icon

Prečo sa mi nedarí nájsť vážny vzťah?

3. jan 2026

Ahojte baby.. Neviem či ste niektorá boli na tom niekedy podobne ale som vyše 2 rokov slobodná. Najprv som si povedala, že to nebudem síliť, dala som si čas na spracovanie rozchodu, zamerala som sa na seba, proste všetko fajn a ono odvtedy sa nejak nikto nenašiel. Neviem, či to je tým, že pracujem v ženskom kolektíve, ale chodím aj von, chodím cvičiť, skúšala som aj na pár dní zoznamky, aj cez sociálne siete mi občas napísal nejaký chlap ale všade mi niečo nesedelo.. Buď chceli len nejaký nezáväzný vzťah/sex, alebo je zadaný/ženatý, alebo im boli prednejší kamaráti a popíjanie s nimi, alebo mi vyplakával za ex a robila som mu viac menej psychológa, čo tiež nie je dvakrát výhra, alebo to bol nejaký žiarlivec, manipulátor alebo jednoducho neprebehla chémia a z toho som tiež smutná, keď som stretla dobrého chlapa, milého a len keď povedal niečo romantické sa mi postavili chlpy.. Napríklad, vo fitku, sa mi prihovárajú fakt buď zadaní a dávajú mi komplimenty, čo je pre mňa maximálne cez čiaru alebo takí, čo balia doslovne každú, čo mi je tiež proti srsti.. Naposledy, čo som bola dosť sklamaná, som sa stretla s mužom, ktorý mi hneď na prvom stretku povedal, že on nie je moc na dlhoročné vzťahy, že jeho omrzí žena do 3 rokov cca ale verí, že sa raz nájde taká čo ho zmení, ja som vypleštila len oči.. Nemyslím si, že mám nejaké šialené nároky a nereálne nároky.. Najhoršie je to, že mi okolie hovorí, že som taká pekná, koľko nápadníkov musím mať a kde je chyba a ja ich aj mám ale akých .. Síce mi ešte zatiaľ netykajú biologické hodiny, ale rada by som mala parťáka do života, lebo už mi je smutno a rada by som zdielala detaily zo svojho života aj s niekým iným ako s kamoškami 🙂 ..

anonym_8686e5
3. jan 2026

nenapísala si to najdôležitejšie. TVOJ VEK.
Po istom veku ženy už počet schopných kandidátov na vzťah alebo manželstvo klesá každým rokom. K tomu si pripočítaj aj isté stúpajúce nároky zúčastnených strán.
Takže alebo znížiš nároky alebo sa uspokojíš so samotou.

anonym_dd60e1
3. jan 2026

Podľa štýlu písma budeš 20+. Máš celý život pred sebou. Kandidátov na vzťah je v každom veku žalostne málo. Môžeš chodiť kde chceš ale keď raz takí muži nie sú tak s tým nič neurobíš. Ja mám tiež konkrétne predstavy a už tým je výber značne obmedzený a keď niekoho nájdem kto je podstatou ako ja tak zistím ze je buď príliš naviazany už hneď v začiatku po čom netúžim nechcem aby chlap za mňa ešte aj dýchal.. Alebo stále potrebuje uistiť ze mam záujem atď. Proste zúfalé typy... Nie fakt radšej počkám aj keď už nemám 20 ale už som vyrovnaná so samotou. Len rodina do mňa husti ze nie je v poriadku byt sama keď som mlada ze sa o veľa oberam. Nie každý má šťastie na vzťahy. Nie každý má spriaznenú dušu v tomto svete... Čo sa mám hodiť o zem? 😃

autor
3. jan 2026

mám 26

anonym_e6eddd
3. jan 2026

Ja mam 28, tiez mi netikaju este biologicke hodiny , ale njst normalneho chlapa je fakt v dnesnej dobe tazke. Tiez sa vsetci cuduju , preco nikoho nemam, hlavne ked medzi surodencami som jedina slobodna, bratia uz maju aj deti. Asi chce vsetko len cas a netlacit na pilu.

