Prečo niektorých ľudí dráždi životný štýl v pohode?
Stretávam sa s tým, že časť ľudí nedokáže prijať môj prístup k životu a až sa vytočia, keď mám iný názor. Nikdy úplne nechápem, ako môže niekoho vytočiť, že niekto žije inak, ale stáva sa, že sa bavíme o niečom, alebo situácia vyplynie zo života a niekto je podráždený z mojej pohody.
Ja sa nehrniem za ničím. Pracujem na sebe a posúvam sa v živote ďalej, ale v klude svojim tempom, za ničím sa neženiem. Nemám potrebu stále makať ani všetko robiť dokonale. Som spokojná so svojím telom a mám rada kľud. Cestujem, hýbem sa, mám rada zdravú stravu, ale neberiem nič striktne. Všetko robím tak, ako mi je príjemné a prispôsobujem si aktivity svojim aktuálnym potrebám.
Nemám problém vstať o 5 ráno a ísť niečo robiť, ak sa mi chce, ale ani spať do obeda a mať pokojný deň. Stretla som sa s tým, že niektorí ľudia boli podráždení z toho, ako môžem byť tak v kľude, keď oni nevedia ani cez víkend spať do obeda a cítia potrebu stále niečo robiť. Napríklad, keď sme mali víkend s kamarátkou, ona išla behať a ja som šla iba na prechádzku. A vytočilo ju to, až som sa spýtala, prečo to vôbec rieši, keď sme sa na ničom nedohodli a nijak som ju neobmedzovala svojou neúčasťou.
Alebo iní makajú na sebe, aby mali dokonalú postavu a keď ja poviem, že nevidím zmysel v neustálom snažení sa o dosiahnutie ideálu, zhrozia sa, že ako to, že to nemám v hlave nastavené rovnako.
A čo ma zaujíma – ako môže niekoho vytočiť fakt, že sa cítim spokojná so sebou, keď nemám potrebu makať na sebe ako blázon, len aby som mala o kus štíhlejší driek alebo vymakané bruško? Keď im poviem, že to nestojí za to, začnú sa pohoršovať. Čo je na tom vlastne také dráždivé? A prečo to niektorých dokáže až tak rozhodiť, že sa stanú nepríjemní v komunikácii alebo im to pokazí náladu?
Už som zažila, že sa pár ľudí naozaj vytočilo. Mne je z toho stále trochu do smiechu, keď sa také niečo stane. Alebo búrlivo obhajujú, aké to má pozitíva, až sa zadychajú, pričom ja nijako neprotirečím, iba nežijem ich presvedčenia a názory.
Ako to máte vy? Zažívate to aj vy, alebo ste tí, čo sa dokážu vytočiť na pohode iných?
vôbec to nevnímam, s kým sa to ty stýkaš? 😲
@anonym_autor Tak vytacas mozno tych, ktori by sami chceli byt pohodovi, ale nieco ich stale nuti sa za niecim hnat, ani nevedia co. Takeho, ktory neustale maka, ale je s tym stotozneny a vyhovuje mu to, tak toho podla mna nevytocis.
Druha vec este je, ako to tym ludom podavas, ci nemaju pocit, ze su zhadzovani alebo nieco take. To uz neviem posudit.
Asi sa obklopuješ samými čudnými ľudmi 🤔
@anonym_autor ja som človek, ktorý sa ženie ale je mi úplne jedno, že niekto nie, nikdy som nikomu nepchala svoje dôvody, prečo to robím a netrápi ma ani obhajoba toho, prečo to niekto robí inak 🤷🏼♀️. Takže asi by som zmenila spoločnosť na tvojom mieste 😅
@anonym_autor Je to dost o tom, aky vnutorny psychicky tlak ti ludia maju. tvoj styl zivota nemusis obhajovat, a nemusis sa zan nikomu ospravedlnovat, pokial nikomu neublizujes, samozrejme - ale realita je,
ze ludia casto vnimaju tvoje osobne rozhodnutia ako utok na seba, lebo maju neuzdravene traumy.
