ? Ďakujem za odpoveď
Keď som bola dieťa, tak nasi tak casto chodili - ona s nami k jej rodicom a on s nami k jeho rodicom. Ako malej mi to vobec neprislo divne, že niekdy niekde nie sú s nami obaja rodicia. Až neskôr, ked som bola vacsia a keď som pocuvala a viac chapala tie rodicovske debaty a poznamky mi doslo, že ani jedna strana rodiny tu druhu nemusela. To bolo potom take zatazujuce, napr. keď sa babka pytala, kde je mama, preco neprisla a oco musel povedat nejakú vyhovorku, že nemôže a ja som mala pocit že ju musím kryť. Alebo naopak, že oco uplne "nahodou" musel pracovat zrovna vtedy, keď sme mali odcestovat a nemohol nas odprevadit on. Ono na oko boli tie vzťahy take, ako tu píše niekto vyssie, že rodina drzi spolu a na sviatky sa stretava, ale veľakrat to ti dospeli len nejako pretrpeli. Kým som si to neuvedomovala, bolo mi to jedno,ale ako som už vnímala, že to robia na silu alebo sa vyhovaraju, pripadne ohovaraju, tak aj mne to kazilo tu atmosféru návštevy. Čiže za mňa - na rovinu povedať všetkým (muzovi,detom, svokrovcom) že nejdeš, že to nepotrebuješ. A nie doma nadávať, čo za sprostosť to je tam ist, tam sa všetkých strániť a doma ohovárať, ako bolo zle. Ani neklamať, že máš niečo iné.
@senta_sofia Do velkej miery suhlasim,ale castokrat proste len nevychadzaju s nevestou,ale o deti je u nich dobre postarane.Nie je to cierno biele.A niektore zeny skratka nevychadzaju so svoktou,tak zakazu styk aj s detmi A to je hlupost.Je dobre,ze im autorka nebrani.
Nenavštevujem, nekávičkujem. Pseudosvokra je maximálne toxická. O.i. toleruje alkoholizmus a to nie príležitostné popíjanie. Stačí mi návšteva u nich 3x ročne.

@maminkadeticiek ano, maju pravo na styk, ale vzdy je prvorady zaujem dietata, takze sud by urcite skumal, preco sa nestretavaju a aky dovod na to rodicia maju. Lebo kde su zdrave vztahy, sa to nedeje a nikto nebrani styku len tak…