anonym_a25ae0
3. jan 2026

@anonym_autor ja som sa aj pre tieto pocity ktore som mala podobne ako ty rozhodla pre jednorodicovstvo 🙂 a myslim, ze este dlho nebudem chciet mat vztah, lebo nie je s kym. Moja dieta uz podrastlo a stale mam pocit, ze nie je z koho vyberat. V praci su sice aj muzi, ale vsetko zenati, zadani, ktori by stali za to. Zoznamky som vzdala, parkrat do mesiaca tam idem na par minut a to je nic - bud narcis, rybar alebo sebestredny tupec. Ja mam karieru, som dobre zabezpecena aj slusne vyzeram. Najst si niekoho rovnocenneho, pohodoveho kde by uradovala aj chemia sa mi zda nerealne. Ale mozno na stare kolena sa niekto objavi 🫠 tebe drzim palce, si v dobrom veku, urcite natrafis na niekoho s kym to vyjde! 😊

autor
3. jan 2026
@anonym_a25ae0

@anonym_autor ja som sa aj pre tieto pocity ktore som mala podobne ako ty rozhodla pre jednorodicovstvo 🙂 a myslim, ze este dlho nebudem chciet mat vztah, lebo nie je s kym. Moja dieta uz podrastlo a stale mam pocit, ze nie je z koho vyberat. V praci su sice aj muzi, ale vsetko zenati, zadani, ktori by stali za to. Zoznamky som vzdala, parkrat do mesiaca tam idem na par minut a to je nic - bud narcis, rybar alebo sebestredny tupec. Ja mam karieru, som dobre zabezpecena aj slusne vyzeram. Najst si niekoho rovnocenneho, pohodoveho kde by uradovala aj chemia sa mi zda nerealne. Ale mozno na stare kolena sa niekto objavi 🫠 tebe drzim palce, si v dobrom veku, urcite natrafis na niekoho s kym to vyjde! 😊

@anonym_a25ae0 presne to iste mám ja. Ja mam tiež dobrú prácu, aj dobré vzdelanie a čo sa týka výzoru sa o seba starám a ako človek si myslím že som v príjemná v pohode. Kolko mas rokov ty?

anonym_a25ae0
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_a25ae0 presne to iste mám ja. Ja mam tiež dobrú prácu, aj dobré vzdelanie a čo sa týka výzoru sa o seba starám a ako človek si myslím že som v príjemná v pohode. Kolko mas rokov ty?

@anonym_autor ja som starsia, mam 38 🙂 este mas nejake roky pred sebou. Urcite najdes toho koho hladas. Budem ti velmi drzat prsty 🙂

domkakvet
3. jan 2026

@anonym_autor verim, ze sa este niekto najde, dobra sprava je, ze este mas stale cas na hladanie.

anonym_c921c9
3. jan 2026

Tento problém ma každý človek, ktorý je zvyknutý a spokojný žiť sám zo sebou. Nejde o nároky, ale o pocity ktoré potencionálny partner/partnerka u teba vyvoláva. Je to o tom, že:
Vstup do vzťahu má reálne náklady (čas, energia, kompromisy, riziko konfliktov)
a ty už si zažila dosť života, aby si vedela, že nie každý vzťah je upgrade.
Takže tvoja hlava hovorí:
„Ak to má byť ťažšie než byť sám, tak prečo?“
A čím viac je človek:
stabilný
sebestačný
vyrovnaný
tým viac má čo stratiť.
Hľadáš zmysluplnú výmenu:
„Ja dám toto – a za to dostanem toto.“
A kým tá rovnica nevyjde, nepohneš sa.
Ja som na tom podobne, 32 rokov a slobodný... ale tak čo už život ide ďalej 🙂
Raz to hádam príde 🙂