Prečo sa naživo nedokážeme rozprávať, aj keď si rozumieme cez správy?
Máte skúsenosť, že si s niekym perfektne rozumiete cez správy ale naživo viazne komunikácia? Neviem čo si myslieť, alebo čo s tým robiť. Ide o muža, s ktorým sa už dlhu dobu stretávam. V podstate sme už jednou nohou vo vzťahu. Komunikácia cez správy perfektná, vnímavý, pozorný. Zaujíma sa, venuje sa mi. Za krátky čas som ho spoznala takto viacej ako niekoho za roky. Ale keď sme spolu, komunikácia je taká krcovita. Intimita super aj všetko, ale samotné rozprávanie viazne. Sme obaja introverti ale už sme si mohli za ten čas na seba zvyknúť. Mna to mrzí, lebo city mame ku sebe už riadne. Mame dlhé pauzy ticha, potom sa niečo povie len tak, všetko jednoduché témy a nič hlbšie, to všetko preberáme cez správy. Nie sme už teenageri čiže znie to detinsky, ale je to tak. Nie je to jednoduchsi typ muža, žeby len nemal čo povedať. Práveže je dosť hĺbavý no a tu nastáva otázka pre mna, či mu na mne ozaj tak záleží že ma vníma inak ako svojich priateľov a ľudí pri ktorých sa vie dokonale odviazať, alebo mu to so mnou v tomto neladí. Potom mi je z toho aj smutno, lebo si pomyslím že ako sa možno s nejakou ex smial, zabával.
No to sa občas presne takto stáva, že jeden druh komunikácie super a druhý celé zle. Ak to nefunguje naživo, je to ten horší prípad. Dlhé pauzy nie sú problém. Neraz je fajn len tak vedľa seba jednoducho byť. Mať ale stres z toho, že sa nemáme o čom rozprávať a nasilu umelo vymýšľať debatu.... Do tohto by som už asi nešla. Škoda, že ste najprv viac neskúšali, či si sedíte ako ľudia.
Povedz mu, čo ťa trápi, nech má priestor sa aj on k tomu vyjadriť. Ak to nebude ani časom lepšie, ostáva ti uspokojiť sa s tým, ako to máte alebo.....
A ty sa ho bojis,toto narovinu opytat,ze??Prakticky si tiez ticho,a hlavou ti idu myslienky,ktore by si sa rada aj opytala,povedala ale si tiez ticho ako on.On to ma tak isto.Preto sa neviete porozpravat medzi 4 ocami.
Ja som teda s muzom bola otvorena od zaciatku,uplneho zaciatku.Vsetko mozne aj nemozne sme preberali,rozpravali stale vkuse.Ani po 20r neni sekunda ticha medzi nami.Aj autom ked ideme len my 2ja dlhe cesty,cele to prerozpravame.
Nehanbi sa a zacni o vsetkom komunikovat.
Je možné, že mu pomáha AI pri písaní. Už aj dnešné decká každý sloh vyriešia za pár sekúnd. Alebo len potrebuje dlho rozmýšľať nad odpoveďou a keď je v strese, zasekne sa a nevie zareagovať. Skúste ísť na bowling, niekam na výlet do prírody.... Aby ste boli v pohybe. Možno sedenie v reštike a pozeranie si do očí, ho stresuje a blokne sa mu komunikácia. Inak, stále viac mladých ľudí si len píše a naživo nevedia odkomunikovať nič. Taká doba🤔.
@anonym_autor Z vlastnej skusenosti ak viazne komunikacia tak to nie je v poriadku....S mojim novým manželom mám pocit, že sa pozname roky...stači jedno slovo pohlad a viem čo su mysli. Dokažeme sa o vsetkom rozprávať...až mi je luto že som tolko rokov strácala čas s nespravnymi ludmi .
@anonym_autor tak si piste aj nazivo, ked nastane trapna pauza tak.mu napis "ty ale teraz sme sa nejako zasekli, nezda sa ti 😀" a mozno si o tom fajne pokecate cez spravy. A trosku aj odlahcite ticho.
A mozno je to clovek ktory nepotrebuje vykecavat na zivo a je mu s tebou dobre aj ked je ticho.
Trochu od temy. Ja napr. sledujem ze kopec ludi teraz posiela hlasovky. No ja na to vobec nie som, ani posielat ani.pocuvat. Keby to po mne niekto chcel.tak narazi, toto mi je proti srsti.
@anonym_autor Ja ti na toto rýchlo odpoviem. Ja som zažíval to isté, ako on.
S bývalou priateľkou sme nevedeli prísť na to, že čím to je, že aj keď sa poznáme, stále to ide cez správy lepšie. Potom som na to prišiel už bohužiaľ neskoro, sám. V správach si v rovnakom prostredí za každým. Niekto si to prizná niekto nie, ale prostredie nás ovplyvňuje. Je potrebné si nájsť tiché prostredie, kde budete sami dvaja, alebo aspoň kaviareň s takými uzavretejšími bunkami a rozprávať sa trošku potichšie.
Vždy to pôjde trochu horšie ako správy, lebo aj tá ústna komunikácia je predsalen skill, ale bude to omnoho lepšie. Len sa treba rozrozprávať.
Prajem veľa šťastia 🙂.
@anonym_autor ak som to spravne pochopila, tak je ticho iba pri tebe a ak sa ty snazis o konverzaciu a on sa nechyta hladaj inde.

@anonym_autor Naživo je to on, taký aký je, správy píše niekto iný, alebo mu s tým niekto pomáha.