Prečo niektorí závidia ženám, ktoré získajú vyššiu podporu?
Je az smiesne ako zavidite najvyssiu podporu sikovnym zienkam, ktore si ju vedia vybavit. A mozu byt o pol roka dlhsie so svojim dietatkom doma v laske a podporou okolo 1300 eur mesacne. A mozete puknut aj od zlosti ide sa tato podpora zvysit a uz bude okolo 1400 eur mesacne. Ja vam sikovne zeny fandim, aj ja som taka sikovna bola a uzila si dietatko o pol roka dlhsie doma. Zavist nie je pekna vlastnost zeny.
Za mna.. radsej nech vyuzivaju system matky s detmi, nez by sa mali peniaze zo socialky stratit vo vreckach papalasov...
Nikdy by som neverila že to poviem ale existujú jedince ženského pohlavia ktorým dlhší pobyt doma naozaj nerobí dobre 🤔
Inak si neviem vysvetliť ako sa niekto môže verejne chváliť že je vychcana čuza čo v*jebava so systémom, okráda ostatných a čaká že jej budú tlieskat jaká je 'šikovná'.
@maxalla to je tiez pravda, lebo tie peniaze, ktore si uleje tato ,, šikovná mamička " su kvapka v mori oproti tomu, co dokazu nakradnut a vytunelovat nasi mafiani, pardon politici 😭 A skor tym smerom by malo ist nase pohorsenie a frustracia. Ale neviem ci to ma vobec zmysel, lebo ako narod sme sa krasne vyfarbili. A to nie len v poslednych volbach ☹️
Mne celý ten príspevok vyznieva tak akoby najvyššia méta a sen každej ženy boli ostať doma 😀 doma v láske 😅 Ale vieš že sú aj ženy, ktoré majú dobrú prácu a radi tam chodia, hejže? A dokonca majú práce kde zarobia o dosť viac ako tých 1300? Či to len nevidím nič závideniahodné na tom byť doma ďalšieho polroka?
😂😂😂😂 ach, ako som sa dobre zasmiala!!! mať takéto primitívne cigánske zmýšľanie....😂
@larinka552 tak to by bolo potešujúce 😉
@maxalla nuž, súčasná vláda ide svojim občanom žiarivým príkladom...
No ja som bola taka nesikovna, ze som po roku a pol pri prvej a roku pri druhej dcere isla do prace....
No veď aj volám.Volam ťa socka.To je cele.To,čo ty dostávas iba pol roka ja dostávam už roky a za minimalne chodenie do práce,ktorú však milujem.
Prajem všetko dobré autorka.
"Vedieť si vybaviť " je nová verzia hesla "kto nekradne, okráda rodinu"?
Pomýlila si si šikovnosť s vychcanostou, ze?
Nie, ja ti nezávidím, ze si na úkor nás, pracujúcich žien "uzivas" život s tvojim dieťatkom, zatiaľ čo my chodíme do prace. Je mi ta ľúto, ze si taka úbohá a ešte sa tu s tým aj chvális 👌 fakt tlieskam 👍
@simsalabim vidis aka si bola nesikovna😂😂😂 aktualne aj v at sa zacina rozmahat predlzovanie rodicaku, ale hlavne medzi auslandermi... myslim,nze vela rakusanov ani nema paru o istych vyhodach svojho systemu...
Autorka a ešte jedna vec.Zatial,čo ty si tu prácu budeš musieť hľadať a dúfať,že ťa niekde zoberu,mnohé ženy,ktoré nie sú lenivé,vychcane si môžu prácu vyberať a núka sa im sama.Ja som v živote nebola ani na sekundu bez práce,lebo s mojimi skúsenosťami v danom obore sa mi zamestnávatelia ozývali sami a ponúkali prácu.Takze nie ja som si hľadala prácu ale práca mňa.
@doriiis pisala, ze chodi do prace... otazne je, ze aky plat ma, ked 1300 bolo pre nu vela... na jednej strane chapem, na druhej strane na svk vela dier v zakonoch a potom nie su peniaze na rozne dolezite veci.
