Prečo sa mi nedarí nájsť dlhodobý vzťah?
Dlho to držím v sebe a potrebujem sa vyrozprávať... Mám 25 rokov a nikdy som nemala normálny dlho dobejší vzťah. Som ten typ ženy, čo od malička túži po rodine a deťoch. Ako vzťah 3-5 mesačnú známosť, aj keď sme boli spolu nerátam. Ešte viac ma štvú názory okolia, preto je to pre mňa citlivá téma, lebo počúvam aké mám vysoké nároky. Ja nároky ani na výzor nejaké nemám, ale musí mi byť sympatický, skôr ma zaujíma vnútro človeka, aby sme sa mali o čom rozprávať, rozumeli si a podobne, aj keď to môže znieť ako klišé. Snažím sa to nesiliť a žiť si svoj život a myslieť pozitívne ale raz za čas mi to príde veľmi ľúto, že všetky kamošky majú dlhodobý vzťah a ja nie. Samozrejme, že to nedávam najavo. Čo sa týka mojich nápadníkov tak v práci alebo z okolia sú už väčšina chlapov zadaní, a tí ktorí sú single a dám im šancu na kávu sa prejavia niečím čo ja nedokážem tolerovať napr. - nevyrovnanosť s ex a neustále spomínanie jej, alebo sexuálne narážky s tým ako sa on sústredí na kariéru a nemá čas, alebo taký čo nie je schopný za mnou prísť 20 minút autom lebo to je ďaleko a mám prísť ja a podobne. Môj posledný ex bol zas na mne nalepený ako pijavica a ja mám toho v práci celkom dosť a nemám si čas vypisovať celý deň a po práci si chcem troška oddýchnuť a on mal trošku flexibilnejšie prac. podmienky a sme sa hádali a mala som pocit, že nemôžem sama ani dýchať, a bol extrémny žiarlivec. Minulé leto som sa stretávala tiež so super chlapom, len bol ženatý a ide sa rozvádzať a bla bla, tak som s tým hneď sekla. Čo sa týka môjho výzoru, starám sa o seba ako viem, snažím sa pekne obliekať a všetko.. Čo sa týka môjho spôsobu života, chodím do fitka, aj von po reštauráciách s kamoškami, aj do galérie, do divadla, nesedím doma.. čo by ste mi poradili? Poprosím komentáre, ktoré len ublížia si nechajte pre seba.. Ďakujem..
Aby si bola v klude a nic nesilila 🙂. Si mlada, vobec sa nezen do vztahu s niekym, kto ti nevyhovuje. To ze mas naroky je uplne v poriadku. Uprimne, radsej by som bola sama, ako keby som mala mat po boku niekoho, s kym som sa zmierila, lebo mi tikali hodinky.
No nič, ono je to proste trochu aj o šťastí, tak len na ďalej buď sama sebou a spoznávaj nových ľudí, držím ti prsty... jediné čo mi možno napadá je, že ako pristupuješ k tomu, keď sa nejaký problém objaví?? lebo nikto nie je dokonalý, ale veľa vecí sa dá riešiť rozhovorom, tak že či si to pri niektorých z tých neúsešných "vzťahov" skúšala aj komunikovať (nie všetko sa dá samozrejme) alebo to vzdávaš hneď ako to nie je perfektné... ono mať takéto nároky na partnera je správne a normálne, ale zase netreba žiť vo vzdušnom zámku...z toho čo popisuješ znieš rozumne, ale okolie ťa pozná lepšie a možno niečo málo na tom bude??
A kde pracuješ, že je tam tak rušno, že nestihneš odpisovať a nezadaní kolegovia sú tam všetci vadni?🫨
Celkom ti rozumiem a myslím si, že vôbec nejde o vysoké nároky, ale o to aby človek našiel niekoho, s kým si ozaj sadne. Tiež si prechádzam niečím podobným.. Ak by si si chcela pokecať, tak pokojne napíš, rád spoznám niekoho s podobným pohľadom na vec ;)
Trpezlivosť a nevšímavosť k ľuďom, čo komentujú a hodnotia Tvoj život.
Si úplne normálna baba len si ešte nestretla toho pravého. Čo si popísala, su skutočne dôvody pustiť ich k vode.
Aktívna si dosť, treba byť len trpezlivá a nezlavovat...lebo s manželom chces vydržať celý život....nepotrebuješ si priviazať na krk deformovaného chlapa, ktorý ťa po pár rokoch úplne "zvalcuje"svojim správaním.
"Dobre mienené rady", pusti jedným uchom dnu a druhým von, lebo oni ťa z kaše vyťahovať nebudú.
Kľud,veď máš len 25.Aj keď tebe to možno príde veka,fakt nič nestráca,ďalej sa venuje svojim záľubám a nesil to😉
25 rokov je este malo, tak mozes ocakavat, ze to este pride.
Mne ako chlapovi sa tiez nedari. Od 2020 boli aj nejake pokusy, ale nic s toho. Uz som to da sa povedat vzdal
@okoloiduci5 tak jej napíš 😉
Nedávno som tu zakladal podobnú tému, len z mužského hľadiska. Taktiež mám problém nájsť perspektívny vzťah, krátkodobé sú pre mňa viac-menej strata času. Ale skús na to netlačiť, z nevydarených vzťahov sa môžeš poučiť a vieš aký typ správania môžeš v budúcnosti hneď ignorovať a nepokúšať sa o vzťah. Veľakrát to príde úplne nečakane, takže sa venuj tomu čo doteraz a určite nájdeš niekoho s kým by to zmysel malo, na svete je stále veľa takých mužov, len musíš dlhšie hľadať.
Tiež som to tak mala. Svadba, deti, domček. Možno v druhom živote. Zatiaľ som sa nedožila ani jedného. A to mám tento rok 40. Nájsť niekoho kto Ti sadne môže byť niekedy beh na dlhú trať.

Myslím si, že nemáš vysoké nároky 🙂 každá žena má nejaký typ muža, ktorého by chcela vo svojom živote a každá žena sa minimálne raz za život popáli v “nevhodnom vzťahu”. Nároky máš úplne normálne, nikto nechce mať chlapa narcistu, ktorý o nás nejaví záujem. Myslím si, že by si mala počkať a ten správny určite príde 🙂 nie je kam sa ponáhľať, dnes je dokonca úplne normálne si založiť rodinu aj v 30tke. Okolie vôbec nemusíš vnímať ani počúvať, je to tvoj život a je na tebe, koho do neho pustíš a koho naopak nie. Len buď sama sebou, nepretvaruj sa, nerob zo seba niekoho, kým si nikdy nebola. Podstatné je, aby si sa cítila ty dobre, či už niekoho máš alebo nie 🙂