icon

Prečo sa mi v službách nedostáva poďakovania?

1. mar 2024

Strašná sprostost, ja viem, ale naozaj by som chcela vedieť, či som na tých ľudí taka prísna a zbytočne precitlivena, alebo to stojí za príspevok. Poslednú dobu , naozaj veľmi dlhú, ma irituje správanie sa ľudí pracujúcich v oblasti služieb. Rodicia ma vychovali, snazim sa byť naozaj slušná, poďakovať, poprosiť atd atd. Môže mi niekto vysvetliť - za tringelt sa už nedakuje? Keď mi pani povie "4,40" a ja poviem "5" je to akože malo? Malo na to aby dotyčná povedala jediné "ďakujem?" Viem, že v zahraničí to zamestnancov uráža- tringelty. Ale na Slovensku to myslím môže len a len potešiť. Nešlo o žiadnu luxusnú restiku, ani nič na veľkej úrovni, pani tam robí od nevidím do nevidím. Skúsila som jej opäť dnes nechať tringelt a zas žiadne ďakujem 😀 rozmýšľam ake by to bolo keby sa jej narovinu opýtam, ze ci ju to uráža? Keď jej nechám navyše?

Strana
z2
sheila121
Odpoveď bola odstránená
scila
2. mar 2024

@autor my máme v pizzerii jedného takého že ani pozdraviť, ani poďakovať len blbo kuká.
Ale určite by som to nezovšeobecňovala, 99% ľudí mi za tringelt milo poďakuje. Teľatá sa nájdu v každej oblasti. My sme v robote veľký kolektív a dve ženy pozdravím, kuknú na mňa a nič. Teda zdravila som, po pár pokusoch som si povedala, že kašlem na ne.

tanyag
2. mar 2024

@sheila121 👏👏👏

babulkomale
2. mar 2024

@zarrinka slovenske Tatry su uplne mimo civilizovany vesmir, uz tam nechodime. Zlatí Poliaci ❤️

zarrinka
2. mar 2024

@babulkomale no zas treba povedať, že ceny v Poľsku sú v reštaurácii veľmi podobné. Ale zas čašníci sú vždy milí a veselí. Jedlo výborne. Jednoznačne vyhrávajú 😉

babulkomale
2. mar 2024

@zarrinka lepsie a lacnejsie ubytko, jedlo, sluzby, vsetko. Ano, ceny v restikach cca rovnake ako tu, ale porcie neporovnatelne a skipasy lacnejsie.

hiro
2. mar 2024

@lauriik "V civilizovanom svete su tringelty automaticky nauctovane do utraty bez pytania."
Ja tomuto nerozumiem. Povedzme ze pivo stoji $1 a na ucte vidis $1 + 20c tringelt. Preco nie su v menu rovno ceny $1.2 a tych 20c by dostavali casnici?

zarrinka
2. mar 2024

@babulkomale to súhlasím 😉 ja som v tatrách skoro každý mesiac. Stále ale ideme na deň do Poľska. Tam je to úplne iné. Tam to žije ráno aj v noci. Podniky plné, nič pre nich nie je problém, sú obchodníci. U nás ceny cez sezónu zrazu zo dňa na deň vyššie aj o 50%. Kvalita upadá, po 16tej ľudoprázdno... ale zas každý majiteľ reštaurácie má audi či mercedes 🙈

rorino
2. mar 2024

@zarrinka ty si ako môj muž😉

autor
2. mar 2024

@mk1111111111 ja označujem niekoho ako sliepku? Ja som povedala ze vydala zvuk smerom na mňa ako sliepka. To je v akej krajine normálne? Ja som tam prišla nechať najmenej 70 eur vzhľadom na ich ceny a to si nemôžem v kľude vybrať jedlo, na ktoré má chuť? Čakala som na jedálny lístok skoro 15 minút a potom keď ho muž priniesol bola pri našom stole do 30 sekúnd. Prečo by som mala ja odchádzať odniekiaľ? Ja som si zabezpečila varovanie deti, konečne jeden jediný večer a za to, že som si nevybrala jedlo do 30 sekúnd od pozretia jedálneho lístka si zaslúžim aby na mňa čašníčka hékala? To kde sme? Niektoré ste sa tu do mňa pustili ale milé zlate dievčatá robila som aj v podradnych podnikoch ale nikdy nikdy som sa tak k zákazníkovi nespravala, nikdy by som si to nedovolila.

rozculena
2. mar 2024

by som sa postavila a odišla....

Strana
z2