Prečo niektorí závidia ženám, ktoré získajú vyššiu podporu?
Je az smiesne ako zavidite najvyssiu podporu sikovnym zienkam, ktore si ju vedia vybavit. A mozu byt o pol roka dlhsie so svojim dietatkom doma v laske a podporou okolo 1300 eur mesacne. A mozete puknut aj od zlosti ide sa tato podpora zvysit a uz bude okolo 1400 eur mesacne. Ja vam sikovne zeny fandim, aj ja som taka sikovna bola a uzila si dietatko o pol roka dlhsie doma. Zavist nie je pekna vlastnost zeny.
@jajanka31 a ked to dieta, o ktore sa autorka tak uzasne starala, odide do zahranicia (po tom, ako za nase dane vystuduje medicinu), tak nam autorka vrati matersku, rodicak a aj pridavky? Ze robit na nase dochodky, tak urciteeee... 😁
Ja som bola tiez s prvorodenym dlhsie doma a pouzila som stary znamy trik - druhe dieta do 3 rokov. Urcite mi vsetci zavidia. 🙄
Cítiš sa teraz lepšie?
Baby nehadajte sa. Naco. Spekulantky boli, su a budu. S tym nic nenarobime, zakony to umoznuju, ludia su od prirody hamizni. To inak nebude, kym sa nezmeni zakon. Co sa nezmeni.
Mna skor stvu materske pre studentky, ktore realne nic neodrobili (Pozdravujem Vladu Marcinkovu) ktorym staci den odrobit v mekaci a simsala bim- narok na matersku. Stvu ma zenske absolventky, co s este horucim diplomom letia plodit detiska - hlavne ze sme sa im na denne studium poskladali vsetci a ona ihned na rodicaky, ideal 3+3+3… pozdravujem tiez. Naco by statu nieco odrobili a tym vratili, ccc. Lekarov a lekarky, co im atrament na diplome neuschol a uz stoja na stanici smer Praha, Vieden a Mnichov… ktorym sme to sk…ene drahe studium opat zaplatili my….
Yes.
A mozem ist donekonecna.
@majka99999 este raz, bez obcanou neexistuje stat. Preto staty vzdy podporovali porodnost a deti. Kludne to v dnesnej dobe moze byt aj inak. Dieta moze studovat v zahranici a prist pracovat tu. Poznam take pripady a aj take ze si so sebou doniesli partnerov tak pracuju dvaja. Vzdy je predpoklad ze tu viacej mladych ostane alebo sa sem vrati nez odijde. Ale ja osobne sa nebudem hnevat na syna ak odijde. Ci uz studovat alebo pracovat. Zas tolko stat pre nas nerobi aby som tu nutila syna ostat.
@suve99 nema na to gule
Každopádne bolo by to vtipné keby potom sa ti skončila podpora a nemohla by si si nájsť prácu.. a by len tak doma sedkala bez príjmu a rezerva by sa ti každým mesiacom pomaly ale isto míňala.. to by bolo komické..
@buberova presne taku mam susedku, neboj 👌 celý život oficialne minimalka, samozrejme doplatok na ruku. Nosila sa ako pravica, ako predsa ona nič nebude tomuto štátu platit naviac👌 1x odrbala stat max.materskou, 2x potom teda ešte aj podporou. A celá vysmiata tu bola ako taka kráľovná 👌 no teraz už je vyše 2 rokov nezamestnaná, robiť sá jej samozrejme opat za minimalku uz nechce, keďže si zvykla, ze ma od statu viac, ako by reálne mala narok podla zaplatenych odvodov a nadáva teraz na stat, ze ona predsa porodila dieta a stat ma predsa povinnosť sa postarať 🤣🤣🤣
A neboj, určite nie je jediná... ale ano, všetky chiderky museli odísť z prace, lebo ten zlý zlý zamestnavatel im nechcel vyhovieť a stále chore dieta bude určite a bla bla bla... no preto chuderka musi ísť na max.podporu 👌 aspoň ze ta karma ako tak funguje 👌
@lienka.7 OMG chuderu musi teraz zivit muz, ale ja mam tiez take okolo seba...
a este vyssi level zenska co ma zdrave dieta a uhrala to na nedozretost dietata u nejakej psychologicky..
a dostava uz 2 rok predlzeny rodicak :D ...

@buberova Je mozne, ze vobec nechapes pisanemu textu? Ja jasne pisem, ze tu max podporu som uz vyuzila, a ze pracujem. Tak je riadne od veci co pises. Ani som sa uz ku komentom nechcela vyjadrovat, ale gratulujem vacsiu sprostost ako ty nikto nenapisal 😀.
@bublinka1426 to je na zvracanie a tu verím v karmu.... Nikdy človek nevie,kedy bude reálne potrebovať tie peniaze od štátu....nešťastie nechodí po horách.
