icon

Prečo sa obaja rodičia stále zúčastňujú aktivít s deťmi?

9. apr 2025

Čo je to teraz za novodobý trend že všade chodia s deťmi obaja rodičia?
Stretla som kamarátku, rozprávali sme sa že boli na zápise do školy aj do škôlky s deťmi že musel manžel vybaviť dovolenku aby mohol ísť s ňou. Alebo staršie dieťa ráno aj poobede chodia preň spolu. Na výlety, do kostola všade chodia spolu. Ona hovorí že to je teraz taká móda že obaja rodičia sa starajú že prečo nie.
Ja čo vidím rodičov v okolí všade chodí väčšinou matka, onedinele otec pre deti. Na zápise všetky deti boli s matkou, nikto tam nemal obidvoch rodičov.
Príde mi to ako keby niektory nevedia sami ani prdnúť bez chlapa.
Volám ju von ísť si sadnúť niekam, ona nemôže lebo manžel je v práci a nechce ísť sama von bez neho. Veď to už je choré, nemyslíte?

Strana
z6
glade22
9. apr 2025

Tak u nás na zápise vyžadovali podpis oboch rodičov, preto všetci mali oboch rodičov. Tiež do kostola chodíme spolu celá rodina. Ostatné mi príde zbytočné, ale tak, keď majú čas, tak nech chodia.

galganka
9. apr 2025

Vo dvojici sa lepšie prdí. Zober občas svojho manžela tiež.

hopatko
9. apr 2025

Podla mna je novodoby trend kazdeho sudit hodnotit a moralizovat. Pospajala si niekolko zivotov dokopy. Ano, s oboma detmi sme boli na zapise spolu s manzelom, kedze ide o zivotnu udalost pre nas so specifickym vyznamom. Avsak s kamoskou chodim von bez manzela, samozrejme. Takze treba rozlisovat rozne zivotne prilizetosti.

bolarazjedna
9. apr 2025

Tak ísť na výlet, do kostola mi príde úplne normálne s manželom. Dokonca aj zápis - u nás je to spojené s dňom otvorených dverí, a tiež si želám, aby manžel prišiel s nami, rozhodujeme medzi 2 škôlkami a príde mi to normálne, že aj otec dieťaťa urobí svoj dojem a škôlke, do ktorého jeho dieťa bude chodiť 3 roky.
Ísť pre dieťa po škole obaja alebo neísť na kávu s kamoškou bez manžela mi príde čudné, ale pokiaľ to vsetkym vyhovuje, tak je to ich vec.

belle_vie
9. apr 2025

Toto mi pride uplna zavist. My chodime obcas obaja aj pre dieta do skolky, aj 1. den v skolke, urcite pojdeme obaja aj na zapis do skoly.
Mam muza, ktory chce byt pre deti pritomny a ma flexibilnu pracu. Ak by pracovne nemohol, zvladla by som to aj bez neho. Ale pokial mozme, radi si uzijeme pohlad na nasho hrdeho syna ako buduceho prvaka. A tiez mame obaja radi ten moment, ked prideme po dieta do skolky, on sa pozrie k dveram a cely stastny za nami vybehne a objime nas.
Uplne mi je jedno, ci je to moda. Pre mna je to RODINA.

lenka188
9. apr 2025

To, ze nechce ist sama bez neho na kavu alebo po dieta do skoly je za mna divne. Ale ostatne situacie ako rodina.. ja neviem, mne pride celkom normalne ked idu na zapis obaja rodicia. Je to velka udalost pre dieta a pride mi prirodzene, ze ju chce s dietatom zdielat aj otec a nie iba matka. A vylety, no tak na tie samozrejme tiez chodime spolocne. Mne pride skor divne povedat muzovi, ze ty ostan doma a ja idem s detmi na vylet... do kostola nechodime, ale ak by sme boli veriaci, tak mi tiez pride prirodzene, ze ideme spolocne ako rodina.

felycity
9. apr 2025

neviem teda na čo vlastne je rodina, manželstvo či partnerstvo?? asi aby každý sám si žil svoj život??. Ja rada zdielam voľné chvíle s manželom. S kamošoku, či do obchdu dokážem ísť sama.. nevidím na to nič zlé, ak aj otec sa podiela na spoločných aktivit a živote jeho rodiny.

tatiana288
9. apr 2025

Zrejme Ti to tak drása nervy, pretože na Teba manžel prdí. Až na poslednú vetu v tom nevidím nič zlé. Vyznievaš ako závistlivá megera. Pozornosť skús upriamiť na svoje manželstvo, tam je jej očividne potreba viac.

