Prečo sa môj priateľ správa chladno po pol roku?
Ahojte, chcem len vedieť čo si o tom myslíte. S priateľom som pol roka, poznali sme sa už pred tým z mojej práce kde často chodil a tak sme sa aj dali dokopy. Mám 25 priateľ 28. On chodí pracovať do zahraničia, je doma len jeden týždeň v mesiaci, ale máme v pláne spoločné bývanie, chcel ostať už somnou, povedal že pôjde už len pár krát. Takže nejako fungujeme, doteraz bolo všetko krásne, pár krát sme sa pohádali kvôli hlúpostiam ale nič vážne, no v poslednej dobe z ničoho nič mám pocit že sa mi prestáva venovať. Volali sme každý deň keď bol preč, alebo minimálne sme si písali a vedeli sme čo ten druhý robí. Posledné dva týždne je akýsi chladný, menej mi volá, odpisuje mi čoraz menej. Pritom viem že čas má pretože doteraz mi vypisoval fakt že stále, hovoril mi všetko. Teraz mi už len tak nenapíše, odpíše raz za pár hodín. Samozrejme že som sa opýtala či sa niečo deje lebo mám pocit že je nejaky chladný a odmeranejší. Povedal že vôbec nič. Čo si o tom myslíte? Môže len tak z týždňa na týždeň po pol roku zmeniť svoje správanie a ochladnúť? Alebo spoznal niekoho iného ? Samozrejme že keď som sa o to zaujímala povedal že nič sa nedeje že ma ľúbi. Ale jeho správanie je iné. Čo by za tým mohlo byť?
@barka1 Jasné že sa mohlo stať niečo z toho čo si napísala, ale ja som sa ho to narovinu opýtala, pretože nepotrebujem strácať čas s niekým kto už somnou nechce byť, ale on na rozchod ani nepomyslel, povedal mi že ma ľúbi keď som sa nato pýtala, a že byť somnou chce. Ale ja tým pádom neviem čo mam pre to spraviť, pretože mne sa toto jeho správanie nepáči a chýba mi to aký bol pred tým. Stále povie len že nič, ale napíše raz za pár hodín. Ja ho samozrejme nútiť do toho aby mi písal nebudem. Neviem čo mám robiť. Ak ma už neľúbi alebo si našiel niekoho iného, fajn, nech ma nechá, ale teraz som v takej pozícii že netuším čo sa môže diať.
Opadla zamilovanosť, zistil že nechce byť s tebou, zľakol sa toho všetkého, má vyhliadnutú nejakú inú/má nejakú inú, rieši nejaký problém (rodinný, pracovný, finančný, zdravotný,...), má nejaké blbé obdobie, má toho teraz viac, naozaj sa nič extra nedeje a ty len príliš analyzuješ .... Možností je milión. Kým sa "nevymáčkne", tak môžeš len hádať.
Prestala by som sa mu ozývať. Nech on inicializuje komunikáciiu.
@koniarova Samozrejme keď mu nič nepíšem ozve sa, ale keď mu odpíšem trvá mu hodinu aj viac kým odpíše. Natom by nič nebolo keby viem že je taky od začiatku, ale on bol práveže veľmi písací typ, dokonca viac ako ja, nebola som ani zvyknutá že mi niekto toľko píše, a dáva o sebe vedieť, páčilo sa mi to že je taký. A zrazu to stopol.
Zacni ho ignorovat. Neozyvaj sa, dlho neodpovedaj ako on. Zacni sa aj ty “vzdalovat”. Nezaujimaj sa co robi, nebud prehnane mila a viac sa ho to uz nepytaj co sa deje. Stacilo raz. Uvidis ako sa to vyvinie. Moze sa tak aj tak. Ale toto by mi bolo cervenou vlajkou, takato nahla zmena spravania tak ci onak.
Skús mu odpisovať ako on tebe. Prípadne len odtiaľ potiaľ a nič viac. Možno začne rozmýšľať čo sa mohlo stať.
je v praci...pocas dna snad pracuje a neskor moze byt kludne aj vycerpany
diat sa moze cokolvek ale kym nie je doma zbytocne budes kukat do telefonu kazdych par minut a stracat svoj cas
Ved sadni v piatok na vlak a chod na "navstevu"... Lepsie raz vidiet, ako 100* domyslat. Su vselijake zle moznosti, zahyba, gembli, jeho rodine sa pacis? 🌸
Asi už ho nebaví to vypisovanie
Tak nech aj tebe trvá hodinu a viac, kým odpíšeš.