Napriklad - vyrastali v tom, ze ich rodicia neustale hnali strachom do vsetkeho. Musis rychlo pracovat, stihnut nieco, mat dobre znamky, viac sa ucit, inak ti nieco utecie!!!!!!!!!!!!!! Musis hned tento rok spravit prijimacky na vysoku skolu, inak bude neskoro!!!!!!!!!!! musis okamzite upratat byt, dom, izbu, inak uz bude neskoro!!!
A ked nestihli, ked bolo neskoro, tak ich rodicia aj zbili, navrieskali na nich, nadavali im. Taky clovek
to ma v mozgu tak zial zafixovane a v dospelosti sa od toho nevie oslobodit. Zvlast ked sa chytil do pasce nejakych povinnosti,
aj ked uz nemusi zit s rodicmi - ti rodicia mu dalej vrieskaju v podvedomi.
Moja babka mala potrebu neustale sa ponahlat a klusat aj z kuchyne do obyvacky,hoci nebol dovod. Nevedela uz psychicky prijat, ze sa moze uvolnit,
ze my nie sme hladni, ze si moze kludne sadnut ku nam na gauc.
Je to cele problem toho cloveka. Ma stres z toho ako bol od malicka uceny, ze musi byt uspesny, mat peniaze, povysenie v praci, stihnut veci...
A ak uz ma vlastne deti, tak je realita, ze ozaj
musi veci stihat, inak deti ochoreju, pocikaju sa, atd....
Ale to vsetko je ich zodpovednost, zacat na sebe pracovat na terapii a ucit sa relaxovat a nedat sa viac uz stresovat zivotom.
@anonym_autor Tak vies, niekto cvici a ty zadries, ze v cviceni nevidis zmysel. To ako keby si im hovorila, ze su blbci lebo sa tomu venuju. Mam dojem, ze zle formulujes svoj nazor preco danu vec nerobis. Robis z ludi idiotov a oni na to reaguju samozrejme.
Poviem ti z pozicie cloveka ktoreho presne typy ludi ako si ty vytacaju. Nebudem hovorit o tebe lebo ta nepoznam ale o ludoch co poznam ja a lezu mi na nervy.
1. Absolutna nezodpovednost k praci. Kolegyna nieco doj€be a je to v pohode lebo sak niekto ako ja to opravi. Hihi vsak sa nic nestalo.
2. V kazdej akcii sa potrebuju nejako lisit, proste nemozu robit veci normalne ani jeden posraty krat.
3. Naplanovat nieco s nimi je cista katastrofa, lebo si das namahu, urobis plan vyletu cohokolvek…tesis sa a ten pohodak ti povie ze aaa toto on nejde a hento nejde chod sama. Presne to si aj urobila kamoske.
4. Ziadna sebareflexia. Nemozes nic vytknut, lebo sak vy ste v pohode, vy ste dokonali, a v konecnom dosledku my vam iba zavidime vasu pohodu.
5. Nemozes sa pochvalit, s vysledkami, s hocicim, lebo vy v tom nevidite zmysel (cvicenie napr…) cize pre nas to je ako keby ste pohrdali nasou snahou.
Snad to k pochopeniu staci.
Ja poznam taky typ co je stale v pohode a ona je moj zivotny ideal 🙂 napriti tomu poznam ludi co sa nahanaju cely zivot a nemaju klud ale maju pocit aki su uzasni. Anonym nado mnou ma uplne vytocil 😄 co ked oni nechcu planovat? A chcu si robit veci po svojom? Preco si myslis ze tvoj sposob je spravny? Nie je jedno co si oni myslia o tvojej snahe?
A este doplnim take ze…vsetko sa nejako vyriesi. No nie nevyriesi sa samo, vyriesia to zvycajne ludia nakolo divajuc sa ako to maju pohodaci v prdeli. Ale ano, pre nich to je ze vyriesilo sa to mimo mna.
@anonym_autor no nato ako to máš v paží teda dosť si napísala vaty a rozobrala to. Ak by si bola v pohode tak to vôbec neriesis.
