icon

Prečo partner ignoruje sny a túžby svojej priateľky?

21. júl 2025

Pekný večer ženy. Tak sme s priateľom trochu dlhsie odlúčeni keďže som odcestovaná. Som sama tak mam čas premýšľať nad životom nad ním nad všetkým. Vždy sa tešíme na večer keď si napíšeme. Dnes som mala potrebu sa s ním zdieľať o nejakých zmenách ktoré by som rada urobila aby som sa mala lepšie co sa budúcnosti týka. Som celkovo dosť pozitívne naladená len nemám akosi človeka s ktorým by som sa mohla rozprávať a teda mi prišlo prirodzene ísť s tým za partnerom. No jeho reakcia bola zvláštna. Hneď do mňa skočil ze odkedy som preč prepína mi a rozmýšľam nad blbosťami. V podstate povedal ze moje sny a ambície sú pre neho blbosti. Zamrzelo ma to ale teda povedala som mu ze nemusíme sa rozprávať o ničom takom ze si to nechám pre seba veď lepšie urobím. Hneď sa začal hádať a nadávať ze prečo chcem veci meniť prečo si myslím ze sa nemám s kým rozprávať ze kto je on potom pre mňa atď. Povedal ze ani mňa nezaujíma co hovorí on - konkrétne vtedy keď si robím čo chcem - keď si neželá aby som dakde šla napr na výlet a ja aj tak pôjdem. On so mnou ísť nechce ale nechce aby som išla sama alebo s hocikým. Som dospela v tomto je moja hranica a za tu nejdem. Nie je mojím otcom. Nuž urazil sa a povedal ze o mne nechce do pondelka vedieť (pondelok sa vraciam domov) ze mal pre mňa prekvapenie ale ze ľutuje to ze sa snažil atď. Proste z komára somár. Nestalo sa nič také odmlčal sa vypol sa a už nepísal na posledné 2 sms. Nemám v pláne sa mu do pondelka ozvať presne ako chce. Išla som za ním s dobrým úmyslom zvozil ma snažil sa zatiahnuť do hádky a ušiel. Ja neviem ozaj to aj vašich mužov obťažujú vaše sny a túžby?

Strana
z2
sova7
22. júl 2025
@bluea

Urob laskavost sama sebe a neozvi sa mu uz nikdy. To co je za debila, ze ti povie, ze o tebe do pondelka nechce vediet? Bez ohladu na to, ci ta podporuje v inych veciach alebo nie. Chory na hlavu, utekaj kym nemate ziadne spolocne zavazky.

@bluea skôr tam je porucha osobnosti.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_af768b
22. júl 2025

@anonym_autor Je dost mozne, ze podvedome si si vybrala podobny typ, ako je otec. Takze na tom popracuj a od tohto prec.

reanda
22. júl 2025

ani otec nema pravo ti nic zakazovat.. nikto nema to pravo.. nie, vsetci muzi nie su taki a keby aj boli, nemas povinnost to akceptovat.. tak bud radsej bez muza a spokojna, ako podriadovat sa niecomu, co ti nevyhovuje, lebo 'to tak proste je' a 'to nezmenis' .. byt vo vztahu nie je povinnost.. mat partnera nie je nutnost.. partnerstvo ma byt o tom, ze ti to prinasa do zivota nieco viac a lepsie, ako ked si sama, ze ta vztah naplna, citis podporu, moznost spoluprace, co ta dostane na vyssi level, ako ked riesis veci sama.. ak to tak nie je, naco ti je partnerstvo? aby si nieco 'zvladala'? aby si dokazala, ze na to mas? a naco??? komu? chces zit pre seba, alebo pre druhych?
ked si nemala v zivote vzor dobreho a fungujuceho vztahu, tak si ho vytvor sama.. sama velmi dobre vies a citis, ako by to podla teba malo vyzerat.. tak tomu ver.. a nepytaj sa druhych, ci je to pravda a je to mozne .. lebo je to pravda a je to mozne.. vsetko je mozne
a este jedna vec - to, ako sa vo vztahu chovas ty, tak tym potvrdzujes, ze to akceptujes ako vhodne chovanie.. takze ak ma napr. tvoj partner nejaky problem a je schopny sa ti vykecavat do noci, aj ked tebe sa uz zatvaraju oci a ty ho nestopnes, ale pocuvas dalej aj napriek svojmu diskomfortu, tak potvrdzujes, ze toto je podla teba spravne.. ale ozaj to povazujes za spravne? chcela by si, aby aj teba partner pocuval len z povinnosti, alebo sucitu, aj ked mu to nerobi dobre? zamysli sa, co vlastne vo vztahu chces.. lebo co si tam pustis, to tam potom mas

karolinakr
22. júl 2025

nemate generačnu medzeru, ze napr.ty maš 25 a on 40, že sa chova k tebe ako k decku?
ja vždy len valím oči, ked počujen, že frajer zakázal ist von, kamoške zakazal robit letušku - buď on alebo letuška...a čo ma najviac zaráža, že tie ženy na to skočia a posluchnu
fakt neviem, čo by sa muselo stat, aby som taketo obmedzovanie osobnej slobody poslúchla..našťastie, nikto mi to nehovoril, ale ani by u mňa s týmto nepochodil

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
anonym_2e87f3
22. júl 2025
@karolinakr
Odpoveď bola zmazaná

@karolinakr manžel veľakrát nedovolí manželke ani prácu, lebo by musela ísť na týždeň na školenie. Áno, aj také sa stáva. ...šikovné baby nemôžu napĺňať svoje sny a ambície predsa, to iba muži. A mnohé sklopia oči a tupo suhlasia.
Rodičov si nevyberame ale partnera si predsa môžme, preco niekto chce dobrovoľne žiť znova v zakazoch a prikazoch ako v detstve, tomu nerozumiem.

anonym_571248
23. júl 2025

@anonym_autor HM, treba si veľmi všímať partnera, všetko, všetko. Je dobré, že si taká pozorná a áno, aj ja si myslím, že tvoj partner môže byť potenciálne zdrojom tvojho nešťastia. Zdá sa mi jeho chovanie narcistické a manipulatívne. Skús si fakt pozrieť tie videá od Dvořáka, Spoznej svého psychopata. Ten tvoj priateľ sa zatiaľ nevyfarbil úplne, ale keby ste boli manželia, mali dieťa a spoločnú nehnuteľnosť takého teátre by si mala na dennom poriadku, to mi ver, viem veľmi dobre o čom je reč.😒

Strana
z2