icon

Prečo sa nový kolega v práci so mnou nerozpráva?

6. mar 2024

Ahojte. Pred pár mesiacmi k nám do práce prišiel nový kolega, ktorý sa mi hneď páčil. Zo začiatku bol veľmi tichý, aj sa o ňom roznieslo že vraj je dosť introvert a má vraj nejakú sociálnu poruchu skrz ktorú sa viac vyhyba ľuďom.
No vždy keď so s ním trošku prehodila reč tak bol fajn, o pár dni prišiel sam a kecali sme, tak som bola taká až prekvapená.
Zavolala som ho von. Do druhej rána sme v aute kecali, povedal mi veľa osobných vecí, bolo jasné že tam sú vzájomne sympatie. Asi po pár týždňoch došlo už aj k fyzickému kontaktu. Naozaj veľmi som po ňom túžila a on mi neskôr povedal že som sa mu páčila od prvého dňa.

No zrazu sa so mnou prestal v práci baviť. Povedal mu že od kedy spolu niečo máme je mu divné (áno divné) sa so mnou baviť. Veľa krát ho v práci počujem ako sa smeje na chodbe s inými, žartuje, potom s kolegyňou sa baví o práci a blbostiach, no na mňa sa len potajme pozrie ale viac nič.
V súkromí sa rozprávať chce.

Keď mám v práci niečo čo ma trápi a poviem mu to tam, tak mi max dve slová odpovie a naposledy mi potom doma povedal, že chodím sa ním s totalnymi pičovinami, že či už to fakt nemám komu povedať...
Strašne ma to ranilo, pretože kolegyňa mu minule tiež len rozprávala, že sa jej ťažko vstáva do práce a on s ňou o tom 10 minút debatoval a to už nebola preňho zbytočná debata...

Ja neviem, prekáža mi to. Nech sa baví s kým chce, ale prečo som jediná s kým sa v práci baviť nechce? Čo si o tom myslíte?

Strana
z2
mabenn
7. mar 2024

Mne to pride ako skryty narcis...maska introverta a chudatka, idealizacia partnera, nasledne zranovanie...mozem sa mylit, porucha ma siroky rozsah, ale nieco tam bude nie v poriadku

mabenn
7. mar 2024

Este to moze byt hranicna porucha osobnosti, ma podobne prejavy ako narcis, rozdiel by si pocitila casom...socialny problem asi nema, pokial sa vie bavit a smiat s inymi v praci, len s tebou ma problem...tie dve poruchy prave maju problematicky dopad na intimny vztah

1gramofon
7. mar 2024

@mabenn presne, toto na sociálnu poruchu nevyzerá, ale asi budeš mat pravdu a je to hraničná... Jedneho takého som poznala, ale to bolo dosť zle, on sa o seba síce nestaral po psych stránke tak neviem ako sa s tým žije ak by sa snažil

mabenn
7. mar 2024

@1gramofon hranicna a narcisticka porucha maju rovnaky zaklad (ako nasledok traumy v detstve) ale odlisne urcite prejavy...hranicna je vybusnejsia, narcisticka chladnejsie a zakernejsia...hranicku si dotycny viac uvedomuje, je tam vacsia sanca na liecbu, narcis v podstate je beznadejny...partneri tychto ludi su vystaveni neustalym cyklom emocneho zneuzivania, pretoze tito ludia nemaju emocny zaklad dovyvinuty

Strana
z2