icon

Prečo rozchod po silnej láske bolí najviac?

marika5555
21. máj 2025

Ahojte, chcela by som vedieť nestranný názor, po 3 rokoch samoty od rozvodu som stretla muža, muža s ktorým sme boli skoro rok a pol, ja mam dve deti a on jedno. Všetko bolo ideálne, aj sme si stále hovorili, že niečo tak silné co bolo medzi nami, sme nikdy nezažili. Od prvého momentu co sme sa stretli, rýchlo vzblko na veľkú lásku. Obaja sme to tak cítili, zoznámili sme sa s detmi, začal bývať u mňa (ma svoj byt tiez), ak bol so svojím dietatom, bol u nho doma. Moje deti si s ním rozumeli. Bol proste niekto, kto zo seba vyžaroval dobrotu). Vymenila som si vikendy, aby nam to sedelo, ze vikendy co sme s.detmi budeme spolu a nase volne vikendy sami. Mozem zratat na svoch rukach kedy to bola realita. Viac menej sme neboli spolu ked sme mali spolocne deti. Avšak nastal deň kedy začal riešiť sud o svoje dieťa by chcel do striedavej. Chcela som aby sme boli všetci spolu, on bol z toho v "rozpolozeni". Vnútorné to ani nechcel, čo mi nakoniec po jeho divnom správaní ku mne napísal v sms, ze si nas nevie predstaviť spolu my všetci ako rodinu a ani to tak necítil, preto sme sa spoločne ani veľmi nestretavali za ten čas co sme boli spolu. Ukončil to. Človek, ktorý o sebe tvrdil, že chce byť dobrým človekom, človek ktorý mi tvrdil, že si nevie predstaviť život bezo mňa atď. Týmto mi bodol dýku priamo do srdca, stratila som všetky ilúzie. Viete, človek zazije len raz v živote tak silnú lásku, aspoň u mna to bolo prvý krát a tvrdil to isté, ale nestala som mu ani za to aby mi to povedal, napriek tomu, že som sa ho pýtala co sa deje

Strana
z2
taktotedanie
21. máj 2025

@marika5555 bud ti nieco zatajuje alebo to nechce takto
Je to bolest, je to zrada, je to debil, preboli to len chod dalej

marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
taktotedanie
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 zase viera ako viera, to nezarucuje nic
Reci sa hovoria, skutky sa nerobia- jasne ti dal najavo

nina004
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 chlap toho dokáže veľa narozprávať,ale vždy treba pozerať na činy. Prečo jeho syn s vami netrávil čas? Z nejakého dôvodu ho od začiatku s tebou a deťmi nechcel zblížiť. Toto by bolo pre mňa už prvé varovanie, keďže ste spolu žili a tvoje deti ho poznali. Možno si to silné puto vnímala len ty a on on ti len vravel ,čo si chcela počuť. Bol s tebou kým mu to vyhovovalo. Nechaj tomu čas, oklepeš sa aj z tohto rozchodu a potom budeš obozrernejšia pri ďalšom chlapovi

jurly
21. máj 2025

@marika5555 to ze je veriaci, nic nedokazuje. Problem bude ta opicia laska. Mozno precitol a uvedomil si to, alebo ho niekto nahuckal/dal chrobaka do hlavy.

marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
klementinka58
21. máj 2025

ja by som o veriacich ludoch mohla pisat litanie...zrejme chcel len obcasnu znamost...kasli na neho pride niekto lepsi....ja uz by som sa netrapila nad ziadnym chlapom, je ich vela po svete....

hankab
21. máj 2025

@marika5555 ja len, ze mam znamu, ktora to ma velmi podobne ako si to mala ty. S tym rozdielom, ze ona so svojim priatelom aj byva, a on ma svoju dceru uz v striedavke. A rovnako u nich funguje opicia laska, vynahradza jej vsetko zameskane az uplne nezdravo. Znamej deti v ramci nejakych detskych hier a hadok na nu nesmu ani len o kusok zvysit hlas. Ak nahodou ona co i len naznakom spomenie, ze mala neposluchala/bola zla (ma 5), tak otecko sa urazi do kosti a zacne sklonovat slovo rozchod, lebo deti si vraj medzi sebou nerozumeju. Alebo skor on medzi nimi robi obrovske rozdiely a jeho rozmaznavaneho milacika nikto nesmie ani napomenut.
Myslim, ze by to u vas vyzeralo velmi podobne. Nemusel to mysliet zle vo vztahu k tebe, ale asi si je sam vedomy toho, ze ak by sa vase rodiny dali dokopy, tak by svoje dieta nemohol natolko rozmaznavat, musel by sa prisposobovat aj tebe vo vychove a nemal by priestor všetku svoju pozornost venovat svojmu dietatu. Ci je to zdrave a spravne je vec druha. No donutit ho nemozes, aj ked si teraz zranena a mas opraveny pocit odkopnutia.

marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
rejka7
21. máj 2025
@klementinka58

ja by som o veriacich ludoch mohla pisat litanie...zrejme chcel len obcasnu znamost...kasli na neho pride niekto lepsi....ja uz by som sa netrapila nad ziadnym chlapom, je ich vela po svete....

