Prečo sa ľudia menia, keď zbohatnú?
Prosím vás o radu som sklamaná zo všetkých nechápem ako sa niekto môže zmeniť keď ma viac peňazí. Už sa švami ani nerozpráva pritom pred tým boli každodenné telefonáty. Je pravda momentálne som vo veľmi zlej finančnej situácii mam 50e do výplaty ktorú mam približne 15 as rodina nikto mi nepomôže. Moja najlepšia kamarátka ma veľa peňazí a ani ta mi nepomôže len sa vychvaluje co všetko si kúpila že za jednu vec sa 100e je mi smutno keď viem ze ja nemám ani z coho variť. Niekedy mi to pripadá ako keby sa mi vysmievať že ja si to nemôžem dovoliť. Dokonca raz mňa prinútila pozerať laifko kde predávajú luxusne veci vraj mam pozerať celé že mi niečo kúpi keď došlo na lámanie chleba tak to zahovorila podľa mňa jen šlo o to aby som videla co všetko si môže dovoliť Každý deň len počujem co všetko si neobjednávala. A toto mňa trosku zamrazilo hovorili sme že niekedy keď budem na to mat tak kúpim synovi elektrické autíčko a ona mi povedala ze ma nove doma nevyužité jej deti sa nechceli hrať na tom. Takže autíčko je 4 roky u nej nepoužívané a že by mi ho dala zadarmo ale že sa ešte musí opýtať priateľa ci jej dovolí ale keby bolo na nej že mi ho daruje o dva týždne povedala ze jej priateľ povedal ze ako ona chce. Ona mi povedala ze jedine ze rozumní cenu ponúkla som jej 20e od vtedy o tom radšej ani nehovorila a vraj jej nemám ukazovať malého aby si to nerozmýšľala. Bolo mi to ľúto prečo to tak je ja som jej pomáhala nemala čo v detstve jest deň čo deň so. Jej dávala jedlo. Co si o tom myslíte
@zltalienka
Keď som v PSS robila ja bolo mozne znížiť splátky len stavebnému úveru a do neho sa človek nedostal len tým že splatí časť financií, keďže na stavebný úver v PSS musia byť splnené 3 podmienky. Minimálne 2 roky zmluva, hodnotiace číslo 64, ktoré rastie v pomere k vkladom na sporení (a teda rastie pomaly aj keď tam človek vkladá vysoké sumy) a percento nasporenia. Takže v reáli keď by aj splatila 80% úveru naraz hodnotiace číslo jej nenarastie zo dňa na deň tak aby sa dala prehodnotiť výška splátky. A či by jej banka potom dovolila len platiť na medziuverovy účet sa treba opýtať.
@martina1201 prosím vás keď ste tam robila keby si založim dom budem to mat lepšie so splátkami?
@liduska87 vždy je nižší úrok pri založení nehnuteľnosti, než bez založenia nehnuteľnosti. Ale či by ste mohli refinancovať tak na to vám odpovie len poradca.

@zltalienka ďakujem skúsim to