Budes mať rodinu a bežný život aj tvoje tempicko sa zrýchli neboj.
Teraz je tvoj problém či pôjdeš s kamoškou behať alebo sa prejdes..
Ja poznam taky typ co je stale v pohode a ona je moj zivotny ideal 🙂 napriti tomu poznam ludi co sa nahanaju cely zivot a nemaju klud ale maju pocit aki su uzasni. Anonym nado mnou ma uplne vytocil 😄 co ked oni nechcu planovat? A chcu si robit veci po svojom? Preco si myslis ze tvoj sposob je spravny? Nie je jedno co si oni myslia o tvojej snahe?
@diavant preco si myslis ze pohodaci su nalepeni na ludi co sa snazia? Lebo sa s nimi vezu. Tak isto aj autorka si moze najst ludi svojho zmyslania a radsej tu ohrna nos nad ludmi co nieco buduju.
Poviem ti z pozicie cloveka ktoreho presne typy ludi ako si ty vytacaju. Nebudem hovorit o tebe lebo ta nepoznam ale o ludoch co poznam ja a lezu mi na nervy.
1. Absolutna nezodpovednost k praci. Kolegyna nieco doj€be a je to v pohode lebo sak niekto ako ja to opravi. Hihi vsak sa nic nestalo.
2. V kazdej akcii sa potrebuju nejako lisit, proste nemozu robit veci normalne ani jeden posraty krat.
3. Naplanovat nieco s nimi je cista katastrofa, lebo si das namahu, urobis plan vyletu cohokolvek…tesis sa a ten pohodak ti povie ze aaa toto on nejde a hento nejde chod sama. Presne to si aj urobila kamoske.
4. Ziadna sebareflexia. Nemozes nic vytknut, lebo sak vy ste v pohode, vy ste dokonali, a v konecnom dosledku my vam iba zavidime vasu pohodu.
5. Nemozes sa pochvalit, s vysledkami, s hocicim, lebo vy v tom nevidite zmysel (cvicenie napr…) cize pre nas to je ako keby ste pohrdali nasou snahou.
@anonym_autor prečítaj si príspevok od
@anonym_806c11
Ak si takáto “pohoďáčka” tak z neho pochopíš, čo ľuďom vadí.
Ak riešiš takéto pi…y, tak mne osobne ako pohoďačka neprídeš, skôr ako osoba, ktorú opísala menovaná anonymka.
Pohoďaci nemajú potrebu riešiť a zosmiešňovať aktivity, prácu a životný štýl druhých ľudí
Áno zažívam to aj ja, dokonca by som povedala denne. Pretože, ako už niekto podal vyššie, ľudia boli celý život do niečoho tlačení čo sami nechceli ale bol to akýsi štandard a už to majú v sebe zakorenené, že keď si tym oni prešli tak hádam sa niekto iný nebude mať lepšie a nebude to zažívať tiež? Tak poďme ho do niečoho tlačiť 😂🙏🏻 asi tak nejako + radi pochopia veci čo povieš svojim spôsobom a potom ta obviňujú z niečoho čo si tak nemyslela… ako môžeme vidieť v predchádzajúcich pár komentaroch 🙂
preco potrebujes, aby ini ludia prijali tvoj zivotny postoj? preco sa stykas s ludmi, ktori ta neprijimaju?
Keby si bola taka pohodacka ako sa prezentujes mas tieto veci tazko u prdele a nepotrebovala by si o nich pisat traktat na kona.
Ludi drazdi vela veci a fuuu, ked nezijes podla toho, ako ziju oni (podla nich presne tak, ako sa ma, ako je to najlepsie), tak to je koniec 😁
Vidis ja to mam pravy opak.V robote je kazdy zvyknuty na moj usmev,a teda ked sa neusmievam,lebo v hlave ine myslienky tak prve,co mi povedia Usmev prosim,a to mne 2krat hovorit nemusia.Alebo som behala hore,dole a kolega mi vravi,ze co si taka smutna.No nebola som,ale ani usmev som nemala,lebo fakt som nic nestihala,este som si poblizila.Alebo mi dalsi kolega vyplazi jazyk,lebo vie,ze sa vzdy usmejem.No kto by sa nezasmial.Dalsi si tam spieva operu,to ma tiez vie rozosmiat,alebo zase steka,ci mnauka,no nesmej sa aj ked sa ti nechce.Taki nasi blazni chlapi ako ja.