lucia13022023
9. apr 2025

Počkaj co? 🤣 Ved to je pekne, že chodia spolu všetci traja. Aj my chodíme na výlety, von, nakupovať spolu. My s malým nakupujeme a muž nosí tašky 🤣 proste môj muž je rovnaký rodič ako ja, rovnako sa rozhodujeme o vybere škôlky, rovnako plánujeme všetky aktivity...
Samozrejme, že chodím s dieťaťom von aj sama, rovnako ako aj on chodí sam, ale 80% času nás nájdeš spolu a ja na tom nevidím absolútne nič zlé.. Ale dobre, k poslednej tvojej vete, to mi cudne príde. Zas za kamoškami a na tréningy atď chodíme každý zvlášť.. Ale ísť von do parku s dieťaťom mi nepríde vobec cudne, ak ideme všetci traja 🙂

beata_k
9. apr 2025

Myslim si, ze zavidis lebo tvoj muz na teba kasle s vsade musis s detmi sama.

lilith_p
9. apr 2025

My sme včera boli s mladšou na poradni u lekára a bol so mnou aj manžel. A stále keď niekam idem s deťmi, či už lekár, výlet, tak ide aj manžel, nie preto že musí, ale preto, že sa sám pýta či môže ísť s nami lebo chce byť tiež súčasťou všetkého čo sa detí týka

btus
9. apr 2025

my ak sa dá, ideme obidvaja, dokonca aj na preteky chodíme s ňou dvaja, vo výnimočných prípadoch len jeden. Otec jej vie poradiť, ja som morálna podpora. Veď je to super, že chodia obidvaja rodičia. Čo je na tom zlé? Aj na zápise sme boli obidvaja- či už do škôlky alebo do školy. Do kostola nechodíme a na výlety - to je predsa samozrejmosť. Na výlety s nami aj psíky. 🙂

mandzula
9. apr 2025

A to este ked ti poviem, ze prave ideme obaja na rodicko - 18-rocnej. To je, co?

diewcatqoo
9. apr 2025

Akoze, to uz niekomi aj toto vadi, ze sa o deti staraju obaja rodicia? Wtf? Svet sa vazne v kravsku rit obracia, ked toto niekomu vadi.
PS. Dokazem si prdnut aj bez chlapa, dokonca sa bez neho aj vysrat. Ale dieta je nase spolocne a je prirodzene, ze aj on chce s dietatom travit cas.

krasneleto
9. apr 2025

nemyslim... a je mi suma jedno kto kde a ako chodi a s kym... ved nech chodia aj ako Hujerovci vsade cela rodina, ked je to v poriadku... ja chodim tak ako mne to umoznuje cas a druhy ma nezaujima...

valikasikulova
9. apr 2025

Tak na zápise bola povinnosť aby tam boli obaja zakonni zástupcovia, ak sú veriaci obaja tak obaja snad pôjdu do kostola ci ma ísť každý v inú hodinu? A na rodinny výlet teda je odveci ist každý sam nie ? Kamošov, drinky nakupy to je zas uplne cosi iné, tam kľudne moze ist každý sam...

ivik4
9. apr 2025

Boze to su problemy 😃.
Jedine co nechapem, je brat muza vsade s kamoskou von ale ten zvysok co pises, no a ... ?
Ich vec ze su jak cecky
Ja sa nad tym vobec nepozastavujem hoci to tiez vidim bezne. Tak to sere , co ? 😆😆

viestta
9. apr 2025

Niektore zeny si vedeli lepsie vybrat otca pre svoje deti ako ty. Otca, ktory chce byt sucastou zivota svojich deti, co je na tom nepochopitelne? Alebo je aj druha moznost, ze ti ocovia si nevybrali dobre matku pre svoje deti a ich matka je uplne nesamosatna. Vyber si ktora moznost sedi na tvoju kamosku.
V kadom pripade, to ako ziju nijako neovplyvnuje tvoj zivot a zivot tvojej rodiny, tak sa do toho nestaraj a len v kute tisko zavid svojej kamoske, ze jej rodina zije spolu ako rodina

autor
9. apr 2025

Tak u nás prihlášku do školy sme mali vytlačiť podpísať obaja rodičia a na zápis stačí jeden rodič hlavne dieťa tam musí byť. Určite nebudem pískať do muža aby zobral kvôli tomu dovolenku z práce. Do kostola nechodíme. Na výlety chodíme všetci spolu ako rodina aj s našim havkacom. S kamoškami chodím von sama, aj muž chodí s kamarátmi na futbal na hokej. A mame známych kde sa stretávame spolu všetci na opekacky oslavy a tak.
Nemám čo závidieť, mne to príde choré ako keby žena bola nesvojpravna robiť niečo aj sama.

zuzitko74
9. apr 2025

Každý si svoj život zariadi tak, ako sa mu páči a ako mu to vyhovuje. Tebe sa to páčiť nemusí a nikto ťa do toho ani nenúti. Nemáš však právo urážať ľudí a nazývať ich nesvojprávnymi, len preto, že nerozumieš ich životnému štýlu.

