Prečo sa cítim sklamaná z ľudí?
Ahojte,cítim sa niekedy,že chcem byť na inej planéte.Citim sa iná.Niekedy uvažujem,či som príliš dobrá alebo zlá,že mi to akosi s ľuďmi nejde.Neviem,či robím nejakú chybu,alebo čo.
@0silvia0 no,môj manžel je podobný tvojmu.
Škoda,že ho často nepočúvam.
Ale počúvala som ho pri tej kamoske a áno,pamätáš si dobre,už som ju riešila a neviem vnútorné vyriešiť.
Povedala som jej,že necítim od nej podporu,keď mne je ťažko,keď ja potrebujem,aby bola pri mne:smrť mamy,otca,zdravotné problémy.....alebo také typické aspoň 1x za rok my dve na kávu.
Odpoveď je vždy,že veď ja nemám čas,ja mám deti,mám chorú mamu.....to je fakt,teraz má. Ale až teraz som si uvedomila,že ona nemala deti,ani chorú mamu,keď som mala problémy a potrebovala oporu a napriek tomu,som na ňu nezanevrela,aj keď čas nemala. A som tu,keď ma ona potrebuje vždy....len,už ma to viac zranuje tento vzťah.
Nechcem ju nechať....keď ma teraz ťažkosti. Ale už neviem byť viac ako kamarátka. Hoci som ochotná urobiť pre ňu čokoľvek,keď potrebuje.
Ale máš s tou lriamostou pravdu.
@terezka1947 ja sa to tiez ucim, moc mi to nejde byt priamociara, tiez nemam rada zbytocne konflikty. Ale je to lepsie ako to bolo, tak si drzme v tomto palce.
No možno budeš menej sklamaná, keď prijmeš to, že Ty nie si zodpovedná za to ako sa druhý človek cíti. Ty si zodpovedná len za to, ako sa cítiš Ty. Keby si sa aj rozkrájala, tak niekto sa nebude cítiť ako by si chcela Ty. Lebo je to o ňom a nie o Tebe. Len Tvoje pocity sú o Tebe.
Ludia boli vzdy rozni, dobri aj zli. Cez vojnu sa dokazali ludia uplne zmenit. Ako deti sme mali svoj pekny, naivny svet, ale dnes mame internet, ovela viac informacii a to moze skreslovat. Nenavidiet ludi je uz silne slovo. Ja sa obklopujem ludmi, ktori mi vyhovuju a zvysok si nepripustam. Nemozem ocakavat, ze kazdy bude rozmyslat ako ja. Ano, velakrat sa chytam za hlavu, hlavne pri politike, ale co narobim? Treba si zit svoj zivot. S priatelstvami je to podobne, niekedy proste pride cas, kedy sa cesty ludi rozidu..
Tomu sa hovorí intelektuál. Na zemi je cez 8 miliardy ludí, a každý je jedinečný. Potom sa to delí na milých dobrých s zlých. V každej krajine sú všelijakí a ani v Nepále niesu všetci dobrosrdeční ako opisujú cestovatelia. To len záleží v akej partii si. Okolo Tesca a stanice sa vždy motajú asociáli a pokrykujú, sú drzí, nadávajú… Naznášam ich a je ich čoraz viac. Už posedávajú na námestiach, správajú sa zle. Kvôli takým takým ani von nechodím radšej. Nedá sa to. Väčšina je taká a intelektuálov je málo.
Čoraz viac ľudí si takto pripadá, ktorí sú vychovaní v normálnych ľudských hodnotách....
Ja sa už roky ,mimo mojej rodiny a aj len tej najbližšej nestretávam s nikým,iba v práci,kamarátov nemám asi od dvadsiatky
Nezabudnem nikdy na jeden dobrý koment kamoša. Došli dvaja čo pracujú v zahraničí na dovolenku na slovensko a išli sme na kúpalisko. Ja a ten kamoš sme museli na otočku odísť a ten druhý že zostane počká nás. A ten kamoš s ktorými som šiel vraví že: “mno, kým sa vrátime, on už bude mať 10 kamošov”… Je taká povaha že s každým sa dá do reči, ešte aj v Budapešti si pokecal s Palestínskou čašníčkou.
Zas ďalší dvaja kamoši majú tak že sa oženili majú rodiny ale už aj deti sú takmer dospelé tak na tanečnú zábavu príde celá rodina. A zabavíme sa. Idú ako rodina na výlet do ZOO s velkým 6 miestnym autom tak vždy sa pridám aj ja. Dá sa. Neni to až tak hrozné ako píšete. Na jarmoky, hody, deň dediny, všetko chodíme spolu a sú to celé rodiny.
Záleží aj od prístupu lebo ja napríklad nikoho neberiem za divného, keď to neni zlý človek. Že neni zákerný a tak. A aj moji ženatí kamaráti a vydaté kamarátky to tak neberú. Všetko je o ľuďoch. Dokonca u nás naopak to je že namiesto toho aby ondili že, a ty čo si neni ešte vo vzťahu, povedia “chlapče, nikdy sa nežeň! nesprav tú chybu ako ja!” … Oni to už berú tak že majú rodiny sú to radosti ale aj starosti a mne závidia že ich (tie starosti) nemám. A tie radosti si užijem s ich rodinami.