Musis sa len z ,,,,blaznami,,,,stretavat,ako si aj ty.Teda taky zivotny styl,co maju rovnaky ako ty.
No 😀kým som robila čo som mala resp. Šla ako ostatní tak všetci tvrdili aká som úžasná a všetci ma mali radi 🫣keď som prestala ísť s prúdom (cestujem, zmenila som partnera, nevenujem svoj čas ostatním len vybraným osobám tak nastalo peklo) 😀 som diabol v ľudskej koži, ľudia ma ohovárajú a už som si musela zamknúť všetky verejne profily a ja to nechápem lebo ja nikdy ale že nikdy nikoho neriešim ani neodsudzujem, takže áno to že som šťastná nemôžu ľudia zniesť …. Ale keď som sa sťažovala tak to bolo ok
@anonym_autor ja som podobná, ako ty, možno niektorým je divný môj životný štýl, alebo to, že nemusím mať stále vypulírovsný byt, ale každý, nech si žije, ako uzná za vhodné, nejako to neriešim, kto si čo myslí
inak vacsine ludom su druhi uplne u prdele, nedavajte tomu velku dolezitost, ak aj nieoc komentuju...
komentuju to, aby rec nestala, je to taka vata, to len vztahovacni ludia to furt ovethinkuju v hlave ariesia, co povedal o nich ten a ten, a ako to asi myslel.. nemyslel to nijak vacisna ludi je jednoducha, plesne neico do eteru, zabudne, ide dalej..
a to, co pise anomym, presne toto lezie na nervy mne, v praci, aj v spolocnosti. poznam takych, ale to je ozaj ich specificke spravanie-furt musia byt za nieoc extra, za hviezdu a robia vlny
Nie, za 49 rokov života som sa s.nicim takým nestretla.
Aj mňa si vytocila, už len tým ako si to tu rozpísala. Myslím ze si čudná, a svojim správaním tých ľudí vytáčas . Nečudujem sa im.
Poznam par kde su obaja pohodaci a normalne ziju maju aj pracu a deti. Nemusia byt vzdy nalepeni na „lepsich“. A poznam aj pohodacku co zije sama a tiez nie je na nikoho nalepena. To sa len utesujete lebo v skutocnosti ste otravni pre pohodakov
Podľa toho čo čítam, absolútne si nemyslím, že by ich vytacala "tvoja pohoda".. vytáča ich to, že riešis ty ich životný štýl - ich hnanie sa za niečím čo sa tebe nezdá dôležité, ale im áno..
Prečo riešis ich rozhodnutia a komentujes to? Ak si tak v pohode a vyrovnaná, tak neries ako žijú ini a na čom im záleží a potom ich nebudeš vytáčať..
Poznam par kde su obaja pohodaci a normalne ziju maju aj pracu a deti. Nemusia byt vzdy nalepeni na „lepsich“. A poznam aj pohodacku co zije sama a tiez nie je na nikoho nalepena. To sa len utesujete lebo v skutocnosti ste otravni pre pohodakov
@diavant podla mna je otravne napisat traktat o tom aka som super uzasna pohodacka.
To je o povahah. Jeden ma taku, ze sa zenie a druhy, ze je pohodak. Ty rozculujes ich, oni Teba. Ale, riad sa heslom Zi a nechaj zit, lebo, svoje povahy neprerobite.

@anonym_autor Tak, ak si naozaj tak v pohode, tak potom to, ze Ta ini nechapu, Ta predsa nemoze vzrusovat, ci? Ked to rozculuje ich, tak si to nevsimaj.