ronie338
9. apr 2025

Môj chodí s nami aj k lekárovi s malým, na zápis do škôlky aj do školy pôjde, prvý deň určite tiež.na výlet keď je to cez víkend tiež, keď by sa nám podarilo poobede ísť spolu prečo nie. Ale viem ísť s malým aj ja sama aj on, je informovaný o jeho zdravotnom stave, čiže ja keď som bola chorá alebo v nemocnici a trebalo ísť s malým k doktorke išiel s nim sam a vedel jej všetko povedať. Proste sa stara o svoje dieťa. A na tom nevidím nič zle

marca12
9. apr 2025

Ved je to pekne,ked travia vela casu spolu ako rodina. Ja ked vidim taky par,mne sa to velmi páči. Tiez mam kamosov,ktori chodia vsade spolu s detmi. Pokial maju taku moznost,preco by to malo byt na zamyslenie alebo vysmech? Ine je,ked si uz ani sadnut na kavu s tebou osamote bez muza nechce ist. To by ozaj mohla. Ale co sa tyka rodinnych aktivit,je super,ze travia cas spolu.

13uzivatelka11
9. apr 2025

Pre jej dobro dúfam že už nie ste ale kamošky, keď ju tu ohováras že je nesvojprávna? Aj my sa snažíme chodiť všade všetci spolu keď sa to týka dieťaťa a neprídem si nesvojprávna a možno sa jej len nechcelo byt s tebou osamote na káve

basullinka
9. apr 2025

A možno s tebou na tú kávu len nechce ísť, tak sa vyhovorila na manžela.

mamutka
9. apr 2025

Mňa zápis pobavil, cítila som sa ako osamelá matka … všetci po dvoch, len ja sama. Pritom v pokynoch bolo, že tlačivo si doniesť podpísané obomi rodičmi. Videla som tam aj takých, ktorých to prekvapilo, prišli obaja a všetko vypisovali na mieste, tak asi majú veľa toho casu. Ja som nevidela dôvod aby si muž bral voľno, keď ja robím na skrátený úväzok a viem ísť do školy sama.
K lekárovi ako kedy, keď sa niečo vazne deje, že treba pohotovosť a pod, ak sa da, ideme spolu. Bežnú návštevu lekára absolvuje s dieťaťom jeden rodič, vidím to tak pol napol, matky aj otcovia. S deťmi ráno do škôlky, školy čo vidím, polovica matky, polovica otcovia. Na detske ihriska rovnako, popoludní na striedačku chlapi aj ženy, len keď sa dohodnú viacerí, tak sa stretne cela partia.
Teraz to tu je otocene tak, že keď niekam ide žena sama, tak ma chlapa čo sa nestara. No nie, proste sa ľudia striedajú, lebo aj pracovať treba.
Že kamoska nevie ísť ma kávu bez muža je fakt zvláštne. Možno ju proste nepustí, žiarli. Na tom nič nepekne nie je. Tebe to samozrejme tak nepovie.
Inak, my ako rodina spolu trávime veľmi veľa casu, podnikáme stále aktivity, ale teda na tom zápise som vyzerala akoby ma muž už opustil dávno 😅

heln
9. apr 2025

preco hned novodoby trend? skor je to specifikum tej rodiny, ze vsetko robia spolu.

viestta
9. apr 2025

@basullinka ani ja by som s nou nesla...

galganka
9. apr 2025

@basullinka inak, toto je fakt. Tiež keď sa nám niekde nechce ísť, vyhovaráme sa jeden na druhého. 😂

annm81
9. apr 2025

Dnes je takých otcov, čo trávia čas s rodinou omnoho viac - vďakabohu. Osobne by som nechcela muža, ktorý je lenivý chodiť na výlety a neschopný ísť na rodičovské či k pediatrovi, vymeniť dieťaťu plienku, navariť obed alebo oprať. Koniec koncov - od ženy sa tiež chce, aby prinášala plat, šoférovala, vybavila stavebné povolenie, zvládla bežné opravy v domácnosti, že? Sú muži snáď menej schopní? Snáď si si len takého dobrovoľne nevybrala, či?

Zápis do školy je pre dieťa významný deň - možno najdôležitejší míľnik v jeho doterajšom živote. Že sú tam obaja rodičia a prežívajú tento deň s dieťaťom, je pre dieťa veľké plus. Doba, keď dieťa reálne poznalo len matku, lebo priemerný otec po práci šiel na pivko a potom sa zvalil pred telku, je preč - a pre deti je to len a len dobre.

miadi
9. apr 2025

Tak kamoska vie ake mas uzasne nazory na jej zivot tak s tebou uz von nechce ist a vyhovorku dala taku aka ju napadla . Ona problem nema 😄ale ty ocividne ano. Ži a nechaj žit . Nie je nic zle na tom ked sa venuju obaja rodicia a ked spolu ine rodiny travia viac cas ako ta tvoja . Hladas problem kde nie je . S takym clovekom mako kto chce ist na kavu 😉

ukgirls
9. apr 2025

su sudrzny ako rodina... rovnako ako nechce matka vynechat momenty dietata tak ani otec- nevidim na tom nic zle ..kiezby sa kazdy jeden tak zapajal .. ty v tom vidis daco zle ,ale ja napriklad krasny priklad rodiny ..

Strana
z6