@klementinka58 presne tak, ja mám kamošku, super extra veriacu, čo len na kresťanské zoznamky chodila a tam si našla " muža snov", tak veriaci,že až, na spovede chodil, na dovolenku na nejaké pútnické miesto sa modliť. Asi po pol roku ju nechal bez slova, telefón blokol. A potom sa dozvedela, že bol " ešte kúsok ženatý" s dvoma deckami. No, neviem veď toto ani pohan neurobí.

janetinka27
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 ahoj, nenarobis nic.deti su citliva tema pre kazdeho rodica, na tom casto vztah stroskota. A ked nestroskota a par zostane spolu, je to potom velmi narocne.

marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 tak vies, deti maju nadalej matku, cize aj ona moze miesat karty, mstit sa, ovplyvnovat deti. Exmanzelia si mozu robit zle. Deti mozu mat problem prijat noveho partnera, ci deti noveho partnera. Nova partnerka ich otca moze byt ta striga, co im ukradla otca, rozbila rodinu. Deti z roznych rodin mozu byt zvyknute na rozdielny rezim, vychovu, pozornost, mozu mat velky vekovy rozdiel. Dospeli to citia inak, su odolnejsi a nad vecou, pre deti moze byt rozpad rodiny velkou traumou a striedava starostlivost alebo aj len vikendy mozu byt pre ne stratou zazemia a mozu tazko niest odlucenie od matky ci prespavanie v inom byte.
Moze to fungovat, ak su rodicmi rozumni ludia a ak maju aj vela stastia na okolnosti

tykat
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 komplikovane to je vtedy ked ten druhy neciti potrebu vytvorit novu pozliepanu rodinu. Ma v tom jasno, chce sa dietatu venovat vyhradne, len on a dieta, a nie delit to medzi teba a tvoje deti. On by o ten svoj cas len so svojim dietatom uplne prisiel lebo vzdy by si tam bola aj ty a casto aj tvoje deti lebo by ste boli "jedna velka rodina" do ktorej by jeho dieta prichadzalo kadzy druhy tyzden. A toto ten muz nechce. A mne to ako opicia laska nepripada.
Takze bud ber co ti vie dat alebo nie. A s vierou to podla mna nema vela spolocneho.

brendaa
21. máj 2025

@marika5555 no aspoň to už vieš, aj dobre sa stalo, možno jeho dcéra ťa tiež nechce a ani cudzích súrodencov. Vieš si predstaviť aby si ju ty vychovávala? On si to zrejme nevedel ani predstaviť....
Vieš dôvod prečo sa so ženou rozviedol, a ako komunikujú po rozvode?

marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
brendaa
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 no neviem pretože tráviť čas samostatne so svojimi deťmi, keď je možnosť byť spolu.... začalo ti to až teraz vadit?

marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
tykat
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 zlakol sa toho ze pride o cas straveny vyhradne s dcerou.
A ako funguje otec tvojich deti? Mozno by mu aj to vadilo ze tvojim detom bude nahradzat otca. A to nechce, ma vlastne dieta. To ze ho tvoje deti tak super prijali este neznamena ze to tak chce aj on a pribrat do toho aj svoje dieta. Nie kazdy toto zvladne.

marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
hankab
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 mozno su to infantilne argumenty. A mozno si to napriek tomu, ze bol do teba zalubeny proste len nevedel predstavit vsetko spojit dokopy. Ved to ti vlastne aj napisal. Mozno mu stacilo iba par malickosti, ktore mu zacali casom vadit po tom roku a pol, ked zacali odpadávať ruzove okuliare. Ak by nemal dieta, tak by si ich mozno ani nevsimol. Ale ma ho a rozhodol sa radsej zist z kratsej cesty. Musis to respektovat aj ked to boli. Hnevaj sa nanho, vykric sa, napis vsetky emocie na papier, daj ich zo seba von. Raz to preboli aj ked nateraz je to slaba útecha.

brendaa
21. máj 2025
@marika5555
Odpoveď bola zmazaná

@marika5555 zvláštne, len tak ta stratiť, myslim, ze to dobre hral aby si ho neodhalila, obľúbil si aj tvoje deti... Je čudné ze sa tohobtak ľahko vzdá...
Vieš dôvod jeho rozvodu, ako si vychádzala s jeho rodičmi?

romiada
21. máj 2025

@marika5555 ja si myslím,že to mohlo byt naňho príliš rýchle. Nechce dať svojmu dieťaťu pocit,že ho odkopol (kvôli inej žene a defacto novej rodine). To zliepanie deti ste robili možno moc skoro, ved ešte rieši súd. To podľa mňa nie je vec ktorá sa dá vyriešiť za pár mesiacov hop šup. Ty si tri roky od rozvodu, predpokladám že to máš už lepšie celé spracované ako on a tvoje deti tiež. A možno sú aj staršie nie? On proste ešte asi nie je s tým rozvodom na takej úrovni ako Ty. Možno ste to fakt len uponahlali. Čas ukáže.

vilma7
22. máj 2025

Ja keby som po rozchode a odluceni od tak.maleho dieťaťa, tiež sa nehrabem do ďalšej domácnosti, ale vychutnám si čas s vlastným dieťaťom a vzťah mam len taky, ze sa stretávame kedy mi to vyhovuje. Takže ja ho úplne chápem.
Nie každý chce mať doma "cudzie" deti a byť s nimi stále.
Možno si v tomto na neho veľkí tlačila, tak radšej odišiel q uprednostnil potreby dieťaťa pred svojimi.

marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
marika5555
autor
Autor odpoveď zmazal
mimikarol
22. máj 2025

Ja ho chápem. Keby som na jeho mieste tiež chcem radšej niekoho s kým by som sa len stretávala ale nežila s ním. Nevieš čo to dieťa zažilo keď sa rozvádzali

Strana
z2