@maciatkolulu stat neriesi co ma. a takisto, predtym nez som mala dieta som myslela na daku rezervu...zial tento stat nezaujima ci mame z coho zit .
@lienka.7 ja som reálne neverila,že v AT je ocr naozaj 7,či 10 dní na rok!!!!!na všetkých členov rodiny,ak máš 5 deti,tak proste len tých pár dní a ono tu tie matere žijú a ti haranti sú normálne zdraví. Sopel ,kašeľ,smer škôlka,škola,nooo,nepredstaviteľné a čo je viac,proste neo...s systém,snažili sa poniektorí z sk ,ale tak nejde to. 🤣🤣🤣🤣Rodicak xy rokov,predĺžený🤣🤣🤣🤣zabudniiii. Ja neviem,kam sa tie vychytralky chcú stále z toho zlého Slovenská sťahovať. Anoooooo,prídavky vysoké,ale náklady na škôlku a školu tiež. 🤣👍Vyššie ako prídavky,tak hor do toho dzifcence,západ vás caka
Máš pravdu nerozumiem textu.. asi nie som taká šikovná 😭😭😭
@maciatkolulu ze sa na ten "skvely" zapad nehrnú a furt len drepia tu 🤔 tam by skúsili akýkoľvek "podvod" a tak by s nimi urady zatocili ze az. 👌 to len u nás je chvalenie sa s obchádzanim zákona terno a korunu tomu ešte aj nasadzuje Mihal ako bývalý minister, ktorý ešte aj za peniaze radi ako odrbavat stat👌 ale na iných bude kydat co robia/nerobia.
My nikdy zapad nedobehneme kvôli primitívnemu mysleniu ludi ako takých 👍
@lienka.7 žiaľ.... Je to smutné.
@lilinka88 keby zarábala kráľovský, tak nepotrebuje využívať tieto "triky" a navyše nestojí jej za to prísť o prácu.
To skôr take socky sú celé happy, lebo k takým peniazom sa už v živote nedostanú 👌 no a keď skonci pol rocny štátny klondajk a príde vytriezvenie, potom je to tu ze stat staraj sa predsa🤦♀️👎
Nemáš za čo, radi sme prispeli, uži si. Ale to je čo za podporu vlastne? Že si odišla zo stabilnej práce kvôli šiestim mesiacom? Ale tak sa pochváľ, ako sa to robí, chceme sa viaceré poučiť. Daj návod na tu šikovnosť.
Ja som este viac sikovna nez ty a tebe podobne 💪 po rd som na ziadnu podporu nesla, aj ked na maximalnu by som mala narok aj bez odzubov 🤪 (to je sikovnost c.1, mat hned po vs dobru karieru). Sla som do prace za ovela viac nez je maximalna podpora (sikovnost c.2, to je to vzdelanie a kariera, neviem ci poznas tieto pojmy).
Nikto nezavidi, skor ide o vseobecnu nasranost, ze takata vychcana slovac hybe nasim statom.
@lonely66 ono každá dávka bola najskôr myslena v dobrom, len kreatívna Slovac všetko dokáže zneužiť a využiť 👌 detto myšlienka s materskou otca... my sme ju napr.vyuzili ale s tým, ze ja som full time makala v praci a mm bol na MD so 7 mesačnou dcérkou. Žiadne také ze ja som doma, muz fiktívne na materskej, o decko sa realne starám ja a ešte budem nadávať ze muz (ktorý sa ma reálne na tej materskej o decko starat) chudáčik nemoze robiť! Ja by som takéto "double" matersle neschválovala vôbec. Lebo v 99,99% prípadoch je to čistý odrb. Tiez si myslím, ze k tomu prispelo aj Mihalovo hejtovanie typu poďte si "zobrat" od tohto štátu matersku mili oteckovia👎
Btw, tiez som nevyužila ani raz max.podporu, pretože ešte počas druhej rodičovskej ma oslovila konkurencia, keďže chceli aby som k nim nastúpila. Podotykam vtedy s 2 rocnym a ešte ani nie jeden a pol ročným dieťaťom... Ani ma nenapadlo im povedať také, že počkajte rok aj dačo, nakoľko chcem odrbat systém a vyčerpať si, naco mam vlastne nárok 🙈 cítila by som sa ako úplná chudera, navyše plat bol oveľa vyšší ako ta ich ziariva max.podpora 😉 a podmienky takmer exkluzívne 👌 cize ano, dá sa to aj bez odrbavania systému.
@lonely66 hlavne ze ciganom sa stavaju unimobunky z eurofondov a nomrmalna slovac musi bat hypoteky na cely zivot.

ja ti nezavidim, ja si klepem na celo, ze dalsia socka a vyzierac