On na rozchod nemusi pomysliet. To je na tebe. Ak sa aj nadalej bude takto spravat,nebude sa zaujimat,budovat vztah,tak ty by si mala konat. Ak ti nevyhovuje jeho spravanie,treba hladaj dalej a nestracat cas s takymto,ktoremu sa musis doprosovat.
@liv1 Skúšala som už aj tak, keď som si všimla že začal taký byť. Tiež som začala odpisovať menej, ale jeho sa to nijak nedotklo, on sa ma neopýtal či sa niečo deje. Proste pokračujeme v tomto kolotoči a tak ako on mi odpisuje málo tak sa snažím aj ja jemu ale on sa ma nato vôbec neopýtal. Lenže mňa to takto nebaví, ja by som chcela vedieť prečo je to tak. A keď som sa opýtala tak odpoveď je len že sa nič nedeje. Ja neviem, ako inak to poriešiť, lebo ignorovaním to neporiešim, keďže jeho to nejak netrápi že ja odpisujem málo.
@ahhola Áno, rodičov poznám a myslím že sa im páčim, sú ku mne zlatí.
@marca12 Áno, ale koľko mám čakať? Myslím si že keď príde na ten týždeň domov a budeme spolu tak bude v pohode, a nebude odmeraný, ale keď odíde a bude to zase takto, tak ma to baviť teda nebude. Na druhú stranu ma to strašne mrzí že sa to deje, lebo sme sa mali krásne, mala som pocit že si veľmi rozumieme a že mi je aj kamarátom nie len priateľom. Ale teraz som už o toho “kamaráta” prišla. Už mu nehovorím všetko tak ako pred tým, lebo mám pocit že ho to ani nezaujíma, keď mi nato nevie ani odpísať.
Zároveň sa bojím že keď ho budem úplne ignorovať a budem aj ja odmeranejšia, skončí sa to. Že už nebude vyvíjať úsilie aby to bolo zas ako pred tým.
Jooooj boze tak sa to skonci a co?Zeny, mlade ste,naivne ste!Rozidte sa a zite.Ten pravy pride bez toho aby ste sa mu museli vnucovat.Strach je zly sprievodca vztahom.
@maminkadeticiek Jasné že keby k nemu nič necítim tak to skončím a neriešim viac niekoho kto odomňa svoju pozornosť odvrátil. Ale ľúbim ho a bol fakt dobrý priateľ, mala som pocit že som našla to čo som hľadala, a najhoršie je že ani nič hrozné nespravil, len sa deje toto, čomu proste nerozumiem, že prečo. Čo to mám teraz len tak skončiť a povedať, prestal si mi písať tak ako na začiatku? Ja by som chcela vedieť čo sa stalo, prečo je to tak alebo čo za tým je. Ale hej, tu to samozrejme ženy vedieť nemôžu, čo má môj priateľ v hlave, asi som chcela len poradiť, počuť názor na vec.
Ak by ta chcel,tak o teba zabojuje. Takto si je isty. Mozno sa mu prestan ozyvat,pockaj,kym sa ozve on.
Niekedy netreba vysvetlenie. Proste ochladol,nema zaujem. Nie kazdy vie vyjadrit svoje city a malokto rozprava narovinu,ked pride k rozchodu.
Chlapi zvyknú hrať na viac strany takže to že tu napísal že nič sa nedeje neznamená, že nemá rozrobenu inú.
Ja už mám dosť rokov a dosť vzťahov za sebou a napíšem ti že vždy keď sa takéto niečo dialo, znamenalo to jedine, už má toľko nechcel, lebo stretol niekoho iného.
Možnú ju má len rozrobenu a cakanako sa to vyvinie a teba si drží v zálohe.