Nemyslim si, ze je to zavist. Ale cloveka to vie rozculit. Kludne bud s dietatom v laske doma do jeho 18tich. Je to vase dieta, vase rozhodnutie. Ale financujte si to v ramci rodiny. Preco sa ti maju na to skladat ostatni??? Rodinam s tazko chorymi detmi by som s velkou radostou pridala, ale nie rodinam, kde mozu obidvaja rodicia pracovat.
Vsak bud doma s dietatom. Mne by tych 1300 nestacilo. A som rada, ze mam pracu kde zarobim 3x tolko 😉 a mozem si s dietatom uzivat na inej urovni.
Tak toto je vykrik do prazdna 🙈 nech si kazdí robí co chce, a vie. 90 % zien je to uplne jedno. Su aj horsie starosti ako mat co najvyssiu podporu
Hm. Prečo zakladas novú tému a nenapíšeš to priamo do témy kde niekto napísal, že závidí? To by bolo adresnejsie.
Obycajna socka. Po polroku na podpore co? Invalidka? Aktivacne? Davka v hmotnej nudzi?
@zuzanaete presne toto vie naštvať. Matkám ktore pracovať nemôžu,lebo majú ťažko postihnuté dieťa dajú almužnu.
Ja takéto veci neriešim, ak to systém dovoľuje a je taká možnosť tak si to kľudne predĺž. Využi to. Tento štát je už aj tak tak zdrancovany a ešte len bude pri tejto vláde, tak nejakých 1300 e mesačne je nič. A vlastne potom budeš makať už možno až do dôchodku...možno do 65 rokov,tak to štátu vrátiš 100 krát. Mňa seru ľudia, ktorí nikdy nepracovali a štát ich živí celý ich život. Takí má stvú a nie mamička, ktorá si chce predĺžil RD. Štve ma aj to, že táto "úžasná"vláda si pozvysovala platy a nám pozvysovala všetky poplatky a berú benefity. To ma hnevá. Ja ti tých 6 mesiacov vážne prajem....a ostatné názory hod za hlavu.
@lenkasarka Presne tak, potom sa zufale mamy hadzu pod vlak od nehoraznej nezvladnutelnej tiaze.
@autor tu si sa krasne vystihla - ten pol rok sa treba priblizne 3 krat hlasit (priemerne kazde 2 mesiace raz), posle sa mail na profesiu, vytlaci sa automaticka odpoved z profesie a to sa odovzda pri hlaseni. To je vsetko. Za 1300 mesacne.
Niekto vraj zavidi, iny je jasny darmozrac, dolezite, ze sikovny, ze?
Šikovnosť je skôr to, keby si mala prácu,kde zarobiš toľko alebo aj viac, kde máš flexibilnu pracovnú dobu, možnosť HO, keď to dieťa bude choré a nemusíš hľadať diery v zákone,aby ti 6m piplo 1300€.
A je fajn,že im dopraješ, aspoň ti nebude vadiť, keď sa zníži daňový bonus, zmenia prídavky, zvýšia odvody a pod. Aj vtedy si povedz,že dopraješ tým mamičkám čo využili dieru v zákone a užívajú si lásku s dieťaťom (ak vôbec, lebo sú aj také, ktoré to dieťa dajú do škôlky)
Normálne sa nestačím diviť,ako ste sa tu do nej všetky pustili...klasika,na koniku zarába každá druhá s prstom v nose 3000 eur a miluje svoju prácu.Nazyvat ju socka,chudera a podobne?na to,aby mala maximálnu podporu,musela predsa chodiť pred tehotenstvom do práce a po pol roku predsa pôjde zasa do práce,nie?to,že si prilepší o nejakých 8000,to vám vadí,ale že naši spoluobčania idú zo základnej školy na materskú a odtiaľ na invalidku,to je ok?a o politikoch ani nehovorím,aké milióny tam lietajú...
@zabka1000 Keby aspon bola ticho. Ale chvalit sa darmozracstvom a este to vydavat za cnost: proste socka.
@drahomirrra ... alebo ďalšie dieťa a ideme znovu dokolečka. Veď my blbé pracujúce jej to zo svojich daní zaplatíme

@sissy27 ja mam dojem, ze ona vie odkial sa beru tie peniaze ale myslela to ironicky