Ako riešiť nevhodné správanie kolegu v práci?
Pred rokom k nám prišiel nový kolega. Bol spociatku tichý. Potom som s ním pár tyždnov pracovala spolu na jednom projekte. Šepká Sá o ňom že je na chlapov...ale napriek tomu začal Sá na mňa lepit. Nosil mi darčeky, bol milý. Pozval k sebe mňa a jednu vydatu kolegyňu na párty. My sme neisli. Ja svoje sukromie chránim. Kolegyňa zas má 2 deti a muža. Kolega ma stále vyhladával a vypisoval mi aj cez sviatky a zasahoval mi do súkromia. Poprosila som, aby ma nekontaktoval , ale aj tak vypisoval. Ja som ho ignorovala. Po sviatkoch zas chcel pozvať mňa a druhú kolegyňu na chatu, a furt zo mňa chcel ťahať veci. Ale on o sebe nepovedal nič, ja tiež iba málo. Potom som mu povedala že súkromné veci už s ním nebudem riesit. Na to Sá urazil a začal o mne síriť bludy.
U vás sa šepká asi všeličo, aj to že je na chlapov niekto začal šíriť zrejme ako blud a neviem či si ku tomu aj ty nejak prispela a s niekým to preberala. Kto vie aj ako je toto a čo o tebe povedal naozaj on a čo sa ti len donieslo.
@anonym_autor tak už neber žiadne darčeky od neho, drž si od neho odstup a všetkým povedz, nech si fakty ktoré o tebe šíri najprv overia u teba, či to je pravda
V praci o nom siria bludy a zaroven on o tebe. To co za zvrateny a nevyspely kolektiv tam mate? Ja by som si asi hladala pracu inde, cim skor tym lepsie ako byt v takej spolocnosti ludi. Kazdopadne velmi tu nedava zmysel preco si od neho prijala darceky ak si s nim nic nechcela? Necudujem sa jeho spravaniu. Ak s nikym nic sukromne nechcem riesit tak darcek slusne odmietnem ziaden muz len tak bez ocakavania nenosi ziadnej zene darcek.
V praci o nom siria bludy a zaroven on o tebe. To co za zvrateny a nevyspely kolektiv tam mate? Ja by som si asi hladala pracu inde, cim skor tym lepsie ako byt v takej spolocnosti ludi. Kazdopadne velmi tu nedava zmysel preco si od neho prijala darceky ak si s nim nic nechcela? Necudujem sa jeho spravaniu. Ak s nikym nic sukromne nechcem riesit tak darcek slusne odmietnem ziaden muz len tak bez ocakavania nenosi ziadnej zene darcek.
@anonym_758102 už litujeme,že som přijala...ale on skoro každej žene nosil nieco...v práci som posledný mesiac. Tu každý každého rozobera, klebety nenávist a zlo
Velku chybu si urobila, ze si sa s nim dala dokopy v zmysle nejakeho kolegialneho kamaratstva, brala si si od neho darceky, rozpravala mu o sebe a pod. Toto co popisujes je brutalne toxicke prostredie plne intrig, klamstiev a manipulacie.
Tak možno nieje na chlapov a ak sa dá treba sa ho strániť.Vie to byť veľmi nepríjemne hlavne keď s takým človekom musíš robiť
si tam posledný mesiac, čiže odchádzaš? Tak na to kašli, to už vydržíš aj na jednej nohe

@anonym_autor nemala si od neho prijat ziadne darceky, ale uz sa stalo, tak mu povec, ked budete sami, ze si neprajes aby o tebe siril bludy a ze darceky mu mozes vratit.