Prepac,ze to napisem otvorene ale ber to ako od zeny s mnozstvom skusenosti.Spravas sa ako original pateticka trosku trapna zena."chcem vediet preco" -to je take trapne zenske.Zeny patraju,chapu,riesia a muz ma proste skratka a dobre u prdele.U chlapov sa skratka veci menia niekedy z vecera do rana,tak to je.Niekedy sa rozhodnu a to utnu a niekedy si srabi a este chvilu hraju na 2 strany a nakoniec to aj tak utnu.A zena riesi a riesi a riesi....Jedine co je klucove z toho co si napisala je slovo "BOL".A viac nie je a hotovo.Zavri to,co bolo bolo,uz nie je,uz ho az tak velmi nezaujimas,chod dalej,neuputavaj sa na nieco co bolo,ked unho to uz nie je.Chlapi to maju tak.Alebo stracaj cas a zistuj,vysledok bude rovnaky.
Priamo mu povedz ako sa veci majú! Bud vycgrli pravdu akebo čau láskou! Zacni zit a nie prežívať. Ty nemáš vztah ake jamosa s výhodami.
A čo je natom ze ti napíše "len" raz za pár hodín? To ti ma písať kazdych 5 minút? Prečo?
opadla chémia, má inú, vzťah na diaľku ho nebaví...odkiaľ to máme vedieť.
vzťah nie je o vypisovaní.
ano, moze sa len tak z tyzdna na tyzden, aj zo dna na den zmenit a tipla by som, ze je v tom ina. mozem sa mylit, su to 2 tyzdne ako pises, ale chapem, ze si spozornela. hlavne, ked doteraz bolo vsetko o nebicku, slniecku, duhach a jednorozcoch 😄
a ze chces vediet, co je vo veci, je prirodzene, ale asi sa budes musiet zmierit s tym, ze velakrat v zivote nedostaneme odpovede, na ktore cakame (hlavne od chlapov, ktori to maju rozrobene na viacerych frontoch a potom ta len tak ghostnu).
nic, na tvojom mieste by som nepodnikala ziadne dalsie kroky, sledovala by som teda ako sa to vyvija a pripravovala sa na to, ze to pojde do kytek. si mlada, nestracaj cas.
Tak neodpisuj malo, ale vobec. Pokojne cely den. Alebo aj na druhy den. Ale nech si nemysli, ze je to z trucu. Ked ti bude najblizsie pisat co robis, si vonku s kamoskami, alebo mu spatne odpis, bola som vonku s kamoskami najlepsie na druhy den. Nebud extremne pritulna ked pride domov a myslim si, ze jeho zvlastne spravanie bude pokracovat. Ale na tom tyzdni najviac uvidis co sa deje. Inak.. narcisy sa takto prejavuju, prve tyzdne mesiace uplny lovebombing a potom zacne take hodne ine spravanie, no tak uvidis. Ci nezalieza niekam s mobilom a tak.
@liv1 No s mobilom chodil stále všade, keď sa tak nad tým zamyslím, nikdy ho nenechával pri mne, ale neriešila som to a nezamýšľala som sa nad tým nikdy, pretože som nemala prečo mu neveriť. Ale možno teraz už trochu spozorniem. No a k tomu ako vravíš, ja by som vedela ho ignorovať aj celý deň, ale jasné že on by videl že je to z trucu, hneď by sa pýtal či som urazená alebo čo. Ale mne sa mu to už nechce hovoriť opäť, keď už som to s ním rozoberala a nedostala som žiadnu odpoveď.
@bielasovicka Nie, na tom by samozrejme nič nebolo, ako som už spomínala. Tu ide o zmenu jeho správania. Že pomaly pol roka mi písal stále, volal po práci, niekedy sme volali aj niekoľko hodín. A zrazu nič z toho, nezavolá, odpisuje raz za pár hodín.
Ak ti vzťah nevyhovuje, ukončí ho. Ale prestaň analyzovať každú blbosť. Muži sú muži. Nemusí to naozaj byt nič. Úprimne, tiež by ma nebavilo furt odpisovať jak puberta a visieť hodiny na telefóne. Už ste spolu nejaký čas, to prvotne nadšenie možno opadlo, možno tá už berie ako samozrejmosť, možno ma inú. Čo my vieme? U vás je problém vzťah na diaľku. Ale inak súhlasím s
@maminkadeticiek. Ozaj typicky ženský pateticky výstup

Bud opadlo prve nadsenie a zamilovanost. Alebo si kludne mohol niekoho najst. Alebo po pol roku zistil, ze mu nevyhovujes. To je v poriadku, stáva sa. Vlastne sa ani nedá hovorit o pol roku, skor je to tak 6 tyzdnov, nie?