@martinmmartin len detskou optikou sa to take nezdalo a dalsi je spomienkovy optimizmus.
Zacni si vsimat ludí, ktori su vzorom opak tych o ktorych pises. Stale je vela ludi ktori tahaju spolocnost k lepsiemu, a jasne ze viac vidiet zlo..dobro menej krici..vela ludi robi velke veci len ich nevidno a robia velmi silné velke veci, zial vyzera to ze hlupost valcuje mudrost, dufam ze sa mylim
@dagmarovita len ma tak napadlo z toho ako spomínaš že dobre neni vidieť len zlo alebo si dobré skutky nevážia ale berú ako samozrejmosť. Taký futbalista vyhráva všelijaké ceny o naj osobnosť a zarába milióny je slávny ale čo urobil pre spoločnosť? Taký chirurg čo zachránil nejeden život z ďaleka nieje tak obdivovaný ako ten futbalista a ani toľko nezarába. Ale kto z nich spravil väčššiu službu pre ľudstvo?
Smuuuti ja sa bavím s každým nezabúdaj. Tak sa môžeme skamošiť kľudne.
@gta5man Myslim si, ze nie je dolezite, kto kolko zaraba, ale ako svoj zivot prezil. Ten futbalista by ako chirurg pravdepodibne nebol stastny, peniaze a uspech je len vysledkom okolnosti (talent, treningove usilie, popularnost futbalu celosvetovo, drahe vysielacie praca, reklmany priestor a pod). A ten chirurg s mensim zarobkom mozebyt rovnako i viac stastny a spokojny vo svojom zivote, nikdy by svoj zivot za zivot futbalistu nemenil. Peniaze nie su pre stastie take dolezite, ako si to chudobni ludia myslia..
@bublinka1426
Totálne mimo boo aj svet 80.rokov. Pozitívne to vnímaš práve kvôli tomu, že si bola dieťa a tento spomienkový optimizmus a výrazná amnézia je zrejme problém 50% národa. Moja svokra keď spomína na 80. roky, tak na nič pozitívne si nespomína. Hovorí o tom, ako nikde v obchodoch nič nebolo, ako sa čakala v rade na toaletný, ako mali len tí, ktorí mali kade tade po prevádzkach kamošov, ako sa všade kradlo, lebo keď nekradneš, okrádaš vlastnú rodinu, ako len tak mizli ľudia, ktorí sa nejako angažovali a podobne … Ľudia sa životmi doma a ignoráciou systému len odpájali od reality, ktorá bola príliš útrpná.
Teraz som si pozrela film odohravajuci sa v socializme, Fair play. Kto si mysli, aka to bola uzasna doba, odporucam pozriet
Ako spieva IMT Smile - "Ľudia nie sú zlí, len ľudstvo je príšerné".
Individualitám, samorastom, vnímavým ľuďom sa bude žiť čoraz ťažšie, pretože spoločnosť, tá homogénna masa je silne manipulovaná a nik nevie k čomu to speje. Človek to môže risknúť a ísť s prúdom, ale najväčším hazardom je spoliehanie sa na zdravý rozum ostatných. A blízka minulosť ukázala, ža masy vôbec nemusia konať rozumne a slobodne. To je varovanie.
Ano. Vychadzas z toho,ze si ina. Nie si.
si sklamana z ludi.... pretoze mas nejake ocakavania,,, su tie ocakavania realne? ,,,, coho sa tykaju,,, samotneho vztahu k tebe,,, alebo nejaka spolocenska zodpovednost....? lebo je dolezite, v com si sklamana?
@0silvia0 tiež som videla ten film,nehovoriac o spôsobe dosahovania tzv.vyssich cieľov,neslobode a strieľaní ľudí v záujme republiky.Propaganda s obrovskými zverstva mi...Na druhej strane ešte žila generácia,ktorá zažila vojnu,ľudia si zvykli pomáhať,stíhali a vládali aj iné veci ako prácu,stretávali sa,nebolo toľko áut,deti mali viac voľnosti atď atd
@0silvia0 ale áno,tie negatíva,žiaľ,prevyšovali tie pozitívne stránky.Suhlaim,z
e spomienkový optimizmus má veľa ľudí.
@midka Neviem to úplne ohranicit
@yoxinka ano kazdy mame ine priority v zivote a ano urcite to ovplyvnilo to ze som svet vnimala detksymi ocami. aj napriek spomienkovemu idealizmu . optimizmu... by somm stale radsej zila v tej dobe radsej ako teraz.

@bublinka1426 V 80 rokoch boli ludia na seba hajzli tak isto ako vzdy Tu maz reportaz z telky
https://www.youtube.com/watch?v=KnEmebrtcNM